Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Student_u_Ostavci

#75426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Još jednom spin. Sada i za Srbe spinujete,

ne opravdava čakiju ali kad dođeš u drugu državu i provociraš, ne znam šta očekuješ da te može zadesiti? Negdje ćeš dobiti čakiju, negdje metak, negdje batine.
Haris.ba

#75427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Student_u_Ostavci wrote: 17/01/2023 12:20 Još jednom spin. Sada i za Srbe spinujete,

ne opravdava čakiju ali kad dođeš u drugu državu i provociraš, ne znam šta očekuješ da te može zadesiti? Negdje ćeš dobiti čakiju, negdje metak, negdje batine.
A u normalnoj drzavi prijavu policiji.

Ako neko pravi neke incidente, zove se policija i ona rjesava.
noviforumas

#75428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Gandalf wrote: 17/01/2023 12:17
noviforumas wrote: 17/01/2023 12:10 Sta nam ljudi uradise sto se desila tuca na nekakvom nebitnom djecijem turniru, mi poletili ko bekani . Zamislite da se BIA fakat potrudi da nesto ozbiljnije organizuje. Mislim da bi mi sami slali ljude u Guantanamo i dizali memorijale sprskoj nejaci :|
Pa ovo da se desilo u srbiji, ne bi bilo nigdje ni objavljeno, naši mediji prave od toga halabuku
Pazi, djeca iz Splita skandirala neke fasisticke gadosti, a neka domaca navijacka grupa kasnije krenula da otme krpu gostima. To se desava svakog vikenda u PLBiH. Da uopste ne ulazim u spekulacije sta je bilo prije i poslije. Naravno da niko normalan ne moze pravdati nasilje bilo kakve vrste, ali smijesno je od ovoga praviti medjunarodni incident, a mi se bas svojski potrudili da pomognemo Vucicu da to napravi. Samo sto kod nas (jos uvijek) nema naslova o KRVAVOJ Srpskoj Deci: Vucic ZAGRMEO na BALIJE. :-)
Spit_fire

#75429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Pisao sam vec na drugoj temi..niko ne podrzava nasilje, bar ne ja..al hajmo pogledari cinjenice koje kazu :

-da su ovi ljudi napadnuti prije svega navijacki jer je neko vidio ima nakav trans izguglo, vidio da se nosi po tekmama

-jediniw nacionalizam koji je prosut na takmicenju je bio od strane HRVATSKIH GRADJANA tj djece..nesto nisam vidio salve izvinjenja iz hrvatske..

Napuhana prica bez ikakve potrebe..eto uhapseni pocnioci, izvinuo se organizaotr i gradonaclencia i tjt...al jbt sad se ide u dubioze...hajmo sutra spomenik kakav postavit kod hilsa...hocel bit godisnjica napada na srpsku nejac?

Od obicne gluposti se napravila senzacija...a za puno ucestalije i gore incidente sa druge strane se gleda u fazonu

"a stas bgt znas kakvi su, zanemari"
"pa sto si iso znao si sta te ceka"

I sad "nas" jedan ekcea ma koliko banalan bio nas kao narod svrstava u kos sa onima kojima je nesto takvo kao vode se napit :-)

Nevezano direktno za ovo, ali...Dok makar u svojoj drzavi ne budemo mogali nositi zastavu svoje drzave na cijelom teritoriju bilo kakva zastava ili dres srbije pa i hrvatske osim u zvanicnim protokolarnim prilikama ce predstavljati provokaciju i svak ko je nosi svjestan je toga itekako dobro..al to nije do nas nego do njih.

Sa jedne strane garatunjem da nas 15 u dresovima BiH ne bi mogli ni hodat kroz ZG da ne kazem navijat i gledat utakmicu...a kamol ove nase domace gradove dje su hrvati vecina...sa duge strane u sarajevu njih 10 u dresovima hrvatske mene preko oka gleda jer slavim go argentine...al eto opet bosnjo nacionalista treba pocisitit svoju avliju
Last edited by Spit_fire on 17/01/2023 12:29, edited 2 times in total.
HelaS

#75430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

Na Lapišnici, konačno, treba napisati tablu s porukom: Srbi iz Srbije, ne ulazite u naš grad! I mirna Bosna :zzzz:
Prpa.ba

#75431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

giannibelif wrote: 17/01/2023 12:05 Od Bošnjaka se čakijama, šarafcigerima, plakatima, prozivanjima ugostitelja da služe svinjetinu muslimanima i sličnim gadostima pravi najzaostaliji narod u Evropi, do juče poznat kao jedan od najgostoljubivijih i narod kod kojeg prostim jezikom "svako sa strane želi prenoćiti". Politička pismenost i zaostalost u tom smislu je posebna par cipela. To je tek uzelo maha.
Bas najzaostaliji? U vascijeloj Evropi? Ma de.

