Prave najbolje topove u ovoj klasi automatskih topova, još od drugog svjetskog rata. Ovo je baš sila od vozilice, pravi mali tenk.
Ukrajina
-
A_A_AKCIJA
#142476 Re: Ukrajina
- karanana
- Ironmen
#142479 Re: Ukrajina
Cvrsto vjerujem da Rusija ima bolju policiju i unutrasnju kontrolu od vojske, kao i svaki rezim.agent_zero wrote: ↑18/01/2023 22:48Lijepo za vidjeti, mada znam i sam nekolicinu rusa sa pojedinih foruma koji su protiv ovog svega i podržavaju ukrajinu.
- Distortion
#142480 Re: Ukrajina
GLSDB ako posalju je odlicna vijest
Podojak opet spominje i ATACMS.
Podojak opet spominje i ATACMS.
- drug_profi
#142481 Re: Ukrajina
Ma trazice oni to naravno uvijek, ali nece dobiti.
Jedino da se sami zadaju u razvoj.
Jedino da se sami zadaju u razvoj.
- drug_profi
#142482 Re: Ukrajina
Razlika itekakva.
Uporedite sa BiH.
Zato ce oni pobijediti.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#142483 Re: Ukrajina
stvarno ono kamera, muzika, osvijetljenje, pored njegovo puške, pistolja i rata. Ono baš situacija gdje ne znaš ko je lud, zbunjen ili nevaspitan
-
Honda Rajvosa
#142484 Re: Ukrajina
GLSDB kkave su ovo rakete?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#142485 Re: Ukrajina
To ti je ovo

nataknuto na raketni motor rakete m30.
Kad dostigne neku visinu glajda do cilja, sad kazu 160 km domet a kontam ako je vjetar dobar moze ona ihaha
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#142486 Re: Ukrajina
Evo bas citam, motor M26 a domet 150km.
- Čitalac
#142487 Re: Ukrajina
Wolfgang Ischinger, diplomata i bivši čelnik Minhenske konferencije, poziva zapadne zemlje da koordinirano pojačaju vojnu industriju jer, kako kaže, Ukrajina „za jedan dan potroši onoliko municije koliko se proizvede za pola godine“. On poziva Scholza da sa ili bez Washingtona donese odluku o isporuci tenkova Kijevu.
„Trebalo bi dostaviti tenkove Leopard iz zaliha raznih partnera kao i manji kontingent iz Njemačke. Ne možemo ostati izolirani po tom pitanju. Ukrajina se suočava s teškom godinom i pod ogromnim je pritiskom. Ako želimo ranije okončati rat, moramo učiniti više. Rusija se sprema za rat iscrpljivanja. Na to se mora reagirati...Prije ili kasnije, nećemo imati drugog izbora nego isporučiti moderniju zapadnu opremu ako ne želimo da Ukrajina bude poražena. Ukrajina je prisiljena trošiti toliku količinu streljiva dnevno koju možemo proizvesti u šest mjeseci. Očito će naše zalihe nestati. Što to znači? Tko će osigurati opskrbu? Ratna ekonomija znači da mi u NATO-u i Europi moramo koordinirano preuzeti inicijativu i pozvati europske obrambene tvrtke da proizvode više oružja i streljiva”, naglasio je Ischinger.
-
Lopez1981
#142488 Re: Ukrajina
Kakva razlika, to u nas nije bilo efendija koji su islii na linije?
Mogu oni sanjati da mobilisu procentualno ljudi koliko smo mi, ne samo oni nego bilo ko.
Razlika je samo sto oni imaju od opreme sta pozele i naoruzani su do zuba, a u nas si isao bez puske u akcije i cekao da neko pogine da uzmes pusku.
Last edited by Lopez1981 on 19/01/2023 09:03, edited 1 time in total.
- Čitalac
#142490 Re: Ukrajina
Čudna smrt "ruskog špijuna"...Denis Kirejev. član pregovaračke delegacije Ukrajine kojeg je SBU likvidirao na samom početku agresije pod optužbom za izdaju, posthumno je odlikovan i sahranjen pokraj prvog ukrajinskog šefa diplomatije. Kirilo Budanov sada potvrđuje da je Kirejev odigrao ključnu ulogu u odbrani Kijeva, piše Wall Street Journal.

