Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
sencobih
#6776 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma ja mi smo toliko ime u svijetu fudbala da nas trebaju odmah u grupu ubaciti, ko ce se zajebavati sa pretkolima
- GandalfSivi
#6777 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne kontam sto je drama za Ahmetovica. Covjek ce igrati vise u Igmanu nego sto bi igrao kod nas, vjerovatno ce biti i bolje placen. Sta sada treba, drzati ga na klupi da bi odigrao oprostajnu?
Mene zanima, a i vidjet cemo dovoljno brzo, da li cemo ga ispostovati kad se penzionise…
Mene zanima, a i vidjet cemo dovoljno brzo, da li cemo ga ispostovati kad se penzionise…
- Dinostula
#6778 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Meni Merso djeluje kao fin insan i postenjacina tesko ce se on uklopiti sa ovom garniturom.Hadzic je druga prica.GandalfSivi wrote: ↑22/01/2023 17:18 Ne kontam sto je drama za Ahmetovica. Covjek ce igrati vise u Igmanu nego sto bi igrao kod nas, vjerovatno ce biti i bolje placen. Sta sada treba, drzati ga na klupi da bi odigrao oprostajnu?
- Logovan
#6779 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
NAKON VIŠE OD 6 GODINA AHMETOVIĆ ODLAZI SA KOŠEVA
https://fksarajevo.ba/vijesti/nakon-vis ... utapBrgzVI
Hvala mu na svemu!
https://fksarajevo.ba/vijesti/nakon-vis ... utapBrgzVI
Ma hoće on igrati više u Igmanu, biće da mu je stalo da bude još na terenima, ali ostaje taj gorak okus kako smo se rastali od njega. Isto kao da smo se rastali sa nekim dobrim igračem koji je igrao samo jednu sezonu kod nas, a ne sa igračem koji je jako puno dao, da sad ne nabrajam jer nema potrebe. Mislim da se ovo moglo drugačije uraditi, na neki ljepši način, ali hajde jebi ga.GandalfSivi wrote: ↑22/01/2023 17:18 Ne kontam sto je drama za Ahmetovica. Covjek ce igrati vise u Igmanu nego sto bi igrao kod nas, vjerovatno ce biti i bolje placen. Sta sada treba, drzati ga na klupi da bi odigrao oprostajnu?
Hvala mu na svemu!
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#6780 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Imaju li gdje golovi da utakmice?
-
last mohicans
#6781 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Očito je čovjek jos htio igrati, a mi mu se odlučili zahvaliti. U međuvremenu ga Hus zvao, čovjek prihvatio. Fakat ne vidim da je mogao nama dati više, eventualno kao treći napadač do kraja sezone. Mišljenja sam da je bolje nekog akademca malo baciti u vatru. Mersi hvala do neba, jedan od najdrazih poslijeratnih igrača.
- Cossack
#6782 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Upravo tako. Čovjek ima 37 godina na leđima. Hvala mu na svemu ali vrijeme je za mlađe. Njemu se još igra što je ok, u manjem klubu to može. Vratiće se u klub kada okonča karijeru.last mohicans wrote: ↑22/01/2023 22:22 Očito je čovjek jos htio igrati, a mi mu se odlučili zahvaliti. U međuvremenu ga Hus zvao, čovjek prihvatio. Fakat ne vidim da je mogao nama dati više, eventualno kao treći napadač do kraja sezone. Mišljenja sam da je bolje nekog akademca malo baciti u vatru. Mersi hvala do neba, jedan od najdrazih poslijeratnih igrača.
-
Adobeg
#6783 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Koje plitko razmisljanje hajde ti meni reci zasto se igra prvenstvo,da se osvoji titula i izadje u evropu, ja sam imao i lijepih iskustava naseg kluba u evropi, 4 do 5 puta smo bili blizu uci u grupe, bilo je i blamaza meni je draz da se nas klub promovise u evropi .molotovljev wrote: ↑22/01/2023 05:44 Dobro i sta cemo u Evropi? Kao i do sada, nastaviti sa narusavanjem ugleda Kluba ili imamo neki cilj.