Neko zloban bi mogao zakljuciti da je onda bastinjenje genocida i udruzenih zlocinackih poduhvata civilizacijska tekovina Evrope.
dr_Evil

#75432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 17/01/2023 12:22

JA bi i ti zvali policiju, ali navijaci ni na kojoj strani nisu normalni ljudi, oni imaju neke svoje propise, isto kao sto neki dan smo komentarisali zasto je Laticu bilo vazno jel Tihic klanja. Mada ako su stvarno se derali noz zica srebrenica, onda cakiju u supak opravdavam, prije zvanja policije.

Mentalni sklop koji je u stanju takvo nesto da skandira, a da nije dijete, ne zasluzuje da se sa njim ponasa kao sa insanom.
dr_Evil

#75433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 17/01/2023 12:23 Pisao sam vec na drugoj temi..niko ne podrzava nasilje, bar ne ja..al hajmo pogledari cinjenice koje kazu :
Spoiler
Show
-da su ovi ljudi napadnuti prije svega navijacki jer je neko vidio ima nakav trans izguglo, vidio da se nosi po tekmama

-jediniw nacionalizam koji je prosut na takmicenju je bio od strane HRVATSKIH GRADJANA tj djece..nesto nisam vidio salve izvinjenja iz hrvatske..

Napuhana prica bez ikakve potrebe..eto uhapseni pocnioci, izvinuo se organizaotr i gradonaclencia i tjt...aljbt sad se ide u dubioze...hajmo sutra spomenik kakav postavit kod hilsa...hocel bit godisnjica napada na srpsku nejac?

Od obicne gluposti se napravila senzacija...a za puno ucestalije i gore incidente sa druge strane se gleda u fazonu

I sad "nas" jedan ekcea ma koliko banalan bio nas kao narod svrstava u kos sa onima kojima je nesto takvo kao vode se napit :-)

Nevezano direktno za ovo, ali...Dok makar u svojoj drzavi ne budemo mogali nositi zastavu svoje drzave na cijelom teritoriju bilo kakva zastava ili dres srbije pa i hrvatske osim u zvanicnim protokolarnim prilikama ce predstavljati provokaciju i svak ko je nosi svjestan je toga itekako dobro..al to nije do nas nego do njih.
Sa jedne strane garatunjem da nas 15 u dresovima BiH ne bi mogli ni hodat kroz ZG da ne kazem navijat i gledat utakmicu...a kamol ove nase domace gradove dje su hrvati vecina...sa duge strane u sarajevu njih 10 u dresovima hrvatske mene preko oka gleda jer slavim go argentine...al eto opet bosnjo nacionalista treba pocisitit svoju avliju
Kakav dosho vakat da se ja i ti slazemo :D :bih:
Spit_fire

#75434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 17/01/2023 12:27
Spit_fire wrote: 17/01/2023 12:23 Pisao sam vec na drugoj temi..niko ne podrzava nasilje, bar ne ja..al hajmo pogledari cinjenice koje kazu :
Spoiler
Show

Napuhana prica bez ikakve potrebe..eto uhapseni pocnioci, izvinuo se organizaotr i gradonaclencia i tjt...aljbt sad se ide u dubioze...hajmo sutra spomenik kakav postavit kod hilsa...hocel bit godisnjica napada na srpsku nejac?

Kakav dosho vakat da se ja i ti slazemo :D :bih:
Ma ako necemo mi hercegovci ajde reci ko ce :D :bih:
Student_u_Ostavci

#75435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Student_u_Ostavci wrote: 17/01/2023 12:20 Još jednom spin. Sada i za Srbe spinujete,

Kako ti ne kontaš da i u Bosni i u Francuskoj i u Burkini Faso ima ljudi koji će na provokaciju odgovoriti čakijom?
Provokacija, tuča, čakija, policija, kraj. Ovo se dešavalo na mjesečnom nivou kada je Swansea igrala u prvoj ligi pa Welšani zakuhaju sa Englezima.