https://www.wsj.com/articles/russian-sp ... 1674059395Denis Kirejev, ubijen na početku rata, kojeg je Služba sigurnosti Ukrajine nazvala izdajnikom, upozorio je ukrajinsku stranu na plan Moskve da zauzme Kijev uoči ruske invazije, objavio je Wall Street Journal, na temelju financijskih i obavještajnih dokumenata, intervjua s američkim i ukrajinskim vladinim dužnosnicima, sadašnjim i bivšim zaposlenicima ukrajinskih specijalnih službi, s Kirejevljevom obitelji, prijateljima, tjelohraniteljima i poslovnim partnerima.
Dana 5. ožujka 2022. objavljeno je da su predstavnici SBU-a ubili bankara Denisa Kirejeva (45), koji je sudjelovao u pregovorima izaslanstava Ukrajine i Rusije u Gomelju, tijekom njegovog pritvaranja. Navodno je bio osumnjičen za izdaju. Ubijen je kao ruski špijun, a ukrajinska služba ostavila je njegovo tijelo na pločniku u središtu Kijeva, s rupom od metka na potiljku.
Međutim, nekoliko dana kasnije, pokopan je kao heroj, uz prvog ministra vanjskih poslova Ukrajine na groblju Baikove u Kijevu. Prema šefu ukrajinske vojne obavještajne službe, generalu Kirilu Budanovu, Kirejev je prenio informacije iz svojih ruskih kontakata, koje su pomogle ukrajinskim trupama da uspješno obrane glavni grad. "Da nije bilo gospodina Kirejeva, Kijev bi najvjerojatnije bio zauzet", kaže Budanov. Predsjednik Ukrajine Volodymyr Zelensky potpisao je dokument o posthumnoj dodjeli Denisu Kirejevu medalje za "izniman doprinos zaštiti državnog suvereniteta i državne sigurnosti".
Prema Budanovu, Kirejev je razvio veze s europskim obavještajnim službama, kao i s ruskom vojskom i vladinim dužnosnicima. Također je pristao predstavljati Kijev u ranim pregovorima o prekidu vatre između Rusije i Ukrajine. Prema jednom od njegovih prijatelja, "volio je igrati ulogu agenta 007".
U jesen 2021, kada su američke vojne i špijunske agencije počele upozoravati na rusku prijetnju, Kirejev je iz svojih izvora saznao da se Moskva sprema za invaziju i postao je prvi koji je oglasio uzbunu u Ukrajini, rekao je Budanov. Popodne 23. veljače, Kirejev je predao Budanovu nove obavještajne podatke: ruski predsjednik Vladimir Putin upravo je naredio invaziju rano ujutro. Također je znao i glavnu točku udara. Prema Budanovu, njegova dojava dala je Ukrajini nekoliko dragocjenih sati da rasporedi trupe kako bi se suprotstavila ruskom napadu...
- DaysleepeR
#142491 Re: Ukrajina
kod nas nisi mogao doći do linije koliko su se efendije gurale da idu prviLopez1981 wrote: ↑19/01/2023 09:01Kakva razlika, to u nas nije bilo efendija koji su islii na linije?
Mogu oni sanjati da mobilisu procentualno ljudi koliko smo mi, ne samo oni nego bilo ko.
Razlika je samo sto oni imaju od opreme sta pozele i naoruzani su do zuba, a u nas si isao bez puske u akcije i cekao da neko pogine da uzmes pusku.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#142492 Re: Ukrajina
Bilo je i nasih hodza vrhunskih boraca i komandira... Nisu svi zavrsili u stranci i na funkcijama. Neki nazalost jesu to iskoristili za licni prosperitet nakon rata.
Bezveze donosite zakljucke neke koji veze s mozgom nemaju.
I pun mi je k.... ovog poredjenja nas i njih. Nama je rat dosao u grad maltene preko noci.
