bilo je takih jos koji su se pravili grbavi - pa su zavrsili razbagerani.....giannibelif wrote: ↑15/01/2023 09:11 Zbog tih stvari se ja ovdje i ponašam maltene kao stranac. Sutra ako dodje do takve situacije, ja mogu biti ili posmatrač ili prevodilac u nekom EUFOR bataljonu, a i na to gledam drugačije otkako sam dobio dijete. Ja ginuti neću za jedan dio stanovništva koji me ne smatra svojim niti će moje dijete.
Ukrajina
- skrbavi-admin
#142001 Re: Ukrajina
- Čitalac
#142002 Re: Ukrajina
Gradonačelnik Dnipropetrovska Boris Filatov kaže da se SBU mora pozabaviti Arestovičem nakon njegove izjave da je u jučerašnjem napadu zgrada pogođena pošto je ukrajinska pvo „oborila ruski projektil“. U napadu su za sada poginule 23 osobe, 44 se vode kao nestale, a ranjeno je više od 70 ljudi.
Arestovič je sinoć na Youtubu kanalu Feigin Live, u emisiji koju je već pogledalo milion i po ljudi, izjavio da je ruski projektil zapravo oboren.
- Od prvog dana rata govorim da je Arestovič narcisoidni skot i ološ. Ali u kabinetu neko očito stoji iza njega. Žao mi je, nisam se mogao suzdržati, SBU i protuobavještajna služba moraju reagirati – napisao je Filatov.
Arestovič je sinoć na Youtubu kanalu Feigin Live, u emisiji koju je već pogledalo milion i po ljudi, izjavio da je ruski projektil zapravo oboren.
- Projektil koji je uništio neboder u Dnipropetrovsku oborio je ukrajinski sustav protuzračne obrane. Raketa je oborena, pala je na neboder i eksplodirala prilikom pada - kazao je Arestovič.
-
detroit-mercy
#142003 Re: Ukrajina
Odvadi malo, da USA i Briti nisu stali iza kurac bi bilo ista od toga. Sve neki analiticari u PM.skrbavi-admin wrote: ↑15/01/2023 11:29 Ukrajina je prepustena sama sebi.... bila je otpocetka zavaljena i namjestena rutaljima na volej......licemjernost zapada ostaje zauvijek i oduvijek jedna nepobitna konstanta i cinjenica..... najvece cojstvo pokazase ove najjadnije drzavice estonije litvanije i sl.....ove velike kurve su isle na noge putleru dok je uveliko stemo ukrajinu
-
detroit-mercy
#142004 Re: Ukrajina
Sta je svije i kako definises svijet, skini malo naocare. Vise od pola svijeta boli kurac za UK, jedan dobar dio svijeta je otvoreno uz ili precutno uz Rusiju i na kraju imas zemlje koje su uz Ukrajinu. Tako da kada kazes svijet sta podrazumijevas pod svijetmishic wrote: ↑15/01/2023 11:37 To da će "svijet morati dati nešto Rusima" i jeste uzrok ili razlog cikličnog ponavljanja ovoga bezumlja koje Rusija provodi.
Dok god svijet ne bude spreman podnijeti teret principijelnog nepopuštanja sili do tada nema niti može biti prekidanja tog lanca terora i nasilja.
- skrbavi-admin
#142005 Re: Ukrajina
stali aha 6 mj kasnijedetroit-mercy wrote: ↑15/01/2023 14:53Odvadi malo, da USA i Briti nisu stali iza kurac bi bilo ista od toga. Sve neki analiticari u PM.skrbavi-admin wrote: ↑15/01/2023 11:29 Ukrajina je prepustena sama sebi.... bila je otpocetka zavaljena i namjestena rutaljima na volej......licemjernost zapada ostaje zauvijek i oduvijek jedna nepobitna konstanta i cinjenica..... najvece cojstvo pokazase ove najjadnije drzavice estonije litvanije i sl.....ove velike kurve su isle na noge putleru dok je uveliko stemo ukrajinu
-
detroit-mercy
#142006 Re: Ukrajina
Eto ti sjedis u Pentagonu i znas da su stali 6 mjesci kasnijeskrbavi-admin wrote: ↑15/01/2023 15:02stali aha 6 mj kasnijedetroit-mercy wrote: ↑15/01/2023 14:53
Odvadi malo, da USA i Briti nisu stali iza kurac bi bilo ista od toga. Sve neki analiticari u PM.![]()
- skrbavi-admin
#142007 Re: Ukrajina
mogu ja i obrnuto - eto ti sjedis u pentagonu pa znas da su 6 mjeseci ranijedetroit-mercy wrote: ↑15/01/2023 15:03Eto ti sjedis u Pentagonu i znas da su stali 6 mjesci kasnije.
