Prve posjete će mu biti svim zemljama regiona. Dobar mu je intervju. Ima dobru ocjenu od mene, za ovu najavu.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Osmi Socrates
#75901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eno intervju Konakovića na klixu.
Prve posjete će mu biti svim zemljama regiona. Dobar mu je intervju. Ima dobru ocjenu od mene, za ovu najavu.
-
meridiyan
#75902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A kako je zapravo tekla provjera Dinine diplomeSebija Izetbegović je, u izjavi za Oslobođenje kazala kako je, zbog njenog prezimena, uvijek bila pod dodatnom lupom te je, ničim izazvana upitala rektora Škrijelja "zbog čega javnost nije upoznata sa inspekcijskim nalazom diplome lidera NiP-a Elmedina Konakovića.

- Dobro Dino. Moze li onda kolut naprijed - kolut nazad?
- Moze profesore!
- Leverage
#75903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Novak20 wrote: ↑18/01/2023 22:41 Ne morate se sekirati.
Nekada Slobodna Bosna u ekskluzivnim vijestima obavještajno sigurnosne agencije tvrdi da od vlasti Osmorka/HDZ/HNS/SNSD nema ništa.
Krišto već ima rezervni plan.![]()
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... s_bih.html
Borjana Krišto, kandidatkinja za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, viđena je u ponedjeljak 17. januara u 17.30 minuta kako ulazi u prostorije Središnje izborne komisije Bosne i Hercegovine.
Budući da je već isteklo radno vrijeme i da su svi članovi CIK-a već napustili zgradu, Borjana Kiršto je zatekla samo tehničko osoblje.
Prema izvorima "Slobodne Bosne" bliskim CIK-u, Borjana Krišto je tokom svoje pažljivo isplanirane i vremenski tempirane posjete ("pod okriljem noći" i daleko od očiju novinara i javnosti) predala listu kandidata svoje Hrvatske demokratske zajednice za Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine. Isti izbori su nam povjerili da se na prvom mjestu HDZ-ove liste nalazi predsjednik te stranke Dragan Čović, a da se na drugoj poziciji nalazi upravo Borjana Krišto!!?
Šta nam to govori? To znači da gospođa Krišto nije sigurna da će "njen" Kabinet, odnosno novo Vijeće ministara BiH dobiti podršku u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Druga mogućnost, da neko od budućih ministara ne dobije pozitivnu ocjenu na sigurnosnoj provjeri Agencije za istrage i zaštitu (SIPA-e) otpada, budući da je Milorad Dodik, lider SNSD-a, odavno obećao koalicijskim partnerima da će njegov čovjek biti na čelu SIPA-e. e, Darko Ćulum, osigurati "zeleno svjetlo" za sve kandidate koje koalicija na državnom nivou predloži.
Dakle, procjena Borjan Krišto, odnosno njenog šefa Dragana Čovića je da izbor novog ministara Vijeća BiH nije gotova stvar.
-
channel10
#75904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ili zajedno sa Dodikom levate xmorku i izvlace sto vise mogu jer znaju da im je zinula guzica za vlascu, pa taman i oni za 4 godine bjezali iz drzave.Novak20 wrote: ↑18/01/2023 22:41 Ne morate se sekirati.
Nekada Slobodna Bosna u ekskluzivnim vijestima obavještajno sigurnosne agencije tvrdi da od vlasti Osmorka/HDZ/HNS/SNSD nema ništa.
Krišto već ima rezervni plan.![]()
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... s_bih.html
Borjana Krišto, kandidatkinja za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, viđena je u ponedjeljak 17. januara u 17.30 minuta kako ulazi u prostorije Središnje izborne komisije Bosne i Hercegovine.
Budući da je već isteklo radno vrijeme i da su svi članovi CIK-a već napustili zgradu, Borjana Kiršto je zatekla samo tehničko osoblje.
