KANTONALNI ODBOR SDA SARAJEVO SAOPĆIO: Škrijelj je privjesak Konakovićevog režima u KS, BiH će po prvi put imati šefa diplomatije koji je "studirao unazad"
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Roccohljup
#76026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eh cuj studirao unazad
-
Hakiz
#76027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije da ne volim Turke, ne možeš narod voljeti ili ne. Možeš ne voljeti pojedince ili vlast, sistem ili ideologiju, ali ne narod.Sanjarko wrote: ↑18/01/2023 21:24Ja kako sam upratio kolega @Hakiz ih nevoli, ni Turke, ni ja ih nevolim, prema Turcima sam ravnodusan, oni meni ni iz dzepa ni u dzep. Samo ukazujem na dvostruke arsine itd.Tananarive wrote: ↑18/01/2023 21:20
zašto da pere usta, zbog istine o smradovima koji su nas unazadili 300 godina, fuj na šta ste spali, branite smrdljivu kriminalnu porodicu zatucanih lopovskih vjernika a kobajagi političari
Ja sam sa Turcima sa kojima sam bio u kontaktu imao dobra iskustva. Jedan mi je prijatelj.
-
Hakiz
#76028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zbog izraza "Shut the fuck up" u kontekstu u kojem je izrečen. Ni ostale "ocjene" mu nisu primjerene. To nije kritika ostavštine, nasilje je nad nekim ko nije u stanju da se brani. U ovom slučaju zato što je mrtav.Tananarive wrote: ↑18/01/2023 21:20zašto da pere usta, zbog istine o smradovima koji su nas unazadili 300 godina, fuj na šta ste spali, branite smrdljivu kriminalnu porodicu zatucanih lopovskih vjernika a kobajagi političari
Ako se ne varam, Osmi Socrates je po profesiji psiholog ili nešto slično, tako da dobro zna zašto to radi. Tim gore.
-
meridiyan
#76029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A koliko nije prijavila?

-
Hakiz
- Student_u_Ostavci
#76031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prepoštene komunjare iz SDPa, ne bi oni to nikada.
Još čitam kae mlade SDP komunjare pozivaju tužilaštvo da zaustave državni udar jer je neko rekao da će izaći na proteste ako se ponovi slučaj tipa zakon o prebivalištu.
Još čitam kae mlade SDP komunjare pozivaju tužilaštvo da zaustave državni udar jer je neko rekao da će izaći na proteste ako se ponovi slučaj tipa zakon o prebivalištu.
-
Spit_fire
-
Osmi Socrates
#76033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
De ba demagog, ne provaljuj se. Alija Izetbegović je istorijska ličnost, i kao takav, nikad nije mrtav i svako ima pravo da ga kritikuje (i hvali) koliko hoće. Ako ste vi navikli da poslije Tita imate novog Tita kojem opet niko ništa ne smije jer su zvanični biografi rekli svoj sud, to je vaš problem. Normalni ljudi imaju pravo da kritikuju i preispituju svaku istorijsku ličnost.Hakiz wrote: ↑19/01/2023 17:05Zbog izraza "Shut the fuck up" u kontekstu u kojem je izrečen. Ni ostale "ocjene" mu nisu primjerene. To nije kritika ostavštine, nasilje je nad nekim ko nije u stanju da se brani. U ovom slučaju zato što je mrtav.Tananarive wrote: ↑18/01/2023 21:20
zašto da pere usta, zbog istine o smradovima koji su nas unazadili 300 godina, fuj na šta ste spali, branite smrdljivu kriminalnu porodicu zatucanih lopovskih vjernika a kobajagi političari
Ako se ne varam, Osmi Socrates je po profesiji psiholog ili nešto slično, tako da dobro zna zašto to radi. Tim gore.
Po tvojoj logici, niko nema pravo da kritikuje ni Miloševića ni Tuđmana, zato što su mrtvi. Lupaš samo da lupaš?