Izgleda da nemamo. Ako cemo jos jedanput, blamazi izloziti Klub, zbog nekih 300 hiljada eura,
onda je bolje i bezbolnije da ne izborimo Evropu. Lakse cu podnijeti neuspjeh u okviru bh lige, nego
neuspjeh, blago receno, u Evropi. Odnosno u prvom ili drugom pretkolu. Bruka je da nas razni
anonimusi izbacuju u prvom ili drugom pretkolu. To sigurno nije nivo naseg Sarajeva.
Mi vrijedimo puno vise od toga!
-
last mohicans
#6784 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
https://avaz.ba/vijesti/biznis/803100/i ... ovao-firmu
Predsjednik širi poslovno carstvo.
-
sencobih
#6785 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pere parelast mohicans wrote: ↑23/01/2023 00:57 https://avaz.ba/vijesti/biznis/803100/i ... ovao-firmu
-
last mohicans
#6786 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tiče se DZ, ali jako dobre konstatacije i analize bivših igrača i uticaja "legendi". Apsolutno se može prenijeti i na naše klubove. Čast izuzecima kojih je vrlo malo.
https://www.index.hr/mobile/sport/clana ... t_ostalo_mJedna od najopasnijih ljudskih karakteristika je ona da ne poznaju svoje granice i mogućnosti te se petljaju u tematiku u koju nisu niti najmanje upućeni. Upravo se to događa s bivšim igračima nakon što završe karijeru. Nogomet je hermetički zatvoren sustav koji gaji veliko nepovjerenje prema svima koji već nisu unutra.
U takvom okruženju bivši igrači na valu nekadašnje slave i karizme često preuzimaju rukovodeće, trenerske i druge uloge, potpuno nekvalificirani za tu ulogu. Većini njih je teško shvatiti da se odsad bave novim zanimanjem i da za donošenje dobrih operativnih odluka nije ključno to što su nekoć zabijali Zvezdi ili Hajduku.
Dobili su šansu igrati u velikom klubu, nositi Dinamov dres i za to su bili fantastično plaćeni. Dinamo im ne duguje ništa dok god svojim radom i rezultatom ne dokažu da i danas mogu doprinositi njegovoj kvalitetnijoj sadašnjosti i budućnosti. Svatko takav je i više nego dobrodošao, kao što je to bio Zajec koji je krajem 80-ih kreirao Dinamo koji je u prvenstvu zamalo srušio prvaka Europe.
S druge strane, svi oni koji smatraju da zbog prijašnjih zasluga imaju dozvolu raditi što god hoće i podržavati kriminal u klubu su štetočine koje klubu rade direktno zlo. I možda im to nitko nikad nije rekao zbog zaslijepljenosti njihovom veličinom, ali dečki - vi ste prevare.
-
Anquilla
#6787 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kod nas je još i gorelast mohicans wrote: ↑24/01/2023 16:05 Tiče se DZ, ali jako dobre konstatacije i analize bivših igrača i uticaja "legendi". Apsolutno se može prenijeti i na naše klubove. Čast izuzecima kojih je vrlo malo.https://www.index.hr/mobile/sport/clana ... t_ostalo_mJedna od najopasnijih ljudskih karakteristika je ona da ne poznaju svoje granice i mogućnosti te se petljaju u tematiku u koju nisu niti najmanje upućeni. Upravo se to događa s bivšim igračima nakon što završe karijeru. Nogomet je hermetički zatvoren sustav koji gaji veliko nepovjerenje prema svima koji već nisu unutra.
U takvom okruženju bivši igrači na valu nekadašnje slave i karizme često preuzimaju rukovodeće, trenerske i druge uloge, potpuno nekvalificirani za tu ulogu. Većini njih je teško shvatiti da se odsad bave novim zanimanjem i da za donošenje dobrih operativnih odluka nije ključno to što su nekoć zabijali Zvezdi ili Hajduku.
