TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mc-twin

#22251 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mc-twin »

Moram ovako reci: budala si ako pustis to i zadrizis taj tv. Ne bih ni uz korigovanu cijenu. Jeste, Tehoshop je gladvni uvoznik za LG.
_Reds_

#22252 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by _Reds_ »

Haha, pa prodali mu ovi drugi jedan od ta 4.
tap3ah75

#22253 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by tap3ah75 »

nike_tz wrote: 14/01/2023 22:38 Kupim OLED LG C2 65 incha i dobijem ga u petak, a insistirao sam da bude nov.

Dodjem kuci ima 2 mrtva pixela, al hajd sa tim bi mogao zivjeti, plus malo stalak kao da ima nekog grafita u supljinama. A i neke kese kao malo poderane i one naljepnice nisu bas jako zalijepile.

Iznenadjenje u servisnom modu, TV odradio 1000+ sati.

Da li je Tehnoshop glavni uvoznik posto su oni rekli da imaju samo 4 izlozbena pa sam kupio na drugom mjestu gdje su rekli da ce biti “nov”?

Bice veselo u ponedeljak :)
Kako saznaš to za rad u servisnom modu?
Imaju li svi tv opciju da se vidi jesu li bili paljeni/korišteni
nike_tz

#22254 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nike_tz »

mc-twin wrote: 14/01/2023 23:40 Moram ovako reci: budala si ako pustis to i zadrizis taj tv. Ne bih ni uz korigovanu cijenu. Jeste, Tehoshop je gladvni uvoznik za LG.
Ma kakvi pustiti, imam vec iskustva sa slicnim stvarima i znam da ja necu biti donji u ovoj prici ako treba inspekcija i zastita potrosaca, i to cu aktivirati.

Kod nas izgleda treba kupovati tek kad izadje model pa neka je veca cijena, inace moguce su ovakve svtari.

A vezano kako se provjeri koliko je tv koristen to zavisi od proizvodjaca i modela, najbolje potrazi na google.
typeOnegative

#22255 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

nike_tz wrote: 14/01/2023 22:38 Kupim OLED LG C2 65 incha i dobijem ga u petak, a insistirao sam da bude nov.

Dodjem kuci ima 2 mrtva pixela, al hajd sa tim bi mogao zivjeti, plus malo stalak kao da ima nekog grafita u supljinama. A i neke kese kao malo poderane i one naljepnice nisu bas jako zalijepile.

Da li je Tehnoshop glavni uvoznik posto su oni rekli da imaju samo 4 izlozbena pa sam kupio na drugom mjestu gdje su rekli da ce biti “nov”?

Da , Technoshop je uvoznik za BiH . Btw i ja sam se toga bojao kad sam uzimao C1 , čak sam im to i napomenuo da ako samo vidim da je ambalaža otvarana odmah vraćam , a kamoli da je radio toliko . Mora sve biti tvornički zapakirano i vidi se kad tv nije nov , plus imaju folije i preko panela i zadnjeg poklopca koja se btw mora odmah skinuti jer uzrokuje burn in . Moj srećom je došao nov nov i nije odradio ni sata, kupljen na ekupi .
mc-twin

#22256 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mc-twin »

Jbg. oni pokusaju "uvaliti" i sto je najgore prolazi im, sto iz neznanja, sto sto ljudima ponude nizu cijenu (sto ce i tebi vjerovatno) i mnogi pristanu. To je za led previse sati, a kamoli oled. Garant ga nisu gasili.
typeOnegative

#22257 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Da, rade to svi više manje pa i vani, ali ovo je poseban level bezobrazluka jer je čovjek naglasio da želi nov tv. Ma krvi bi im se napio,mater im jbm pokvarenu.. Svako zna svoje, ali treba ih razapet kolega i ni u kom slučaju pristati na smanjenje cijene ni bilo što, samo novi ili pare nazad..
nike_tz

#22258 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nike_tz »

Dobio sam odgovor da mi mogu vratiti novac ili dati neki drugi tv ako hocu.

Ima Samsung s95b ali ne bi samsunga zbog software nekako mi LG Webos bolje lezi.

I ekupi ima LG OLED65C2 i kqzu da je nov ali ko ce znati da li ce poslati neki od tehnoshopa, gdje su svi izlozbeni.

Tv je ono stvarno fenomenalan i prvi put sam ono odusevljen.

Trenutno imam i lg 49uh8500 (high end), i u stanu samsung 7 serije (low end) iz 2020 godine.

