Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
xoklix wrote: ↑16/01/2023 20:16
Veće autokuće uzimaju u flotama auta od leasinga i rent a car agencija. Mačak u vreći.
Ove male auto kuće i trgovci na crno uglavnom uzimaju krševe i ovdje ih šminkaju.
Ja sam 3x uvozio auto u vlastitom aranžmanu iz Njemačke.
Nikad ni sa jednim nisam imao problema.
S tim da se bavim međunarodnim transportom pa pošaljem vozača da pregleda auto i eventualno ostavi kaparu.
Tu uštedim trošak odlaska gore.
Svi uzimaju krseve, samo ti uzimas top modele i to 3 puta za redom
Nije svi , ali velika većina.
Pa uzimaju svjesno krševe jer su jeftiniji, ovdje ih još jeftinije poprave i onda prodaju. Ja kad uzimam sebi uzimam gledam da je sve po pe-esu.
xoklix wrote: ↑16/01/2023 20:16
Veće autokuće uzimaju u flotama auta od leasinga i rent a car agencija. Mačak u vreći.
Ove male auto kuće i trgovci na crno uglavnom uzimaju krševe i ovdje ih šminkaju.
Ja sam 3x uvozio auto u vlastitom aranžmanu iz Njemačke.
Nikad ni sa jednim nisam imao problema.
S tim da se bavim međunarodnim transportom pa pošaljem vozača da pregleda auto i eventualno ostavi kaparu.
Tu uštedim trošak odlaska gore.
Onda je nešto manji rizik kupiti od velike autokuće nego li sitnih švercera?
Ja sam pitao jednog što uvozi auta iz DE da mi vidi kolike bi bile dadžbine za uvoz konkretno Mazde CX5 s boljim paketom opreme. Veli nekih 6kkm. Puno brate mili, veli imaš li ikog da na povlasticu uvezeš. Rekoh nemam, a i da imam, petljancija je to.
Otprilike 35% na cijenu auta dodaj + prevoz 700-800 €.
Imaš onda špediciju 100-150 KM i homologaciju 2-3 stoje.
Moj prošli auto, nakon 3-4 mjeseca od prodaje na olx-u objavljen za 33000KM. Ja ga dotičnom prodao za 26500 u septembru. Još isti opis i slike. Zar je ovoliko market podivljao da postoji šansa da se izvuče 5000KM za par mjeseci? Novi auto koji sam kupio je u međuvremenu po cjenovniku poskupio za 3000KM.
A sjecas se da su ti strucnjaci ovdje pisali dje ces ga za toliko prodati, ne vrijedi kia, tralala...
Moj prošli auto, nakon 3-4 mjeseca od prodaje na olx-u objavljen za 33000KM. Ja ga dotičnom prodao za 26500 u septembru. Još isti opis i slike. Zar je ovoliko market podivljao da postoji šansa da se izvuče 5000KM za par mjeseci? Novi auto koji sam kupio je u međuvremenu po cjenovniku poskupio za 3000KM.
A sjecas se da su ti strucnjaci ovdje pisali dje ces ga za toliko prodati, ne vrijedi kia, tralala...
Jebiga sad si ga ukop'o. Da nisi ništa pisao ovdje možda bi ga i prodao
Jebiga sad si ga ukop'o. Da nisi ništa pisao ovdje možda bi ga i prodao
Ja po ličnom iskustvu poznajem 3 korisnika foruma koja bi bila zainteresovana za ovakvu Kiu, neki bi radije lgbt zastavom mahali, nekako takav dojam sam stekao kao vlasnik Kia auta na ovom forumu kroz ovih par mjeseci
Ako uhvati onoliko koliko je i platio dobro je prosao.
Vase misljenje o autu. Ne zanima me koliko trosi i koliko je skupo odrzavanje, nego da li ima poznatih mana ovaj motor i misljenje o cijeni?
uradi mu veliki servis ako vec imas kesa, ja mislim da je lanac+zatezaci i gas.... sta rec nego azdaha... cijena je manje vise postena jer je jos uvijek mlad.... nije ni ruzan.... samo upali mozak i ne ubij nekog....
Vase misljenje o autu. Ne zanima me koliko trosi i koliko je skupo odrzavanje, nego da li ima poznatih mana ovaj motor i misljenje o cijeni?
uradi mu veliki servis ako vec imas kesa, ja mislim da je lanac+zatezaci i gas.... sta rec nego azdaha... cijena je manje vise postena jer je jos uvijek mlad.... nije ni ruzan.... samo upali mozak i ne ubij nekog....
Auto se uzima kao drugo auto za otvorene voznje, izleta i nazalost ne uzimam ga ja, nego uzi clan porodice. Sutra se ide pogledati, vjerovatno odmah i na pregled. Gdje uraditi veliki servis na TK, osim naravno Interauta.
Meni cijena izgleda prihvatljiva u današnjem ludilu, doduse, mozda prikriva neki 3 milje + nedostatak
ne mora znacit.... kao sto rekoh provjeri kriticne komponente kad vec nudi opciju pregleda, gledaj imal ciganluka ili je odrzavano tipa valjajul gume....uradi mu veliki servis i kako rekoh gas... mozda coeku trebaju pare....pokusaj trgovat kod haube i toeto
obavezno provjeri mjenjac ako postoji nacin za to, stucne li, zafali se i alahimanet
Last edited by skrbavi-admin on 17/01/2023 08:45, edited 1 time in total.
U EU je oznaka za ovaj motor bila TFSI, nikad samo T.
Ako je održavan kako spada, nemaš se šta brinuti.
Lanac je daleko od nekih kilometara za neku veću brigu.
Brzinomjer je u mph, mada ja mislim da ima i unutrašnji krug sa km/h, pa da ne voziš 60 mph gdje je ograničenje 60 km/h
Leon16v wrote: ↑17/01/2023 08:52
I zadnji žmigavci im svijetle crveno
Da je država kao što nije, tokom homologacije pri uvozu je morao promijeniti štope, inače ga ne bi mogao registrovati.
Tako je i u Njemačkoj i u Hrvatskoj i u cijelom normalnom svijetu.
U Njemačkoj sam našao uvezenu Nissan Maximu najnoviju sa normalnim žmigavcima i pozicijama i naprijed i nazad, a uopće se ne pravi za EU tržište Znači može, kad mora
Zadnji senzori za parkiranje mislim da su naknadno ugrađivani, i da nisu fabrički. Po broju šasije se može provjeriti oprema, pošto auto ide u Inter auto na pregled. Zašto nema prednjih senzora u ovom paketu opreme ? Prednja sjedišta i volan loše izgledaju. To auto jeste zanimljivo i slab je izbor ovog audija b8 fl modela kod nas ali ga treba provjeriti.