gdje su kažnjeni, hljeba ti, ja ne vidim nikoga od sda spodoba u zatvoru
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Tananarive
- Leverage
#75827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko mene slijedi? Zapravo ja slijedim logiku koja se sama nametnula u javnom prostoru. U tome i jest problem, ti ovo pokušavaš prišiti meni a tamo se formira široka anti-SDA koalicija upravo na principu protivljenja kupovini zastupnika od strane SDA.
Pri čemu nikog od njih nije briga šta ti misliš o tome.
-
Hakiz
#75828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajli ... /230118156Trenutno nije poznato ko je dao ideju i odobrio da se skrnavi izgled ove historijske zgrade, no od ranije je poznato da je Gradska uprava prizemlje zgrade dodijelila u zakup Delegaciji Evropske unije u BiH (kirija 1 KM mjesečno) koja se obavezala, u vrijeme bivšeg gradonačelnika Abdulaha Skake, da će u preuređenje uložiti 2,8 miliona eura.
Kao što rekoh, Europljani i intelektualci.
- Sanjarko
#75829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Amanet=ostaviti na brigu/povjerenje, a ne u zaostavstinu/ostavstinu kao sta se misli, a to sta smo Vatikanu kao u zaostavstinu/ostavstinu ostavljeni od Katarine nista, i kakve veze da ne lanem sta to ima veze s bilo cim, pa i sa svim ovim sta se desava, uradi itd od MZ i ovih tzv nasih.
Forto primjerice meni pao u ocima odmah kad je rekao da ne treba dati nevakcinisanima ulazak u bilo koju javnu instituciju. Vrsio mobing nad narodom tako da se masovno s Korona vakcinama vakcinise, s vakcinama na koje nema garancije od strane nikoga u slucaju necega.
To pokazuje kakav je. A sad udrite, anti-vakser si itd. A nisam. Vakcinisan ko zna koliko puta. Samo nisam s ovim Korona vakcinama.
Forto primjerice meni pao u ocima odmah kad je rekao da ne treba dati nevakcinisanima ulazak u bilo koju javnu instituciju. Vrsio mobing nad narodom tako da se masovno s Korona vakcinama vakcinise, s vakcinama na koje nema garancije od strane nikoga u slucaju necega.
To pokazuje kakav je. A sad udrite, anti-vakser si itd. A nisam. Vakcinisan ko zna koliko puta. Samo nisam s ovim Korona vakcinama.
-
Hakiz
#75830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne pokušavam ja tebi ništa prišiti, nego ako uvodiš kategoriju "znam, ne trebaju mi dokazi", šta bi ti uradio ako tebe neko sutra počne da proganja za nešto na osnovu "znam, ne trebaju mi dokazi", za, šta ja znam, da si mu ukrao lovu, zaveo ženu itd? Zapali ti auto, ili šta gore. Bez dokaza, ali zna on.Leverage wrote: ↑18/01/2023 20:14Ko mene slijedi? Zapravo ja slijedim logiku koja se sama nametnula u javnom prostoru. U tome i jest problem, ti ovo pokušavaš prišiti meni a tamo se formira široka anti-SDA koalicija upravo na principu protivljenja kupovini zastupnika od strane SDA.
