Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
_Reds_

#76651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _Reds_ »

Osmi Socrates wrote: 24/01/2023 08:53
_Reds_ wrote: 24/01/2023 08:39

Ako je to tako, onda Hrvata u Federaciji ima oko 18%, odnosno odnos Bošanjaka i Hrvata je je cca 4,5:1
Na nivou BiH to ide vjerovatno na preko 5:1. Eh sada možemo ići u drugu krajnost pa da se pitamo da je je legitimno da ovi kojih ima 6 i ovi kojih ima 1 imaju po jednog predstavnika ili po trećinu vlasti, a još dalje li je ovaj 1 može da blokirao sve ovima 5,, i ima li to igdje u svijetu još.
Jesi li ti pročit'o Ustav BiH?

Ako jesi, imaš dvije opcije. Prva je da ovaj post koji si napisao sam proglasiš za lupetanje.

Druga je da ga pokušaš promjeniti. Pošto neće ići milom, moraćeš silom. Ako ideš silom, good luck with that jer onda bi mogao NATO i Sarajevo bombardirati. :thumbup:
Jesi ti pročitao Izborni zakon ? Pošto ne ide milom, probaj silom.
mishic

#76652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... proci.html

Ovo je ipak malo preciznije od ovoga nečelnog u koje mnogi ugrade lične frustracije a ne stvarne činjenice
Osmi Socrates

#76653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

dr_Evil wrote: 24/01/2023 09:10

Ako jesi, imaš dvije opcije. Prva je da ovaj post koji si napisao sam proglasiš za lupetanje.

Druga je da ga pokušaš promjeniti. Pošto neće ići milom, moraćeš silom. Ako ideš silom, good luck with that jer onda bi mogao NATO i Sarajevo bombardirati. :thumbup:
Opa bato :) Kao sto rekoh, to je ta politika! Vjerovanje ludom radovanje, hvala :)

Sta kazes kolega @palermo na ove nase susjede :)
Ja sam ti ponudio dvije jedine moguće opcije. Kako si mislio mjenjati Ustav kako se tebi digne?

I šta i ako i silom mjenjaš Ustav koji međunarodna zajednica ima obavezu da održi ? Gdje misliš ići? Od čega ćeš živjeti?

Po hurme u neku vukojebinu?
dr_Evil

#76654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Osmi Socrates wrote: 24/01/2023 09:19 Iz Kanade pišem, ali to nema nikakve veze. Što se tiče BiH, nekonstitutivan sam.

Prvo, kad spominješ NDH, treba uzeti u obzir da je i ona nestala i da su Hrvati žestoko platili tu budaleštinu od nazovi države.

A drugo, neko konačno rješenje u Evropi danas je praktično nemoguće. Ne kažem, možda ima budaletina koji se zanose time, ali, platili bi opet žestoko.

Ne kažem da će se narodi voljeti. Ja rješenje za ljubav naroda ne mogu ponuditi. Može li iko?
Ima veze, jer nema "vam", svi koji zive u BiH bi trebali da su u istom loncu, sta pogadja Muju u Travniku, da pogadja i Jovu u Travniku. Ili ipak se slazes da Hrvata zapadne Hercegovine i srednje Bosne ne pogadjaju problemi BiH, i da prema tome HDZ i Hrvatska mogu radit sta hoce?

NDH nikad nije nestala, samo je privremeno ugasena, Hrvati nisu platili tu budalestinu, i utkali su je RHR 91, te u Herceg Bosnu. Pa nisam ja placao kunom 30 godina.

Sa politikom HDZa kao i sa politkom SDA ne moze se naprijed. Ni jednima ni drugima se ne smije vjerovati, svako vjerovanje u ove dvije politike vodi u nestanak BiH. Isporuka izbornog zakona po zelji Covica, ili asimetricno rjesenje su samo korak ka nestanku BiH.

