Niste, vi ste odron. Morate ponavljati godinu i gradivo. Mozda dogodine nesto i naucite.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Styling
- Prpa.ba
-
elk
#75103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Babo je svakako imao vise glasova od alije

- Student_u_Ostavci
#75104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Stajlin i Trajvan, kišobran u ruke i skidajte ovo, nemmoj da MVP mora reagirati jednim jakim fb statusom.
- Prpa.ba
#75105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema kosarkaski MVP vremena za ovo, valja vidjeti hoce li puci bruka za koji dan kad bude falilo glasova u drzavnom parlamentu.Student_u_Ostavci wrote: ↑16/01/2023 13:30 Stajlin i Trajvan, kišobran u ruke i skidajte ovo, nemmoj da MVP mora reagirati jednim jakim fb statusom.
-
palermo
#75106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nadam se da cu saznati sta je stvarnost.Od vas. Cekam. Nestrpljivokluz franjo wrote: ↑16/01/2023 13:27 Bakirov savjetnik napiše, "nezavisna" Istraga objavi, "slobodna" Bosna multiplicira, a "neutralno-zabrinutim" patriJotama se čini da je "pisanija" Bakirovog savjetnika "stvarnost".
![]()
U potpisu :Neutralno-zabrinuti gradjanin
-
splinter
#75107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Što je najsmiješnije zadnji put je Laburistička stranka, tj Babina stranka bila u vlasti (u USK) kao dio kolacije sa SDA, DFSmokingMan wrote: ↑16/01/2023 13:26Pustiti da ih prođe gastritis, smirit će se čim reakcije ne budu odgovarale njihovim očekivanjima.meridiyan wrote: ↑16/01/2023 12:05 Šta se dešava u Sarajevu? Osvanuli čudni plakati
https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokaln ... 3FtS6j8UrE
![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kamufli ... /170130065
-
noviforumas
#75108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bojim se da ste se satjerali u jedan logicki corsokak. U momentu kad Derek Chollet dolazi u Srbiju (da je jos jednom proglasi faktorom mira i stabilnosti), sastaje se sa Vucicem i Dacicem, hvali slobodu medija i civil society u zemlji gdje je Seselj najcesci gost na jutarnjim programa, te ponovo poziva na osnivanje ZSO na Kosovu -- vi govorite o migovima jedne takve vanjske politike kao o necemu sto se treba pratiti. I nije njegova posjeta incident, nego personifikacija trenutne Americke politike prema zapadnom Balkanu.mirza_15 wrote: ↑16/01/2023 13:16Ja vjerujem da jesu barem kada je HDZ u pitanju. Vrlo je lako moguće da su im Ameri stavili do znanja da sada kada im je Šmit donio izmjene IZ-a oni moraju da odblokiraju procese i budu kooperativni. I počeli su da ih deblokiraju. Naravno, nemam pojma kako Ameri razmišljaju, ali sam siguran da su i ovima iz Osmorke to tako predstavili. Zavrtali su ruke 1994. pa smo zajedno ratovali. Nadam se da su na tom tragu i sada. Vrijeme će pokazati. Ja lično ne bih imao ništa protiv ako će Hrvate okrenuti jačanju BiH i otvaranju EU i NATO perspektiva (ne preko noći naravno). Da ne bude da sam naivan, imam i ja strahove da je ovo samo prva faza, da će sada kada su dobili ono što žele tražiti još više i da će nastaviti u smjeru trećeg i dalje od toga. Vrijeme će pokazati.A_A_AKCIJA wrote: ↑16/01/2023 13:00
Vidim ja, nisi ti odavno djecu pravio, pa se ne razumiš![]()
Hlađenje bi valjalo državi, laže ko kaže da ne bi.
A zna se ko ne može raditi na hladnom režimu. Dakle, ko prvi zalaje, pojeo govno.
Onaj drugi ima bijele figure kod međunarodne zajednice. Mi pokušali, probali, otjerali SDA, pružili ruku, ali nas kerovi opet ujeli...
Nije ti ovaj scenarij pao na pamet?
Pogotovo ako su ti iz MZ natuknuli, hajte vako.
