Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Roccohljup
#76301 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Imaju oni bolju klupu nego "nasi" prvi tim. Vidis kako su za VM gurnuli esalon novih kadrova.
-
PM72
#76302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja mislim na one stare prekaljene rage koje su u prvom safu od rata.
A vjerujem da i kod njih ima junaca poput Zahiragića.Onaj Cvitanušić se trpa,hoće da je veći katolik od Pape
-
meridiyan
#76303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Njihova dobrota i postenje i pozrtvovanost toliko su veliki da SIPA, FMUP ili drugi organi nemaju ni potrebe da istrazuju bilo kakve im malverzacije ili ne daj Boze nesto vise. Od starih raga do mladezi.Roccohljup wrote: ↑21/01/2023 10:25 Imaju oni bolju klupu nego "nasi" prvi tim. Vidis kako su za VM gurnuli esalon novih kadrova.
-
sajber87
-
Blizanac
#76305 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kristijan Šmit na mjesto VP u BiH došao je lobiranjem Hrvatske odnosno HDZ-a. U njemu su vidjeli pogodan materijal za "potkivanje". Teško da bi u Njemačkoj našao radno mjesto na budžetu s platom od 17000 € i da pri tome skoro ništa ne radi.
Izmjene IZ bile su "vraćanje duga" HDZ-u.
-
PM72
#76306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko je nama kriv kad smo nesposobni.Lobiranje po svijetu daje rezultate a mi još mislimo da neko ima senzibilitet prema Bosni radi rata koji je završen prije više od četvrt vijeka
- Haris.ba
#76307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Imenovana je kao mandatar, nije jos predsjedavajuca vijeca ministara.
A za ove koji pitaju sta ako Fadil nema vecinu u svojoj vladi....to i jeste u sustini najveca moc premijera. Da utice na dnevni red sta dolazi na vladu na glasanje.
Last edited by Haris.ba on 21/01/2023 11:41, edited 1 time in total.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#76308 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jer, bolje snsd u tehnickom mandatu ali sa sda, nego snsd u novom mandatu ali bez sda...Sanjarko wrote: ↑21/01/2023 05:45 Juce Stevandic indirektno na BHT prijeti ratom. Kaze citiram nije Ukrajina daleko. 12 sati samo voznje autom. Eto s kim ide 3/6/8/11 u vlast. Ja sam govorio da treba da ostane tehnicka vlada. Ako su i gdje morali da prave vladu, mogli su na nivou Federacije, ali na nivou BiH ne dirati vladu.
Sve je isto samo sda nema smrc smrc
- Roccohljup
#76309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je druga prica. Ja samo kazem da onikonstantno ulazu i guraju nove i mladje kadrove....za razliku od "nasih" koki guraju iste rage da decenijama sisaju drzavnu sisumeridiyan wrote: ↑21/01/2023 10:37Njihova dobrota i postenje i pozrtvovanost toliko su veliki da SIPA, FMUP ili drugi organi nemaju ni potrebe da istrazuju bilo kakve im malverzacije ili ne daj Boze nesto vise. Od starih raga do mladezi.Roccohljup wrote: ↑21/01/2023 10:25 Imaju oni bolju klupu nego "nasi" prvi tim. Vidis kako su za VM gurnuli esalon novih kadrova.![]()
-
PM72
#76310 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Genjac je duže poslanik od Muhameda a.s.
