Ne treba, automatski su deaktivirali.
Telemach BH
Moderator: Benq
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#16202 Re: Telemach BH
@Telemach jel ima kakvih probblema sa digitalnom TV ?
- xPaco1337
- Telemach
#16204 Re: Telemach BH
Zdravo @Bobi,
Hvala što ste nam se obratili na ovaj način. Da bismo provjerili Vaš ugovor i pružili Vam konkretne informacije po pitanju navedenog ljubazno Vas molimo da nam u inbox stranice dostavite korisničke podatke. Stojimo Vam na raspolaganju.
- vkmiro
#16205 Re: Telemach BH
Pitanje samo za stručnjake!
Prije dva dana sam kupio XIAOMI TV stick 2Gb/8 Gb pošto je imao svuda odlične recenzije. Kupio sam ga najviše radi EON aplikacije, a on je čak ima fabrički instaliranu. I sada problem.
Pokrenem EON smart, radi neku minutu, onda se zatamni i kasnije izbaci poruku koja je na slici. Kvaka je da se wifi cim pocne EON raditi diskonektuje i stalno moram ici na konekt ponovo. I stalno tako.
Kada gledam YouTube, mogu čitav dan gledati videa i filmove i tu normalno radi.
Gledao sam samu konekciju, bez pokretanja EON-a je stabilna, kada je EON pokrenut radi ko semafor.
Stik ima garnaciju a kako reci šta nije u redu kada sve radi sem EONA.
Televizor je Samsung, star neke 3-4 godine i nije do njega pošto sam probao od kolege isto TV stik ali AMAZON, radi bez prekida slike i konekcije, samo je malo upravljanje po EONU sporo pošto je on od 1Gb.
Jeli neko imao sličan slučaj i kako je riješio ili kakav savjet.

Prije dva dana sam kupio XIAOMI TV stick 2Gb/8 Gb pošto je imao svuda odlične recenzije. Kupio sam ga najviše radi EON aplikacije, a on je čak ima fabrički instaliranu. I sada problem.
Pokrenem EON smart, radi neku minutu, onda se zatamni i kasnije izbaci poruku koja je na slici. Kvaka je da se wifi cim pocne EON raditi diskonektuje i stalno moram ici na konekt ponovo. I stalno tako.
Gledao sam samu konekciju, bez pokretanja EON-a je stabilna, kada je EON pokrenut radi ko semafor.
Televizor je Samsung, star neke 3-4 godine i nije do njega pošto sam probao od kolege isto TV stik ali AMAZON, radi bez prekida slike i konekcije, samo je malo upravljanje po EONU sporo pošto je on od 1Gb.

- typeOnegative
#16206 Re: Telemach BH
@Telemach
Nabavio sam TpLink Mesh sistem koji sam spojio na TC CGA2121 modem , ugasio sve wifi mreže i odašiljanje u radio postavkama za obe mreže u postavkama kako i ide , no u zadnjih par dana sam primjetio da se radio sam pali iako sam ga prethodno ugasio . Zbog toga se automatski upali lampica od wifi-a što ne bi smjelo i trebalo jer radi interferencije - što je razlog , jel neko nešto čačkao u centrali oko toga , zbog unifi-a ili što već , ili ipak mora u bridge ?
Evo sad sam ga opet ugasio pa ćemo vidjet dokad ??
u prilogu slika navedene postavke koja radi problem

Hvala
Nabavio sam TpLink Mesh sistem koji sam spojio na TC CGA2121 modem , ugasio sve wifi mreže i odašiljanje u radio postavkama za obe mreže u postavkama kako i ide , no u zadnjih par dana sam primjetio da se radio sam pali iako sam ga prethodno ugasio . Zbog toga se automatski upali lampica od wifi-a što ne bi smjelo i trebalo jer radi interferencije - što je razlog , jel neko nešto čačkao u centrali oko toga , zbog unifi-a ili što već , ili ipak mora u bridge ?
Evo sad sam ga opet ugasio pa ćemo vidjet dokad ??
u prilogu slika navedene postavke koja radi problem

Hvala
- Benq
#16207 Re: Telemach BH
Nije do tebe, vec je do firmware-a u CGA modemu, svaki put kad iskljucis wifi, on ce se automatski sam ukljuciti nakon sto dodje do nekog prekida signala ili nakon sto iskljucis modem iz struje i ponovo ukljucis. Prijavio sam taj bug prije nekog vremena, i mene iritira jer ne koristim njegov wifi pa moram svaki put rucno gasiti.typeOnegative wrote: ↑20/01/2023 16:57 no u zadnjih par dana sam primjetio da se radio sam pali iako sam ga prethodno ugasio
-
navigator61
#16208 Re: Telemach BH
Pitanje za Telemach ?