btw jel to isti onaj Pentagon sto je reko da daju Ukrajini maksimalno 96h..... ah jos jedan us prdoklacar do besvijesti
-
Maliodmene
#142008 Re: Ukrajina
Ta njihova procjena je mozda i spasila Ukrajinu i Kijev jer su se levati upecali i krenuli na Kijev bez mozga. Nikad nemoj potcjenjivati Pentagon, oni znaju sta ce Putin posrat prije nego sto ovaj ode u wc.skrbavi-admin wrote: ↑15/01/2023 15:05mogu ja i obrnuto - eto ti sjedis u pentagonu pa znas da su 6 mjeseci ranijedetroit-mercy wrote: ↑15/01/2023 15:03
Eto ti sjedis u Pentagonu i znas da su stali 6 mjesci kasnije.
btw jel to isti onaj Pentagon sto je reko da daju Ukrajini maksimalno 96h..... ah jos jedan us prdoklacar do besvijesti
-
detroit-mercy
#142009 Re: Ukrajina
Izbroji svu materijalnu, obavjestajnu, financijsku pomoc koju je USA pruzila pa onda lupetaj.skrbavi-admin wrote: ↑15/01/2023 15:05mogu ja i obrnuto - eto ti sjedis u pentagonu pa znas da su 6 mjeseci ranijedetroit-mercy wrote: ↑15/01/2023 15:03
Eto ti sjedis u Pentagonu i znas da su stali 6 mjesci kasnije.
Iza zatvorenih vrata se puo vise desava nego sto pokupis po forumu. Na tvoju zalost, da ti opet ponovim da nije njih i Brita, druga bi se pjesma pjevala.
- skrbavi-admin
#142010 Re: Ukrajina
ne osporavam ja nista / al je puno toga indiciralo da su ukrajince pustili niz vodu.... da nije tako dali bi im oruzje prije a ne poslije putlerovih igranja sa lazima o vjezbamaMaliodmene wrote: ↑15/01/2023 15:09Ta njihova procjena je mozda i spasila Ukrajinu i Kijev jer su se levati upecali i krenuli na Kijev bez mozga. Nikad nemoj potcjenjivati Pentagon, oni znaju sta ce Putin posrat prije nego sto ovaj ode u wc.skrbavi-admin wrote: ↑15/01/2023 15:05
mogu ja i obrnuto - eto ti sjedis u pentagonu pa znas da su 6 mjeseci ranije
- skrbavi-admin
#142011 Re: Ukrajina
mrsko mi... haj ti matere ti.detroit-mercy wrote: ↑15/01/2023 15:10Izbroji svu materijalnu, obavjestajnu, financijsku pomoc koju je USA pruzila pa onda lupetaj.skrbavi-admin wrote: ↑15/01/2023 15:05
mogu ja i obrnuto - eto ti sjedis u pentagonu pa znas da su 6 mjeseci ranije
Iza zatvorenih vrata se puo vise desava nego sto pokupis po forumu. Na tvoju zalost, da ti opet ponovim da nije njih i Brita, druga bi se pjesma pjevala.