Izgleda da nam kolektivno, kao i obicno, kasne refleksi. Agresija na Ukrajinu je promijenila sve. Ne u nasu korist, kako smo se nadali, nego u korist velikodrzavnih projekata nasih susjeda i komsija. Ocito da je procjena Bidenove administracije da je najlaksi i najbezbolniji nacin da se Srbiju odvrati od Rusije povladjivanje i davanje ustupaka. Ta jednacina postaje jos komplikovanija kad joj dodas pretenzije naseg zapadnog susjeda, zahtjeve da se promijeni izborni zakon, EU koja je tradicionalno naklonjena Hrvatskoj, saveznistvo Dodik-Covic, i tako dalje.
Ovo se sve odvija pred nasim ocima. Nisu spekulacije tipa "mozda im zavrnu ruku." I prije nego mi neko stavi rijeci u usta, nije priklanjanje istoku (Turskoj, Rusiji, Iranu, kome god) rjesenje, ali nije ni bezrezevno slusanje uputa iz medjunarodnih krugova. Mi jednostavno imamo lose karte u rukama. To treba znati odigrati, umjesto da bezrezervno slusas krupjea. SDA dokazano nema ni zelju ni kapacitet da nesto tako uradi. Osmorka jos uvijek donekle ima sansu da povuce rucnu i shvati gdje se nalazimo.
- dr_Evil
#75109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bolan susjed ja sam mislio da se tebi odavno ne dize, pa ti si mes cini djecu pravio kad su bili Sarajevski procesi po pricipalermo wrote: ↑16/01/2023 13:08
Nisam, al moram ti priznati, hajrovat ću uskoro od tih tisuću KM. Nisam ja protiv njih, gluho bilo
Samo mi je smiješna više tvoja priča. Ne zahmeti.
Znam da ne volite portal Istraga...niti Slobodnu Bosnu koja ih prenosi, ali nekako mi ovo što oni pišu mnogo bliže stvarnosti
-
A_A_AKCIJA
#75110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jao, kakva SDA manipulacija činjenicama.palermo wrote: ↑16/01/2023 13:08Nisam, al moram ti priznati, hajrovat ću uskoro od tih tisuću KM. Nisam ja protiv njih, gluho biloA_A_AKCIJA wrote: ↑16/01/2023 13:00
Vidim ja, nisi ti odavno djecu pravio, pa se ne razumiš![]()
Hlađenje bi valjalo državi, laže ko kaže da ne bi.
A zna se ko ne može raditi na hladnom režimu. Dakle, ko prvi zalaje, pojeo govno.
Onaj drugi ima bijele figure kod međunarodne zajednice. Mi pokušali, probali, otjerali SDA, pružili ruku, ali nas kerovi opet ujeli...
Nije ti ovaj scenarij pao na pamet?
Pogotovo ako su ti iz MZ natuknuli, hajte vako.
Znam da ne volite portal Istraga...niti Slobodnu Bosnu koja ih prenosi, ali nekako mi ovo što oni pišu mnogo bliže stvarnosti
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... gendu.htmlU ovako složenoj situaciji, posljednje što bi Bidenova administracija htjela jeste da, pored Ukrajine, trošiti resurse na zaustavljanje eventualnog novog konflikta na Balkanu. Ne treba objašnjavati koliko bi otvaranje sukoba u BiH ili na Kosovu olakšalo poziciju Rusije u Ukrajini. "SAD će", kako je kazao Chollet u Beogradu, "podržati sve napore koji se ulažu u cilju održavanja mira i stabilnosti".
Čini se da srpska politika savršeno razumije ovu situaciju. Kako je, povodom Vučićeve eskalacije na Kosovu, primijetio bivši pukovnik američkih vazduhoplovnik snaga Jeffrey Fischer: "Nijedna članica NATO-a ne želi dodatni konflikt na euroazijskom tlu, uz rat u Ukrajini, Vučić upravo zato time i prijeti." Dodik radi po istoj matrici, smišljenoj u Beogradu.
Najveći kapital srpske politike je upravo u tom što jeste prijetnja miru i stabilnosti. Nije problem u tome što Bidenova administracija „to ne razumije“, već upravo u tome što sasvim dobro razumije. No neće ponovo rasporediti SFOR u BiH, niti će poslati Abrams tenkove Oružanim snagama BiH, jer su potrebni Ukrajini. Zapravo, pitanje je hoće li ih, uz ovakve Republikance, imati i za Ukrajinu.
