Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
IstinitaPoruka wrote: ↑17/01/2023 23:27
Ja sam već odavno tražio privatno da se poveća upload i nije mi jasno zašto se ne povećava.
Download je i do 300Mbit super, i više nego dovoljno za bukvalno cijelu kuću od 3 sprata.
Problem je upload jer sve više i više se traži neki streaming i generalno za slanje i upload svega treba samo upload.
@Telemach ima li ikakvih naznaka vezano za povećanje uploada?
Btw. još jedno pitanje, da li u Giga gradovima, ako potpišeš Premium da li dobijaš 1Gbit ili je brzina kao tamo 500-400Mbit?
Zdravo @IstinitaPoruka,
U ovom trenutku ne raspolažemo povratnim informacijama kada je u pitanju Vaš upit o povećanju upload brzine. Ukoliko dođe do konkretnih izmjena, korisnike ćemo rado informisati. Podsjećamo Vas da kontinuirano radimo unapređenju naše ponude i usluga, kako bismo za Vas, naše korisnike, osigurali samo najbolje.
Kada su u pitanju Giga gradovi preferiramo da vršimo detaljne provjere kapaciteta za konkretno područje. Ljubazno Vas molimo da nam se javite putem privatne poruke, odmah ćemo izvršiti detaljnije provjere.
shape of despair wrote: ↑17/01/2023 12:23
Nek dizu upload primarno ako će već barkati internet. Neki dan prvi put u godini dana iskoristio brzinu 200/10 na torrentu, svukao nekakav film od 13gb preko kabla. Možda neko downloaduje internet, neznam, ali za moje potrebe brzina skidanja od 200 je sasvim ok, ali uploada od 10 nije vala.
Inače, zašto je ovolika razlika down/up, po 10 i 20× sporiji up, to ne razumijem bas nikako. Je li to tehničke prirode ili jednostavno telemach ne da brze?
Da poduplaju, valjalo bi, ili jos bolje da upload bude 15 ili 20% downloada. Sada je 5-7%, to je dosta tanko.
Vjerovatno Telemach zna da ako podigne internet neće doći do porasta prometa, ili će doći do neznatnog, u promilima. Ko kako koristi internet će ga koristiti i sa 200/10 i 500/30. Ali da je upload mizeran jeste. Imam oko 100GB podataka koje bi preselio na cloud i ne pada mi napamet sa brzinom 200/10 da to radim, ko kopanje rude čakijom.
Znači neko je rekao da nije do tehničke prirode nego jednostavno neće
Da poduplaju, valjalo bi, ili jos bolje da upload bude 15 ili 20% downloada. Sada je 5-7%, to je dosta tanko.
Vjerovatno Telemach zna da ako podigne internet neće doći do porasta prometa, ili će doći do neznatnog, u promilima. Ko kako koristi internet će ga koristiti i sa 200/10 i 500/30. Ali da je upload mizeran jeste. Imam oko 100GB podataka koje bi preselio na cloud i ne pada mi napamet sa brzinom 200/10 da to radim, ko kopanje rude čakijom.
Znači neko je rekao da nije do tehničke prirode nego jednostavno neće
Ako se ne varam Telemach koristi 3.0 verziju (ispravite me ako grijesim)
Pa i na ovoj aktualnoj je više nego dovoljna max. brzina up-a za većinu, pa jedva pola od toga. Pusti nove standarde, vidiš da je i na postojećem dobiti max. propusnost misaona imenica. . Razlozi su svima dobro poznati da ne taborimo sto puta prožvakanu temu
typeOnegative wrote: ↑18/01/2023 16:32
Pa i na ovoj aktualnoj je više nego dovoljna max. brzina up-a za većinu, pa jedva pola od toga. Pusti nove standarde, vidiš da je i na postojećem dobiti max. propusnost misaona imenica. . Razlozi su svima dobro poznati da ne taborimo sto puta prožvakanu temu
Ja ne trazim novi standard, trazim veci upload nek dignu upload svakog paketa 3x i svi ce biti sretniji (oni koji ga koriste i koji znaju da je i upload potreban), mada ne bi skodilo i vise
Naravno da je bitan,iako iskreno ovih 30 Mbps mi je čist ok ,ne tako davno i 10 je bilo misaona imenica, nekima je i još uvijek
Naravno, vjerujem da se niko se ne bi bunio protiv neke dobre asimetrične konekcije u okviru standarda (npr 500/100).. Ali eto mogu bar desetinu downloada za početak
Last edited by typeOnegative on 18/01/2023 16:59, edited 1 time in total.
limited_space wrote: ↑19/01/2023 11:04
Je li se moze placati mjesec za mjesec ili se mora potpisivati ugovor na 2 godine?
Meni je istekao period od dvije godine i sada koristim na neodređeno. Više volim ovako biti slobodan. Njihova ponuda za novu obavezu od dvije godine mi nije odgovarala.
limited_space wrote: ↑19/01/2023 11:04
Je li se moze placati mjesec za mjesec ili se mora potpisivati ugovor na 2 godine?
Zdravo @limited_space
Veliko hvala što sarađujete s nama na ovaj način. Zaista cijenimo lojalnost naših dugogodišnjih korisnika te uvijek, u okviru bilo koje akcije, za njih imam spremne posebne pogodnosti i benefite. Moje kolege će rado provjeriti Vaš Ugovor i dostaviti ponudu koju nećete moći odbiti. Dovoljno je da nam u inbox dostavite korisničke podatke i kontakt broj.
Na raspolaganju smo Vam za sve dodatne informacije.
Last edited by Telemach on 19/01/2023 16:36, edited 1 time in total.