-
palermo
#76311 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Covke je mestar od igre. On sada mijenja iz dva razloga. Jedan je da ovi sto su dugo ne bi slucajno pomislili da mogu biti kalif umjeßto kalifa odnosno da se zna ko se pita. Drugi razlog je sto uvoldi u igru jos odanije kadrove koje je on prakticki uzgojio, a koji su mladi I ljepse izgledaju. A plus stvara privid promjene.Roccohljup wrote: ↑21/01/2023 11:50To je druga prica. Ja samo kazem da onikonstantno ulazu i guraju nove i mladje kadrove....za razliku od "nasih" koki guraju iste rage da decenijama sisaju drzavnu sisu
- Roccohljup
#76312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako god......i to ke strategija za duzi period. Sta ima sdp, sda, nip, itd. Sto stalno i za sve guraju jedne te iste
-
palermo
#76313 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Natavno. Samo ipak treba dodati da je to moguce samo zato sto postoji jedan jedini neprikosnoveni Kum..Roccohljup wrote: ↑21/01/2023 12:06 Kako god......i to ke strategija za duzi period. Sta ima sdp, sda, nip, itd. Sto stalno i za sve guraju jedne te iste
-
DonieBrasco
- vee-jay
#76315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne razumijem takav odgovor.
Pazi, meni uopste nije cilj da se svadjam i da ti "spustim" ili sta vec.
Situacija je veoma jednostavna:
SDA je izgubila izbore.
SDA je kriminalna stranka koja je drzavnim institucijama i pojedincima uradila veoma puno losih stvari.
Znaci kada neko drugi napravi vlast - jedan odredjeni dio SDA - tj. onaj glavni - ce otici ili u zatvor ili ce pobjeci u Tursku.
Iz tog razolga se SDA ne drzi demokratskih vrijednosti nego preko svih svojih kanala siri paniku po narativu "izdajnistva" i "anti-islamske koalicije".
Cilj tih aktivnosti joj je da na taj nacin uvede haos, izludi narod i time produzi procese pravljenja vlasti -- DOK ONA NA SVE NACINE POKUSAVA DA POKUPUJE pojedine ljude/stranke.
Na drzavnom nivou su djelimicno uspjeli - da li ce im to uspjeti na federalnom nivou - to cemo vidjeti.
Ali generalno, NISTA SE NIJE PROMIJENILO - NITI SE TRENUTNO NESTO NAROCITO DESAVA - SAMO JE SDA IZGUBILA VLAST.
Dodik/SNSD - sve isto kao do sada.
Covic/HDZ - sve isto kao do sada.
Sve ostalo je gore opisani SDA spin.
Zasto je DF sa SDA?
Zato sto je DF = SDA.
Istina boli, ali to je tako.
-
PM72
#76316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDA jeste izgubila vlast ali istu još niko nije uzeo...
-
palermo
#76317 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Otici ce u zatvor ili Tursku.....moram se nasmijati.....a hapsit ce ih HDZ ili SNSD.....vee-jay wrote: ↑21/01/2023 12:49Ne razumijem takav odgovor.![]()
SDA je izgubila izbore.
SDA je kriminalna stranka koja je drzavnim institucijama i pojedincima uradila veoma puno losih stvari.
Znaci kada neko drugi napravi vlast - jedan odredjeni dio SDA - tj. onaj glavni - ce otici ili u zatvor ili ce pobjeci u Tursku.
Iz tog razolga se SDA ne drzi demokratskih vrijednosti nego preko svih svojih kanala siri paniku po narativu "izdajnistva" i "anti-islamske koalicije".
Cilj tih aktivnosti joj je da na taj nacin uvede haos, izludi narod i time produzi procese pravljenja vlasti -- DOK ONA NA SVE NACINE POKUSAVA DA POKUPUJE pojedine ljude/stranke.
Na drzavnom nivou su djelimicno uspjeli - da li ce im to uspjeti na federalnom nivou - to cemo vidjeti.
Ali generalno, NISTA SE NIJE PROMIJENILO - NITI SE TRENUTNO NESTO NAROCITO DESAVA - SAMO JE SDA IZGUBILA VLAST.
Zasto je DF sa SDA?
Zato sto je DF = SDA.
Da bi se to desilo o cemu pricas je potrebno potpuno promijeniti patadigmu zivota I vrijednosti unutat BiH.....a od toga smo jako daleko..
Ovako, svaka prijetnja zatvorom u postojecim okolnostima samo jaca SDA.......