-
sajber87
#75831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne slazem se ni ja sa njima ali neka stranka koja zastupa hrvate mora biti u vlasti i ja bi volio da to nije hdz ali da ne ponavljam oko razloga, zato pametno ako zelimo da i hrvati imaju vise opcija medju sobom. Slicna je situacija u makedoniji gdje makedonci mogu lagano izbaciti albance ali to nikom ne pada na pamet nego je uvijek neka albanska opcija u vlasti. Kod nas je nazalost drasticnija situacija, da nismo vatru gasili benzinom godinama ne bi tako bilo ali eto ubuduce nadam se pametnije. Vjeruj da je nas 10% do 15% i da smo konstitutivni kao sto su hrvati slicno bi se ponasali jbg. Hdz je maksimalno iskoristio visedecenijsku glupostGandalfSivi wrote: ↑18/01/2023 20:04Vala mi je dosta i ove price. Pa jebote, Bosnjaci i genocid i svasta nesta prezivjeli, pa opet vide kada ih SDA krade i unistava (isto kao HDZ Hrvate) i ne pada im na pamet da se homogenizuju, a eto jadnim Hercegovcima dole Komsic kriv za sve. Ne slazem se ni sa SDA ni sa Komsicem, ni sa HDZ-om, ali za glavu se hvatam kada im cujem izgovore.sajber87 wrote: ↑18/01/2023 19:30
Rekao sam 20 puta do sada dok hdz ima 70%+ glasova u hrvatskom birackom tijelu bice vlast, cim to padne bar na oko 50% moci ce biti van vlasti. Za tu snagu hdz zasluzne su kandidature komsica koji je homogenizovao hrvate jer kao najmalobrojniji konstitutivni narod ne treba im puno za homogenizaciju, zato je vazno relaksirati odnose sa hrvatima omoguciti im da slobodno glasaju bez straha da ce neko izbaciti stranke sa hrvatskim predznakom iz vlasti i okrenuti se zajedno onome sto je sustinski problem bosne, a to je rs i prava bosnjaka i hrvata u tom entitetu. Sukob hrvata i bosnjaka najvise je odgovarao rs u, zato je veoma vazno ovo sto radi trojka osmorka kako god. Zato svako dobronamjeran treba da ih podrzi jer neki ljudi od drveta ne vide ili ne zele da vide sumu
Btw, u Hrvatskoj nema Komsica, pa treba vidjeti kako Hercegovci glasaju na izborima u istoj.
sebicnost i glad za novcem nase politicke elite
-
sajber87
#75832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Potpuno pogresno gledas na relaksaciju odnosa ali ponavljacemo se zato cu stati, a ovo za vucica da kupi nekoliko srba i vlada federacijom je po meni nemoj da se ljutis bolesno razmisljanje, koje nema veze sa demokratakim drustvima kojim tezimo, tebi je korupcija nesto ok jer boze moj ne pise da je nedozvoljeno. Kako ne vidis da si braneci sda bosnu spreman isporuciti cetnicima.Spit_fire wrote: ↑18/01/2023 19:53Imacu ja 100% u svojom mahali pa sta?sajber87 wrote: ↑18/01/2023 19:30
Rekao sam 20 puta do sada dok hdz ima 70%+ glasova u hrvatskom birackom tijelu bice vlast, cim to padne bar na oko 50% moci ce biti van vlasti. Za tu snagu hdz zasluzne su kandidature komsica koji je homogenizovao hrvate jer kao najmalobrojniji konstitutivni narod ne treba im puno za homogenizaciju, zato je vazno relaksirati odnose sa hrvatima omoguciti im da slobodno glasaju bez straha da ce neko izbaciti stranke sa hrvatskim predznakom iz vlasti i okrenuti se zajedno onome sto je sustinski problem bosne, a to je rs i prava bosnjaka i hrvata u tom entitetu. Sukob hrvata i bosnjaka najvise je odgovarao rs u, zato je veoma vazno ovo sto radi trojka osmorka kako god. Zato svako dobronamjeran treba da ih podrzi jer neki ljudi od drveta ne vide ili ne zele da vide sumu
Pito si moze li vucic..ako moze covic sto bi mogl vucic?
Hrvate boli briga za RS..sto je i Covic pokazao odlaskom na dan RS...a o Komsicu necu ni da pricam, ta glupost je toliko ukorijenjena ovdje da je to za nepovjerovati..
