SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Rodzer Mur

#63776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Rodzer Mur »

Najjace je sto se od starta potencira prica da su napadnuti "roditelji", ako fasista dobije dijete da li on prestaje biti fasista i postaje samo roditelj? I Karadzic je roditelj koliko znam. Sve i da je u pitanju samo huliganska prica, more raje ide na gostovanja kad je tekma, a "roditelji" su, pa kad dodje do tuce i zavrse u muriji ne pise niko za njih da su "roditelji" nego navijaci ili huligani... cim ti "roditelji" u izjavi govore da su "odbranili zastavu" to prelazi u navijacku pricu, a ne neku s roditeljskog sastanka. Bitno je prezentovati pricu u javnosti kao da su zli Bosnjaci vidjeli roditelje dok drze djecicu za ruku i napali ih, nema veze sto su u stvarnosti napadnuti "navijaci" medju kojim su neki ujedno i roditelji...

Jesu li i ovo roditelji? Mec je za uzrast do 12 godina, mora biti da jesu

Ne zaboravimo cemu se djeca uce u okolini Sarajeva, Slavija na Kosevu...

Image

Ili ovo...

C. Zvezda, samo djeca do 14 godina mogla prisustvovati utakmici izmedju njih i Kairata 2021. godine u Ligi prvaka...

Image

A tome ih uce "roditelji"...

Ne bi oni provocirali :oops:
HelaS

#63777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

oldtajmer wrote: 16/01/2023 20:39
smrdilo je na sda od starta
Napisao sam post još prve noći kad se desio incident
HelaS wrote: 14/01/2023 22:52
tvojkomsija wrote: 14/01/2023 22:37 Jel jos nekom zanimljivo odkako SDA ide u opoziciju u zadnhe vrijeme bas cesto i ofirno incidenti (busenje guma, ostecivanje auta, napad na turniru) itd ??

Previse mi je to u kratko vrijeme.. smrdi na SDA
"Očigledno je da su nas napali navijači Sarajeva, tako sam zaključio po bordo maskama koje su nosili. U hotel je upalo njih desetak sa ciljem da isprovociraju našu reakciju. Jeste zastava FK Zvezdare velika, ali klupski grb je cvet i nema nikakvih nacionalističkih obeležja, čak ni srpskih boja"
2014. godine, kad je zapaljena zgrada Općine Centar, nekoliko dana kasnije, navijači Sarajeva jajima su gađali tu istu zgradu i zgradu Predsjedništva BiH, sve po nalogu SDA, s ciljem destabilizacije stanja u državi. Tako je i danas bilo, nakon nedavnog incidenta s bušenjem guma na dva srbijanska automobila. To je ista matrica, namjera da se zakuha i destabilizira vlast Kantona Sarajevo i s njima i kompletna Osmorka, ne bi li razbila pregovore s Dodikom i spriječila formiranje vlasti u državi. Ne postoji veća pogan od SDA-ovaca
Šta je još zanimljivo ovdje... Skoro svaki forumaš koji ima neku SDA konekciju, sve do jednog relativizira ovaj incident, predstavlja ga navijačkim, malodobnim, "Zvezdaškim", itd :-)
drug_profi

#63778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Incident koji je zasnovan na naciji i porijeklu je sve osim bezazlenog.
HelaS

#63779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

drug_profi wrote: 17/01/2023 01:25 Incident koji je zasnovan na naciji i porijeklu je sve osim bezazlenog.
I nije više incident, nego krivično djelo.
Spit_fire

#63780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Spit_fire »

Al dokle smo dosli jbt...fkt sam protiv nasilja i ovaj cin osudjem po svakom osnovu..ali eto uhapsenk su napadaci, cak nisu ni napadnuti jer su srbi nego navijacki, plus ove uvrede od splicana ne od BH gradjana..i izvinjavaju se svi, senzacija jbt.. ocekujem i Smita da se izvine..iduce valjda ide neki spomenik kod hilsa, godisnjica da se organizuje...