Svjestan da SAD nisu zainteresirane da primijene silu, sve dok srpska politika „uglavnom“ poštuju Dejtonski sporazum, Dodik ga poštuje samo uglavnom: ne puca. Ne namjerava ga poštovati u cijelosti, pa ni u dobroj mjeri.
No, ni to mu nije dovoljno, pa svako malo zaprijeti da će možda zapucati. On ne želi biti samo prijetnja mira, već želi biti kredibilna prijetnja miru. Zato organizira vojnu paradu 9. januara i odlikuje Putina. Jer ko nagrađuje Putina, valjda je spreman uraditi isto što Rusi čine u Ukrajini. Dodik je napravio prvi korak nasilju, prijeti da će možda napraviti drugi i treći. Prijeti da će možda otvoriti novi front.
Zatim čeka da mu dođu zapadni ambasadori ili diplomate nižeg i srednjeg ranga, kako bi ga nagovorile da se ipak zaustavi. S obzirom da nemaju štapa (SFOR-a), mogu mu ponuditi samo mrkvu. Ta mrkva je nekada bio odlazak poništavanje Lajčakovih amandmana, zatim odlazak stranih sudija i tužilaca, smanjenje Oružanih snaga BiH, itd. Danas je to, čini se, državna imovina.......
Ne znam šta će Dodik uraditi, niti to smatram ključnim. Ključno je šta ćemo mi uraditi, a kad kažem mi mislim nažalost na nas i na Amerikance. Jer, kako se pokazalo nakon izbora, u BiH ne odlučuje samo narod ko će biti nova vlast, već i Ambasada Sjedinjenih Država, barem kada je riječ o „bošnjačkoj kvoti“.
Ako želimo razumjeti kako razmišljaju Amerikanci, pogledajmo šta kažu. "Postoji samo jedan način da imate zagarantiran mir - a to je ako se predate", govorio je Ronald Reagan. Ne možete odlučiti hoće li vas neko napasti. Nije mogla Ukrajina odlučiti hoće li Putin krenuti u rat. Ne možemo ni mi hoće li Dodik.
Ili ipak možemo, "ako se predamo". Upravo je, to čini se, filozofija Osmorke. Upravo zato je projekat Nikšić-Konaković-Forto, čini se, i osmišljen u State Departmentu. Legitimno je da se SAD svojim interesima, a ne našim željama. Njihov trenutni interes jeste mir na Zapadnom Balkanu, po svaku cijenu. Lakše im je da ga mi sami platimo, nego da oni troše svoje sigurnosne resurse. Iako je mir i njihov interes, a ne samo naš.
Legitimno je i da se bh. politika vodi interesima države BiH. Nećemo osigurati mir tako što ćemo se preventivno predati. U nastavku spomenute misli, Reagan kaže da ćemo najbolje zaštiti mir ako nasilnik zna da će platiti veliku cijenu, ako se usudi napasti nas. Najbolje ćemo zaštititi mir, ako Dodiku bude jasno da ne može dobiti ništa što mu ne pripada, bez obzira na prijetnje, te da Republika Srpska, pokuša li se otcijepiti, može uništiti samo sebe. Na kraju, to znaju čak i Amerikanci.
P.S naglasak na boldiranom. Boldirano potvrđuje vašu tezu da smo sa osmorkom bliže zapadu tj.američkoj politic. Nažalost, to ne znači da je to pozitivno za Bosnu i Hercegovinu
Autor je Haris Imamović, notorni SDA uhljeb, dakle druga ili treća kategorija sa moje liste.
Prvo, mogo sam komotno doktorirati na Ukrajini. Sve što je spomenuo u članku, a tiče se Ukrajine je laž. Republikanci se ne pitaju, jer nemaju većinu u Senatu i Kongresu, baš zbog Ukrajine. Dakle fula broj jedan.
Fula broj dva, USA ima skoro hiljadu Abramsa u šteku koji mogu preokrenuti rat u Ukrajini. Dakle, ne da ih nemaju dovoljno, nego od kusura mogu riješiti (i hoće) rat.
