Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
PM72

#76426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Johny,
Ja SDA-ovac? :lol:
Ja od maja 1992 jebem i to javno,i stranku i osnivača i govorim da nas veće zlo od njih nije moglo potrefit.

A ovi što pišu kilometarske postove u kojima hvale "postignuća" novih vlasti me podsjećaju na Milorada i one njegove kad počnu frljacat podatke i hvalospjeve,jebo Švicu...
JohnnyS

#76427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

PM72 wrote: 23/01/2023 09:24 Johny,
Ja SDA-ovac? :lol:
Ja od maja 1992 jebem i to javno,i stranku i osnivača i govorim da nas veće zlo od njih nije moglo potrefit.

A ovi što pišu kilometarske postove u kojima hvale "postignuća" novih vlasti me podsjećaju na Milorada i one njegove kad počnu frljacat podatke i hvalospjeve,jebo Švicu...
Pa zato kažem da te se ne može nazvati ezdeaovcem jer ne želim upasti u narativ da je svatko tko kritizira osmorku automatski bot. To naprosto nije istina, po iskazima drugih forumaša ti se nikako ne bi mogao uvrstiti među SDA.

Ja samo kažem da je izjava "svi su isti" ona koja vuče vodu na mlin ovim stožernim strankama. Nisu svi isti. Možda nisu svi dobri, ali nisu svi jednako zlo.
PM72

#76428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Nisam nigdje napisao da su svi isti.Mislio sam da će konačno ogrijati sunce i krenut nabolje ali sam sve veći pesimista.
U nekim firmama prave veće gluposti i kikseve sa kadrovima što su doveli nego da je došao SNSD...
JohnnyS

#76429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

PM72 wrote: 23/01/2023 09:32 Nisam nigdje napisao da su svi isti.Mislio sam da će konačno ogrijati sunce i krenut nabolje ali sam sve veći pesimista.
U nekim firmama prave veće gluposti i kikseve sa kadrovima što su doveli nego da je došao SNSD...
Pa to su dječje bolesti, uhljebi i karijeristi su u stožernim strankama, nema dovoljno kadra, a ako ostaviš na nekim funkcijama postojeće nikad ne znaš hoće li se aktivirati kao spavači da sabotiraju u korist SDA/HDZ/SNSD. Nije lako, ali treba se nadati boljem, najgore je status quo
dr_Evil

#76430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

JohnnyS wrote: 23/01/2023 09:18

Žali bože vremena što si potrošio. "Svi su isti" je izjava zbog koje zločinački tronožac ima vlast cijelo vrijeme. Ne kažem da je PM ezdeaovac jer iako osobno pratim upise cijenjenog kolege, drugi to kažu za njega. Ali cijepanje dlake trojci, oprostu svega SDA "jer se zna da su oni takvi" drži SDA (a u ostalim narodima njihove SDA) na vlasti
Cijenjeni kolega forumas PM72 je profesionalno anti-mainstream, neki bi zli jezici rekli trol, ne ja naravno. Ne voli nista sta vole mladi, a ni stari. Moze trojka Bascarsiju u zlatu izliti on ce reci da ne valja jer se previse sjaji.

Ja zapravo nemam pojma sta se desava kod vas u KS osim sta procitam iz medija, pa se vele ne mjesam u tu pricu. Eto vas tamo, dosta mi i nasih dole problema :D

Tako je kolega PM72 bio protiv SDA, pa onda kad je skuzio da strane krnje Osmorke imaju malo vecu podsku na forumu onda je okrenuo po njima, covjek voli da se svadja :D

Valjda :)
PM72

#76431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Ja vazda opozicija :-D
dr_Evil

#76432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

PM72 wrote: 23/01/2023 09:41 Ja vazda opozicija :-D
A ja vazda odem na glavu, pa kako god :D

Treba biti pametan ko @prpa, odes na mracnu, pardon zelenu stranu, oni se uvijek pobrinu za svoje, tamo nikad niko nije na glavu otisao :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#76433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

PM72 wrote: 23/01/2023 09:32 Nisam nigdje napisao da su svi isti.Mislio sam da će konačno ogrijati sunce i krenut nabolje ali sam sve veći pesimista.
ima dosta i do nemanja kadra. volimo se busati da postoji kadar, kojem, eto, političari ne da da ispliva, ali koji bi.

i onda taj kadar dođe i pokaže se da ne zna odakle je šupalj.
dr_Evil

#76434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 23/01/2023 09:46
ima dosta i do nemanja kadra. volimo se busati da postoji kadar, kojem, eto, političari ne da da ispliva, ali koji bi.

To je to, drzava smo sa ogromnim neznanjem i tezimo ka jos gorem. Mozda ima volje na svim stranama, ali nema nacina. Prosao vakat kad je TIto dijelio stipendije da se ide na obrazovanje i obuku na mrski zapad i jos mrzi istok, pa da se vraca u Jugu. Danas EU dijeli stipendije da se ide obrazovat na zapad, ali na prste se vracaju nazad u Bosnu.