Nasa relaskacija nas je dovela do toga da su Hrvati i Srbi zajedno kontra nas..pa ti relaksiraj
- Sanjarko
#75833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dok sud ne utvrdi bilo sta, to je samo presumpcija, ali krivice, ne nevinosti.Hakiz wrote: ↑18/01/2023 20:18Ne pokušavam ja tebi ništa prišiti, nego ako uvodiš kategoriju "znam, ne trebaju mi dokazi", šta bi ti uradio ako tebe neko sutra počne da proganja za nešto na osnovu "znam, ne trebaju mi dokazi", za, šta ja znam, da si mu ukrao lovu, zaveo ženu itd? Zapali ti auto, ili šta gore. Bez dokaza, ali zna on.Leverage wrote: ↑18/01/2023 20:14
Ko mene slijedi? Zapravo ja slijedim logiku koja se sama nametnula u javnom prostoru. U tome i jest problem, ti ovo pokušavaš prišiti meni a tamo se formira široka anti-SDA koalicija upravo na principu protivljenja kupovini zastupnika od strane SDA.
-
velikonja
#75834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nije fadil ali jeste fadilaGandalfSivi wrote: ↑18/01/2023 20:05Kraj politike. Nema dalje. Nije Fadil, ali jeste neko slican koji je dosao iz lijepih pizdica i pojma nema ni o istoriji ni o arhitekturi. Upoznao sam ih nekada davno na studiju pun kurac, sada su svi redom na polozajima...
https://gradskovijece.sarajevo.ba/dnevn ... e-vatre-2/
https://zpr.ks.gov.ba/sites/zpr.ks.gov. ... ort_13.pdf
naravno, lazljivi @leverage ce ponavljati laz, ubjedjujuci i sebe i nas da je to ipak fadil ili hodza iz zivinica ili....
- Leverage
#75835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne uvodim ja ništa, nije mi jasno kako ne vidiš da se to samo nametnulo. Jednostavno svi vjeruju da je SDA kupovala poslanike i nikog nije briga za dokaze, niko neće s njima u vlast.Hakiz wrote: ↑18/01/2023 20:18Ne pokušavam ja tebi ništa prišiti, nego ako uvodiš kategoriju "znam, ne trebaju mi dokazi", šta bi ti uradio ako tebe neko sutra počne da proganja za nešto na osnovu "znam, ne trebaju mi dokazi", za, šta ja znam, da si mu ukrao lovu, zaveo ženu itd? Zapali ti auto, ili šta gore. Bez dokaza, ali zna on.Leverage wrote: ↑18/01/2023 20:14
Na to hipotetičko "šta bi ti uradio" pitanje nema potrebe da odgovaram jer je potpuno nebitno šta bih ja uradio. Ako je neko ubijeđen da sam mu zaveo ženu ili ukrao pare, on će se meni navaliti na kosti bez obzira šta ja mislio o tome.
-
Osmi Socrates
#75836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
De ba, nemoj da se igramo tumačenja. Sin tog istog koji je nešto nekome ostavljao u amanet je organizirao miting jedne turske političke stranke usred Sarajeva.Sanjarko wrote: ↑18/01/2023 20:15 Amanet=ostaviti na brigu/povjerenje, a ne u zaostavstinu/ostavstinu kao sta se misli, a to sta smo Vatikanu kao u zaostavstinu/ostavstinu ostavljeni od Katarine nista, i kakve veze da ne lanem sta to ima veze s bilo cim, pa i sa svim ovim sta se desava, uradi itd od MZ i ovih tzv nasih.
Je l' treba nekome objašnjavati koliki je to idiotizam? Što BiH ne ostavljaju u amanet, šta ja znam, predsjedniku Luksemburga ili Njemačke? Naurua? Bocvane?