Jucer nazovem i upitam za promjenu paketa , ljubazno mi uzese podatke i rekose u najkracem roku nazvat ce vas neko od kolega iz prodaje . Da kolege nisu na godisnjem ili ne daj boze na bolovanju pa me niko ne nazva od jucer .Mogu ja sacekati i istek ugovora pa onda mozemo razgovarati malo sa bolje pozicije za pregovore .
Jucer nazovem i upitam za promjenu paketa , ljubazno mi uzese podatke i rekose u najkracem roku nazvat ce vas neko od kolega iz prodaje . Da kolege nisu na godisnjem ili ne daj boze na bolovanju pa me niko ne nazva od jucer .Mogu ja sacekati i istek ugovora pa onda mozemo razgovarati malo sa bolje pozicije za pregovore .
-
Dzontra_Volta
#16209 Re: Telemach BH
Kako je moguće da ima "fabrički instaliranu" EON aplikaciju?vkmiro wrote: ↑20/01/2023 14:57 Pitanje samo za stručnjake!
![]()
Možda ti je instalirana aplikacija za mobitele, a ne ona za smart tv.
-
123bih123
#16210 Re: Telemach BH
Pa jucer si nazvo sta bi da ti odma se jave. Previse smo mi komotni. Da vidite podrsku kod Uk firmi tipa Shell broadband ili Att u Usa bili bi zahvalni na brzini podrske Telemacha.navigator61 wrote: ↑20/01/2023 17:24 Pitanje za Telemach ?
- typeOnegative
#16211 Re: Telemach BH
Hvala za info.... Nadamo se da će riješiti problem, a dotad ću probat doskočiti problemu tako što ću isključiti reboot mreže koji je radio svaki dan pa vidjet kako se ponaša .. fkt mi se ne da svaki dan raditi istoBenq wrote: ↑20/01/2023 17:15Nije do tebe, vec je do firmware-a u CGA modemu, svaki put kad iskljucis wifi, on ce se automatski sam ukljuciti nakon sto dodje do nekog prekida signala ili nakon sto iskljucis modem iz struje i ponovo ukljucis. Prijavio sam taj bug prije nekog vremena, i mene iritira jer ne koristim njegov wifi pa moram svaki put rucno gasiti.typeOnegative wrote: ↑20/01/2023 16:57 no u zadnjih par dana sam primjetio da se radio sam pali iako sam ga prethodno ugasio
- vkmiro
#16212 Re: Telemach BH
Pa ne kopča se TV stik putem HDMI na mobitel nego na tv. Rekao sam da aplikacija se pokrene, ukucam kod sa svog naloga, radi minut i onda problemi. Kada gledaš recenziju tog stika na youtube vidiš da ima instaliran Eon, čovjek sve isprobava i sve radi.Dzontra_Volta wrote: ↑20/01/2023 17:44Kako je moguće da ima "fabrički instaliranu" EON aplikaciju?vkmiro wrote: ↑20/01/2023 14:57 Pitanje samo za stručnjake!
![]()
Možda ti je instalirana aplikacija za mobitele, a ne ona za smart tv.
- typeOnegative
#16213 Re: Telemach BH
Čovjek je mislio na vrstu aplikacije , ne na uređaj . Imaš Eon app za Android tv koja ide na boxove/stikove i mobilnu verziju koja ide na telefone . E ako je kod tebe ova druga potencijalno može biti problema,
na tvom mjestu bih obrisao tu što je došla , instalirao adekvatnu , ili ako nije do toga noviju / stariju verziju ATV app i dalje pratio kako se ponaša . samo tako možeš znati do čega je i do koga je , sve ostalo je nagađanje --
na tvom mjestu bih obrisao tu što je došla , instalirao adekvatnu , ili ako nije do toga noviju / stariju verziju ATV app i dalje pratio kako se ponaša . samo tako možeš znati do čega je i do koga je , sve ostalo je nagađanje --
-
navigator61
#16214 Re: Telemach BH
Nisam NAZVO nego nazvao a sto ne bih ocekivao da se odmah jave pa oni uzimaju pare od mene a ne ja od njih i ako je operater rekao u najkracem roku nije valjda mislio na dane i mjesece nego isti dan , bar sam ja tako shvatio.123bih123 wrote: ↑20/01/2023 17:49Pa jucer si nazvo sta bi da ti odma se jave. Previse smo mi komotni. Da vidite podrsku kod Uk firmi tipa Shell broadband ili Att u Usa bili bi zahvalni na brzini podrske Telemacha.navigator61 wrote: ↑20/01/2023 17:24 Pitanje za Telemach ?
- diablobih
#16215 Re: Telemach BH
Stave te na listu i idu redom. Lagano, doci ce do tebe.