Prema izvorima "Slobodne Bosne" bliskim CIK-u, Borjana Krišto je tokom svoje pažljivo isplanirane i vremenski tempirane posjete ("pod okriljem noći" i daleko od očiju novinara i javnosti) predala listu kandidata svoje Hrvatske demokratske zajednice za Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine. Isti izbori su nam povjerili da se na prvom mjestu HDZ-ove liste nalazi predsjednik te stranke Dragan Čović, a da se na drugoj poziciji nalazi upravo Borjana Krišto!!?
Šta nam to govori? To znači da gospođa Krišto nije sigurna da će "njen" Kabinet, odnosno novo Vijeće ministara BiH dobiti podršku u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Druga mogućnost, da neko od budućih ministara ne dobije pozitivnu ocjenu na sigurnosnoj provjeri Agencije za istrage i zaštitu (SIPA-e) otpada, budući da je Milorad Dodik, lider SNSD-a, odavno obećao koalicijskim partnerima da će njegov čovjek biti na čelu SIPA-e. e, Darko Ćulum, osigurati "zeleno svjetlo" za sve kandidate koje koalicija na državnom nivou predloži.
Dakle, procjena Borjan Krišto, odnosno njenog šefa Dragana Čovića je da izbor novog ministara Vijeća BiH nije gotova stvar.
-
palermo
-
Novak20
#75906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je ovo priopčenje HMS. Malo prepucavanja sa SDA, ništa strašno u odnosu na ono što je Bakir najavljivao da će se desiti Hrvatima nakon izbora 2022.
https://hms.ba/vase-pozivanje-na-legiti ... ti-hrvata/
Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH oglasio se priopćenjem za javnost povodom izjava iz SDA o imenovanju vodstva Doma naroda Parlamenta FBiH.
Iz HNS-a optužuju SDA za manipulaciju, te poručuju da je njihovo pozivane na legitimno predstavljanje licemjerno.
Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:
– Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine (HNS), kao krovna organizacija hrvatskoga konstitutivnog naroda, u potpunosti odbacuje manipulativne izjave Stranke demokratske akcije (SDA) povodom imenovanja rukovodstva Doma naroda Federacije Bosne i Hercegovine.
SDA već više od dva desetljeća promovira puzajuće ukidanje temeljnih ustavnih načela, uključujući ravnopravnost konstitutivnih naroda na štetu Hrvata u Federaciji i BiH.
SDA-ovo pozivanje na legitimno predstavljanje je licemjerno i gnusno. HNS podsjeća da su izaslanike u Dom naroda Federacije BiH okupljene oko koalicije ‘osmorke‘ i SDA izabrali Bošnjaci, a ne Hrvati.
S druge strane, Hrvatima u BiH pripadnici drugih naroda već desetljećima biraju predstavnike, čime se krši Daytonski sporazum. Najeklatantniji primjer je izbor po četvrti put nelegitimnoga člana Predsjedništva BiH s kojim SDA godinama tijesno surađuje.
HNS podsjeća da SDA šest godina sustavno bojkotira dogovor s legitimnim hrvatskim političkim predstavnicima o provedbi odluke Ustavnoga suda BiH u predmetu „Ljubić“.
SDA godinama potpisuje sporazume kojih se kasnije ne pridržava. Pred očima cijeloga svijeta bojkotirala je provedbu Mostarskoga sporazuma od 2020. o legitimnom političkom predstavljanju konstitutivnih naroda. Štoviše, SDA je sustavno lobirala protiv implementacije odluke Ustavnoga suda u predmetu „Ljubić“.
Vodeći akter ukidanja konstitutivnosti Hrvata u BiH, predsjednik SDA Bakir Izetbegović, u više je navrata javno istaknuo kako s hrvatskim liderima i međunarodnom zajednicom nije pregovarao u dobroj vjeri, nego se „vrtio u krug i našao načina da vrijeme prođe“. Time nisu oštećeni samo konstitutivni narodi, već i drugi građani koji više od jedno desetljeće čekaju na implementaciju presuda Europskoga suda za ljudska prava.
Sustavnim odbacivanjem legitimnog predstavljanja SDA se odlučila ponašati kao izvor nestabilnosti između Bošnjaka i Hrvata.