I nije mi jasno kako se to ne vidi...
-
sajber87
#76318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Boze dragi zar ljudi mogu vjerovati u ovakve konstrukcije, nikad mi nece biti jasno. Smit je doveden uz aminovanje amera kao br 1, iz njemacke jer svabe su noseci stub EU, radice ono sto zapad odluci a hrvatska se tu pita koliko i iran. Zapad je odlucio da stanje u bosni dovede u red nakon decenije incka sto je bila kazna za izdaju oko aprilskog paketa.Blizanac wrote: ↑21/01/2023 11:32 Kristijan Šmit na mjesto VP u BiH došao je lobiranjem Hrvatske odnosno HDZ-a. U njemu su vidjeli pogodan materijal za "potkivanje". Teško da bi u Njemačkoj našao radno mjesto na budžetu s platom od 17000 € i da pri tome skoro ništa ne radi.
Last edited by sajber87 on 21/01/2023 13:47, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#76319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
izvrsni direktor wrote: ↑21/01/2023 11:41Jer, bolje snsd u tehnickom mandatu ali sa sda, nego snsd u novom mandatu ali bez sda...Sanjarko wrote: ↑21/01/2023 05:45 Juce Stevandic indirektno na BHT prijeti ratom. Kaze citiram nije Ukrajina daleko. 12 sati samo voznje autom. Eto s kim ide 3/6/8/11 u vlast. Ja sam govorio da treba da ostane tehnicka vlada. Ako su i gdje morali da prave vladu, mogli su na nivou Federacije, ali na nivou BiH ne dirati vladu.
Sve je isto samo sda nema smrc smrc
-
sajber87
#76320 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zapad ima interes da bosnu kao evropsku zemlju i centralnu na balkanu izvuce iz rusko iransko turskog uticaja, ovdje se radi o interesu i bosnjaci ako budu igrali kontra zapada sto sda df rade bice jedini odgovorni za propast bosne. Raditi otvoreno kontra interesa drzave i naroda samo da bi ostali u udobnim foteljama i nastavili krsiti novac je izdaja u rangu prodaje presude protiv srbije.
- Point.
#76321 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa slušaj, u principu se slažem sa gore napisanim, sda treba ili ugasiti ili komplet rebrandirati tj da stara garda sa Baketom i ostalim koji su dugo tu ode i da dođe do promjene u stranci. Vjerujem da bi se većina odmetnika, da ih tako nazovem, od nipa pa do svih drugih derivata vratilo.vee-jay wrote: ↑21/01/2023 12:49Ne razumijem takav odgovor.![]()
SDA je izgubila izbore.
Zasto je DF sa SDA?
Zato sto je DF = SDA.
Međutim, meni nije jasan ovaj narativ da je jedino SDA kriva što u BiH ne teče med i mlijeko i da se samo oni smaknu sve će biti Švica. A sa druge strane imamo i druge dvije i gore nacionalne stranke SNSD i HDZ, koji su odjenom prihvatljivi i koji se patetično pokušavaju oprati kao odjednom proEvropske i proBiH a Dodik i Čović kooperativni što i ja i ti znamo da je to jedna velika šarena laža i da njih ne opra ni stotinu voda. I jedni i drugi imaju ljude na crnim listama i takvi su prihvatljivi? E to meni nije jasno.
Ako su sda, hdz i snsd isto sranje i drugo pakovanje, što su jedni babaroga a drugi prihvatljivi pa čak i poželjni?
-
Novak20
#76322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo su već podijelili resore ?