Ali ovaj LG ih jede za dorucak :)

Htio sam se namiriti na 5-6 godina da sam rahat, cak sam doplatio za dodatnu garanciju, ali eto valjace cekati da dodje C3 pa da mi ne mogu uvalit koristen.
mc-twin

#22259 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mc-twin »

Mozes kontaktirati ekupi i pitati-naglasiti da zelis neotpakovan tv. Svakako mozes prije preuzimanja tj. potpisivanja pregledati kutiju vidjeti je li fabricki zapakovana. Eto forumas je imao pozitivno iskustvo s njima sto se tice toga. Takoder pogledati u servisnom meniju i eventualno vratiti u roku sedam dana bez obzira na razlog.
betametazon

#22260 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by betametazon »

mc-twin wrote: 07/01/2023 22:17
betametazon wrote: 07/01/2023 19:50

Model iz 2020 godine. P serija je osnovna, entry level serija a evo npr ista serija ali veca dijagonala i model iz 2022 godine za jos manje para

https://www.ekupi.ba/bs/Elektronika/Tel ... K000485568
Jesi li ti svoj azurirao ikako kako si vratio na fabricke postavke?
Bio je neki dan update softwarea, na neku verziju v508 je updajtovan...sad sta to znaci ne znam, ne daju detalje updatea...
AnonymousBIH

#22261 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by AnonymousBIH »

Sony A83J sam uzeo u Technoshopu, inace narucujem od CPU Infotech Cazin (preporuka), jer su mi dali smijesnu cijenu. Naglasio ako doðe otpakovan da ga necu ni preuzeti, jer smo vec prije 2-3 godine imali "sukob" zbog izlozbenog LG. Dosao kako sam trazio, opet provjerio za svaki slucaj, sve 0 u servisnom meniju.
zippoo87

#22262 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

Uslikaj sve fino te mane koje tv ima,uslikaj radne sate iz servisnog menija ,kutiju i sve ostalo i kada zavrsis sve sa tim govnarima,posalji mail inspekciji.Ta govna se nece opametiti sve dok za svaku uvalu ne budu skupo platili pa ce se oduciti.
Imao sam identicnu situqciju sa Domodom prije 2 godine...isto mi poslali "nov" tv sa 1000+ radnih sati.
Sreca kod mene je led,nakon zalbe i peglanja sa njima su mi fino umanjili cijenu TVa pa sam ga i zadrzao i evo radi preko 2 godine bez greske.
OLED ne bi zadrzao ni sa 200 sati

Evo ti mail za prijavu inspekciji,jer ce taj tv nastavljati uvaljivati sve dok neko tehnicki nepismen ne ostavi.
-e-maila: [email protected] i [email protected], SMS poruke na broj mobitela 061 724 610, besplatnog poziva na broj 080 020 333 i poštom na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku „Nepravilnosti“.
probook

#22263 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by probook »

Sta preporucujete u dimenziji 75”? Cijena max 2.000, pozeljno jeftinije :D
zippoo87

#22264 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

probook wrote: 15/01/2023 15:25 Sta preporucujete u dimenziji 75”? Cijena max 2.000, pozeljno jeftinije :D
Projektor :lol:
Mozes i povecavati dijagonalu pa je uvijek veci nego komsijin 🤣
typeOnegative

#22265 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

nike_tz wrote: 15/01/2023 12:29 Dobio sam odgovor da mi mogu vratiti novac ili dati neki drugi tv ako hocu.

Ima Samsung s95b ali ne bi samsunga zbog software nekako mi LG Webos bolje lezi.

I ekupi ima LG OLED65C2 i kqzu da je nov ali ko ce znati da li ce poslati neki od tehnoshopa, gdje su svi izlozbeni.

Tv je ono stvarno fenomenalan i prvi put sam ono odusevljen.

Trenutno imam i lg 49uh8500 (high end), i u stanu samsung 7 serije (low end) iz 2020 godine.

Ali ovaj LG ih jede za dorucak :)

Htio sam se namiriti na 5-6 godina da sam rahat, cak sam doplatio za dodatnu garanciju, ali eto valjace cekati da dodje C3 pa da mi ne mogu uvalit koristen.
Imam isti taj UH85 49", zadnja serija s 3D-om, eno ga u dr sobi, ne dam ga ni za brdo karamela :-D
Sto se ekupi tiče, mislim da su regularni, kad sam uzimao tv jasno sam im u chatu naglasio svoje "strahove", te da zbog same tehnologije ne želim OLED tv koji je radio i jedan jedini minut, dobio sam odgovor da ekupi ne prodaje polovne stvari , da nije vraćen i da je fabrički zapakiran.
Mislim da technoshop kao uvoznik ne smije slati partnerima vraćene televizore, ovo su vj izložbeni modeli ili su ih prodali nekome, pa su vraćeni iz nekog razloga i tuše ih dalje u nadi da će ga neko na kraju ipak uzeti, što će na kraju najvj i biti.
Dugo je da čekaš c3 hahaha, mislim da ne bi trebalo bit problema sa ekupi, to je moje iskustvo s njima, al ti najbolje znaš :thumbup:
-Chesterfield-

#22266 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by -Chesterfield- »

Najgore je prodati forumašu TV koji je pročitao sve moguće o televizorima... :D

Šta inače uvoznici rade sa tim feleričnim televizorima?
nike_tz

#22267 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nike_tz »