Suradnja HNS-a BiH sa SDA na državnoj i entitetskoj razini je između ostaloga nemoguća sve dok je na njenom čelu vodstvo koje promovira politike suprotne od onih Europske unije, uključujući sve tješnju vanjskopolitičku suradnju s režimom u Iranu i drugim neeuropskim akterima koji sustavno krše ljudska prava i promoviraju nestabilnost, priopćeno je iz HNS BiH.
-
Spit_fire
#75907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dogovorite se ..jel im Bakir sve dao il ih je htio unistitNovak20 wrote: ↑18/01/2023 22:55To je ovo priopčenje HMS. Malo prepucavanja sa SDA, ništa strašno u odnosu na ono što je Bakir najavljivao da će se desiti Hrvatima nakon izbora 2022.
https://hms.ba/vase-pozivanje-na-legiti ... ti-hrvata/
Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH oglasio se priopćenjem za javnost povodom izjava iz SDA o imenovanju vodstva Doma naroda Parlamenta FBiH.
Iz HNS-a optužuju SDA za manipulaciju, te poručuju da je njihovo pozivane na legitimno predstavljanje licemjerno.
Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:
– Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine (HNS), kao krovna organizacija hrvatskoga konstitutivnog naroda, u potpunosti odbacuje manipulativne izjave Stranke demokratske akcije (SDA) povodom imenovanja rukovodstva Doma naroda Federacije Bosne i Hercegovine.
SDA već više od dva desetljeća promovira puzajuće ukidanje temeljnih ustavnih načela, uključujući ravnopravnost konstitutivnih naroda na štetu Hrvata u Federaciji i BiH.
SDA-ovo pozivanje na legitimno predstavljanje je licemjerno i gnusno. HNS podsjeća da su izaslanike u Dom naroda Federacije BiH okupljene oko koalicije ‘osmorke‘ i SDA izabrali Bošnjaci, a ne Hrvati.
S druge strane, Hrvatima u BiH pripadnici drugih naroda već desetljećima biraju predstavnike, čime se krši Daytonski sporazum. Najeklatantniji primjer je izbor po četvrti put nelegitimnoga člana Predsjedništva BiH s kojim SDA godinama tijesno surađuje.
HNS podsjeća da SDA šest godina sustavno bojkotira dogovor s legitimnim hrvatskim političkim predstavnicima o provedbi odluke Ustavnoga suda BiH u predmetu „Ljubić“.
SDA godinama potpisuje sporazume kojih se kasnije ne pridržava. Pred očima cijeloga svijeta bojkotirala je provedbu Mostarskoga sporazuma od 2020. o legitimnom političkom predstavljanju konstitutivnih naroda. Štoviše, SDA je sustavno lobirala protiv implementacije odluke Ustavnoga suda u predmetu „Ljubić“.
Vodeći akter ukidanja konstitutivnosti Hrvata u BiH, predsjednik SDA Bakir Izetbegović, u više je navrata javno istaknuo kako s hrvatskim liderima i međunarodnom zajednicom nije pregovarao u dobroj vjeri, nego se „vrtio u krug i našao načina da vrijeme prođe“. Time nisu oštećeni samo konstitutivni narodi, već i drugi građani koji više od jedno desetljeće čekaju na implementaciju presuda Europskoga suda za ljudska prava.
Sustavnim odbacivanjem legitimnog predstavljanja SDA se odlučila ponašati kao izvor nestabilnosti između Bošnjaka i Hrvata.
Suradnja HNS-a BiH sa SDA na državnoj i entitetskoj razini je između ostaloga nemoguća sve dok je na njenom čelu vodstvo koje promovira politike suprotne od onih Europske unije, uključujući sve tješnju vanjskopolitičku suradnju s režimom u Iranu i drugim neeuropskim akterima koji sustavno krše ljudska prava i promoviraju nestabilnost, priopćeno je iz HNS BiH.