Ali ne, hajmo mi trabunjati kako je ovo napad na Srbe, Sarajevo loše, SDA naštimala,

kako ste naivni, nevjera :lol:
giannibelif

#75436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Prpa.ba wrote: 17/01/2023 12:25
giannibelif wrote: 17/01/2023 12:05 Od Bošnjaka se čakijama, šarafcigerima, plakatima, prozivanjima ugostitelja da služe svinjetinu muslimanima i sličnim gadostima pravi najzaostaliji narod u Evropi, do juče poznat kao jedan od najgostoljubivijih i narod kod kojeg prostim jezikom "svako sa strane želi prenoćiti". Politička pismenost i zaostalost u tom smislu je posebna par cipela. To je tek uzelo maha.
Bas najzaostaliji? U vascijeloj Evropi? Ma de.

Neko zloban bi mogao zakljuciti da je onda bastinjenje genocida i udruzenih zlocinackih poduhvata civilizacijska tekovina Evrope.
Pa za čakiju, pa za šafarciger? Lakše je uzeti čakiju i baklju nego knjigu u biblioteci.
Last edited by giannibelif on 17/01/2023 12:31, edited 1 time in total.
HelaS

#75437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

Student_u_Ostavci wrote: 17/01/2023 12:28

Kako ti ne kontaš da i u Bosni i u Francuskoj i u Burkini Faso ima ljudi koji će na provokaciju odgovoriti čakijom?
Znači, razlika modernog društva i njihovog ponašanje, od manje modernog, je u njihovim čakijama?
Spit_fire

#75438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Student_u_Ostavci wrote: 17/01/2023 12:28

Provokacija, tuča, čakija, policija, kraj. Ovo se dešavalo na mjesečnom nivou kada je Swansea igrala u prvoj ligi pa Welšani zakuhaju sa Englezima.

Ali ne, hajmo mi trabunjati kako je ovo napad na Srbe, Sarajevo loše, SDA naštimala,

kako ste naivni, nevjera :lol:
Imam prijatelja/poznanika i srba i hrvata iz citave drzave...sve ijedan mi je potvrdio da je 10 puta lakse bit srbin/hrvat dje su Bosnjaci vrcina nego obratno...toliko
PM72

#75439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Pa što gosti nisu zvali obezbjeđenje ili policiju nego krenuli da se obračunaju...
Haris.ba

#75440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

PM72 wrote: 17/01/2023 12:32 Pa što gosti nisu zvali obezbjeđenje ili policiju nego krenuli da se obračunaju...
Je li jedan od glavnih policajaca u Sarajevu izjavio da su bili neki neprijavljeni incidenti od strane gostiju? Nece ljudi sami sebe prijaviti?

Mi ne znamo ni jesu li to bili neki prekrsaji, niti krivicna djela.

I, time je otvorio spekulacije namjerno da bi se "opravdavalo" sta se desilo.

Ako su gosti nekim provokacijama nekoga navukli da dodje da se cakija sa njima, ko je tu glup ispao?
Spit_fire

#75441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Haris.ba wrote: 17/01/2023 12:35
PM72 wrote: 17/01/2023 12:32 Pa što gosti nisu zvali obezbjeđenje ili policiju nego krenuli da se obračunaju...
Je li jedan od glavnih policajaca u Sarajevu izjavio da su bili neki neprijavljeni incidenti od strane gostiju? Nece ljudi sami sebe prijaviti?

Ako su gosti nekim provokacijama nekoga navukli da dodje da se cakija sa njima, ko je tu glup ispao?
Jes nacelnik policije

"Mi smo u dokumentovanju ovog incidenta došli do informacija da je bilo još incidenata koji su prethodili tome koji su pravili državljani Srbije koji su bili učesnici turnira ali nama to nije prijavljeno, dakle naknadno smo došli do informacije", dodao je Hrvat.
HelaS

#75442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

:thumbup: Upravo tako. Tog velikog policajca treba sankcionisati, jer je u javnost donio neprovjerene informacije, i samo još više pojačao pravdanje krivičnog djela tih 10-tak maloumnih i primitivnih junoša :-)
PM72