I sad nek me zeleni i crni poljube u dupe, ali samo je crveno spas za BiH. To je jedini recept kako se moze zajedno zivjeti, a sto kazes ne mora biti ljubavi!
Osmi Socrates

#76655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

mishic wrote: 24/01/2023 09:23 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... proci.html

Ovo je ipak malo preciznije od ovoga nečelnog u koje mnogi ugrade lične frustracije a ne stvarne činjenice
Kao da sam znao da piše neka ubleha iz DF-a.

Bravo, prijatelji, sad možete sa Dodikom pod ruku. To će svakako biti korisno. :thumbup:
palermo

#76656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 24/01/2023 09:10

Opa bato :) Kao sto rekoh, to je ta politika! Vjerovanje ludom radovanje, hvala :)

Sta kazes kolega @palermo na ove nase susjede :)
Ne mogu vas upratiti :D treba se malo I raditi. Ma ja jedino mislim da ljudi pricaju stvari o kojima bas nemaju mnogo veze.
Spit_fire

#76657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Osmi Socrates wrote: 23/01/2023 22:21
Spit_fire wrote: 23/01/2023 21:45

Nijedan clan predjsednistva ne predstavlja nijedan narod nego Bosnu i Hercegovinu...

Evo pitanje za sve pogotovo za ove HDZovce na temi

Moze li jedan razlog sto je Covic bolji od Komsica? Eto makar jedan?
Hajd' ti bogati definiraj tu Bosnu i Hercegovinu u kratkim crtama.

Bosna i Hercegovina nešto bez stanovništva? K'o da si rek'o da predstavlja planinu Vlašić.
:roll: :roll: e Boze sacuvaj..eto te ko Niksic za njive
Osmi Socrates

#76658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

dr_Evil wrote: 24/01/2023 09:27
Osmi Socrates wrote: 24/01/2023 09:19 Iz Kanade pišem, ali to nema nikakve veze. Što se tiče BiH, nekonstitutivan sam.

Prvo, kad spominješ NDH, treba uzeti u obzir da je i ona nestala i da su Hrvati žestoko platili tu budaleštinu od nazovi države.

A drugo, neko konačno rješenje u Evropi danas je praktično nemoguće. Ne kažem, možda ima budaletina koji se zanose time, ali, platili bi opet žestoko.

Ne kažem da će se narodi voljeti. Ja rješenje za ljubav naroda ne mogu ponuditi. Može li iko?
Ima veze, jer nema "vam", svi koji zive u BiH bi trebali da su u istom loncu, sta pogadja Muju u Travniku, da pogadja i Jovu u Travniku. Ili ipak se slazes da Hrvata zapadne Hercegovine i srednje Bosne ne pogadjaju problemi BiH, i da prema tome HDZ i Hrvatska mogu radit sta hoce?

NDH nikad nije nestala, samo je privremeno ugasena, Hrvati nisu platili tu budalestinu, i utkali su je RHR 91, te u Herceg Bosnu. Pa nisam ja placao kunom 30 godina.

Sa politikom HDZa kao i sa politkom SDA ne moze se naprijed. Ni jednima ni drugima se ne smije vjerovati, svako vjerovanje u ove dvije politike vodi u nestanak BiH. Isporuka izbornog zakona po zelji Covica, ili asimetricno rjesenje su samo korak ka nestanku BiH.

I sad nek me zeleni i crni poljube u dupe, ali samo je crveno spas za BiH. To je jedini recept kako se moze zajedno zivjeti, a sto kazes ne mora biti ljubavi!
Pa ko kaže da iko vjeruje politici HDZ-a? Oni su za mene banditska organizacija, baš kao i SDA, a bogami sada i DF. Međutim, oni su i politička realnost i u BiH i u Hrvatskoj. Eto, zašto naši političari ne rade na saradnji sa nevladinim organizacijama u Hrvatskoj? Tako možeš nekako utjecati. Nigdje BiH nema. Samo se svađamo sa kretenima preko medija.