-
Maliodmene
#142012 Re: Ukrajina
Nije niko njih napustio. Ameri su im postavili vojsku na zdrave temelje poslije 2014.skrbavi-admin wrote: ↑15/01/2023 15:10ne osporavam ja nista / al je puno toga indiciralo da su ukrajince pustili niz vodu.... da nije tako dali bi im oruzje prije a ne poslije putlerovih igranja sa lazima o vjezbamaMaliodmene wrote: ↑15/01/2023 15:09
Ta njihova procjena je mozda i spasila Ukrajinu i Kijev jer su se levati upecali i krenuli na Kijev bez mozga. Nikad nemoj potcjenjivati Pentagon, oni znaju sta ce Putin posrat prije nego sto ovaj ode u wc.
-
detroit-mercy
#142013 Re: Ukrajina
Koliko znam, Jevelinima i Stingerima su jebavali Ruse jos od napada na Kijev ali to ipak nije nakon 6 mjeseci, ne znam od koga su samo dobili Jeveline, ustroj vojske su im radili Ameri i Briti, obavjestani podaci dolazili od koga da ne nabrajam sta sve prije i poslije.skrbavi-admin wrote: ↑15/01/2023 15:10ne osporavam ja nista / al je puno toga indiciralo da su ukrajince pustili niz vodu.... da nije tako dali bi im oruzje prije a ne poslije putlerovih igranja sa lazima o vjezbamaMaliodmene wrote: ↑15/01/2023 15:09
Ta njihova procjena je mozda i spasila Ukrajinu i Kijev jer su se levati upecali i krenuli na Kijev bez mozga. Nikad nemoj potcjenjivati Pentagon, oni znaju sta ce Putin posrat prije nego sto ovaj ode u wc.
- skrbavi-admin
#142014 Re: Ukrajina
joj jos jedan..... kakve ba zdrave temelje usli u ukrajinu ko gladno krme u kupus..... trazili ljudi dozvole od njih da posalju vlastite javeline i ostalu PO pjesacku opremu...... kad su vidjeli da ode sve u kurac sad salju sve zivo, auta, oklopna vozila, raketne sisteme i opet ih ogranicavaju sa HIMARSima koji imaju kratak domet......Maliodmene wrote: ↑15/01/2023 15:12Nije niko njih napustio. Ameri su im postavili vojsku na zdrave temelje poslije 2014.skrbavi-admin wrote: ↑15/01/2023 15:10
ne osporavam ja nista / al je puno toga indiciralo da su ukrajince pustili niz vodu.... da nije tako dali bi im oruzje prije a ne poslije putlerovih igranja sa lazima o vjezbama
- skrbavi-admin
#142015 Re: Ukrajina
Javeline dobili od ovih jadnika koji su prije bili ruske gubernije jer im je gorilo pod noktima misleci da su sljedeci.... od amera tesko da su drito dobili odmah....detroit-mercy wrote: ↑15/01/2023 15:14Koliko znam, Jevelinima i Stingerima su jebavali Ruse jos od napada na Kijev ali to ipak nije nakon 6 mjeseci, ne znam od koga su samo dobili Jeveline, ustroj vojske su im radili Ameri i Briti, obavjestani podaci dolazili od koga da ne nabrajam sta sve prije i poslije.skrbavi-admin wrote: ↑15/01/2023 15:10
ne osporavam ja nista / al je puno toga indiciralo da su ukrajince pustili niz vodu.... da nije tako dali bi im oruzje prije a ne poslije putlerovih igranja sa lazima o vjezbama
-
detroit-mercy
#142016 Re: Ukrajina
Blizu 50 milijardiskrbavi-admin wrote: ↑15/01/2023 15:12mrsko mi... haj ti matere ti.detroit-mercy wrote: ↑15/01/2023 15:10
Izbroji svu materijalnu, obavjestajnu, financijsku pomoc koju je USA pruzila pa onda lupetaj.
- skrbavi-admin
#142017 Re: Ukrajina
sve ce to bit naplaceno sa kamatama.... nista amer ne daje dzaba roki..... nije amerika humanitarna.... a mrdnuli ste malo i ekonomiju / radi proizvodnja specijalnih celika, eksploziva, preciznih, optickih sistema..... uvaljuju Evropi plin po visestruko vecim cijenamadetroit-mercy wrote: ↑15/01/2023 15:18Blizu 50 milijardi, jel treba i da ti izbrojim svaki metak
. Da ne pricamo sta licemjerni lend/lease program znaci za Ukrajinu. Al malo je, predpostavljam da ti pola svoje plate saljes u Ukrajinu jer si pravo zabrinut
.
i nadam se da ce gubare isprasit iz drzave.... ako je mogo usrani afganistan 2 sile - mogli bi vala i oni sa svim igrackama koje im se salju - nadam se......
