HardCore wrote: ↑18/01/2023 10:59
hopi wrote: ↑18/01/2023 09:46
Joj što ja ne volim u domod ući, ali jbg znaju ponekada imati dobre cijene i akcije pa se šta god i kupi.
Tako gledao laptop jedan čisto uredski, pitam momka koliko je garancija, kaže ma nije to bitno to je garancija samo na hardver nije na softver a to je bitnije. I sta ja trebam na to reći, naravno odmah izađem iz radnje.
Gledao tv jedan, vidio na netu ovisno o veličini negdje je ips negdje va panel, pitao tamo momka možemo li provjeriti koji je panel, ne znam prema serijskom broju ili kako već, gleda ko da sam ga pitao kako izvesti lobotomiju.
Ne očekujem da budeš ekspert za tv ali daj jbmu neki minimum nauči.
Nauci ti za 50 televizora koji ima koji panel, pa isto tako i za laptop...
Nisam ja očekivao da čovjek zna napamet koji je panel u kojem, nego sam htio da za konkretni model, koji imaju tu na stanju probamo provjeriti je li ips ili va panel. Razlog je jer za neke modele, ovisno o tržištu i veličini stavljaju ips a negdje va panel, a ja sam htio va, i da je bilo načina da se utvrdi da je va kupio bi ga. Ne znam kako ide provjera, možda preko serijskog broja ili neki drugi način, ali kada sam to pitao prodavača možemo li to izvesti čudno me pogledao i naravno nije ni pokušao da provjeri to. Mislim fakat da nisam puno tražio, da za nešto što košta 1500 KM provjerimo šta je stavrno unutra.
Onda za laptop očigledno nisi ni pročitao šta sam napisao. Pitao sam nekog dečka, koji radi tu na laptoima, je li garancija godinu ili dvije na taj model laptopa a on poče kako je to samo na hardver ali nije na softver sto meni treba. Ja ono stao u čudu

Kakva crna garancija na softver, šta lupeta? I ja kao tu radnju i tog prodavača trebam shvatiti ozbiljno? Zdravo.
I btw kakvih crnih 50 panela, imaju Samsung, sony, Filips, nešto hisense, panasonic, pa vrti se uglavnom po 5 modela od svakog proizvođača.