Sebija All about
-
RtrnOfSalisbury
#16601 Re: Sebija All about
ma ajte molim vas, bitno je znanje i iskustvo, diploma je samo komad papijera 
- eltroxin
#16603 Re: Sebija All about
Al’ najbolje sto su se uhvatili Kifline diplome, kao ako moze on mogu i ja.
Nema veze sto je ona direktno odgovorna za zivote ljudi, a ovaj je “samo” unistio KK Bosnu - a i to pod sapom sda.
Zelembaci ce zapaliti i Sarajevo i drzavu ako bude frke oko diplome, jebo vlast treba ostavstinu braniti.
Mamu im jebem prokletu.
Nema veze sto je ona direktno odgovorna za zivote ljudi, a ovaj je “samo” unistio KK Bosnu - a i to pod sapom sda.
Zelembaci ce zapaliti i Sarajevo i drzavu ako bude frke oko diplome, jebo vlast treba ostavstinu braniti.
Mamu im jebem prokletu.
-
DonieBrasco
#16604 Re: Sebija All about

- Neka dinastijska banda falsifikatora i neobrazovanih primitivaca i kradljivaca konačno odgovori gdje su im diplome. Prvo "profesorica", a onda iza nje i cijela svita miljenika režima.
I, ne manje važno, krajnje je vrijeme da saznamo zašto sve ove godine šuti profesor Nedžad Mulabegović, dekan na Medicinskom fakultetu u vrijeme akademskog uzleta Sebije Izetbegović.
Zanimljivo, taj ugledni član esdeaovske Omerte na čelu je Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca. Sramotno i jadno. To je, nažalost, slika i prilika društva kojem teži i koje je po svojoj mjeri skrojila SDA.
-
suspect_zero
#16605 Re: Sebija All about
DonieBrasco wrote: ↑19/01/2023 21:08
- Neka dinastijska banda falsifikatora i neobrazovanih primitivaca i kradljivaca konačno odgovori gdje su im diplome. Prvo "profesorica", a onda iza nje i cijela svita miljenika režima.
I, ne manje važno, krajnje je vrijeme da saznamo zašto sve ove godine šuti profesor Nedžad Mulabegović, dekan na Medicinskom fakultetu u vrijeme akademskog uzleta Sebije Izetbegović.
Zanimljivo, taj ugledni član esdeaovske Omerte na čelu je Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca. Sramotno i jadno. To je, nažalost, slika i prilika društva kojem teži i koje je po svojoj mjeri skrojila SDA.
Šta će biti sa Osmicom svakako baš me kopka, više ne može ostati na čelu Ose?
- Haris.ba
#16606 Re: Sebija All about
Penzija. Ima godinaipo da je vec ispunio uslove, navodno. Prema jednoj evidenciji ce taman sad nekad imati 40 godina.suspect_zero wrote: ↑19/01/2023 21:41 Šta će biti sa Osmicom svakako baš me kopka, više ne može ostati na čelu Ose?
P.S.
I Bake je vec u penziji.
-
Osmi Socrates
#16607 Re: Sebija All about
Kakva banditska porodica, sunce ti jbm
Sve ispituj, otkad je došla iz Crne Gore.
Sve ispituj, otkad je došla iz Crne Gore.
-
Osmi Socrates
#16608 Re: Sebija All about
I gdje su jebeni profesori i studenti Sarajevskog Univerziteta da izvrše pritisak na ovu tragikomičnu komisiju?
Barem sedam dana zaustavite predavanja.
Barem sedam dana zaustavite predavanja.
- mayab
#16609 Re: Sebija All about
mene zanima kakve konsekvence može imati dotična (govorim o nekoj uređenoj pravnoj državi
), dakle,
krivotvorenje diploma i isprava, njihova zloupotreba zbog finansijske koristi , prevara, obmana, lažno predstavljanje ....nisam baš pravnik da iznesem pravne kvalifikacije (zlo)djela
krivotvorenje diploma i isprava, njihova zloupotreba zbog finansijske koristi , prevara, obmana, lažno predstavljanje ....nisam baš pravnik da iznesem pravne kvalifikacije (zlo)djela
- tranquil
#16610 Re: Sebija All about
fortaleza wrote: ↑19/01/2023 20:03Ja, i?tranquil wrote: ↑18/01/2023 15:22 Zaključak komisije je da će biti formirana nova komisija.
Jel' me neko zajebaje? Šta je ono Churchill rekao, u fazonu "ako neću da se nešto obavi, napravim komisiju"? E to je ova situacija.
Da li svaka diploma ima broj? Da li je svaka diploma zavedena u knjige Univerziteta? Ako je nema tamo, to nije nedostatak dokumenata, nego nedostatak diplome.
Šta je onda problem?