Last edited by skrbavi-admin on 15/01/2023 15:25, edited 1 time in total.
-
detroit-mercy
#142019 Re: Ukrajina
Predpostavljam da je kod tebe i takvih kao ti dzabe. Nista, onda neka se Ameri povuku pa ti i tvoji jarani financirajte i uzimajte kajmakskrbavi-admin wrote: ↑15/01/2023 15:20sve ce to bit naplaceno sa kamatama.... nista amer ne daje dzaba roki..... nije amerika humanitarna.... a mrdnuli ste malo i ekonomiju / radi proizvodnja specijalnih celika, eksploziva, preciznih, optickih sistema..... sve to ima svoje reperkusije....detroit-mercy wrote: ↑15/01/2023 15:18
Blizu 50 milijardi, jel treba i da ti izbrojim svaki metak
. Da ne pricamo sta licemjerni lend/lease program znaci za Ukrajinu. Al malo je, predpostavljam da ti pola svoje plate saljes u Ukrajinu jer si pravo zabrinut
.
i ko kaze da ja ne dajem..... ti placas galon ko ja litar goriva roki.... pa ti vidi ko koliko placa![]()
![]()
![]()
Ah ta zla Amerika, nije Rusija napala Ukrajinu nego se je Rusija branila od zle Amerike.
- skrbavi-admin
#142020 Re: Ukrajina
haj ba popusti vise sa amerikom posto si naporandetroit-mercy wrote: ↑15/01/2023 15:25Predpostavljam da je kod tebe i takvih kao ti dzabe. Nista, onda neka se Ameri povuku pa ti i tvoji jarani financirajte i uzimajte kajmakskrbavi-admin wrote: ↑15/01/2023 15:20
sve ce to bit naplaceno sa kamatama.... nista amer ne daje dzaba roki..... nije amerika humanitarna.... a mrdnuli ste malo i ekonomiju / radi proizvodnja specijalnih celika, eksploziva, preciznih, optickih sistema..... sve to ima svoje reperkusije....
i ko kaze da ja ne dajem..... ti placas galon ko ja litar goriva roki.... pa ti vidi ko koliko placa![]()
![]()
![]()
.
Ah ta zla Amerika, nije Rusija napala Ukrajinu nego se je Rusija branila od zle Amerike.
-
detroit-mercy
#142021 Re: Ukrajina
Haj popusti i ti vise sa tim svojim placipicka postovima i licemjernom zapadu i kako su ostavili Ukrajinu. Na kraju krajeva, gdje pise da moraju i centa poslati Ukrajini.skrbavi-admin wrote: ↑15/01/2023 15:26haj ba popusti vise sa amerikom posto si naporandetroit-mercy wrote: ↑15/01/2023 15:25
Predpostavljam da je kod tebe i takvih kao ti dzabe. Nista, onda neka se Ameri povuku pa ti i tvoji jarani financirajte i uzimajte kajmak.