Tebe sutra da napdnu negdje rekli bi ti "sto si iso"

Evo ovaj pisho po dzamiji, taman da je zapali sutra bilo bi sus mush "a hajde bgt znas kakvi su stas ti tu"

Ja cak ni u svojoj drzavi ne mogu sigurno mahat drzavnom zastavom na cijelom teritorju, al yebo nas de nemoj da ko zahaturi sta...
drug_profi

#63781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

HelaS wrote: 17/01/2023 01:27
drug_profi wrote: 17/01/2023 01:25 Incident koji je zasnovan na naciji i porijeklu je sve osim bezazlenog.
I nije više incident, nego krivično djelo.
Da, naravno. Nisam imao namjeru umanjiti znacaj, vec istaci apsurd naziva "incident".
drug_profi

#63782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Spit_fire wrote: 17/01/2023 01:28 Al dokle smo dosli jbt...fkt sam protiv nasilja i ovaj cin osudjem po svakom osnovu..ali eto uhapsenk su napadaci, cak nisu ni napadnuti jer su srbi nego navijacki, plus ove uvrede od splicana ne od BH gradjana..i izvinjavaju se svi, senzacija jbt.. ocekujem i Smita da se izvine..iduce valjda ide neki spomenik kod hilsa, godisnjica da se organizuje...

Evo ovaj pisho po dzamiji, taman da je zapali sutra bilo bi sus mush "a hajde bgt znas kakvi su stas ti tu"

Ja cak ni u svojoj drzavi ne mogu sigurno mahat drzavnom zastavom na cijelom teritorju, al yebo nas de nemoj da ko zahaturi sta...
Iz svoje avlije!
Pa kad pocistis, onda mozes galamiti sto i drugi ne ciste.
Spit_fire

#63783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Spit_fire »

drug_profi wrote: 17/01/2023 01:38
Spit_fire wrote: 17/01/2023 01:28 Al dokle smo dosli jbt...fkt sam protiv nasilja i ovaj cin osudjem po svakom osnovu..ali eto uhapsenk su napadaci, cak nisu ni napadnuti jer su srbi nego navijacki, plus ove uvrede od splicana ne od BH gradjana..i izvinjavaju se svi, senzacija jbt.. ocekujem i Smita da se izvine..iduce valjda ide neki spomenik kod hilsa, godisnjica da se organizuje...

Iz svoje avlije!
Slazem se, al bezveze se napravila senzacija na kraju jedini nacionalizam koji se desio doso je od gradjana tj djece iz hrvatske..nasilje za osudu svakako u svakom obliku

U mojoj avliji su ljudi gledali hrvatsku u dresovima iste i neka su..cak sam dozoivio da njih 10 mene u sarajevu gleda preko oka jer navijam za argentinu..al haj...jel bi ja mogl u njihovoj avliji? Bi al u q...i eto hajmo sw sad pravit ludi na sve njihove gluposti jer ova nasa jedna je NAJGORA
avetinja

#63784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by avetinja »

Kakve paranoje i pisanje po nalogu. :lol:

Od navijačkog incidenta pravi se incident na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Srbi započeli tako jer im odgovara, a naši FGRovci nastavili jer je to kul, oni su iznad situacije. Usput im se pridružuju oni koji mrze SDA pa optužuju stranku da je organizovala incident i da svi forumaši koji misle drugačije su povezani sa SDA. :lol: Naravno, sve bez dokaza. Zaboli me neka stvar za SDA, da se neko ne zalijepi k'o čičak.

Srpski nacionalisti i forumski sendvičari u borbi da tinejdžere koji imaju pogrešan način izražavanja hrabrosti zbog zaluđenosti fudbalom i huliganizmom predstave kao mudžahedine koji su po nalogu SDA došli klati srpske roditelje i djecu. :-) Čast forumašima izuzecima koji su dali normalnu kritiku. :thumbup:

Jebote, manje se pisalo kada je Mevlid zapucao na američku ambasadu. Napraviše blažu veziju srpskog svata; pola po nalogu SNS-a, pola po nalogu domaćih stranaka.

Ovi tinejdžeri će biti vaspitani u zatvoru i neće im više pasti na pamet da rade sranja. :thumbup: Naravno, ne podržavam nasilje i svako treba biti kažnjen za isto.

Usput, pogledajte slike transparenata koje nose na domaćim utakmicama ti isti ljudi, što je dokaz da su "pravi" navijači ili kako se to popularno kaže ultrasi.

Ultra nasilje

Image

Skinhedsi

Image
made_in_sarajevo

#63785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

Napokon su mi otvorene oci da ustvari navijaci sarajeva su sda placenici. Ustvari ja cijeli zivot navijam za sda.