A ovo kome je bolje a kome gore, jbg, i to je politička realnost. Niko ne kaže da je Bošnjacima, Bosancima i ostalim lako. Ali, da već duže vremena vidim totalnu ublehašku diplomatiju sa te strane, i to je činjenica.
dr_Evil

#76659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Osmi Socrates wrote: 24/01/2023 09:24
Ja sam ti ponudio dvije jedine moguće opcije. Kako si mislio mjenjati Ustav kako se tebi digne?

I šta i ako i silom mjenjaš Ustav koji međunarodna zajednica ima obavezu da održi ? Gdje misliš ići? Od čega ćeš živjeti?

Niti je Ustav legalan, a niti imam zelju da ga mjenjam, tako je kako je. HDZ je taj koji zeli da mjenja ustav, te da mjenja izborni zakon. Ja sam uvijek za mirno rjesenje, ali hvala ti sto mislis da ako Hrvatska napadne BiH da NATO ima obavezu da napadne BiH. Tako inace funkcionise NATO :thumbup:

Drugo tvoj i prosli post kao i ovaj diSmri na nacizam i aparthejd. Gdje ja mislim otici, od cega zivjeti, i da idem po Hurmice? Bravo drug! Jer jebi ga HRvatska je hranila BiH i u ratu u devedesetim, davala oruzje, primala izbjeglica, spasila Bosnje od genocida u Bihacu, bas smo nezahvalni, i sad bi jos hodali po EU ako se zarati, malo morgen Bosnje! Postavi Schengen granicu u slucaju rata! Hvala drug!

Gdje je sad onaj forumas @Spit_fire , da mi jos jednom objasni da se ni za zivu glavu nije smio poptisati onaj Milosevic-Zulfikarpasic/Filipovic sporazum.
Spit_fire

#76660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 24/01/2023 09:39

Niti je Ustav legalan, a niti imam zelju da ga mjenjam, tako je kako je. HDZ je taj koji zeli da mjenja ustav, te da mjenja izborni zakon. Ja sam uvijek za mirno rjesenje, ali hvala ti sto mislis da ako Hrvatska napadne BiH da NATO ima obavezu da napadne BiH. Tako inace funkcionise NATO :thumbup:

Drugo tvoj i prosli post kao i ovaj diSmri na nacizam i aparthejd. Gdje ja mislim otici, od cega zivjeti, i da idem po Hurmice? Bravo drug! Jer jebi ga HRvatska je hranila BiH i u ratu u devedesetim, davala oruzje, primala izbjeglica, spasila Bosnje od genocida u Bihacu, bas smo nezahvalni, i sad bi jos hodali po EU ako se zarati, malo morgen Bosnje! Postavi Schengen granicu u slucaju rata! Hvala drug!

Gdje je sad onaj forumas @Spit_fire , da mi jos jednom objasni da se ni za zivu glavu nije smio poptisati onaj Milosevic-Zulfikarpasic/Filipovic sporazum.
Evo me :D Ne vjerujem da bi bolje prosli tako :D Ako bilo ko misli da bi se izvukli kao CG, taj sw zestoko vara..kao prvo da smo mi potpisali to, granica Srbije bi bila kod karlovca
dr_Evil

#76661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 24/01/2023 09:41
Evo me :D Ne vjerujem da bi bolje prosli tako :D Ako bilo ko misli da bi se izvukli kao CG, taj sw zestoko vara..kao prvo da smo mi potpisali to, granica Srbije bi bila kod karlovca
Pa ja, inace niko nije dobro prosao ko mi :sax:

Odoh radit, malo zamazat sefu oci. Cujemo se za 2-3 sata.
Osmi Socrates

#76662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

dr_Evil wrote: 24/01/2023 09:39

Pa gledaj, čitav post ti je jedno nerazumijevanje.

Nisam ja napisao da bi NATO napao BiH ako i Hrvatska napadne BiH. Ja sam napisao da onaj koji se zanosi mjenjanjem BIH Ustava na silu, bez obzira o kojem se narodu radi, da može sasvim realno očekivati da ga NATO smiruje.

