Zato će stranci izmjeniti izborni zakon, pa će po zakonu i važećim pravilima biti ono što dežurni antifašisti označavaju fašizmom i segregacijom, a u suštini predstavlja legitimno predstavljanje kako i treba da bude. Tražili ste, gledajte.Point. wrote: ↑23/01/2023 20:23Opet izmišljaš. Kako mu ne pripada kada je pobijedio na poštenim i fer izborima bez krađe i prema važećim izbornim zakonima?trasport wrote: ↑23/01/2023 17:28
Ni za Bosnu i Hercegovinu se ne odlučuje u Hrvatskoj, hvala Bogu. Ali očekivati da će službena hrvatska politika biti indeferentna na šibicara i jalijaša Komšića koji 16 godina uzurpira poziciju koja mu ne pripada po suštini onoga što je BiH, mislim da je jako nezrelo i nerealno.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
trasport
#76551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
mirza_15
#76552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam šta da mislim za Lagumdžiju. S jedne strane znam sve terete prošlosti koje nosi. S druge strane, obrazovan, zna kako funkcionišu međunarodni odnosi, perfektno govori engleski, ima manire i iskustvo, neće se zalediti pred nekom facom... Ove stvari navodim jer su to reference za tu poziciju.
Za ova ostala imena, Avdo je to objavio i dok ne bude zvanično ništa ne vjerujem. A ima tu dobrih imena.
Za ova ostala imena, Avdo je to objavio i dok ne bude zvanično ništa ne vjerujem. A ima tu dobrih imena.
-
PM72
#76553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hrle Biserin zet...nema gdje nije bio ambasador...pazi ga punica 
-
Osmi Socrates
#76554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kvalitetno odrađena anketa na izbornom mjestu poslije glasanja bi potvrdila neke stvari.General War wrote: ↑23/01/2023 20:25Osmi Socrates wrote: ↑23/01/2023 20:22 Vi prosipate te tvrdnje da Komšić (ili bilo koji drugi član) predstavlja sve konstitutivne narode, a ne ja.![]()
Dakle, ako se slažemo da to nije istina, koga onda Komšić predstavlja?
Tačan odgovor nije građane, jer i Srbi i Hrvati su građani, a dogovorili smo se da veliki broj njih ne predstavlja.![]()
...ako tako gledas, onda predstavlja samo one koji su ga zaokruzili
Čovjek ne predstavlja nijedan konstitutivni narod, jer je čak i manjina Bošnjaka glasala za njega. O ostala dva naroda da ne govorim.
Dakle, od tvrdnje da predstavlja sve konstitutivne narode, došli smo do toga da ne predstavlja nijedan.
Ostala dva člana predsjedništva barem imaju podlogu da tvrde da predstavljaju svoje narode.
-
doktor78
#76555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko je ambasador u Turskoj? Znam da je Konaković prije izbora govorio da traži ovu poziciju za NiP.
-
Jordan1961
#76556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nista ja ne tvrdim nego citiram tumacenja Ustavnog suda BiH.Osmi Socrates wrote: ↑23/01/2023 19:46Pa ako ne predstavlja Hrvate (barem ne većinu), kako onda predstavlja sve konstitutivne narode, kako ti tvrdiš?Jordan1961 wrote: ↑23/01/2023 19:32
Njemu i nije u opisu mjesta da predstavlja samo Hrvate.
Prema tumacenju US BiH, clanovi Predsjednistva BiH svi skupa i svaki ponaosob predstavljaju sve konstitutivne narode (zajedno sa Ostalima) i gradjane BiH. A to svoje tumacenje ostavi za UZP jadikovke.
Mislim, čovjek iskoristio frku, dobio opet mjesto, i sve je to u redu, ali, besmislen vam je argument.
Ne predstavlja Hrvate, sasvim sigurno ne predstavlja Srbe, onda je činjenica da predstavlja dobar dio Bošnjaka i neke ostale. I građane, I guess. Međutim, da li to onda znači da oni koji se izjašnjavaju kao Hrvati i glasaju za HDZ, i oni koji se izjašnjavaju kao Srbi i glasaju za Dodika nisu građani?
Ako nisu građani, koji su onda moj?
Ima tu jos pitanja. Ako Cijanovicka predstavlja BH Srbe u Predsjednistvu BiH, kako da za nju ne mogu glasati Srbi iz FBiH a mogu Bosnjaci i Hrvati is RS? Ili ako ona osvoji 50% glasova onih koji izadju na Izbore sto je oko 25% birackog tijela iz RS, po kojoj logici predstavlja sve Srbe u BiH kad tri cetvrtine ni ne glasaju za nju?
Last edited by Jordan1961 on 23/01/2023 20:52, edited 1 time in total.