Fula broj tri. USA je već alocirala za 2023 godinu više novca od Ruskog izdvajanja za odbranu. Dakle, fondovi nisu ni blizu iscrpljenih, da se USA mora krpiti na Balkanu i moliti za mir.
I četvrta. Najjača vojna organizacija na svijetu, koja zbog ovog scenarija i nastala, je i vojni garant dayatonskog sporazuma, je decenijama oštrila kitu, sanjala, čekala, napravila milijarde stranica strategija i taktika za ovo što se dešava. Tvrditi da nemaju kapaciteta bilo koje vrste da odrade posao u BiH je amaterizam nekoga ko je gledao kitchen tv proteklih 20 godina pa napisao vanjsko-politički članak.
Dakle, na osnovu ove četiri premise, tekst je već totalno sranje.
Ali, ipak, hajmo dalje sa dekonstrukcijom.
Sama ideja da USA bježi od konflikta, da udovoljava Rusima, Srbiji je kadirovska sama po sebi. To je bukvalno Putinova retorika. Prepašćemo svijet ratovima i haosom.
Najbitnije, kome i kako ćemo se mi predati? I zašto je tu uopće bitna Osmorka? Bakir sa sobom na klupu vodi svih 60 M60A3, M113, M109, Hyuije, pa se nećemo imati čime braniti? Osmorka su izdajnici koji ne znaju kako se to radi? Osmorka neće voditi politiku interesa države? Šta?
Najveći smjehotres od teze: Osmorku osmislio State Department da nas lakše preda Dodiku, tj Rusima.
Hahahahahahahahaahah, odavno veću glupost nisam čuo.
Putin: Ameri, naguziću vas na Balkanu.
Ameri: oooo, neeee, velki care, nemoj nas jako. Evo, podmazaćemo ti tako što ćemo razoružati jedinog mogućeg saveznika koji bi i nešto ratovao i kojeg smo i naoružali i obećali (potpisali) da ćemo braniti. Znaš, nama je baš u interesu da dokažemo da je naš vojni savez, dika i ponos, osnovan zbog ovoga, zapravo kita od ovce.
Oni bi možda i pružili kakvog otpora, ali mi ćemo se pobrinuti da ti lakše uđe, veliki care.
Pa jarane, ovo je primjer kad valja lagati i izmišljati, a zaposliš pogrešnog čovjeka.
Apsolutno govno od premisa i pokušaj pite od zaključaka.
Last edited by A_A_AKCIJA on 16/01/2023 13:44, edited 1 time in total.
-
palermo
#75111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dize mi se jos, jebo ga ti. Al ne.pravim djecu vise, djeca prave djecudr_Evil wrote: ↑16/01/2023 13:40Bolan susjed ja sam mislio da se tebi odavno ne dize, pa ti si mes cini djecu pravio kad su bili Sarajevski procesi po pricipalermo wrote: ↑16/01/2023 13:08
Nisam, al moram ti priznati, hajrovat ću uskoro od tih tisuću KM. Nisam ja protiv njih, gluho bilo
![]()
Vazda na prvu reagujes moj sused
- dr_Evil
-
elk
#75113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jedini babo preko milion glasova cini mi se...alija ko dzoker sa klupe. Solskijer, seringem i izetbegovic 
- dr_Evil
-
palermo
#75115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dina mi, ja tebe nista nisam razumio, niti vidim da ima neke veze ovo tvoje sa onim sto je napisano u tekstu....
-
palermo
-
PM72
#75117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najbolja propaganda u SDA je kad ništa ne rade.Jer,kad nešto pokušaju useru i šefa i stanicu.
- SmokingMan
#75118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma naša politička scena ti je poput one situacije prije trećeg zasjednaja ZAVNOBIH.a. Surađivao je ko je sa kim stigao, iz prinude, ovaj put ne da bi sačuvali glave, već fotelje.splinter wrote: ↑16/01/2023 13:37Što je najsmiješnije zadnji put je Laburistička stranka, tj Babina stranka bila u vlasti (u USK) kao dio kolacije sa SDA, DFSmokingMan wrote: ↑16/01/2023 13:26
Pustiti da ih prođe gastritis, smirit će se čim reakcije ne budu odgovarale njihovim očekivanjima.![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kamufli ... /170130065
- DaysleepeR
#75119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mujo Beganović koji je letvom razbio glavu Harisu Silajdžiću kada je ovaj napustio SDA i osnovao SBiH je na kraju bio nosilac liste SBiH u USK.