A ovo drugo oko hurmi nije napisano o pojedincima nego o generalnom putu države BiH nakon što bi, recimo, Bošnjaci nasilu promijenili Ustav i napravili Hrvate manjinom. Ko bi sa takvom državom sarađivao? Sa kim bi se udruživali?

Dakle, sve si pogrešno razumio. Ako spominjem jebene hurme, valjda aludiram na ministarku vanjskih poslova sa havajskom diplomom, a to je onda referenca na državu.
Last edited by Osmi Socrates on 24/01/2023 09:50, edited 1 time in total.
Pandakonda

#76663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Osmi Socrates wrote: 23/01/2023 20:57

Ja sam sve objasnio. Kad se sve postavi u realan politički kontekst, Željko Komšić ne predstavlja nikoga.

Nijedan narod, ni većinu građana. Jedino možda predstavlja većinu Ostalih u FBiH.

Naravno, on je dobio izbore po zakonu. Međutim, kad ovako upadne u Predsjedništvo a da bukvalno ne predstavlja nikoga, zašto bi ga iko više trpio, a pogotovo Visoki Predstavnik?

Ja sam mislio da ima dobre namjere, pa hajde. Sad, pošto je odlučio opet sa kriminalnom SDA organizacijom, ne vjerujem ni to više.
Nijedan clan predjsednistva ne predstavlja nijedan narod nego Bosnu i Hercegovinu...

Postavljas stvari pogresno. Obojica su losi clanovi predsjednistva bez nekih posebnih rezultata i tom segmentu nema razlike. Razlika je samo u tome sto Komsic vazi ono sto dobro odzvanja jednom paru usiju pa eto ispada kao bolji a ustvari je obican demagog i populista bez rezultata.

Kada svedemo stvari na realpolitiku biranjem Komsica si samo homogenizirao jedan narod oko jedne stranke koja je onda preko drugih mehanizama (dom naroda) postala neizbjezan dio vlasti i sada ta stranka ima ogromnu moc u odnosu na broj glasova. I pitanje koje se nameće je da li su Komsicevi rezultati na nivou drzave vrijedni da se HDZ trpi na nivou drzave i entiteta jer je to ono sto ce se nastaviti raditi ako Bosnjaci i Ostali opet izaberu Komsica. Ja mislim da nisu i da je bolje ohladiti situaciju i ne gurati razne Komsice dok se opozicija u hrvatskom korpusu ne trzne.
Osmi Socrates

#76664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

Opozicija bi se mogla trznuti i u Hrvatskoj, a to je važnije od hrvatske opozicije u BiH.
Spit_fire

#76665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Pandakonda wrote: 24/01/2023 09:50

Postavljas stvari pogresno. Obojica su losi clanovi predsjednistva bez nekih posebnih rezultata i tom segmentu nema razlike. Razlika je samo u tome sto Komsic vazi ono sto dobro odzvanja jednom paru usiju pa eto ispada kao bolji a ustvari je obican demagog i populista bez rezultata.

Kada svedemo stvari na realpolitiku biranjem Komsica si samo homogenizirao jedan narod oko jedne stranke koja je onda preko drugih mehanizama (dom naroda) postala neizbjezan dio vlasti i sada ta stranka ima ogromnu moc u odnosu na broj glasova. I pitanje koje se nameće je da li su Komsicevi rezultati na nivou drzave vrijedni da se HDZ trpi na nivou drzave i entiteta jer je to ono sto ce se nastaviti raditi ako Bosnjaci i Ostali opet izaberu Komsica. Ja mislim da nisu i da je bolje ohladiti situaciju i ne gurati razne Komsice dok se opozicija u hrvatskom korpusu ne trzne.
Nije bitno jesu li losi u svom poslu...na vagi Komsic ima pobjednicki uteg...ne znam zasto se stalno pravimo ludi i ne kazemo stvari onakvima kakve jesu:

Dragan Covic je neprijatelj BiH i radi za interse njenih ostalih neprijatelja..

