Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#65576 Re: Liverpool FC
Ramsay će izgleda u Swansea na pozajmicu. Ne znam ni šta se tu desilo, ali ono malo minuta što je dobio bio je korektan. Ali dobro, mlad je, neće mu škoditi sigurno ova pozajmica. Ova sezona mu je svakako Tsimikas prva.
- no_sekirli
#65577 Re: Liverpool FC
Ramsey nesto sigurno nije zadovoljio. Doveden kao kvalitetan potencijal, na kraju odigrao neku sicu minuta.
Milner bi puno vise dao da igra u sredini, ali...
Milner bi puno vise dao da igra u sredini, ali...
- MMM1977
#65578 Re: Liverpool FC
Počeli se i mi zadovoljavati nekim prosječnim rješenjima. Ok je Bajčetić ili Doak šta ja znam ali da bi se takmičili sa Citijem, Unitedom, Newcasleom ili Chealsijem mi moramo imati vrhunske igrače. Ako ćemo imati prosječne onda će nam mjesto biti na sredini tabele.
- no_sekirli
#65579 Re: Liverpool FC
Za ovog Ramseya ja nikad nisam ni cuo, dok nije dosao kod nas. Sjecam se da je predstavljen kao pravi talenat i da je to bila maltene kradja kolika je on buducnost. I to ga kupili ozlijedjenog bez problema, jer je jako dobar.
I, ne lezi vraze u pola sezone, coek od 38 se bori sa najbrzim krilima svijeta, a nas talenat nestao u akciji.
Gledam sad, Viking dao 25 golova vec, cijeli Liverpool 34
I, ne lezi vraze u pola sezone, coek od 38 se bori sa najbrzim krilima svijeta, a nas talenat nestao u akciji.
Gledam sad, Viking dao 25 golova vec, cijeli Liverpool 34
- Gandalf
#65580 Re: Liverpool FC
Za pravog igrača, potrebno je napraviti i dobar skauting, a realno gledajući tržište je prekrcano "vanserijskim talentima", ali i precijenjenim igračima --- dobar primjer precijenjenog igrača je Joao Felix. Znao sam da je osrednji igrač, dok sam još osluškivao silne medijske fanfare o njegovim nadljudskim i božanskim sposobnostima. Lik se ubio za ovih šeičkih klubova, gdje se troši nemilice, misterija mi je šta je u njemu vidio Simeone, ista misterija mi je bila i za onog Grealisha --- medijska pompa, manager gladan love i ogromna cijena transfera, ne znače da je taj igrač neka igračina koja će zasjeniti cijelu ligu.
Nije princip igre isti kod svakog tima, niti svi timovi imaju managere koji će igrati istu taktiku na terenu, neki timovi jednostavno "sjednu" nekim igračima, odgovara im taj specifični stil igre, igraju na poziciji koja im najviše odgovara --- ako ih zaobiđu povrede, ti igrači zaista mogu se pokazati kao igračke klase a manager dobija na popularnosti kao majstor svog zanata i stiče epitete kao npr. vizionar fudbalske igre.
Ja ih krivim što nisu dovodili više igrači kada su bili na vrhuncu forme, što nisu pokušavali postići više, što nisu bili ambiciozniji, što nisu radili dobar skauting u sferi sklonosti povredama svakog igrača kojeg su doveli. Nije mi krivo što nisu toliko mnogo trošili, već mi je krivo što nisu pametnije kupovali i još pametnije prodavali. Doveli su se sada u situaciju da imaju 10 igrača u timu koji mogu se ozljediti na pola godine minimalno i koje niti mogu prodati kome, niti od njih imaju ikakve koristi, drugim riječima, puni su balvana. I nisu još počeli kupovati
a ekipa im desetkovana 
Nije princip igre isti kod svakog tima, niti svi timovi imaju managere koji će igrati istu taktiku na terenu, neki timovi jednostavno "sjednu" nekim igračima, odgovara im taj specifični stil igre, igraju na poziciji koja im najviše odgovara --- ako ih zaobiđu povrede, ti igrači zaista mogu se pokazati kao igračke klase a manager dobija na popularnosti kao majstor svog zanata i stiče epitete kao npr. vizionar fudbalske igre.
Ja ih krivim što nisu dovodili više igrači kada su bili na vrhuncu forme, što nisu pokušavali postići više, što nisu bili ambiciozniji, što nisu radili dobar skauting u sferi sklonosti povredama svakog igrača kojeg su doveli. Nije mi krivo što nisu toliko mnogo trošili, već mi je krivo što nisu pametnije kupovali i još pametnije prodavali. Doveli su se sada u situaciju da imaju 10 igrača u timu koji mogu se ozljediti na pola godine minimalno i koje niti mogu prodati kome, niti od njih imaju ikakve koristi, drugim riječima, puni su balvana. I nisu još počeli kupovati
- no_sekirli
#65583 Re: Liverpool FC
Mozda je ovo i najrealnije pojasnjenje svega.