Dobili su šansu igrati u velikom klubu, nositi Dinamov dres i za to su bili fantastično plaćeni. Dinamo im ne duguje ništa dok god svojim radom i rezultatom ne dokažu da i danas mogu doprinositi njegovoj kvalitetnijoj sadašnjosti i budućnosti. Svatko takav je i više nego dobrodošao, kao što je to bio Zajec koji je krajem 80-ih kreirao Dinamo koji je u prvenstvu zamalo srušio prvaka Europe.
S druge strane, svi oni koji smatraju da zbog prijašnjih zasluga imaju dozvolu raditi što god hoće i podržavati kriminal u klubu su štetočine koje klubu rade direktno zlo. I možda im to nitko nikad nije rekao zbog zaslijepljenosti njihovom veličinom, ali dečki - vi ste prevare.
Par utakmica za FKS i odmah je "veteran", poslije sezone-dvije je i "legenda".
Neki imaju samo "mišljenje", a neki su i protestvovali protiv zaposlenika kluba dok su u bili na platnom spisku kluba
Bukvalno, sve nam je naopako.
-
last mohicans
#6788 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Baš tako, u tekstu spominju nekakvog Poldrugača, a ja ne znam da je lik ikad bio fudbaler. Odigrao cijelih 45 utakmica za DZ, ali je uspješno sakupio "legende",neke prevario i dezavuisao ih da potpišu jedno, onda sasvim drugu stvar objavio. Nešto slično kao i ono skorašnje pismo naših legendi.Anquilla wrote: ↑24/01/2023 20:31Kod nas je još i gorelast mohicans wrote: ↑24/01/2023 16:05 Tiče se DZ, ali jako dobre konstatacije i analize bivših igrača i uticaja "legendi". Apsolutno se može prenijeti i na naše klubove. Čast izuzecima kojih je vrlo malo.
https://www.index.hr/mobile/sport/clana ... t_ostalo_m![]()
Par utakmica za FKS i odmah je "veteran", poslije sezone-dvije je i "legenda".
Neki imaju samo "mišljenje", a neki su i protestvovali protiv zaposlenika kluba dok su u bili na platnom spisku kluba![]()
Bukvalno, sve nam je naopako.
-
last mohicans
#6789 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ahmo ga malo prećera sa ovim opraštajućim storijima kao da seli u Afriku,jbt.
-
sencobih
#6790 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Razumijem ga, hoće da sebi ostavi otvorena vrata za povratak sto je i logično, ne valja guzicom vrata zatvoritilast mohicans wrote: ↑25/01/2023 22:05 Ahmo ga malo prećera sa ovim opraštajućim storijima kao da seli u Afriku,jbt.
- rocco_siffredi
#6791 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Suljić traži 170 000 KM za raskid ugovora.
Hvala ti Dudiću i ćelavi monstrume. Hvala ti Aylah, nek te jebe sad.
- Maharadza
#6792 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
To Suljiću, uzmi levate lopatom kao naš trener liniju bijelog. 
-
kakaljin
#6793 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Suljica treba na tribinu poslati do kraja ugovora i da ne moze trenirati kada on hoce vec kada svi ostali zavrse sa treninzima.
- dzeno123
- vicious
-
last mohicans
#6796 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Haha, buduća legenda, nekad će potpisivati peticije i pisma, još govnetu dali kapitensku traku.rocco_siffredi wrote: ↑26/01/2023 13:52 Suljić traži 170 000 KM za raskid ugovora.
- rocco_siffredi
#6797 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
- Logovan
#6798 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Puno veća šteta je kada se ne plasiraš, nego kada se plasiraš pa odmah ispadneš.molotovljev wrote: ↑22/01/2023 05:44 Dobro i sta cemo u Evropi? Kao i do sada, nastaviti sa narusavanjem ugleda Kluba ili imamo neki cilj.
Izgleda da nemamo. Ako cemo jos jedanput, blamazi izloziti Klub, zbog nekih 300 hiljada eura,
onda je bolje i bezbolnije da ne izborimo Evropu. Lakse cu podnijeti neuspjeh u okviru bh lige, nego
neuspjeh, blago receno, u Evropi. Odnosno u prvom ili drugom pretkolu. Bruka je da nas razni
anonimusi izbacuju u prvom ili drugom pretkolu. To sigurno nije nivo naseg Sarajeva.