-
123bih123
#16216 Re: Telemach BH
Hvala na ispravci. Vidis da nisi dobro shvatio cim nisi dobio poziv. Nisi ti njima donirao novac nego si za isti dobio uslugu. Malo strpljenja nije na odmet a ne odma na forum da se žališ.navigator61 wrote: ↑20/01/2023 19:21Nisam NAZVO nego nazvao a sto ne bih ocekivao da se odmah jave pa oni uzimaju pare od mene a ne ja od njih i ako je operater rekao u najkracem roku nije valjda mislio na dane i mjesece nego isti dan , bar sam ja tako shvatio.
-
navigator61
#16217 Re: Telemach BH
Pa kad njima treba da se produzi ugovor proganjaju i telefonom i mailom , ne vidim sta je tu neki veliki posao da se postojeci ugovor promijeni i da vise naplate . Izvini sto tebi odgovaram ali valjda treba i oni da se oglase kao npr izvinite svi nasi uposlenici su zauzeti novim ugovorima ili nesto slicno a ne ovako samo cekam i ne znam da li ce me neko uopste pozvati .
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#16218 Re: Telemach BH
Narucih Duo Premium paket i pise da je 400 download, al ne pise upload 
Koje modeme/rutere donose na priključak ?
Koje modeme/rutere donose na priključak ?
- Benq
- Benq
#16220 Re: Telemach BH
Ne sekiraj se, pozvat ce te sigurno, i njima je u cilju da potpises novi ugovor.navigator61 wrote: ↑20/01/2023 19:36 Pa kad njima treba da se produzi ugovor proganjaju i telefonom i mailom , ne vidim sta je tu neki veliki posao da se postojeci ugovor promijeni i da vise naplate . Izvini sto tebi odgovaram ali valjda treba i oni da se oglase kao npr izvinite svi nasi uposlenici su zauzeti novim ugovorima ili nesto slicno a ne ovako samo cekam i ne znam da li ce me neko uopste pozvati .
- Benq
#16221 Re: Telemach BH
@vkmiro
Cudno je to sto kazes da je EON aplikacija dosla preinstalirana na Xiaomi sticku. Jesi li ga kupio novog u radnji ili od nekog prodavaca u oglasima? Ako je kupljen preko oglasa, nije ni cudo sto ima problema jer preprodavaci to napucaju pricom i aplikacijama samo da prodaju uredjaj.
Ovo pisem jer znam da fabricki ne dolazi EON app na tom sticku, kupio moj drug nedavno u IQMobile i ta app nije bila tu.
Cudno je to sto kazes da je EON aplikacija dosla preinstalirana na Xiaomi sticku. Jesi li ga kupio novog u radnji ili od nekog prodavaca u oglasima? Ako je kupljen preko oglasa, nije ni cudo sto ima problema jer preprodavaci to napucaju pricom i aplikacijama samo da prodaju uredjaj.
Ovo pisem jer znam da fabricki ne dolazi EON app na tom sticku, kupio moj drug nedavno u IQMobile i ta app nije bila tu.
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
-
tap3ah75
#16223 Re: Telemach BH
Ne kontam ja vas što se uvaljujete sa ovakvim odgovorima123bih123 wrote: ↑20/01/2023 17:49Pa jucer si nazvo sta bi da ti odma se jave. Previse smo mi komotni. Da vidite podrsku kod Uk firmi tipa Shell broadband ili Att u Usa bili bi zahvalni na brzini podrske Telemacha.navigator61 wrote: ↑20/01/2023 17:24 Pitanje za Telemach ?
Čovjek napiše PITANJE ZA TELEMAH
I ganja nešto sebi ... pusti ga neka ganja.
- Benq
#16224 Re: Telemach BH
Pa sad.. definisi "odlicna"
- Benq
#16225 Re: Telemach BH
@navigator61
Uklonjen ti je post jer sadrzi licni podatak, a i nema potrebe za kopiranjem konverzacije. Pozvat ce te sigurno, nema potrebe za tolikim nestrpljenjem. Moras shvatiti da tamo radi, lupam, 20-30 radnika na hiljade i hiljade korisnika, i svi hoce nesto "juce".. Znam po sebi jer sam i sam takav, ali malo razumijevanja nije na odmet.
Uklonjen ti je post jer sadrzi licni podatak, a i nema potrebe za kopiranjem konverzacije. Pozvat ce te sigurno, nema potrebe za tolikim nestrpljenjem. Moras shvatiti da tamo radi, lupam, 20-30 radnika na hiljade i hiljade korisnika, i svi hoce nesto "juce".. Znam po sebi jer sam i sam takav, ali malo razumijevanja nije na odmet.