Zanimljivo ali vecina sta se vrati sa zapada poslije obrazovanja, vrati se ili prekrivena ili sa dugom bradom. Nista protiv, just saying.
laik1981

#76435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Pravi kvalitetni i sposobni kadar uspjesno radi u velikim privatnim i medjunarodnim kompanijama.. Takvima ne pada na pamet da se valjaju u politickom blatu i da budu poslusnici kojekakvim ljigavcima.. Ni budzetske plate im nisu interesantne jer u svojim poslovima zaradjuju visestruko vise..
noviforumas

#76436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

saale

#76437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saale »

Dodje tako vrijeme dA SDP brani Covica i Dodika :run:
PM72

#76438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Slažem se komšo ali za ruku dovest ,iz jedne propale u drugu uspješnu firmu, pa ga stavit za generalnog direktora samo zato što je jaran sa jednim iz trojke...
Onda on dovede svoju kuravu iz bivše firme pa je postavi za izvršnog direktora i vrijeme provode u Koloseumu pare pravdaju kroz reprezentaciju (ručkovi sa poslovnim partnerima u kockarnici :-) )...
To ni u Sjevernoj Koreji ne može jer bi bili streljani.Ovdje može,ljudi šute,ovi su u stanju svašta smjestiti,slagati,napakovati...
saale

#76439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saale »

noviforumas wrote: 23/01/2023 09:54
Dodaj tome jos onu Fudinu, Sabinu koja je na ivici, raspadose se Kiflini i Fortini snovi :lol:
dr_Evil

#76440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

laik1981 wrote: 23/01/2023 09:54 Pravi kvalitetni i sposobni kadar uspjesno radi u velikim privatnim i medjunarodnim kompanijama.. Takvima ne pada na pamet da se valjaju u politickom blatu i da budu poslusnici kojekakvim ljigavcima.. Ni budzetske plate im nisu interesantne jer u svojim poslovima zaradjuju visestruko vise..
Mudro zboris, ali u tim velikim privatnim i medjunarodnim kompanijama upitna je kompleksnost proizvoda, a i menadzment tesko da nije od stranaca ili makar prosao njihove obuke.

Da ne grijesim dusu ima jedan vrlo mali dio kompanija koje uspjesno plivaju na medjunarodnom trzistu, ali kakav je sastav upravljanja zaista ne znam. Mi smo unistili znanje, a i ogromno znanje koje smo imali se prikazivalo vecim nego sto je to zaista bilo.

Uz dobru politiku te se greske mogu ispraviti kroz 15-ak godina, shit not gonna happen!
noviforumas

#76441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Ima i u tome bar malo istine. Ne tako davno je bilo premija uhljebiti se negdje na neko mjesto... kopali ljudi rukama i nogama da se uvale u nekakvu Elektroprivredu i sta ja znam. Sad ove drzavne firme ne mogu da pariraju realnom sektoru, sto se plata tice, a bruku ljudi je otislo i ide vani, sto je skroz promijenilo pravila igre. Jeste da ima ovih malo starijih generacija sto se jos kunu u drzavne firme i sigurne plate, ali mladji to ne jebu 2%. Ovo je barem neki moj licni dojam, sto se Sarajeva tice.
escobar__

#76442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by escobar__ »

Isto je u Tuzli bilo dok sam bio dole, u posljednjih godinu -dvije se svako iole sposobniji zajebavao na račun oglasa i posla u državnim preduzećima jer su svi mahom ili radili u realnom sektoru za veće plate ili napustili državu. 😁
laik1981

#76443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

noviforumas wrote: 23/01/2023 10:14 Ima i u tome bar malo istine. Ne tako davno je bilo premija uhljebiti se negdje na neko mjesto... kopali ljudi rukama i nogama da se uvale u nekakvu Elektroprivredu i sta ja znam. Sad ove drzavne firme ne mogu da pariraju realnom sektoru, sto se plata tice, a bruku ljudi je otislo i ide vani, sto je skroz promijenilo pravila igre. Jeste da ima ovih malo starijih generacija sto se jos kunu u drzavne firme i sigurne plate, ali mladji to ne jebu 2%. Ovo je barem neki moj licni dojam, sto se Sarajeva tice.
Lijeni i neambiciozni trce da se uhljebe.. Tako je bilo uvijek.. Parola "lezi hljebe da te jedem".. Sposobni i ambiciozni ljudi su uvijek birali drugaciji i izazovniji put..
HD_2015

#76444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HD_2015 »

laik1981 wrote: 23/01/2023 09:54 Pravi kvalitetni i sposobni kadar uspjesno radi u velikim privatnim i medjunarodnim kompanijama.. Takvima ne pada na pamet da se valjaju u politickom blatu i da budu poslusnici kojekakvim ljigavcima.. Ni budzetske plate im nisu interesantne jer u svojim poslovima zaradjuju visestruko vise..
Upravo tako. Čak i u BiH, ovakva kakva je., vrijedni i ambiciozni se mogu snaći u privatnom sektoru. Po meni budala je ko ne ode u privatni sektor. Toliko je prilika i za VSS i za zanatlije. Ne mora se raditi o velikim firmama, dosta malih firmi dobro plaća svoje radnike.
A_A_AKCIJA

#76445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Gandalf wrote: 23/01/2023 07:09 pa naravno da su isti, svi su iz sda --- ko je do juče bio u sda, nije magično preko noći postao ni 1% bolji, samo zato što je promijenio stranački dres

ko je do juče bio kirbašev pijun i danas je kirbašev pijun, uloga mu je identična, samo je sada u nekoj drugoj stranci

i da, živim u BiH, ne vidim te magične trojkine napretke, oprostite mi na slobodnom mišljenju
Nemoguće je osporiti razliku između SDA i Trojke.