#75443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Koliko znamo,domaći su krenuli da otmu transparent.Došlo je do koškanja,transparent uspješno odbranjen :brusli: ...domaći se povlače,bezbeli seru,psuju i prijete i zovu ih napolje da se obračunaju.
E tad su gosti trebali zvati policiju ali jok,oni ko kauboji kad krenu za indijancima a ovi ih dočekaju...
Haris.ba

#75444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

PM72 wrote: 17/01/2023 12:40 Koliko znamo,domaći su krenuli da otmu transparent.Došlo je do koškanja,transparent uspješno odbranjen ...domaći se povlače,bezbeli seru,psuju i prijete i zovu ih napolje da se obračunaju.
E tad su gosti trebali zvati policiju ali jok,oni ko kauboji kad krenu za indijancima a ovi ih dočekaju...
Ma sve su to indijanci. Ali, trebalo je prvo biti policija tamo. 400 djece u hotelu. Medjunarodni dogadjaj.

Drugo, je li bila prijava da je neko vikao ubij Srbina? To se vjerovatno ne bi saznalo da neko nije snimao. Da je to prvo prijavljeno, patrola bi bila tamo da izvidi sta se desava.

Smije li iko komesara pitati sto barem jednog policajca u civilu ne posla u hotel?
PM72

#75445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Organizator treba platiti i obezbjeđenje i policiju.Pošto je dječiji turnir a do sada nije bilo incidenata,kontali su da ne treba obezbjeđenje a samim tim više para ostaje.Sandžo vlasnik hotela.
Spit_fire

#75446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Koliko nas postuju komsije najbolje govori primjer da su transparent jedne ultra navijacke grupe najnormalnije donijeli na djeciji turnir bez straha da ce im ga neko pokusat uzet

Predpostavljam da je naredni korak tekma BiH-SRB a njihovi navijaci kace zastdave po gradu i srbije i one crne dobro poznate...a mi glumimo multi kulti fgr

Kao sto rekoh dosli smo do tacke da ja u sarajevu strep hoce li me napast navijaci hrvatske...

Zbog relaksacije i merhametluka izgubili smo i zadnju trunku samopostovanja
palermo

#75447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Lijepa diskusija. Pametnih stvari se ima procitati. Jedino sto meni nije jasno zasto se vodi.
Kao sto neko vec napisa, svaki hefte se na utakmicama cuvene premijer lige BiH ( a bogami I one njihov Super lige, kako se vec zove) desavaju ovakve stvari pa se ne vodi takva rasprava.
Reklo bi se jezikom internet, opet.smo nasjeli na spin.
Spit_fire

#75448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

palermo wrote: 17/01/2023 12:55 Lijepa diskusija. Pametnih stvari se ima procitati. Jedino sto meni nije jasno zasto se vodi.
Kao sto neko vec napisa, svaki hefte se na utakmicama cuvene premijer lige BiH ( a bogami I one njihov Super lige, kako se vec zove) desavaju ovakve stvari pa se ne vodi takva rasprava.
Reklo bi se jezikom internet, opet.smo nasjeli na spin.
Zato sto kad skripari pale zastavu BiH, ultrasi pljuju BiH, lesinari govore noz zica ..to su navijacke stvari...hajde bgt

Kad Horde zla naprave problem u sirokom naprimjer to su ZLI MUDZAHEDINI KOJI SU DOSLI TU PRAVIT PROBLEM ISLKJUCIVO JER SU TU HRVATI..najveca ironija te njihove price je da je npr u tom sirokom nesrerni navijac koji je zivot izgubio radi hordi zla nebosnjak...

Zadnja tekma na grbavici zeljo-borac

-Pet njih stoji na 20/30 metara od nas i pokazuje rukama NOZ ZICA SREBRNICA
-Nijednog naseg nisam cuo da je reko ista nacionalisticki..tipa gazi srbe il slicno..."najgore"u pogledu nacionalizma sto sam cuo je to da je par ljudi govorilo "sta je slijedece"....alufirajuci na dudakovicev intervju 95...
Styling

#75449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Otkud su uopste ti huligani znali za te incidente? Neko im dojavio i trazio belaj, asicare.
Prpa.ba

#75450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

giannibelif wrote: 17/01/2023 12:29 Pa za čakiju, pa za šafarciger? Lakše je uzeti čakiju i baklju nego knjigu u biblioteci.
Svoju ti brigu.. :mrgreen:
Locked