ja ba .Kad mi neko kaze zasto BiH uvozi toliku vodu?Piko18 wrote: ↑23/01/2023 07:17Ova prica oko vode me da budem iskren pocinje tako da pere… Kao da ne zivite u BiH. Jel neko stvarno misli da ce neki Milorad iz Banja Luke prije kupiti Lejlu ili neki drugu 387, nego Knjaz Milosa. Isto tako u Capljni Luka, sigurno bi radije “domacu” vodu nego Janu. U ovoj zemlji zivi veliki broj ljudi koji ne zeli da ova zemlja postoji i to javni kaze, a mi se cudimo kako se uveze toliko vode. Bas cudno!anelsol wrote: ↑22/01/2023 18:19 Slazem se sa kolegama, međutim neke stvari graniče sa patologijom. Ja ne mogu da shvatim osobu koja će u prodavnici pored nekoliko vrsta vode izabrati baš onu iz uvoza. Niko mi ne moze reci da je voda iz uvoza nesto kvalitetnija i bolja od nasih voda. Podatak da uvozimo stotine miliona vode je nevjerovatan.
By the way bio prije desetak dana u Sloveniji turistički. Ljubljana i okolina zaista lijepo izgledaju. Ljubljana malo maglovita, ali zaista pristojno izgleda. Posebno su me se dojmila njihova sela.
Međutim one priče da su cijene prehrambenih artikala (između ostalih) u BiH veće od cijena u Zapadnoj Evropi je apsolutna LAŽ.
Cijene u tržnim centrima, kada je hrana u pitanju, su minimum dva puta, a neki i tri puta skuplje nego u BiH. Da ne govorim da su im poljoprivredni proizvodi totalno bezukusni i ako ne njima pise EKO.
Hrana i pice u restoranima visestruko skuplji u odnosu na BiH, a prodaju muda pod bubrege. Mozda sam ja imao loš tref, ali takve sam dojmove stekao.
Pa zato sto je ljudi piju
Onog dana kad prestanemo piti SLO,HR i SRB vode toga dana je više marketi i uvoznici nece uoziti
Mi trebamo promjeniti svijest naroda a ne moze drzava uvesti embargo na vodu.
Isto sa pivima ,da prestanemo piti Heineken,Karlovačko,Becks,Stellu ,Jelen i sva ostala uvozna piva i okrenemo se svojim ( mada se to nece nikada desiti hahah) onda ce i oni pretati slat piva jer ce vidjeti da jednostavno ne ide..
Nije država kriva nego smo mi