-
Jordan1961
#76557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako se UZP-ovci pale k'o kutnjaci cim se malo dohvatis zakona i tumacenja sudova.trasport wrote: ↑23/01/2023 19:38Suljo i Mujo, level pro.Jordan1961 wrote: ↑23/01/2023 19:32
Njemu i nije u opisu mjesta da predstavlja samo Hrvate.
Prema tumacenju US BiH, clanovi Predsjednistva BiH svi skupa i svaki ponaosob predstavljaju sve konstitutivne narode (zajedno sa Ostalima) i gradjane BiH. A to svoje tumacenje ostavi za UZP jadikovke.
- 512MB
#76558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kviz, čija je izjava:"Nama nema napretka ako ne budemo radili, sarađivali. Postavlja se pitanje šta je naša ideja. Došli smo do toga šta je to što mi želimo da uradimo i možemo."
A) Nerko Trenerka
B) Pičousti
C) Kifla diploma
D) Putin
A) Nerko Trenerka
B) Pičousti
C) Kifla diploma
D) Putin
-
Jordan1961
#76559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jebi ga ali zakon i dokumenti tvrde nesto dijametralno.Osmi Socrates wrote: ↑23/01/2023 20:35Kvalitetno odrađena anketa na izbornom mjestu poslije glasanja bi potvrdila neke stvari.General War wrote: ↑23/01/2023 20:25
![]()
...ako tako gledas, onda predstavlja samo one koji su ga zaokruzili
Čovjek ne predstavlja nijedan konstitutivni narod, jer je čak i manjina Bošnjaka glasala za njega. O ostala dva naroda da ne govorim.
Dakle, od tvrdnje da predstavlja sve konstitutivne narode, došli smo do toga da ne predstavlja nijedan.
Ostala dva člana predsjedništva barem imaju podlogu da tvrde da predstavljaju svoje narode.
Evo na sta se zvanicno zaklinju clanovi Predsjednistva BiH (svi isto):
"Ovim se zaklinjem da ću savjesno obavljati datu mi dužnost, poštovati Ustav Bosne i Hercegovine, provoditi Opšti okvirni sporazum za mir i njegove anekse u cijelosti, štititi i unapređivati ljudska prava i osnovne slobode, te brinuti o interesima i ravnopravnosti svih naroda i građana."
-
Osmi Socrates
#76560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam sve objasnio. Kad se sve postavi u realan politički kontekst, Željko Komšić ne predstavlja nikoga.Jordan1961 wrote: ↑23/01/2023 20:48Nista ja ne tvrdim nego citiram tumacenja Ustavnog suda BiH.Osmi Socrates wrote: ↑23/01/2023 19:46
Pa ako ne predstavlja Hrvate (barem ne većinu), kako onda predstavlja sve konstitutivne narode, kako ti tvrdiš?
Mislim, čovjek iskoristio frku, dobio opet mjesto, i sve je to u redu, ali, besmislen vam je argument.
Ne predstavlja Hrvate, sasvim sigurno ne predstavlja Srbe, onda je činjenica da predstavlja dobar dio Bošnjaka i neke ostale. I građane, I guess. Međutim, da li to onda znači da oni koji se izjašnjavaju kao Hrvati i glasaju za HDZ, i oni koji se izjašnjavaju kao Srbi i glasaju za Dodika nisu građani?
Ako nisu građani, koji su onda moj?
Nijedan narod, ni većinu građana. Jedino možda predstavlja većinu Ostalih u FBiH.
Naravno, on je dobio izbore po zakonu. Međutim, kad ovako upadne u Predsjedništvo a da bukvalno ne predstavlja nikoga, zašto bi ga iko više trpio, a pogotovo Visoki Predstavnik?
Ja sam mislio da ima dobre namjere, pa hajde. Sad, pošto je odlučio opet sa kriminalnom SDA organizacijom, ne vjerujem ni to više.
-
Jordan1961
#76561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Covjek dobije gotovo najvise glasova i ne predstavlja nikoga...... svasta. SDA je kriminalna a HDZ dobrotovrna organizacija. Hajde.Osmi Socrates wrote: ↑23/01/2023 20:57Ja sam sve objasnio. Kad se sve postavi u realan politički kontekst, Željko Komšić ne predstavlja nikoga.
Nijedan narod, ni većinu građana. Jedino možda predstavlja većinu Ostalih u FBiH.
Naravno, on je dobio izbore po zakonu. Međutim, kad ovako upadne u Predsjedništvo a da bukvalno ne predstavlja nikoga, zašto bi ga iko više trpio, a pogotovo Visoki Predstavnik?
Ja sam mislio da ima dobre namjere, pa hajde. Sad, pošto je odlučio opet sa kriminalnom SDA organizacijom, ne vjerujem ni to više.
- JohnnyS
#76562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bonus pitanje. Čija je sljedeća izjava:
U ovoj zemlji niko nikome ništa više nametati neće. Kada su u pitanju Srbi i RS, ako neće u NATO, neće se ići u NATO.