Tu samo gubiš vrijeme dokazujući nedokazivo.

Ljudi se mogu promijeniti i to što je neko bio u SDA, apsolutno je nebitno, ako je svojim djelima dokazao da više nije SDA.

A Trojka je djelima dokazala.

Novi zakoni
Subvencije mladima, porodiljama
Izgradnja infrastrukture
Davanje šanse nestranačkim kadrovima
I najbitnije, ulaze u petu godinu vladavine, bez afera i skandala.

Sve ovo staviš na papir i vidiš ogromnu razliku.
noviforumas

#76446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

escobar__ wrote: 23/01/2023 10:19 Isto je u Tuzli bilo dok sam bio dole, u posljednjih godinu -dvije se svako iole sposobniji zajebavao na račun oglasa i posla u državnim preduzećima jer su svi mahom ili radili u realnom sektoru za veće plate ili napustili državu. 😁
Da, a da ti je neko pricao prije 10 godina da ce do toga doci pomislio bi da je lud. U principu je najteze ljudima srednjih godina, da tako kazem. Onima sto su bili premladi da osjete neke benefite u Jugoslaviji, a prestari su (generaliziram, da me ne shvati niko pogresno) za ovaj val globalizacije, otvaranja trzista, i iseljavanja. :|
Chmoljo

#76447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

PM72 wrote: 23/01/2023 09:57

Slažem se komšo ali za ruku dovest ,iz jedne propale u drugu uspješnu firmu, pa ga stavit za generalnog direktora samo zato što je jaran sa jednim iz trojke...
Onda on dovede svoju kuravu iz bivše firme pa je postavi za izvršnog direktora i vrijeme provode u Koloseumu pare pravdaju kroz reprezentaciju (ručkovi sa poslovnim partnerima u kockarnici :-) )...
To ni u Sjevernoj Koreji ne može jer bi bili streljani.Ovdje može,ljudi šute,ovi su u stanju svašta smjestiti,slagati,napakovati...
niko ne kaže da je to dobro. ali ako radi jedan od pet prije, to je opet bolje. ali svakako da treba gledati i da se tog nogom nabije, ili da ga se prijavi pa će onda i drug iz trojke razmisliti koliko će havera štititi.
PM72

#76448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Chmoljo wrote: 23/01/2023 10:52
PM72 wrote: 23/01/2023 09:57

niko ne kaže da je to dobro. ali ako radi jedan od pet prije, to je opet bolje. ali svakako da treba gledati i da se tog nogom nabije, ili da ga se prijavi pa će onda i drug iz trojke razmisliti koliko će havera štititi.
Ovo što sam napisao nije šuplja nego živa istina.Naveo sam dovoljno podataka pa ako neko ovo iz "vlasti" čita,nek pošalje inspekciju u Koloseum pa pregleda koji i koliko je puta generalni direktor Xy firme imao "službeni ručak sa poslovnim partnerima u kockarnici".
Bilo bi dobro da je ovo jedini primjer dovođenja ološa za rukovodioce.U svakoj firmi su napravili sranje,spletke i lopovluke
Chmoljo

#76449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

PM72 wrote: 23/01/2023 10:58
Chmoljo wrote: 23/01/2023 10:52

Ovo što sam napisao nije šuplja nego živa istina.Naveo sam dovoljno podataka pa ako neko ovo iz "vlasti" čita,nek pošalje inspekciju u Koloseum pa pregleda koji i koliko je puta generalni direktor Xy firme imao "službeni ručak sa poslovnim partnerima u kockarnici".
Bilo bi dobro da je ovo jedini primjer dovođenja ološa za rukovodioce.U svakoj firmi su napravili sranje,spletke i lopovluke
pa i ne kažem da je šuplja. a od prijavljivanja na forumu nema ništa drug. đe su sindikati, đe su prijave radnika koji mogu dokumentovati sve to? pa malo inspekcija, malo Erduanu, pa malo tužilaštvu...

eno i oni žandari kontali neće niko, ko da je vrijeme mandatnih kazni, pa su računovođe glumili.
Student_u_Ostavci

#76450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

doktor78 wrote: 23/01/2023 06:38
HelaS wrote: 22/01/2023 22:14

Zašto "mašala" :?
Da mu pratiš postove, znao bi.
Čuj ovog :lol:

Vlada u ZDK je izabrana na neustavan način povlađujući Hrvatima. Naravno da je mašala ako se to razjebe.
Ja razumem da je tebi kao glasaču trojke HDZ postao simpatija ali malo realnosti nije na odmet.
Locked