Jbt ljudi otovoreno prijete a mi sve nesto u rukavicama "ma ne bi on ..to se oni sale"

Ta glupost da je komsic nesto homogenizirao je takva zabluda da ja ne mogu vjeovat da to neko prica...osim HDZovih koji to koriste kao izgovor...UZP je nastavio da zivi, silom prilika malo su se primirli nakon washingtona...

Uzmete dogadajaje od kraja rata pa do pojave Komsica i vidite da su ti "nehomogenizirani" hrvati bili cak i gori nego sto su sad..
Last edited by Spit_fire on 24/01/2023 10:01, edited 2 times in total.
Point.

#76666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

To ona šuplja priča da bi se HDZ maltene raspao da nema Komšića. Jašta bi.
PM72

#76667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Novak20 wrote: 24/01/2023 09:02
PM72 wrote: 24/01/2023 08:01 U suštini,Željko je prevario samo svoje glasače Bošnjake jer je postao Bakirova podguzna muha.
Nije on prevario glasače Bošnjake nego su se oni prevarili dajući Komšiću 227 tisuća glasova, a njegovoj stranci DF 100 tisuća.

Ovih 127 tisuća razlike su esdeaovci koji prvenstveno gledaju da ga shuknu Hrvatima upravo na način da Komšić bude SDA podguzna muha.

Sa 227 ili 300 tisuća glasova DF, Bakir bi bio Komšićeva podguzna muha. :D
Koliko je 227 tisuća kad pretvoriš u hiljade?
palermo

#76668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Osmi Socrates wrote: 24/01/2023 09:52 Opozicija bi se mogla trznuti i u Hrvatskoj, a to je važnije od hrvatske opozicije u BiH.
Zasto bi opozicija mijenjala politiku spram BiH kad hdz-ovoj politici dobro ide. Cak I kada bi dosla.na vlast ( a nece) samo bi nastavili politiku koja se pokazala uspjesnom
Osmi Socrates

#76669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

Spit_fire wrote: 24/01/2023 09:58

Nije bitno jesu li losi u svom poslu...na vagi Komsic ima pobjednicki uteg...ne znam zasto se stalno pravimo ludi i ne kazemo stvari onakvima kakve jesu:

Jbt ljudi otovoreno prijete a mi sve nesto u rukavicama "ma ne ni on ..to se oni sale"

Ta glupost da je komsic nesto homogenizirao je takva zabluda da ja ne mogu vjeovat da to neko prica...osim HDZovih koji to koriste kao izgovor...UZP je nastavio da zivi, silom prilika malo su se primirli nakon washingtona...

Uzmete dogadajaje od kraja rata pa do pojave Komsica i vidite da su ti "nehomogenizirani" hrvati bili cak i gori nego sto su sad..
A kako ti misliš riješiti problem Dragana Čovića? Eto, jedan realan prijedlog daj. Kako je izbor Komšića riješio problem Dragana Čovića?
Osmi Socrates

#76670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

palermo wrote: 24/01/2023 10:05
Osmi Socrates wrote: 24/01/2023 09:52 Opozicija bi se mogla trznuti i u Hrvatskoj, a to je važnije od hrvatske opozicije u BiH.
Zasto bi opozicija mijenjala politiku spram BiH kad hdz-ovoj politici dobro ide. Cak I kada bi dosla.na vlast ( a nece) samo bi nastavili politiku koja se pokazala uspjesnom
Pa bio je i Mesić predsjednik. Njegovo svjedočenje, između ostalog, je demaskiralo UZP. On je čak i bio u HDZ-u, dakle, nije nemoguće da čak i HDZ ima ljude koji ne moraju svi biti neprijatelji BiH.