Ako su tražili valjane dokumente od Izetbegovićke, i ona ih nije dostavila, to znači da nema dokaza ni za jedno ni za drugo? Ili ako ona nije dostavila dokumente, valjda se presudi protiv nje, a ne formira nova komisija?
Ovo je samo prebacivanje vrućeg krompira odgovornosti. Ako meni neko traži dokumente i ja ih ne dostavim u roku, ne prave ljudi novu komisiju niti mi daju novi rok, nego dobijam odbijenicu.
Koji je kurac ovim ljudima?
Ovo je sramotno, čak i po niskim BiH kriterijima. Otvoreno uvođenje "nedodirljvih".
- Billy The Pljuc
#16611 Re: Sebija All about
A kakve bi mogla imati?
Nemrem je nazvati ni osobom jer malo ona ljudskog ima u sebi, prijeti "kamikazama", meščini reče da ih ima 5000 spremnih da daju život za nju.
Evidentno je da Škrijelj postupa "u rukavicama", ipak se radi o prvoj u bošnjaka, njen pad je nezamisliv u njihovim glavama i možemo očekivati sranje budu li nekome muda izrasla pa joj oduzme sve što je nezakonito stekla.
Mada generalno nije samo do nje, ima u čitavoj aferi onih koji su to sve uredno pogurali i koji su po meni odgovorniji od nje same, znamo zašto su isto učinili i kad mi neko spomene dobrog dedu Alju koji eto "blažen" nije imao pojma o istom mene stomak zaboli.
Sve u svemu, kriminal, mnogo je njih za odgovarati pred sudom, na kraju mislim da se ništa neće desiti a trebalo bi, to da će se pravosudni sistem pozabaviti njima je malo teže za očekivati, čak i ako ove silne komisije na kraju donesu prijedlog senatu da joj se oduzmu zvanja i ponište "diplome".
Razlog svi znamo, još uvijek kontrolišu isti, vidimo po slučajevima Memić, Sarajlija itd.itd.
Moj stav se odavno zna, volio bih da dođe do sranja i da dinastija završi onako kako i priliči zlu, da izgori u vatri ali je realno da se isto neće desiti, na prvi znak opasnosti vjerujem da će se ista dislocirati na sigurnu destinaciju.
Nemrem je nazvati ni osobom jer malo ona ljudskog ima u sebi, prijeti "kamikazama", meščini reče da ih ima 5000 spremnih da daju život za nju.
Evidentno je da Škrijelj postupa "u rukavicama", ipak se radi o prvoj u bošnjaka, njen pad je nezamisliv u njihovim glavama i možemo očekivati sranje budu li nekome muda izrasla pa joj oduzme sve što je nezakonito stekla.
Mada generalno nije samo do nje, ima u čitavoj aferi onih koji su to sve uredno pogurali i koji su po meni odgovorniji od nje same, znamo zašto su isto učinili i kad mi neko spomene dobrog dedu Alju koji eto "blažen" nije imao pojma o istom mene stomak zaboli.
Sve u svemu, kriminal, mnogo je njih za odgovarati pred sudom, na kraju mislim da se ništa neće desiti a trebalo bi, to da će se pravosudni sistem pozabaviti njima je malo teže za očekivati, čak i ako ove silne komisije na kraju donesu prijedlog senatu da joj se oduzmu zvanja i ponište "diplome".
Razlog svi znamo, još uvijek kontrolišu isti, vidimo po slučajevima Memić, Sarajlija itd.itd.
Moj stav se odavno zna, volio bih da dođe do sranja i da dinastija završi onako kako i priliči zlu, da izgori u vatri ali je realno da se isto neće desiti, na prvi znak opasnosti vjerujem da će se ista dislocirati na sigurnu destinaciju.
- Roccohljup
#16612 Re: Sebija All about
U mišijoj rupi zajedno sa svim onim koji su najviše potlačeni u ovom polu-feudalnom-polu-robovlasničkom sistemuOsmi Socrates wrote: ↑20/01/2023 04:20 I gdje su jebeni profesori i studenti Sarajevskog Univerziteta da izvrše pritisak na ovu tragikomičnu komisiju?
Barem sedam dana zaustavite predavanja.![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#16613 Re: Sebija All about
Posljedica ce biti kao i kod fadila:sudjenje, sudjenje, sudjenje, komisija, provjera, sudjenje sudjenje...dok ih smrt ne rastavimayab wrote: ↑20/01/2023 06:04 mene zanima kakve konsekvence može imati dotična (govorim o nekoj uređenoj pravnoj državi), dakle,
krivotvorenje diploma i isprava, njihova zloupotreba zbog finansijske koristi , prevara, obmana, lažno predstavljanje ....nisam baš pravnik da iznesem pravne kvalifikacije (zlo)djela![]()
- Dozer
#16614 Re: Sebija All about
Na kraju ce se desiti da je smijene s pozicije GD UKCS, i to je to. Na taj nacin ce se ljudima zamazati oci, jer je, eto, ipak na kraju smijenjena.Billy The Pljuc wrote: ↑20/01/2023 07:14 A kakve bi mogla imati?