- AmiĐa_Idriz
#65584 Re: Liverpool FC
Bićemo mi opet stari na ljeto. Treba biti pozitivan
Neka se kalibrišu ove sezone, pa ćemo opet.
Neka se kalibrišu ove sezone, pa ćemo opet.
- lanemblack27
- AmiĐa_Idriz
#65586 Re: Liverpool FC
There is nothing advanced in terms of contract discussions between Liverpool and Naby Keita, with there still a good chance the midfielder leaves for nothing at the end of the season. [@FabrizioRomano]
- vaučer
#65587 Re: Liverpool FC
Mislim da ima oko 2% šanse da potpiše novi ugovor a i to ako vlasnici totalno blokiraju lovu za transfere i ako Keita odigra kao Zidane do kraja sezone. Za Milnera se govorilo da bi dobio neki produženi ugovor ali više da je tu kao dio trenerskog tima, ako sam ispravno razumio.
- AmiĐa_Idriz
- AmiĐa_Idriz
#65589 Re: Liverpool FC
Ovaj vikend je započela praksa na Anfieldu gdje redari izbacuju naglavačke gostujuće navijače koji pjevaju uvredljive "pjesme" vezane za Hillsborough. 16 navijača Chelsea je nabijeno nogom tokom utakmice sa stadiona. 
- vaučer
#65590 Re: Liverpool FC
Imat će posla s obzirom da (na njihovu sramotu) to pjevaju svi gostujući navijači na svim utakmicama.
- no_sekirli
#65591 Re: Liverpool FC
Onaj tko potpise novi ugovor sa Keitom, ili je lud ili veze sa sportom nema.
Frajer je kostao preko 50 miliona, plus za 4 godine place oko 25. Uz to sve i lijecenja je bilo barem 5. Znaci ladno je kostao 80 miliona funti.
E sad neka mi netko pokaze cost benefit analizu u kojoj se vidi da je frajer zasluzio novi ugovor.
Pretpostavljam da je neki manager izbacio isto ovaku neku grubu racunicu, i predlozio da mu se da novi ugovor da ne ode za dzabe na ljeto, konta, vidi minusa na ovom trolji.
Ali jednom kad uhljeb udje u Telekom, jedino ga u sanduku mogu iznijeti vanka.
Frajer je kostao preko 50 miliona, plus za 4 godine place oko 25. Uz to sve i lijecenja je bilo barem 5. Znaci ladno je kostao 80 miliona funti.
E sad neka mi netko pokaze cost benefit analizu u kojoj se vidi da je frajer zasluzio novi ugovor.
Pretpostavljam da je neki manager izbacio isto ovaku neku grubu racunicu, i predlozio da mu se da novi ugovor da ne ode za dzabe na ljeto, konta, vidi minusa na ovom trolji.
Ali jednom kad uhljeb udje u Telekom, jedino ga u sanduku mogu iznijeti vanka.
- vaučer
#65592 Re: Liverpool FC
To 'da ne ode džaba' bi imalo smisla jedino da ga ima nekog interesa za njega. A nema. Niotkud. Ni šuškanja, ni pod razno, nikog ne zanima a skoro da je free-agent. Dakle samo ga sebi produžujemo. Radije davati minute Bajčetiću ili bilo kome uostalom. Keita ima u nogama s vremena na vrijeme dobru utakmicu, to bar ja ne sporim, ali kakve koristi kad je ta jedna uvijek u sendviču od dvije prosječne a te dvije u sendviču dugotrajnih oporavaka i rehabilitacije.
- no_sekirli
#65593 Re: Liverpool FC
Pa zato ovo sve i pisem. Totalno se slazem s tobom. Godinama nije pokazao nista, i sada Klopp po naredbi vlasnika forsira lika, a on ne moze nista da napravi. Vidim bilo je par komentara da je ok odigrao, da se raspala strana kad je izisao...vaučer wrote: ↑23/01/2023 18:28 To 'da ne ode džaba' bi imalo smisla jedino da ga ima nekog interesa za njega. A nema. Niotkud. Ni šuškanja, ni pod razno, nikog ne zanima a skoro da je free-agent. Dakle samo ga sebi produžujemo. Radije davati minute Bajčetiću ili bilo kome uostalom. Keita ima u nogama s vremena na vrijeme dobru utakmicu, to bar ja ne sporim, ali kakve koristi kad je ta jedna uvijek u sendviču od dvije prosječne a te dvije u sendviču dugotrajnih oporavaka i rehabilitacije.