Last edited by Osmi Socrates on 18/01/2023 20:39, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#75837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDP, NS, DFsajber87 wrote: ↑18/01/2023 20:22Ne slazem se ni ja sa njima ali neka stranka koja zastupa hrvate mora biti u vlasti i ja bi volio da to nije hdz ali da ne ponavljam oko razloga, zato pametno ako zelimo da i hrvati imaju vise opcija medju sobom. Slicna je situacija u makedoniji gdje makedonci mogu lagano izbaciti albance ali to nikom ne pada na pamet nego je uvijek neka albanska opcija u vlasti. Kod nas je nazalost drasticnija situacija, da nismo vatru gasili benzinom godinama ne bi tako bilo ali eto ubuduce nadam se pametnije. Vjeruj da je nas 10% do 15% i da smo konstitutivni kao sto su hrvati slicno bi se ponasali jbg. Hdz je maksimalno iskoristio visedecenijsku glupostGandalfSivi wrote: ↑18/01/2023 20:04
Vala mi je dosta i ove price. Pa jebote, Bosnjaci i genocid i svasta nesta prezivjeli, pa opet vide kada ih SDA krade i unistava (isto kao HDZ Hrvate) i ne pada im na pamet da se homogenizuju, a eto jadnim Hercegovcima dole Komsic kriv za sve. Ne slazem se ni sa SDA ni sa Komsicem, ni sa HDZ-om, ali za glavu se hvatam kada im cujem izgovore.
Btw, u Hrvatskoj nema Komsica, pa treba vidjeti kako Hercegovci glasaju na izborima u istoj.
sebicnost i glad za novcem nase politicke elite
Problem je što HDZ kaže da je interes BiH Hrvata to da Čović bide član predsjedništva, nije to da imaju bolji standard, da mogu živeći, pogotovo radeći, u Ljubuškom biti dio EU. I Hrvati to "puše".
- Tananarive
#75838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
dovljenje ćemo ostaviti sdoooošima, trebat će vam narednih 5 godina uz stalno kmečanjeStudent_u_Ostavci wrote: ↑18/01/2023 13:21Imaš ti neke dokaze za kupovinu i korupciju?sajber87 wrote: ↑18/01/2023 12:39 Moze li mi neko od dezurnih sda ili df forumasa reci da naprimjer vuciceva ekipa dodje ponese brdo love kupi nekoliko poslanika srba iz kluba srba doma naroda fbih od kojih su neki izvuceni iz kinder jajeta i kaze evo 13 potpisa moram biti vlast u federaciji dacu predsjednika ili potpredsjednika fbih i moram biti u vladi federacije bez obzira sto nemam vecinu u domu naroda niti u predstavnickom domu. Sta bi rekli, da li bi i tada krivili smita za odluke ili nesto drugo. Bio bi zahvalan na odgovoru
Ili je to 'polukriminal', kako to reče stručnjak za krivično pravo, svršeni difovac?
Ako imaš dokaze, fino prijaviš i pošalješ nekoga na robiju.
Ako nemaš dokaze, čekaj i dovi da Švabo potpiše.
- Sanjarko
#75839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hajde procitaj moj upis opet. Sta je amanet, a sta ostavstina, kome itd, i kakve to veze s bilo cim ima.Osmi Socrates wrote: ↑18/01/2023 20:36De ba, nemoj da se igramo tumačenja. Sin tog istog koji je nešto nekome ostavljao u amanet je organizirao miting jedne turske političke stranke usred Sarajeva.Sanjarko wrote: ↑18/01/2023 20:15 Amanet=ostaviti na brigu/povjerenje, a ne u zaostavstinu/ostavstinu kao sta se misli, a to sta smo Vatikanu kao u zaostavstinu/ostavstinu ostavljeni od Katarine nista, i kakve veze da ne lanem sta to ima veze s bilo cim, pa i sa svim ovim sta se desava, uradi itd od MZ i ovih tzv nasih.
Je l' treba nekome objašnjavati koliki je to idiotizam? Što BiH ne ostavljaju u amanet, šta ja znam, Luksemburgu ili Njemačkoj? Nauruu? Bocvani?