-
sajber87
#75908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci vi se zalazete za to da idu sda i df ali da odu i snsd i hdz , ako istovremeno ne odu svi neka vladaju vjecno zajedno. HmmStudent_u_Ostavci wrote: ↑18/01/2023 22:32 Sajber je milion puta ponovio ovu frazu o tronozcu. I nakon milion puta, to i dalje nije postalo istina.
Blok SNSD-HDZ je mnogo bitniji u tom tronozcu. Uostalom, osjetit ćete to na svojoj politickoj kozi.
'Mi biramo sa kojim muslimanima ćemo praviti vlast'
- Student_u_Ostavci
#75909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne. Ja se zalažem da HDZ i SNSD vječno vladaju.sajber87 wrote: ↑18/01/2023 23:06Znaci vi se zalazete za to da idu sda i df ali da odu i snsd i hdz , ako istovremeno ne odu svi neka vladaju vjecno zajedno. HmmStudent_u_Ostavci wrote: ↑18/01/2023 22:32 Sajber je milion puta ponovio ovu frazu o tronozcu. I nakon milion puta, to i dalje nije postalo istina.
Blok SNSD-HDZ je mnogo bitniji u tom tronozcu. Uostalom, osjetit ćete to na svojoj politickoj kozi.
'Mi biramo sa kojim muslimanima ćemo praviti vlast'
-
sajber87
#75910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znam nazalost jasan si mi, tuzno, ali moram te razocarati nece vjecno vladati. Kakvo imas misljenje o sda i df u u vlasti trebaju li oni vladati
- Student_u_Ostavci
#75911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Osmi Socrates
#75912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Niko vam ne brani da rušite SNSD i HDZ, ako znate kako. Kakve to veze ima sa rušenjem SDA?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#75913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve se salje u centralu govorim vam godinama
Na politicku akademiju u mostar pa dalje
Naravno dobije 1% ideja
Ali probije se koji post
-
sajber87
#75914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rekao sam nadoces polako na dobrom si putu, samo smanji hayat faktor slobodnu bosnu stav i istragu, zaista dobronamjeran savjetOsmi Socrates wrote: ↑18/01/2023 23:13 Niko vam ne brani da rušite SNSD i HDZ, ako znate kako. Kakve to veze ima sa rušenjem SDA?
- Student_u_Ostavci
#75915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Treba li se gledati face tv? Ako može savjet, u dilemi sam.sajber87 wrote: ↑18/01/2023 23:19Rekao sam nadoces polako na dobrom si putu, samo smanji hayat faktor slobodnu bosnu stav i istragu, zaista dobronamjeran savjetOsmi Socrates wrote: ↑18/01/2023 23:13 Niko vam ne brani da rušite SNSD i HDZ, ako znate kako. Kakve to veze ima sa rušenjem SDA?
-
Osmi Socrates
#75916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ništa ja od toga ne čitam, ali kontam da si pogrešno kvotao.
Ja čitam samo direktne izjave političara. Ne mogu mene tako lako slagati. Čak je i lakše kad lažu. Problem je kad političari manipuliraju istinom.
Ja čitam samo direktne izjave političara. Ne mogu mene tako lako slagati. Čak je i lakše kad lažu. Problem je kad političari manipuliraju istinom.
-
Jordan1961
#75917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobro Einstein rece da je ljudska glupost neogranicena. 30 godina saradjuju sa SDA a tek sada im je Iran pao na pamet. Mogli su i oni jedan ordencic kneza Domagoja poslati Putinu. Da mu se nadje.
-
sajber87
#75918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne vjeruj nikom istrazuj , ne nasjedaj na prvu, razmisljajStudent_u_Ostavci wrote: ↑18/01/2023 23:20Treba li se gledati face tv? Ako može savjet, u dilemi sam.
-
seksi_ideje
#75919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta nam ono veli Faruk? Da EU nestaje iz BiH kad nestane Trojka? Jeli to mozda poruka? Samo da znamo gdje stojimo sa SDA
-
Osmi Socrates
#75920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo intervju Konakovića.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/elmedin ... 161?widget
Pročitajte pažljivo.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/elmedin ... 161?widget
Pročitajte pažljivo.