A) Milorad Dodik
B) Željka Cvijanović
C) Bakir Izetbegović
D) Draško Stanivuković
-
Osmi Socrates
#76563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa koga predstavlja? Eto, ti reci.Jordan1961 wrote: ↑23/01/2023 20:59Covjek dobije gotovo najvise glasova i ne predstavlja nikoga...... svasta. SDA je kriminalna a HDZ dobrotovrna organizacija. Hajde.Osmi Socrates wrote: ↑23/01/2023 20:57
Ja sam sve objasnio. Kad se sve postavi u realan politički kontekst, Željko Komšić ne predstavlja nikoga.
Član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda za kojeg su glasali pretežno građani bošnjačke nacionalnosti.
Jedno je kad tvrdite da je izabran po zakonu, sasvim drugo kad u priču uvedete neke nazovi moralne argumente.
A sasvim treće kad zaboravljate suštinu BiH uređenja. Konstitutivni narodi. Željko ne predstavlja nijedan, a kamoli sva tri naroda. To su nebuloze. Da bi Željko bio legitiman, Ustav se mora mjenjati, a to se neće desiti.
Ne može i jedno i drugo.
-
A_A_AKCIJA
#76564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
... umjesto da sve prepustimo Sebiji lažnoj doktorici, Bakiru koji je jedva završio, Ramiću sa diplomom sa Sokoca, Memiću hu iz ju, Osmici koji nije znao ni kupiti, ili Biseri koja je kupila na Havajima.
-
PM72
#76565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mišljenja sam da osmorka/šestorka/trojka među svojim rukovodiocima i članstvu ima najviše ovih "akšam šule" diploma sa Sokoca,Travnika,Kobiljače,Goražda...A_A_AKCIJA wrote: ↑23/01/2023 21:10... umjesto da sve prepustimo Sebiji lažnoj doktorici, Bakiru koji je jedva završio, Ramiću sa diplomom sa Sokoca, Memiću hu iz ju, Osmici koji nije znao ni kupiti, ili Biseri koja je kupila na Havajima.
- 512MB
#76566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam ko je to izjavio, ali imao je pravo, pošto je to uobičajena NATO procedura. Da se pročitati na stranici NATO alijanse, ko ima volje da traži.
- Styling
#76567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Boga mi, ima nas i sa međunarodnim ISPRAVNIM diplomama.PM72 wrote: ↑23/01/2023 21:13Mišljenja sam da osmorka/šestorka/trojka među svojim rukovodiocima i članstvu ima najviše ovih "akšam šule" diploma sa Sokoca,Travnika,Kobiljače,Goražda...A_A_AKCIJA wrote: ↑23/01/2023 21:10
... umjesto da sve prepustimo Sebiji lažnoj doktorici, Bakiru koji je jedva završio, Ramiću sa diplomom sa Sokoca, Memiću hu iz ju, Osmici koji nije znao ni kupiti, ili Biseri koja je kupila na Havajima.
-
channel10
#76568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa.mene i dalje cudi da niste zajedno.A_A_AKCIJA wrote: ↑23/01/2023 21:10... umjesto da sve prepustimo Sebiji lažnoj doktorici, Bakiru koji je jedva završio, Ramiću sa diplomom sa Sokoca, Memiću hu iz ju, Osmici koji nije znao ni kupiti, ili Biseri koja je kupila na Havajima.
Ovi drugi su izasli iz ove prve samo zato sto se nisu.mogli izboriti u okviru prve gardijske.
Jer na osnovu poteza koji se vuku posljednjih mjeseci, samo to se da zakljuciti.
-
PM72
#76569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Poštujem...samo ste rijetki ko bijeli međedi
-
A_A_AKCIJA
-
Spit_fire
#76571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci prica ti je ko da ja kazem kako Tudjman prvi u Hrvata nije uveo Hrvatsku u EU
@Hakiz ti je lijepo obiansio..imas grantove, pare , fondove, turizam itd ..i ti se bavis kako da prosiris teritoriju na BiH
-
Spit_fire
#76572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Moze li neko preborjat koliko je Dino puta reko "ekspertna vlada" u zadnjih 4/5 godina..od tad ne znam jel pogodio struku ak nista kad vec nije mogo nac strucnjaka za neki oblast ...ukljucujuci i njega kao MVP
-
Spit_fire
#76573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nijedan clan predjsednistva ne predstavlja nijedan narod nego Bosnu i Hercegovinu...Osmi Socrates wrote: ↑23/01/2023 20:57Ja sam sve objasnio. Kad se sve postavi u realan politički kontekst, Željko Komšić ne predstavlja nikoga.
Evo pitanje za sve pogotovo za ove HDZovce na temi
Moze li jedan razlog sto je Covic bolji od Komsica? Eto makar jedan?
-
mirza_15
#76574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Styling