Brzi su ali je zec još u šumi.
https://hms.ba/evo-koja-bi-ministarstva ... a-osmorci/
Brzi su ali je zec još u šumi.
https://hms.ba/evo-koja-bi-ministarstva ... a-osmorci/
Iako još nije poznato kada i kako će biti formirana nova Vlada Federacije BiH, na čijem bi čelu trebao biti lider SDP BiH Nermin Nikšić, s obzirom na najavu lidera SDA Bakire Izetbegovića da njihov dopredsjednik FBiH Refik Lendo neće dati suglasnost na Nikšićevo imenovanje, predstavnici HDZ BiH i Osmorke već su usuglasili stranačku strukturu nove federalne izvršne vlasti, piše Hrvatski Medijski Servis.
Kadrovi HDZ BiH u proteklih 8 godina, a tako bi trebalo biti i u sljedeće četiri trebali bi biti na čelu federalnih ministarstava; financija, prometa i komunikacija, prostornog uređenja, pravde, zdravstva te kulture i sporta. Tko će od sadašnjih HDZ-ovih dužnosnika ostati na ministarskim pozicijama, a koji će resori biti “kadrovski osvježeni” ostaje vidjeti. Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović nedavno je izjavio kako bi od šest ministarskih pozicija koje će pripasti HDZ-u na dvije trebale biti dame.
Što se tiče stranaka Osmorke njima bi, uz mjesto federalnog premijera, pripasti i sljedeći resori; unutarnji poslovi, energetika, industrija i rudarstvo, rad i socijalna politika, zatim ministarstvo branitelja i ratnih invalida, raseljenih osoba i izbjeglica, znanosti i obrazovanja, trgovine, poduzetništva i obrta, poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te ministarstvo turizma i zaštite okoliša. Koliko će kojoj stranci Osmorke pripasti ministarstava i koja ministarstva stranački čelnici, prema Nikšićevim riječima još nisu precizno dogovorili. Jedino je poznato da su predstavnici Stranke za BiH zainteresirani za ministarstvo energetike, industrije i rudarstva, a NES-a za ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#76323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A do sad nisu prijetili? Ili je (kao i svaki put do sad), ovaj put ono stvarno ozbiljna prijetnja?Sanjarko wrote: ↑21/01/2023 13:39izvrsni direktor wrote: ↑21/01/2023 11:41
Jer, bolje snsd u tehnickom mandatu ali sa sda, nego snsd u novom mandatu ali bez sda...
Sve je isto samo sda nema smrc smrcKakva SDA. Citate li vi uopste sta se sve kaziva. Nit sam SDA bot, nit SDA glasac. SNSD s 4 zastupnika itd ce bit jos opasniji. Vidi se vec. Evo prijeti Stevandic, Rusijom i ratom. Kao nije Ukrajina daleko. Da nam se isto sr*nje kao u Ukrajini moze desiti.
Samo nas sda (u koaliciji sa hdz i snsd) moze spasiti! Tehnicki mandat dok ih smrt od fotelja ne rastavi!
- Sanjarko
#76324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Spasit ce nas 3/6/8/11 s SNSD-om i HDZ-om, logicno.
-
Blizanac
#76325 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je tvoje mišljenje, jednako validno koliko i moje ili bilo koje drugo.sajber87 wrote: ↑21/01/2023 13:39Boze dragi zar ljudi mogu vjerovati u ovakve konstrukcije, nikad mi nece biti jasno. Smit je doveden uz aminovanje amera kao br 1, iz njemacke jer svabe su noseci stub EU, radice ono sto zapad odluci a hrvatska se tu pita koliko i iran. Zapad je odlucio da stanje u bosni dovede u red nakon decenije incka sto je bila kazna za izdaju oko aprilskog paketa.Blizanac wrote: ↑21/01/2023 11:32 Kristijan Šmit na mjesto VP u BiH došao je lobiranjem Hrvatske odnosno HDZ-a. U njemu su vidjeli pogodan materijal za "potkivanje". Teško da bi u Njemačkoj našao radno mjesto na budžetu s platom od 17000 € i da pri tome skoro ništa ne radi.
Meni su primjerice još manje jasni ljudi koji još uvijek vjeruju da će im neko sa strane doći i napraviti uređenu državu. Torabi level