Ooo kakvu sam gresku pravio sto pljujem sda aaaa, valjda ce mi halaliti ko bratu muslimanu

Onaj osjecaj kad ljudi navijacku tucu guraju u politiku 8-)

Bas me zanima kad se navijaci sarajeva i zelje pobiju, to je onda tuca struja unutar sda? :lol:

Ja.mrzim sda, eto priznao sam.napokon, ali odvadite zivi bili. To sto je jedan povezan sa jednim iz familije sa sda ne znaci da je sda poslala ikoga. Jos avazu vjerujete i hajcate pricu :shock: znaci po vama ovi su napali srbe za 50KM i sad ce lezat 2 dana u zatvoru, dobiti prijavu, kaznu ce dobiti od par stoja ali zato petoba u dzepu, a stranka te prati.

Tuca u evropi navijaca je ustvari rusenje evrope od strane rusije 8-)
Dimu1927

#63786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

e cuj ipak su ovi na turniru pravili incidente i prije ovog napada, a poletili svi da se ulizu ovoj stoci i da se nesto izvinjava. ma mrs ba samo udri ko god ovdje dodje nesto provocirati i praviti probleme
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#63787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laserShow »

Koliko smo nepotpuni kao društvo govori činjenica da vlada mišljenje "ta se mi imamo kome izvinjavati i pravdati".

Je su li napadnuti? Jesu.
Je li trebaju biti uhapseni napadaci i osudjeni? Trebaju.

Koja ba dalja prica se vodi? Da su kligonci na drugoj strani, to ne opravdava naš stav i "branjenje" napadača.
Dimu1927

#63788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

kmeeeee

samo se ti jarane naguzi nek ti svako u avliju dodje srati po glavi pogotovo komsije poznate po civilizacijskom ponasanju kad je sport u pitanju

i kad ti se dobro naseru ti se njima izvinjavaj
laserShow

#63789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laserShow »

:lol: :lol: :lol: kad ti dodju lokalni nargilaši u avliju, sjeti se sta si pisao. Nek ti odrade koju vaspitnu.

Oh wait, ti si onaj zestoki momak sto se moze odbraniti? hahahahaha

Kako smo jadni.
drug_profi

#63790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

I treba onda ici i marisati redom?
kako se zove takvo drustvo?

To se zove Srbija.
Dimu1927

#63791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

nemam avlije zivim u stanu, a i sta ce meni dolaziti ne ucim ja svoje dijete od malena cpcko cabajebo i slicno :D :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#63792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

laserShow wrote: 17/01/2023 08:51 Koliko smo nepotpuni kao društvo govori činjenica da vlada mišljenje "ta se mi imamo kome izvinjavati i pravdati".

Je su li napadnuti? Jesu.
Je li trebaju biti uhapseni napadaci i osudjeni? Trebaju.

Koja ba dalja prica se vodi? Da su kligonci na drugoj strani, to ne opravdava naš stav i "branjenje" napadača.
ok, u principu podržavam

ono što ne podržavam je 800 stranica, 1723 članka, teorije zavjere o nekakvim sda navijačima i nasjedanje na retoriku informera i sličnog smeća

jebote, nama onda spaljen kombi, pričalo se o tome 10 minuta, ljudi ga platili i zdravo, idemo dalje
nepass1

#63793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

drug_profi wrote: 17/01/2023 01:38

Iz svoje avlije!
Avlija je ko pista prema onoj njihovoj. Doste price ppcisti svoje pa onda tudje kad su u pitanju cetnici i njihovi izrodi.
laserShow

#63794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laserShow »

Ma to su botine s obje strane, ordiniraju po forumima i ostalim web mjestima. Sta da im covjek radi? Ljudi rade po zadatku, neki placeni dobro, neki da se uvuku nekom opcinskom vijecniku.

Da takve ljude osudimo, izopcimo iz drustva i jasno stavimo do znanja da je njihovo ponasanje neprihvatljivo, svejedno bi bilo ko je "organizator", jer ne bi mogli nafatati budale da se ponovi.

Ovo se bukvalno sutra moze ponoviti, jer evo vidis komentare "trazili su dobili su", sve vidovite dzemile.
Bodkin

#63795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bodkin »

Kakav mentaln sklop kaze “ma to su se navijaci prekontali pa nije za zabrinuti se” u regiji gdje su medjunacionalni odnosi toliko tanki da svaki dan rat izbija. Sta bi sa “navijackom furkom” kad je drot u hercegovini ubio momka jer nije shvatao “navijacku furku”? Jel to bilo nesto ozbiljnije?
Dimu1927

#63796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

drug_profi wrote: 17/01/2023 08:56 I treba onda ici i marisati redom?