Nase su kasarne ispraznili i izvukli na brda haman sve a oni se pripremaju za ovaj rat od 2014 uz svu obavjestajnu i vojnu pomoc zapada.
Njima se salje i sakom i kapom nama se ilegalno dobacivalo, pa dok dodje do nas 3/4 zavrsi u rukama neprijatelja.
Oni ce pobijediti jer ih niko nece zaustaviti i natjerati da potpisu neki sporazun ili ce biti bombardovani.
Niti je Jugoslavija ko Rusija, a Bgm niti je BiH kao Ukraina.
Ako cemo iskreno meni su veci heroji nasi borci koji su doslovno ali doslovno prvih godina doslovno nisu imali opreme a ne naoruzanje, cizmi akibeti nisu imali. Jednu pusku nosila petorica pa se mijenjali s njom i pretrcalai preko ulice da cetnici misle da svi imaju. Ovo mi je stari pricao na pocetku rata. Drvene puske nosili neke na ramenima da ovi petokolonasi misle da smo naoruzani.
Imate toliko filmova od Avde Huseinovica po pogledajte brate . Ne znam odakle ova moda umanjivanja herojstva nasih boraca. Pa bolan bitka za oslobađanje Vlašića se godinama poslije izucavala na vojnim akademijama.
Ja garantujem da su pustili jos 3 mjeseca da bi cetnitet bio manji barem za pola.
I zato mi nismo izgubili ovaj rat, samo nismo ni dobili(ma koliko ovo suludo zvucalo). Mi smo neki moralni pobjednici ali to ti je za k....
- drndalo
#142493 Re: Ukrajina
Ja ne vidim to sto ti spominjes...
Ono sto ja citam, cemu sam i sam prisustvovao, a pretpostavljam i tvoj otac, je da smo mogli i sa svim tim ogranicenjima puno vise, da nas "neki Prvokolonasi" nisu licno opljackali, nakon sto smo vec sve ostale "Carine" platili... Na kraju nismo prezivjeli "zahvaljujuci SDA", nego "usprkos SDA"... Posebno kako je rat odmicao, sve je manje bilo iole postenih, a sve vise interesdzija... Negativnu selekciju je pogadjas, radio ko...?
- drndalo
#142494 Re: Ukrajina
Par snimaka leta helikoptera prije pada je vidjeno, vidljivost losa, niska magla. Ne mogu nista tvrditi o motorima, ali su radili kratko prije pada, nisko su letili, zasto, oni znaju. Znali su, bolje receno. Uglavnom ako i nije glavni razlog, pomogao udesu jeste. Moze biti kabal od dalekovoda ili nesto slicno.agent_zero wrote: ↑18/01/2023 22:54Ako još bude informacija, podijeli
Baš čudno, Airbusov helikopter, a ne neki sovjetski...
- drndalo
#142495 Re: Ukrajina
Kirpi, nedje u UKR...
- drug_profi
#142496 Re: Ukrajina
Ovo ti fakticki skoro pa zamjenjuje air support. Prije svega jer su jeftine i bez rizika za pilota jer se ispaljuje iz Himarsa ili M270.
Ovo je obicna SDB GBU-39 koje ima na hiljade u skladistima, a koja se jeftinim adapterom montira na stari M26 motor kojeg također ima na hiljade u skladistima i sve zajedno je kako se sjecam oko 40.000 dolara po komadu.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#142497 Re: Ukrajina
moguće da i jeste bilo, a ja ih nisam vidioLopez1981 wrote: ↑19/01/2023 09:01Kakva razlika, to u nas nije bilo efendija koji su islii na linije?
- Čitalac
#142498 Re: Ukrajina
Pariz razmatra mogućnost da Ukrajini isporuči tenkove Leclerc kako bi dodatno omekšao Scholza, piše Politico. „Pitanje je složeno, razmišljamo o tome, odluka će biti usvojena na zajedničkom sastanku sa kolegama iz Berlina”, rekao je neimenovani francuski zvaničnik.
- drndalo
#142499 Re: Ukrajina
Modifikacija RPGa
- drug_profi