- tramvajtrojka
#75921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vi ga svakako gledate vise od njegove same familijeStudent_u_Ostavci wrote: ↑18/01/2023 23:20Treba li se gledati face tv? Ako može savjet, u dilemi sam.
-
Spit_fire
#75922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja ne branim ni SDA ni Bosnu..branim Bosnu i Hercegovinusajber87 wrote: ↑18/01/2023 20:28Potpuno pogresno gledas na relaksaciju odnosa ali ponavljacemo se zato cu stati, a ovo za vucica da kupi nekoliko srba i vlada federacijom je po meni nemoj da se ljutis bolesno razmisljanje, koje nema veze sa demokratakim drustvima kojim tezimo, tebi je korupcija nesto ok jer boze moj ne pise da je nedozvoljeno. Kako ne vidis da si braneci sda bosnu spreman isporuciti cetnicima.Spit_fire wrote: ↑18/01/2023 19:53
Imacu ja 100% u svojom mahali pa sta?
Pito si moze li vucic..ako moze covic sto bi mogl vucic?
Hrvate boli briga za RS..sto je i Covic pokazao odlaskom na dan RS...a o Komsicu necu ni da pricam, ta glupost je toliko ukorijenjena ovdje da je to za nepovjerovati..
Nasa relaskacija nas je dovela do toga da su Hrvati i Srbi zajedno kontra nas..pa ti relaksiraj
Ti si mi najjaci lik na ovom forumu...ubijedjen sam da 90% stavova koje iznosis i ti sam znas da su obicna glupost i da nemaju veze s mozgom...
Sto se tice relaksacije ti zivis u zabludama...hrvati se milimetra nisu pomjerili od 93..al mnoge ste stvari vi zaboravili. Sad su nakon antentata na Kosnika, ubistava, gratitanja Mostara u miru, pokusaja samouorave itd postali malo mudriji...idu onako kako najboljr znaju ..NA HINJAKA S LEDJA...
Prave uslove za svoje ciljeve ko i Dodik, ispipavaju pa dje prodje...
Taktika toliko ocigledna da samo budala i onaj sto nece da vidi ne vidi..
-UGROZENI SMO DAJ IZBORI..evo izborni
-DALI STE IZBORNI SAD NAM TO DAJE ZA PRAVO ZA NASU JEDINICU/ENTIET IMAMO ZAKON NA NASOJ STRANI..evo entiet
-DALI STE NAM ENTIET I IZBORNI SAMIM TIM HRVATSKI NAROD MOZE ODLUCITI ZA SEBE,ODLUCUJEMO DA SE RASTANEMO SA BIH...
A ti stojis ko konobar kojem nece niko da plati"Pa stanite pa dragane, pa marinko..pa nismo se tako dogovrili,pa relaksirali smo,pa cekajte ljudi..pa kako sad ovo"
-
Spit_fire
#75923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sto se tice medija ne postoji veci fan nekog medija od tvoje zaludjenosti trash sda stranicama...vjerovatno imas po 10 profula na njimatramvajtrojka wrote: ↑18/01/2023 23:33Vi ga svakako gledate vise od njegove same familijeStudent_u_Ostavci wrote: ↑18/01/2023 23:20
Treba li se gledati face tv? Ako može savjet, u dilemi sam.![]()
![]()
- Student_u_Ostavci
#75924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma kakvi. FACE slabo, Hayat nikako. Low iq sadržaj.tramvajtrojka wrote: ↑18/01/2023 23:33Vi ga svakako gledate vise od njegove same familijeStudent_u_Ostavci wrote: ↑18/01/2023 23:20
Treba li se gledati face tv? Ako može savjet, u dilemi sam.![]()
![]()
- tramvajtrojka
#75925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nista samo gledam puls sdaovaca i kakvu nam novu izdaju spremate
en sad se okomila i drzava Izrael protiv Bakira ide propaganda , kako je krenulo sljedeci je Darth Vader