-
sajber87
#75840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Niko sretniji od mene da te stranke mogu uzeti npr 20% birackog tijela hrvata, ali trenutno ne mogu na zalost. Zato pomoci hrvatima da kod njih cvjeta hiljadu cvjetova ne davati im alibi da se homogenizuju sto uvijek iskoristi hdz, neka ljudi dobiju nekoliko opcija i neka biraju a tu su i sdp ns df nip sbih zng itd sto da neHakiz wrote: ↑18/01/2023 20:37SDP, NS, DFsajber87 wrote: ↑18/01/2023 20:22
Ne slazem se ni ja sa njima ali neka stranka koja zastupa hrvate mora biti u vlasti i ja bi volio da to nije hdz ali da ne ponavljam oko razloga, zato pametno ako zelimo da i hrvati imaju vise opcija medju sobom. Slicna je situacija u makedoniji gdje makedonci mogu lagano izbaciti albance ali to nikom ne pada na pamet nego je uvijek neka albanska opcija u vlasti. Kod nas je nazalost drasticnija situacija, da nismo vatru gasili benzinom godinama ne bi tako bilo ali eto ubuduce nadam se pametnije. Vjeruj da je nas 10% do 15% i da smo konstitutivni kao sto su hrvati slicno bi se ponasali jbg. Hdz je maksimalno iskoristio visedecenijsku glupost
sebicnost i glad za novcem nase politicke eliteneka druga/nova građanska stranka u kojoj su (i) Hrvati, stranka koja zastupa prava i interese svih građana, pa time i Hrvata?
Problem je što HDZ kaže da je interes BiH Hrvata to da Čović bide član predsjedništva, nije to da imaju bolji standard, da mogu živeći, pogotovo radeći, u Ljubuškom biti dio EU. I Hrvati to "puše".
-
Osmi Socrates
#75841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pročitaj ti moj upis.Sanjarko wrote: ↑18/01/2023 20:40Hajde procitaj moj upis opet. Sta je amanet, a sta ostavstina, kome itd, i kakve to veze s bilo cim ima.Osmi Socrates wrote: ↑18/01/2023 20:36
De ba, nemoj da se igramo tumačenja. Sin tog istog koji je nešto nekome ostavljao u amanet je organizirao miting jedne turske političke stranke usred Sarajeva.
Je l' treba nekome objašnjavati koliki je to idiotizam? Što BiH ne ostavljaju u amanet, šta ja znam, Luksemburgu ili Njemačkoj? Nauruu? Bocvani?
Šta nije jasno u tome da se nezavisna država ne ostavlja u amanet predsjedniku strane države? I ko je bilo koga ovlastio da izgovara takve ozbiljne riječi?
Jel' to znači da svaki građanin BiH ima pravo ostavljati BiH u amanet predsjedniku strane države po želji? Ima li Dodik pravo Putinu ostaviti u amanet BiH?
Ne lupaj.
- Student_u_Ostavci
- Leverage
#75843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Opet?
Hoćeš da kažeš da sam mislio da je Fadil lično išao postavljati stolariju? Nije lijepo da tako doslovno razumiješ moj post.
A nije lijepo ni da se Fadil ovako neodgovorno brine o vlasništvu Vlade FBiH.
- Sanjarko
#75844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakve to veze ima s ovim sta je uradila MZ i 11-orka, i gdje je tacno to receno bas. Ja kako vidim Bakir kaze da je ostavljena na brigu, ne u ostavstinu. A to nije jedno, te isto. Spinujes i lupas ti.Osmi Socrates wrote: ↑18/01/2023 20:45Pročitaj ti moj upis.
Šta nije jasno u tome da se nezavisna država ne ostavlja u amanet predsjedniku strane države? I ko je bilo koga ovlastio da izgovara takve ozbiljne riječi?
Jel' to znači da svaki građanin BiH ima pravo ostavljati BiH u amanet predsjedniku strane države po želji? Ima li Dodik pravo Putinu ostaviti u amanet BiH?
Ne lupaj.
I kakve veze to ima koji vrag s bilo cim?
Diskreditovao si me s ovim zadnjim, nelupaj. Mora da lupam i da je istina to.