Izetbegović ima dosta, u najmanju ruku, čudnih momenata u svojoj biografiji, da se normalan čovjek mora barem zapitati ko je ustvari on bio.
Predstavljao je i mene dok sam bio dijete, kao predsjednik predsjedništva u vrijeme rata, pa i sa te strane imam pravo preispitivati njegovu ulogu. Svi muški odrasli članovi moje familije koji su tada živjeli u BiH su učestvovali u odbrani zemlje, pa i sa te strane imam pravo pitati ko im je zaista bio "vrhovni komandant". Mada mi je, u principu, glupo da uopšte spominjem takve stvari. Ne moram se ja nikakvom idolopokloniku pravdati zašto pišem bilo šta.
Dakle, ako nisi spreman čitati jer si umislio da je Alija novi Tito, ne čitaj. Demagogiju prosipaj negdje drugdje.
-
Hakiz
#76034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koliki post da bi opravdao svoju vulgarnost. A kritika je bez nje moguća. Naravno, ko zna.Osmi Socrates wrote: ↑19/01/2023 17:38De ba demagog, ne provaljuj se. Alija Izetbegović je istorijska ličnost, i kao takav, nikad nije mrtav i svako ima pravo da ga kritikuje (i hvali) koliko hoće. Ako ste vi navikli da poslije Tita imate novog Tita kojem opet niko ništa ne smije jer su zvanični biografi rekli svoj sud, to je vaš problem. Normalni ljudi imaju pravo da kritikuju i preispituju svaku istorijsku ličnost.Hakiz wrote: ↑19/01/2023 17:05
Zbog izraza "Shut the fuck up" u kontekstu u kojem je izrečen. Ni ostale "ocjene" mu nisu primjerene. To nije kritika ostavštine, nasilje je nad nekim ko nije u stanju da se brani. U ovom slučaju zato što je mrtav.
Po tvojoj logici, niko nema pravo da kritikuje ni Miloševića ni Tuđmana, zato što su mrtvi. Lupaš samo da lupaš?
Izetbegović ima dosta, u najmanju ruku, čudnih momenata u svojoj biografiji, da se normalan čovjek mora barem zapitati ko je ustvari on bio.
Predstavljao je i mene dok sam bio dijete, kao predsjednik predsjedništva u vrijeme rata, pa i sa te strane imam pravo preispitivati njegovu ulogu. Svi muški odrasli članovi moje familije koji su tada živjeli u BiH su učestvovali u odbrani zemlje, pa i sa te strane imam pravo pitati ko im je zaista bio "vrhovni komandant". Mada mi je, u principu, glupo da uopšte spominjem takve stvari. Ne moram se ja nikakvom idolopokloniku pravdati zašto pišem bilo šta.
Dakle, ako nisi spreman čitati jer si umislio da je Alija novi Tito, ne čitaj. Demagogiju prosipaj negdje drugdje.
Do tebe je, džaba ti agresija.
-
laik1981
#76035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hakiz stari supljator..
-
Osmi Socrates
#76036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tvoj svaki nastup je vulgaran, pa se niko ne žali.
Šta je vulgarno? To što sam rekao da je Alija morao shut the fuck up kad je slobodarski Erdo dolazio da ga posjeti?
Jbt, idi navuci suknjicu, i cheerleaduj za Aliju. Ostavi se ozbiljnih diskusija.
Šta je vulgarno? To što sam rekao da je Alija morao shut the fuck up kad je slobodarski Erdo dolazio da ga posjeti?
Jbt, idi navuci suknjicu, i cheerleaduj za Aliju. Ostavi se ozbiljnih diskusija.
- Roccohljup
#76037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Avduka is back
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... u_sda.htmlPrije nekoliko dana sam na YouTubeu pregledao arhivske snimke i slučajno naiđem na jedan snimak iz septembra 2017. godine. Elmedin Konaković je pred kamerama Face TV-a, kao SDA-ov premijer Kantona Sarajevo, obrazlagao odluku svoje Vlade da budžetskim novcem “pogura” privatnu firmu Nedžada Brankovića.
