Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
isx wrote: ↑18/01/2023 19:23
Prvi put se poigrah sa android boxom nakon zte boxa. Na prvu lijep brz interfejs, ali kanali kad se gledaju malo mi sjeckaju, kao da ne ide video tečno poput zte. Ima li neka caka da se podesi?
Vidi koja je izlazna rezolucija boxa i koja frekvencija...ima 50Hz i 60Hz pa se poigraj malo sa tim.
Mene ZTE smece od STBova ocajno nervira i kako sam prije nekih mjesec dana uradio onaj neki update STBa,STB je postao jos sporiji i nekada ne reaguje na komandu 3-4 sekunde i onda prebaci.
Desavalo mi se i da nece da se upali nikako,pa ga moram resetovati.
Ovi problemi sa prestankom reagovanja na komande su poceli nakon updatea na novi firmware.
Sporost ZTEa je konstanta i ako mognem sada uganjati neku dobru akciju,gledati cu da uzmem barem jedan android box pa da testiram pa ako bude dobro,uzeti i za drugi tv.
A što bi zvao da mi dodijele bodove ?
Zvao sam za popust kad je trebalo
Meni je teta rekla da trebam nazvati ili na šalteru reći da mi te bobe uključe za decembarski račun. Očito sam uradio kako treba jer su mi umanjili decembarski račun.
Druže, i nama je umanjen Decembarski račun, nego čovjek pita da li je neko dobio nove bodove, koji se skupljaju u ovoj godini.
last mohicans wrote: ↑19/01/2023 00:02
Meni je teta rekla da trebam nazvati ili na šalteru reći da mi te bobe uključe za decembarski račun. Očito sam uradio kako treba jer su mi umanjili decembarski račun.
Druže, i nama je umanjen Decembarski račun, nego čovjek pita da li je neko dobio nove bodove, koji se skupljaju u ovoj godini.
Posmatrac_007 wrote: ↑11/01/2023 19:07
Ima li neko problem sa brzinom mobilnog interneta na BH mobile mreži u zadnje vrijeme?
Nekako mi je nejasno da u SCC centru brzina downloada bude 0,5Mbps, a u ostalim dijelovima grada oko 2-5 Mbps. Najviše što izvučem je 10Mbps.
Koliko bi trebala biti brzina mobilnog interneta u SCC-u?
Min. 50Mbps uzimajuci u obzir da bi se na toj lokaciji trebala nalaziti bazna stanica visokog frekventnog opsega.
Nije mi jasno zasto se javljas ako nemas sta da kazes konkretno, nego nesto kao sa visine.
ing-ecc wrote: ↑15/01/2023 14:30
Koliko bi trebala biti brzina mobilnog interneta u SCC-u?
Min. 50Mbps uzimajuci u obzir da bi se na toj lokaciji trebala nalaziti bazna stanica visokog frekventnog opsega.
Nije mi jasno zasto se javljas ako nemas sta da kazes konkretno, nego nesto kao sa visine.
Tebi 50 Mb i koliko za ostalih 99 korisnika u SCC-u ako uzmemo da je 100 minimalan broj posjetilaca TC SCC? Da ne govorimo o 1000.
btw u SCC-u i nema BS visoko-frekvetnog opsega.
4g kada je tek uveden bilo je svugdje bar 50ak Mbit/s, nakon par mjeseci, bez obzira gdje i u koje vrijeme, nema sanse izvuci vise od 10 Mbit/s, znaci isto sto smo imali na 3g, cak i losije jer je tad znalo biti bar 13-14
Kad je tek uveden vecina raje nije bila zamjenila kartice pa si imao te velike brzine...
Ali nemoj poredit da je bilo prije bolje, ko je prije koristio ne zna sta su patnje kad te prebaci na E
Bolje sad preko lte i 10mb al samo nek je stabilno...
Dokad ova akcija na prepaid traje? Ove stare sto su sad uvecali. S 15 na 20, s 2 na 5. Imam neku u glavi semu kako da ustedim svako 3 mjeseca 14 KM, pa zato pitam.
Ja sam uglavnom zadovoljan ali da ima lokacija gdje je loša brzina, ima definitivno. Stoji da je zbog velikog broja korisnika na toj lokaciji, ali to znači da treba proširiti kapacitete. NPR u Brčkom u centru grada je 4g brzina katastrofa bila. Ne znam da li je šta rađeno, ali je baš baš loša bila.
vernes81 wrote: ↑20/01/2023 21:21
Moze li se na ovaj bhtelecom-ov zte zxhn h267n modem koristiti onaj 4-ti lan port za jos jedan pc posto mi je na lan1 vec pc a lan2 i lan3 su stb-ovi.
Probaj uštekati taj kabal sa lan1 u lan4 i vidi da li radi.
Ako ne radi onda traži od podrške bhtelecoma da ti puste internet i preko tog porta.
Moze li se na ovaj bhtelecom-ov zte zxhn h267n modem koristiti onaj 4-ti lan port za jos jedan pc posto mi je na lan1 vec pc a lan2 i lan3 su stb-ovi.
Probaj uštekati taj kabal sa lan1 u lan4 i vidi da li radi.
Ako ne radi onda traži od podrške bhtelecoma da ti puste internet i preko tog porta.
Probao pise ma pc da sađ komektovan da imam pristup internetu ali nemam