A to sto je na ime nepostojecih i falsifikovanih diploma i titula tokom 25 godina zaradila milione, nikom nista.
Ili sto je tokom svog mandata i uz pomoc stranke bukvalno razorila ZS KS, ni to nikome nista.
O otimacini od gradjana kroz kojekave participacije, kao i enormno visoke cijene svih usluga UKCS-a kakve nisu ni u jednoj privatnoj klinici, suvisno je bilo sta pricati, a i ovo je zapravo pljacka jer se na taj nacin godinama izvlace milioni iz ZO KS, za koje niko nema pojma gdje zavrsavaju.
Ne treba ni spominjati nekompetentnost i desetine, ako ne i stotine umrlih tokom korone, kada je doticna prisiljavala osoblje da laze porodicama o stanju pacijenata koji su vec uveliko bili mrtvi. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni hermeticko zatvaranje UKCS, kao najveceg klinickog centra u BIH, tokom 6 mjeseci u jeku pandemije, cime su hiljadama gradjana uskracene medicinske usluge i njega koju su unaprijed platili.
Itd.itd.itd.itd.itd.
U svakom slucaju, svako normalno tuzilastvo bi protiv nje, i svih ukljucenih u to kolo, bez ikakvih problema moglo podici minimalno 5 krivicnih tuzbi, koje bi se bez ikakvih problema dokazale kroz normalan i posten istrazni proces, i za svaku od njih bi bez problema dobila minimalno 2 godine zatvora i vracanje bespravno stecene materijalne koristi.
Last edited by Dozer on 20/01/2023 13:38, edited 1 time in total.
- Roccohljup
#16615 Re: Sebija All about
ih da mi imamo normalno tužilaštvo, brat bratu bi 80% političara i stranačkih kadrova po raznim agencijama i JP bilo u hapsani.
-
RtrnOfSalisbury
#16616 Re: Sebija All about
vallahi najbolja varijanta je da joj bog presudi. najpostenije i najpravednije, sta on rece to nek bude
ono jes da smo cirkularna drzava al izuzetaka vavje ima 
-
The BEN10
-
DonieBrasco
#16618 Re: Sebija All about
Hajde da vidimo hoce li ovo biti zadnja komisija i to neutralna, a ako bude Sebija mora na sud ici, a da ne pricam kako se mora MSOVNA provjera diploma uraditi pune su nam institucije, drzavne firme, mnoge druge pozicije probisvjetova nepismenih ali uhljebljenih.
-
PM72
#16619 Re: Sebija All about
Ma ne mogu joj oduzet ni tramvajsku kartu a kamoli diplomu sve dok su na vlasti i u svim porama života.Nema niko muda za to,pogotovo ovaj sandžo Škrijelj.
- Roccohljup
#16620 Re: Sebija All about
A sta ce biti sa ocjenama koje je ona unosila studentima, diplomama ako ih je potpisivala, nalazima i sl? 
-
laik1981
#16621 Re: Sebija All about
Ona bi u americi za ovo dobila neke tri dozivotne..
Svaki njen nalaz, svaki njen medicinski zahvat, svaki recept koji je propisala, svaka odluka na kcus-u je direktno ugrozavanje zivota pacijenata..
Slag na tortu je forsiranje neadekvatnih respiratora kod covid pacijenata i svejsno ugrozavanje njihovih zivota..
O ovoj vjestici ce netflix dokumentarce snimati za par godina..
Svaki njen nalaz, svaki njen medicinski zahvat, svaki recept koji je propisala, svaka odluka na kcus-u je direktno ugrozavanje zivota pacijenata..
Slag na tortu je forsiranje neadekvatnih respiratora kod covid pacijenata i svejsno ugrozavanje njihovih zivota..
O ovoj vjestici ce netflix dokumentarce snimati za par godina..
-
Proposition Joe
#16622 Re: Sebija All about
... i šta će biti sa djecom koju je ona porodila?
- vee-jay
#16623 Re: Sebija All about
Porodica svake u KCUSu umrle osobe na Seka-Respiratoru ce moci traziti odstetu od drzave.
Ona mora u zatvor.
Ona mora u zatvor.
-
elk
#16624 Re: Sebija All about
Kakav ba konjokradica skrijelj, pa isti je to kartel i banda ko sebija. I mandal je bio tu nekad, zajedno sa gazdom mu scepom. Samo se sad pravi toso.
-
baglama
#16625 Re: Sebija All about
Ovo samo "Only fools and horses" nije bilo jasno, i ovim iz SDK-a
Ne valja se citirati ali valja podsjetiti zelenu marvu.