I sad da mu na konto toga produze ugovor. Pishurija ziva.
Keita ce se prodat za koliko, ako se potpise ugovor?
Ox ista hrdalina kao i ovaj uhljeb, samo jebga Ox ima UK drzavljanstvo. I tu je u prednosti.
Za njih 2 je potroseno para, mogli su Halanda placat s tim parama.
Gledam maloprije situaciju sa malim Majerom iz Dinama. To su ulaganja i nos za transfere, ne sta nasi rade u zadnje vrijeme. Ulozi kamaru para u njega, on ti isporuci nista svojom igrom i onda ga das dzabe.
Sjeca li se netko transfera u zadnje vrijeme da se neki igrac prodao za neku solidnu lovu?
Coutinho, ali 2017., pa zar to nije sramota? Mane u naponu snage prodan za sicu, oni malci, Minamino, sve sitne pare, Origi, Gini dzabe.
Vlasnici kluba mogu Kloppu stope ljubiti pa je svojom energijom i znanjem napravio to sto je, ali definitivno ova ekipa je u svom zalasku, i sto je najbitnije, i Ameri su to skontali. I znaju da bez ulaganja 200-300 miliona nikad se vise nece podoci neki bitan trofej. I sad prodaju, samo tko ce kupiti rastimani orkestar, po velikoj cijeni?
- AmiĐa_Idriz
#65594 Re: Liverpool FC
Štedite tastaturu, neće dobiti ugovor 
- AmiĐa_Idriz
#65595 Re: Liverpool FC
Rafaela Pimienta koja zastupa klijente rahmetli Raiole je bila za vikend na Anfieldu. Kad sabereš dva i dva, jedina logika bi bio Gravenberch. Ali sumnjam, baš baš sumnjam. Prvo da će se petljati prsti sa tom agencijom, a druga stvar je sam Gravenberch i njegova dostupnost. Naravno, pozajmica, za sad. Eventualno. Ali teško.
- no_sekirli
- AmiĐa_Idriz
#65597 Re: Liverpool FC
Ma dobro, Mane je ulazio u zadnju godinu ugovora i kulturno je zamolio klub da ga puste u nove avanture. Pojavio se Bayern gdje smo imali istu situaciju sa Thiagom, zadnja godina, hoće da ide, dobili ga za realno bagatelnu cijenu. Uzvratili džentlmenski sa Sadiom. Treba sa Bayernom održavati fine odnose. Zato se u biti taj transfer glatko i završio bez Markovih konaka.
Da je situacija bila zeru drugačija, vjeruj da bi se tražilo/dobilo više.
- vaučer
#65598 Re: Liverpool FC
Gravenberch mi je nosio vezni red skoro 10 godina u PESu. Kupuj odmah! (Nisam ga u životu gledao naravno)
- no_sekirli
#65599 Re: Liverpool FC
Ma sve jasno, znamo svi sta je bilo.AmiĐa_Idriz wrote: ↑23/01/2023 20:33Ma dobro, Mane je ulazio u zadnju godinu ugovora i kulturno je zamolio klub da ga puste u nove avanture. Pojavio se Bayern gdje smo imali istu situaciju sa Thiagom, zadnja godina, hoće da ide, dobili ga za realno bagatelnu cijenu. Uzvratili džentlmenski sa Sadiom. Treba sa Bayernom održavati fine odnose. Zato se u biti taj transfer glatko i završio bez Markovih konaka.
Da je situacija bila zeru drugačija, vjeruj da bi se tražilo/dobilo više.
Hocu reci, da smo se npr.jedne od najvecih zvijezda tima rijesili dzentlmenski, bez da su se probale uzeti neke pare kad je vec htio ici, a sa uhljebom se igra na neku zaradu. Kao uvalit ces ga nekome. Malo morgen, sto bi jedan krmak znao cesto reci. Spaljene si silne pare na njega, ne vrijedi nista i sto se prije to skonta i podje se tako odnositi prema tom slucaju, steta ce biti manja.
Pa njega vise ne bi ni u Salzburg uzeli, narocito ako se zna da je bio i na hladjenju kod Kloppa skoro polusezonu cijelu.
Ne znam sto nam @BHF_Manijak ne dolazi vise na pdf, bas bih volio procitat jedan njegov traktat o Keiti
Legenda bi to malo slikovitije opisao
-
convict
#65600 Re: Liverpool FC
Vraca se Rhys sa posudbe, mogao bit Nat otici