”Sramotno je da nam se spočitavaju takve namjere. Ova Vlada radi transparentno. Najtransparentnije u državi radi”, izjavio je Konaković 30. septembra 2017. godine, govoreći kao kadar SDA.
Transparentnost je, dakle, drugo ime za Elmedina Konakovića. I tamo gdje je on, to je najtransparentnija institucija. Dok je bio u SDA, ta stranka i Vlada te stranke je bila “najtransparentnija u državi”. Problem je samo što je Konaković decenijama bio u SDA. A baš tokom te dvije decenije su “mladi napuštali državu”, tajkuni gradili carstva, a Nedžad Branković primao novac iz budžeta.
Radeći dvadeset godina kao kadar SDA, Elmedin Konaković je, napokon, pronašao ključ. I sada će biti ministar vanjskih poslova BiH. Transparentnost iz doba SDA će, logično, ponijeti sa sobom. I bit će to, bez sumnje, “najbolji ministar vanjskih poslova” BiH ikad. Prosto, drugačije ne može. Prvo, od Bisere Turković je teško biti gori. I drugo, čak ako bude gori, Konaković “će biti najbolji”. I nije problem što će u to ubijediti sebe. Problem je što će ubjeđivati sve nas. Kao što nas ubjeđuju da su Dodik i Čović promijenili ćud, a ne dlaku. Jednako kao što ni SDA ne mijenja ćud, a može promijeniti dlaku.
-
Spit_fire
#76038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nermin Niksic sa 163 glasa prica o volji naroda
pa ovo da nije smijesno bilo bi tragicno
-
meridiyan
- Sanjarko
#76040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislio sam na SDA. SDA je spomenuo. A onda Erdogana nevolis, jbga nemogu sve upratit.
-
Spit_fire
#76041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne kontam fkt ovu kuknjavu...pricaju na sva zvona da imaju vecinu da ih je narod podrzo da mogu formirat sve..pa eto formirajte sta je problem? Ili mozda to ipak nije tako ko sto pricaju...
Sad sta je reko komsic sta bakir ..koga boli qrac ba..ako mozete formirajte i tjt...pa da vidimo taj nevidjeni program na djelu
- relativno84
-
meridiyan
#76043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najbolje onda ukinuti naziv opozicija i nazvati pravim imenom konkurencijarelativno84 wrote: ↑19/01/2023 18:25
SDA je puno vise, tako da je ovo halal, jbga moraju i oni od necega da zive, sami sebi tesko da mogu zaraditi.
-
Hakiz
#76044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
meridiyan wrote: ↑19/01/2023 18:33Najbolje onda ukinuti naziv opozicija i nazvati pravim imenom konkurencijarelativno84 wrote: ↑19/01/2023 18:25
SDA je puno vise, tako da je ovo halal, jbga moraju i oni od necega da zive, sami sebi tesko da mogu zaraditi.
- anelsol
#76045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja se ne mogu načuditi primitivizmu i nedostataka elementarne kulture izražavanja u javnom prostoru od SDA (mada to nije svojstveno samo za SDA). Pa ko im piše ova i ovakva obavještenja, vide li ti ljedi šta izlazi u javni prostor i medije. Ovako nešto napisati, pustiti u medije i pomisliti "e jesam im šukno". Zadnja sramota.Roccohljup wrote: ↑19/01/2023 16:39 Eh cuj studirao unazad![]()
KANTONALNI ODBOR SDA SARAJEVO SAOPĆIO: Škrijelj je privjesak Konakovićevog režima u KS, BiH će po prvi put imati šefa diplomatije koji je "studirao unazad"
-
Osmi Socrates
#76046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U normalnim državama je opozicija. Neko formira vlast, a neko je opozicija.