Nosilac liste za OV Cazin u ime Stranke za BiH, naime, jeste Mujo Beganović. Riječ je o Cazinjaninu koji je tačno prije 20 godina fizički napao Harisa Silajdžića zato što je on tada napustio SDA i osnovao SBiH.
Beganović je Silajdžića udario letvom po glavi za vrijeme predizbornog skupa SBiH u Cazinu. Silajdžić je, srećom, tada prošao bez težih posljedica, a Beganović od tada nosi nadimak Mujo Letva. Beganović je kasnije i sam postao član A-sda, koju su osnovali nezadovoljni kadrovi nekadašnje SDA. Poznat je i po incidentu kada je u Bihaću prije nekoliko godina kao zastupnik A-sda u Kantonalnoj skupštini nasrnuo automobilom na novinare.
Nosilac liste za OV Cazin u ime Stranke za BiH, naime, jeste Mujo Beganović. Riječ je o Cazinjaninu koji je tačno prije 20 godina fizički napao Harisa Silajdžića zato što je on tada napustio SDA i osnovao SBiH.
Beganović je Silajdžića udario letvom po glavi za vrijeme predizbornog skupa SBiH u Cazinu. Silajdžić je, srećom, tada prošao bez težih posljedica, a Beganović od tada nosi nadimak Mujo Letva. Beganović je kasnije i sam postao član A-sda, koju su osnovali nezadovoljni kadrovi nekadašnje SDA. Poznat je i po incidentu kada je u Bihaću prije nekoliko godina kao zastupnik A-sda u Kantonalnoj skupštini nasrnuo automobilom na novinare.
- JMGuti
#75120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mujo je nakon svih političkih transfera napravio spektakularan povratak u SDA. Sad je gradski vijećnik ispred te stranke u Cazinu. Omražen je među članovima A-SDA, a što se S BiH tiče, gledajući na Mujine komentare na lokalnim političkim FB grupama (poput one Istina o bosanskim političarima), radi se o najvećim izdajnicima SDADaysleepeR wrote: ↑16/01/2023 13:49 Mujo Beganović koji je letvom razbio glavu Harisu Silajdžiću kada je ovaj napustio SDA i osnovao SBiH je na kraju bio nosilac liste SBiH u USK.
- SmokingMan
#75121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
E, ova priča oko Fikreta me podsjeća na situaciju sa famoznim Huskom Miljkovićem iz njegovo kraja, samo što je ovaj živio u doba NHD.a, ali je na kraju zbog pragmatičnosti i sklonosti da sarađuje sa bilo kim, ali da konkretno ne napada nikoga, bio ubijen. 
-
kluz franjo
#75122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nestrpljivost?palermo wrote: ↑16/01/2023 13:34Nadam se da cu saznati sta je stvarnost.Od vas. Cekam. Nestrpljivokluz franjo wrote: ↑16/01/2023 13:27 Bakirov savjetnik napiše, "nezavisna" Istraga objavi, "slobodna" Bosna multiplicira, a "neutralno-zabrinutim" patriJotama se čini da je "pisanija" Bakirovog savjetnika "stvarnost".
![]()
U potpisu :Neutralno-zabrinuti gradjanin
Oni kojima, pored sopstvenih očiju i mozga, i nakon frtalj vijeka Bakirovi savjetnici i dalje serviraju "patriJotsku stvarnost", nestrpljivi?
- Roccohljup
#75123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pravda za muju letvu
tito mili ko se kod nas sve politikom bavi i za kakve pacijente ovaj narod glasa 
-
elk
#75124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mujin prirodni tok zavrsava u df
- DaysleepeR
#75125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na Mujinom primjeru se najbolje vidi koliko je šuplja sva ta priča o "čuvarima" i "izdajnicima" države BiH.