Mi vrijedimo puno vise od toga!
Ako ne igraš Evropu odmah u startu izgubiš fine pare. Evo recimo prvo pretkolo Konferencijske lige je oko 150 hiljada eura (ne moraš ga ni proći, pare su tvoje), a drugo pretkolo 350 hiljada eura. Dodaj još karte, itd. Ono što je još bitno, možda čak i važnije je koeficijent. Ne igraš Evropu - sve ti je gori koeficijent. Igraš redovno - koeficijent ili raste ili ga makar održavaš na istom. Što bolji koeficijent to veće šanse za slabijeg protivnika (iako za nas skoro pa i nema slabih, ali zna se šta hoću da kažem), odnosno za plasman u grupnu fazu. Igranjem Evrope možeš privući boljeg igrača kako iz domaće lige, tako i izvana.
Bruka je da nas razni anonimusi izbacuju, a ko smo to mi? Jesmo to mi neki Evropski velikan, neko ko ponekad upadne u grupnu fazu, ubilježi par pobjeda u grupama, ostvaruje milionske transfere pa je bruka? Mislim hoću da kažem možda neka ispadanja i nisu bili bruka? Stavi se u poziciju neke ekipe iz Moldavije, Armenije i sličnih pa se zapitaj kako oni na nas gledaju. Čisto sumnjam da kažu "jao dobili smo prejaku ekipu". Drugi napreduju, jačaju, neko ko je prije 15 godina bio kanta za nabijanje i primao gomilu golova ne znači da je i dan danas ista ta kanta za nabijanje.
I kako će ostvarivati veće Evropske uspjehe ako ne igraš Evropu? Valjda trebaš redovno izlaziti da se boriš sa ekipama izvana, da ojačaš fizički i psihićki, da možda i nešto novo naučiš od Mađara, Slovenaca, Moldavaca, itd.
-
molotovljev
#6799 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sve je to meni jasno, medjutim...
Nigdje nece pisati, niti ce to uopste biti vazno, da je Klub zaradio 150 hiljada eura, sto je realno
smijesna cifra u danasnjem fudbalu, baksis, nego ce pisati da je Klub eliminisan u prvom pretkolu
konferencijske lige od FK Miki Maus iz Moldavije. Sto je ponizavajuce za FK Sarajevo...
Nemam ja nista protiv toga da igramo Evropu, naprotiv, ali ne mogu ravnodusno posmatrati
da se Klub zavaljuje i ponizava zbog nekakvog baksisa i eto kaò koeficijenta.
Zar to moze biti promocija Kluba? Ne, ne moze.
Promocija Kluba su utakmice; u Istanbulu, Bergamu, Borusija na Kosevu, Genk, Levski, Celtic...
E to je FK Sarajevo!
Nigdje nece pisati, niti ce to uopste biti vazno, da je Klub zaradio 150 hiljada eura, sto je realno
smijesna cifra u danasnjem fudbalu, baksis, nego ce pisati da je Klub eliminisan u prvom pretkolu
konferencijske lige od FK Miki Maus iz Moldavije. Sto je ponizavajuce za FK Sarajevo...
Nemam ja nista protiv toga da igramo Evropu, naprotiv, ali ne mogu ravnodusno posmatrati
Promocija Kluba su utakmice; u Istanbulu, Bergamu, Borusija na Kosevu, Genk, Levski, Celtic...
E to je FK Sarajevo!
-
kakaljin
#6800 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Zato prvo moramo dosta tog baksisa pokupiti da bi mozda mogli doci do takvih utakmica na koje ti mislis, svo do sada su bile iznenadjenja i takva izvlacenja da smo dobili te neke jace timove u ranoj fazi. Sto se smatra nesrecom jer da ih nismo tako rano dobjali mozda bi nesto vise napravili da je neko laksi dosao, cast iznenadjenjima koje smo napravili nekoliko putamolotovljev wrote: ↑27/01/2023 00:41 Sve je to meni jasno, medjutim...
E to je FK Sarajevo!