Dakle, nije nemoguće. Nije Hrvatska jednopartijska jednoumna država. Neke ljude, iskreno, boli ona stvar za BiH.
Spit_fire

#76671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Osmi Socrates wrote: 24/01/2023 10:07

Jbt ljudi otovoreno prijete a mi sve nesto u rukavicama "ma ne ni on ..to se oni sale"

A kako ti misliš riješiti problem Dragana Čovića? Eto, jedan realan prijedlog daj. Kako je izbor Komšića riješio problem Dragana Čovića?
Mozemo se mi nadmudrivati al stvar je jasna..

Nek hrvati konacno prihvate cinjenicu da je BiH njihova drzava i da takva ostati, da nece nikad biti dio Hrvatske ni na koji nacin ...i da su oni gradjani te drzave a ne hrvatska zagrebova kolonija na teritoriju BiH...koja treba da ostvari vjekovni san

Hrvati nisu ugrozeni ni komsicem ni od strane Bosnjaka, ugrozena je jedino UZP politika od koje nece da odustanu. Ta tvoja prica je u rangu one sto srbi pricaju "Sto vam smeta parada za 9.1. kad je RS dio BiH".....eto pravicemo se ludi

Znam znam sad ces rec kako ce prhvatit ako ih "majoriziras"...e pa vidis ja upravo mislim suprotno..iduci niz dlaku neprijateljima ove drzave dosli smo tu gdje jesmo..dosli smo do toga da su te snage toliko ojacale da maltene traze od proBiH stranak da im svojevoljno potpisi defakto raspad drzave...

Sto se tice Covica i svih slicnih, odgovorit istom mjerom..valjda je svima jasno da ovo saginjanje ne vodi nikuda jer nije ovo film da necija dobrota promijeni bad guya..
pemanapemani

#76672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

Jbt ljudi otovoreno prijete a mi sve nesto u rukavicama "ma ne bi on ..to se oni sale"

2006., prvi mandat Željka Komšića - HDZ manje od 70 hiljada glasova - broj Hrvata u BiH oko 550 hiljada
2020., četvrti mandat Željka Komšića - HDZ skoro 170 hiljada glasova - broj Hrvata u BiH oko 300 hiljada.

Uzmete događaje od kraja agresije na RBiH i tvrditi da su HDZ simpatizeri UZP melem na ranu u odnosu na Nikolu Grabovca (NHI i HSS), Lijanoviće (NSRZB), Zubaka (NHI)... :run:
Last edited by pemanapemani on 24/01/2023 10:24, edited 1 time in total.
palermo

#76673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Osmi Socrates wrote: 24/01/2023 10:14

Pa bio je i Mesić predsjednik. Njegovo svjedočenje, između ostalog, je demaskiralo UZP. On je čak i bio u HDZ-u, dakle, nije nemoguće da čak i HDZ ima ljude koji ne moraju svi biti neprijatelji BiH.

Dakle, nije nemoguće. Nije Hrvatska jednopartijska jednoumna država. Neke ljude, iskreno, boli ona stvar za BiH.
Pa iskreno, svakog boli guzica za drugog. Al kad dodje stani- pani zna se na kojoj ce biti strani. Osim onda kada ce to I njih kostati.

Ergo, treba se doci uu situaciju da nastavak ove politike prema BiH kosta Hrvatsku. Bez toga nema promjene hrvatske politike. Zasto bi iko mijenjao ono sto dobro fercera I ide u korist Hrvatskoj.

Drugi ergo, a nece ih kostati sa podanickim stavom koji xorka trenutno propagira.
Spit_fire

#76674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Osmi Socrates wrote: 24/01/2023 10:14

A u Hrvatskoj sve sami prijatelji BiH sto pokazujj svaki dan kroz izjave..od Kolinde preko Plenkovica do Radmana i Milanovica..
PM72

#76675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Mesić nam je bio jaran i uvijek dobrodošao i šta smo imali od toga?
5 godina nam je bacao šuplju...
Locked