To se zove Srbija.
fulio si poentu nisam to rekao nego da se ne treba i kuka i motika dici i izvinjavati ulizivati ovoliko ako je istina da je bilo incidenata i prije

jel se kuka i motika iz splita digla da se izvine sta su njihova djeca skandirala?

jel se svita nacelnika ministara gradonacelnika digne kad ti ovdje neki majmun zgazi dijete, ko se tim roditeljima izvinjava sto policja i sud ne rade svoj posao ?
drug_profi

#63797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Dimu1927 wrote: 17/01/2023 09:02
drug_profi wrote: 17/01/2023 08:56 I treba onda ici i marisati redom?

To se zove Srbija.
fulio si poentu nisam to rekao nego da se ne treba i kuka i motika dici i izvinjavati ulizivati ovoliko ako je istina da je bilo incidenata i prije

jel se kuka i motika iz splita digla da se izvine sta su njihova djeca skandirala?

jel se svita nacelnika ministara gradonacelnika digne kad ti ovdje neki majmun zgazi dijete, ko se tim roditeljima izvinjava sto policja i sud ne rade svoj posao ?
Niko jos u Sarajevu dao sad nije random tukao goste i busio gume. Evo sa gumama pocelo. Ne znam, meni nesto koincidira sa drugim dogadjajima.
Promjenama vlasti, i sl. Nisu iskljucene ni namjerne provokacije.
Ali mi ba moramo biti pametniji.
Naravno da se necemo saginjati, ali pristojno i civilizovano izvinjenje za ovaj napad je valjda u nasem interesu.
I naravno stavljanje u kontekst svih događaja. Od uvredljivih skandiranja, koje je zaista trebalo dici na isti ovaj nivo, pa do ovog obracuna navijaca huligana.
Ovdje se goleme pare zaradjuju od turizma, Sarajevo dobrim dijelom zivi od gostiju sa strane. Mi moramo biti pametniji.
Last edited by drug_profi on 17/01/2023 09:13, edited 1 time in total.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#63798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nacelni ... /230117017
Dodao je da jeste zabrinjavajuće da je zbunjena javnost zato što se u startu plasiraju jednostrane informacije koje imaju možda različite motive i da je potrebno da se odmah na početku čuje i duga strana.
"Mi smo u dokumentovanju ovog incidenta došli do informacija da je bilo još incidenata koji su prethodili tome koji su pravili državljani Srbije koji su bili učesnici turnira ali nama to nije prijavljeno, dakle naknadno smo došli do informacije",
Blixen

#63799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Blixen »

meni su oni klinci iz Splita simpaticni :D mala Torcida
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#63800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

avetinja wrote: 17/01/2023 02:00 Kakve paranoje i pisanje po nalogu. :lol:

Od navijačkog incidenta pravi se incident na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Srbi započeli tako jer im odgovara, a naši FGRovci nastavili jer je to kul, oni su iznad situacije. Usput im se pridružuju oni koji mrze SDA pa optužuju stranku da je organizovala incident i da svi forumaši koji misle drugačije su povezani sa SDA. :lol: Naravno, sve bez dokaza. Zaboli me neka stvar za SDA, da se neko ne zalijepi k'o čičak.

Srpski nacionalisti i forumski sendvičari u borbi da tinejdžere koji imaju pogrešan način izražavanja hrabrosti zbog zaluđenosti fudbalom i huliganizmom predstave kao mudžahedine koji su po nalogu SDA došli klati srpske roditelje i djecu. :-) Čast forumašima izuzecima koji su dali normalnu kritiku. :thumbup:

Jebote, manje se pisalo kada je Mevlid zapucao na američku ambasadu. Napraviše blažu veziju srpskog svata; pola po nalogu SNS-a, pola po nalogu domaćih stranaka.

Ovi tinejdžeri će biti vaspitani u zatvoru i neće im više pasti na pamet da rade sranja. :thumbup: Naravno, ne podržavam nasilje i svako treba biti kažnjen za isto.

Usput, pogledajte slike transparenata koje nose na domaćim utakmicama ti isti ljudi, što je dokaz da su "pravi" navijači ili kako se to popularno kaže ultrasi.

Ultra nasilje

Image

Skinhedsi

Image
:thumbup:
Post Reply