Konkurencija više smrdi na građanski rat. Čuj konkurencija.
Konkurencija više smrdi na građanski rat. Čuj konkurencija.
- Point.
#76047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Uh što Avduka udara u rebra.Roccohljup wrote: ↑19/01/2023 18:05 Avduka is back![]()
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... u_sda.htmlPrije nekoliko dana sam na YouTubeu pregledao arhivske snimke i slučajno naiđem na jedan snimak iz septembra 2017. godine. Elmedin Konaković je pred kamerama Face TV-a, kao SDA-ov premijer Kantona Sarajevo, obrazlagao odluku svoje Vlade da budžetskim novcem “pogura” privatnu firmu Nedžada Brankovića.
”Sramotno je da nam se spočitavaju takve namjere. Ova Vlada radi transparentno. Najtransparentnije u državi radi”, izjavio je Konaković 30. septembra 2017. godine, govoreći kao kadar SDA.
Transparentnost je, dakle, drugo ime za Elmedina Konakovića. I tamo gdje je on, to je najtransparentnija institucija. Dok je bio u SDA, ta stranka i Vlada te stranke je bila “najtransparentnija u državi”. Problem je samo što je Konaković decenijama bio u SDA. A baš tokom te dvije decenije su “mladi napuštali državu”, tajkuni gradili carstva, a Nedžad Branković primao novac iz budžeta.
Radeći dvadeset godina kao kadar SDA, Elmedin Konaković je, napokon, pronašao ključ. I sada će biti ministar vanjskih poslova BiH. Transparentnost iz doba SDA će, logično, ponijeti sa sobom. I bit će to, bez sumnje, “najbolji ministar vanjskih poslova” BiH ikad. Prosto, drugačije ne može. Prvo, od Bisere Turković je teško biti gori. I drugo, čak ako bude gori, Konaković “će biti najbolji”. I nije problem što će u to ubijediti sebe. Problem je što će ubjeđivati sve nas. Kao što nas ubjeđuju da su Dodik i Čović promijenili ćud, a ne dlaku. Jednako kao što ni SDA ne mijenja ćud, a može promijeniti dlaku.
-
Osmi Socrates
#76048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jest, vala, udara, jedino što ne nudi nikakvo konstruktivno rješenje.
Kao da je napisao da BiH treba odnekle izvući Stranku Savršenog Blagostanja da je vodi. Nema takve stranke, imate šta imate.
S tim da SDA vode mentalno poremećeni ljudi, pa trebate pažljivo sa bolesnicima.
Kao da je napisao da BiH treba odnekle izvući Stranku Savršenog Blagostanja da je vodi. Nema takve stranke, imate šta imate.
S tim da SDA vode mentalno poremećeni ljudi, pa trebate pažljivo sa bolesnicima.
- Roccohljup
#76049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa kako prijete nece se dobro zavrsiti. Ne budite iznenadjeni da SDA vec vrbuje lokalne kriminalce i kabadahije kojima obecava amnestiju za prijasnje radnje, pare, nove poslove i sl., a onda ce iste ubaciti u"spontano desavanje naroda" da prave belaje. Svega ce jos ovdje biti a bogami niceg dobrog.Osmi Socrates wrote: ↑19/01/2023 18:39 U normalnim državama je opozicija. Neko formira vlast, a neko je opozicija.
Konkurencija više smrdi na građanski rat. Čuj konkurencija.![]()
- Haris.ba
#76050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sda je izasla sa njihovim "konstruktivnim" rjesenjem. Prave koaliciju sa Sdp, a salju Nip i NS u opoziciju. S tim da vjerijem da bi mozda i presli preko NS. Samo da je Nip u opoziciji.Osmi Socrates wrote: ↑19/01/2023 18:58 Jest, vala, udara, jedino što ne nudi nikakvo konstruktivno rješenje.