-Chesterfield- wrote: 15/01/2023 17:02 Najgore je prodati forumašu TV koji je pročitao sve moguće o televizorima... :D

Jos gore kad je kupac solutions arhitect sa 15 godina iskustva pa bez servisnog daljinskog pokrene servis menu :)

Koga zanima mogu poslati projekat u pythonu ali radi samo za LG televizore (moze i na Windows, linux i Mac OS), ima i windows aplikacija ali kod mene nije radila na Windows 7.
zippoo87

#22268 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

nike_tz wrote: 15/01/2023 17:32
-Chesterfield- wrote: 15/01/2023 17:02 Najgore je prodati forumašu TV koji je pročitao sve moguće o televizorima... :D

Jos gore kad je kupac solutions arhitect sa 15 godina iskustva pa bez servisnog daljinskog pokrene servis menu :)

Koga zanima mogu poslati projekat u pythonu ali radi samo za LG televizore (moze i na Windows, linux i Mac OS), ima i windows aplikacija ali kod mene nije radila na Windows 7.
Te firme za prodaju tehnike su otjerale svakog iole sposobnog prodavca i sada tu rade bivsi konobari,sibicari,levati i slicni koji o tehnici znaju nista ali zato idu na ove oprobane ciganske metode,pa ako prodje prodje.
Umjesto da debili razmisljaju da ako neko daje 2500 KM da zna sta kupuje i kako se sa tom robom rukuje,oni idu na onu,svi su ljudi glupi,nema sanse da provali.
I onda nalete na ljude koji znaju sta hoce za svoj novac.

Iskreno se nadam da ces ih prijaviti inspekciji kada zavrsis sa njima.
vojopd

#22269 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by vojopd »

Jesi li uzimao online tv ili u radnji?
nike_tz

#22270 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nike_tz »

vojopd wrote: 15/01/2023 17:58 Jesi li uzimao online tv ili u radnji?
Otisao u radnju rekao sta hocu platio i sutradan mi dovukli tv, jer ga nije bilo tu u radnji.
typeOnegative

#22271 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

ma idioti , mislim da velika većina ljudi koji kupuju takve uređaje itekako znaju što traže . Tačno ih treba razapet , šljam s dna kace . čim se to bavi fuj :run:
Što se servis menua tiče ja sam išao na jednostavniji način , može i preko linka koji otvara service menu app direktno iz browsera . Provjerio br radnih sati , jel EVO panel unutra i na kraju malo falilo da ga prebacim u G1 mode :lol:
Odustao na kraju , nije vrijedno rizika zbog nekih 8-10 procenata višeg peak-a , al zasvrbilo me iskreno :lol:
nike_tz

#22272 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nike_tz »

typeOnegative wrote: 15/01/2023 18:49

ma idioti , mislim da velika većina ljudi koji kupuju takve uređaje itekako znaju što traže . Tačno ih treba razapet , šljam s dna kace . čim se to bavi fuj :run:
Što se servis menua tiče ja sam išao na jednostavniji način , može i preko linka koji otvara service menu app direktno iz browsera . Provjerio br radnih sati , jel EVO panel unutra i na kraju malo falilo da ga prebacim u G1 mode :lol:
Odustao na kraju , nije vrijedno rizika zbog nekih 8-10 procenata višeg peak-a , al zasvrbilo me iskreno :lol:
Ja bi bio oprezan preko onog ruskog linka jer ne znas sta ti postavi na tv. Jer ako odes na tu stranicu iz browsera na laptopu vidjeces da je neki jailbreak i ilegalno trziste aplikacija.

Takodje, sta god da se izmijeni ima log i gubi se garancija. Tako da view only.

Sto se tice ovog library u pythonu to je open source i svako moze vidjeti sta je unutra.
typeOnegative

#22273 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

nike_tz wrote: 15/01/2023 18:52
typeOnegative wrote: 15/01/2023 18:49

Ja bi bio oprezan preko onog ruskog linka jer ne znas sta ti postavi na tv. Jer ako odes na tu stranicu iz browsera na laptopu vidjeces da je neki jailbreak i ilegalno trziste aplikacija.

Takodje, sta god da se izmijeni ima log i gubi se garancija. Tako da view only.

Sto se tice ovog library u pythonu to je open source i svako moze vidjeti sta je unutra.
znam , poznato mi je da se gubi garancija i da je ruska stranica i da nije preporučena .Prije ulaska raspitao sam se na bug forumu . Tamo su svi tako ušli a hrpa ih je s OLEDima i niko nije imao problem .Jbg morao sam provjerit jel 0 sati i jel EVO unutra, samo sam jednom i ušao i tjt .

Ako ti nije problem šibni taj library :thumbup:
betametazon

#22274 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by betametazon »

Zaintrigiraste me sa ovim vremenom rada...valja li ovo sta :mrgreen:

Image
image hosting
diablobih

#22275 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Pa u redu je to. 7 dana radi tv.
Post Reply