Ah ta zla Amerika, nije Rusija napala Ukrajinu nego se je Rusija branila od zle Amerike.![]()
![]()
- Peacean
#142022 Re: Ukrajina
Mislim da nisu vjerovali da Ukrajina može vojno da se odbrani od Rusije, pa su im zato davali ručne sisteme kako bi mogli da vode gerilske borbe protiv ruske okupacije. Kada su shvatili da je ruska vojska papirni tigar i da UA ima realne šanse odmah su krenuli sa težom tehnikom. Niko nije nepogriješiv.detroit-mercy wrote: ↑15/01/2023 15:14Koliko znam, Jevelinima i Stingerima su jebavali Ruse jos od napada na Kijev ali to ipak nije nakon 6 mjeseci, ne znam od koga su samo dobili Jeveline, ustroj vojske su im radili Ameri i Briti, obavjestani podaci dolazili od koga da ne nabrajam sta sve prije i poslije.skrbavi-admin wrote: ↑15/01/2023 15:10
- skrbavi-admin
#142023 Re: Ukrajina
hvala ti sto si rekao na umjesan nacin ono sto sam mislio / to je to, al upravo je to razlog za vjerovanje kako su bili uglavnom pusteni niz vodu......Peacean wrote: ↑15/01/2023 15:28Mislim da nisu vjerovali da Ukrajina može vojno da se odbrani od Rusije, pa su im zato davali ručne sisteme kako bi mogli da vode gerilske borbe protiv ruske okupacije. Kada su shvatili da je ruska vojska papirni tigar i da UA ima realne šanse odmah su krenuli sa težom tehnikom. Niko nije nepogriješiv.detroit-mercy wrote: ↑15/01/2023 15:14
Koliko znam, Jevelinima i Stingerima su jebavali Ruse jos od napada na Kijev ali to ipak nije nakon 6 mjeseci, ne znam od koga su samo dobili Jeveline, ustroj vojske su im radili Ameri i Briti, obavjestani podaci dolazili od koga da ne nabrajam sta sve prije i poslije.
- skrbavi-admin
#142024 Re: Ukrajina
smaras rokidetroit-mercy wrote: ↑15/01/2023 15:27Haj popusti i ti vise sa tim svojim placipicka postovima i licemjernom zapadu i kako su ostavili Ukrajinu. Na kraju krajeva, gdje pise da moraju i centa poslati Ukrajini.
-
detroit-mercy
#142025 Re: Ukrajina
To je ono sto mi predpostavljamo i sto ovako po forumu citamo. Ima tu ipak masa drugih stvari, sta je sve radjeno iza zatvorenih vrata, koje obavjestajne procjene, podatci, neke stvari ce se saznati tek nakon godina i godina. Naivno je vjerovati da je Ukrajina bila prepustena sama sebi jer nije. Na drugu stranu, naivno se gleda na NATO kao jedinstvenu organizaciju. Macaron na pocetku oklijeva, Erodogan, ko zna sta on fura, Nijemci, cio obavjestani aparat im bio pun Ruskih spijuna. Prvo je trebalo malo reda napraviti u sopstvenoj kuci pa onda ici dalje. Pa nije nikakva tajna da su cak i ove ofanzivne operacije UA vodjene bazirane na obavjestajnim podacima/procjenama/alogritima NATOa. Da ne pricamo, koliko godina vec razlicite organizacije iz US i GB pomazu u preustroju UA i njenoj sposobnosti da se odupre mnogo jacem protivniku. Eto preko noci je promijenjena doktrina i ustroj Ukrajinske vojske. I to sve kada se zna da je uA i obavjestani aparat prepun Ruskih spijuna i operativaca. Ovoj rat koji se vodi na vise frontova, ne samo na teritoriji Ukrajine nego i unutar struktura zemalja saveznica a da o globalnom planu ne pricamo. Dosta je tu interesa i sukoba interesa da bi se sve podvelo pod onu "podaj im HIMARS-e", jest podaj im i sta onda?Peacean wrote: ↑15/01/2023 15:28Mislim da nisu vjerovali da Ukrajina može vojno da se odbrani od Rusije, pa su im zato davali ručne sisteme kako bi mogli da vode gerilske borbe protiv ruske okupacije. Kada su shvatili da je ruska vojska papirni tigar i da UA ima realne šanse odmah su krenuli sa težom tehnikom. Niko nije nepogriješiv.detroit-mercy wrote: ↑15/01/2023 15:14
Koliko znam, Jevelinima i Stingerima su jebavali Ruse jos od napada na Kijev ali to ipak nije nakon 6 mjeseci, ne znam od koga su samo dobili Jeveline, ustroj vojske su im radili Ameri i Briti, obavjestani podaci dolazili od koga da ne nabrajam sta sve prije i poslije.