- Tananarive
#75845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
e jesu artikulisali poruku amerima hahahahapalermo wrote: ↑18/01/2023 18:13Pa SDA ne može nikoga pritisnuti. To je jasno. Ali da pro BiH strana može poslati poruku, može. Pa i SAD-u.....u poruci piše, da bi mi podržali vas, podržite i vi nas.....ili makar nemojte protiv nas. Uostalom, imamo primjer iz rata kada je ta poruka poslana i moram reći primljena.Osmi Socrates wrote: ↑18/01/2023 18:04
I ti misliš da SDA, pretpostavljam zato što je "muslimanska stranka" može pritisnuti bilo koga preko Irana? Kažem "muslimanska", jer ne vidim nikakvog drugog razloga da povezuješ Iran, kao diktaturu takozvanih muslimana, budaletina takoreći, sa BiH i SDA.
Ti i slični tebi ste zalutali. Amerika je veoma strpljiva, ali, baš nema neograničeno strpljenje.
Dakle, imamo jednu činjenicu, budaletinu u RS-u, koji još uvijek sanja o nekakvom srpskom svetu i Rusiji kao svjetskoj sili. To je činjenica. Ne možemo je promjeniti nikako drugačije nego silom, a to trenutno nikome ne treba. Kao što rekoh, Amerikanci su strpljivi. Na stranu to što se pokazuje svakim danom da Rusija i nije neka svjetska sila, nego skupina bandita i kokošara.
I? Koji je tvoj odgovor? Pritisak na strpljenje Amerikanaca tako što ćemo šta?
Ako je odgovor ono što mislim da jeste, onda moram svakog ko tako misli proglasiti nenormalnim. Prvo zato što uopšte ne mislim da bilo kakav značajan broj Bošnjaka tako razmišlja. A drugo zato što ste onda isti kao i Dodik, i samim tim neprijatelji BiH. O tome da zaboravljate na kojem ste kontinentu ne bih. U jebenoj ste Evropi, a ne na Bliskom Istoku.
Dakle, svašta.
Ostatak tvoga posta ne bih komentarisao jer ga nisam razumio
- Sanjarko
#75846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kupovao je i SNSD i HDZ i ide 11-orka s njima u vlast?Leverage wrote: ↑18/01/2023 20:35Ne uvodim ja ništa, nije mi jasno kako ne vidiš da se to samo nametnulo. Jednostavno svi vjeruju da je SDA kupovala poslanike i nikog nije briga za dokaze, niko neće s njima u vlast.Hakiz wrote: ↑18/01/2023 20:18
Ne pokušavam ja tebi ništa prišiti, nego ako uvodiš kategoriju "znam, ne trebaju mi dokazi", šta bi ti uradio ako tebe neko sutra počne da proganja za nešto na osnovu "znam, ne trebaju mi dokazi", za, šta ja znam, da si mu ukrao lovu, zaveo ženu itd? Zapali ti auto, ili šta gore. Bez dokaza, ali zna on.
Na to hipotetičko "šta bi ti uradio" pitanje nema potrebe da odgovaram jer je potpuno nebitno šta bih ja uradio. Ako je neko ubijeđen da sam mu zaveo ženu ili ukrao pare, on će se meni navaliti na kosti bez obzira šta ja mislio o tome.
- Leverage
#75847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koga su kupili? Sa njima su svi sa kojima su u koaliciji bili i prije izbora.Sanjarko wrote: ↑18/01/2023 20:54Kupovao je i SNSD i HDZ i ide 11-orka s njima u vlast?Leverage wrote: ↑18/01/2023 20:35
Ne uvodim ja ništa, nije mi jasno kako ne vidiš da se to samo nametnulo. Jednostavno svi vjeruju da je SDA kupovala poslanike i nikog nije briga za dokaze, niko neće s njima u vlast.
- Student_u_Ostavci
-
Hakiz
#75849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma, pusti dokaze, nego, znamo liStudent_u_Ostavci wrote: ↑18/01/2023 20:56A i nemamo dokaza da je Dodik kupio Nešićevu stranku, pa jel.
- Leverage
#75850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nešić je kupljen mnogo prije izbora, tačnije onog momenta kad je napustio opoziciju. Samo budala bi povjerovala u njegov treći put.Student_u_Ostavci wrote: ↑18/01/2023 20:56A i nemamo dokaza da je Dodik kupio Nešićevu stranku, pa jel.