Pakao je prazan i svi đavoli su ovdje.Hell is empty and all the devils are here
William Shakespeare
koljač iz sirije
Pakao je prazan i svi đavoli su ovdje.Hell is empty and all the devils are here
William Shakespeare
E cuj impresioniram. Ovdje sam ti poredao fakte I to iz prve ruke. Bio sam sa jedinicom na Grabovici eh kako je ta linija tanka kad usijane glave pocnu klati bez razloga. Na Igmanu sam gledao momka skida gace ljudima na kamionu da vidi ko je osunecen, ne bi ti trebao kodni naziv, chuna ne laze. Doduse momku su zaklali oca i brata a drugog brata i majku ubili nakon 15 dana. Eh hajde ti sad njemu objasni kako ne ganjati pravdu.drug_profi wrote: ↑14/01/2023 22:10Ovo sve sto si napisao u zelji da me impresioniras, prepadnes, ili ko zna sta, je bullshit.hatemondays wrote: ↑14/01/2023 03:51 Ovaj rat u Ukrajini nije ni blizu nasem. A sad off druze profi da ti objasnim neke stvari a znam puno koji vi obicni vojnici ne znate a niste ni trebali znati. Promjena se desila poslije Ahmica , kad o SA pricamo prvi put se napravila lista sa svim pripadnicima drugih nacionalnosti. Doslo se do zida jebiga, prvi put se nije imalo kud, zatvoreni hermeticki. Popisani su svi koji nisu muslimani. Taj spisak se vratio nakon pada Srebrenice I vidi cuda niko ne plati glavom od silnih mudzahedina. O dolasku bradatih ovdje moras razumjeti uz oruzje koje smo dobili od irana ulazio je I paket ovih sumnjivih tipova tj.agenata u belaju se ne gleda u zube. Tunel je okrenuo nas u pogresnom pravcu , dolaze 2 struje i te dvije struje jos kruze. Tunel nam je uzeo dusu, zbog tunela su moj komandant I ostala ekipa lupali sakama od sto ispred Alije, zbog tunela smo imali nase minobace okrenute prema predsjednistvu. Zbog tunela smo izgubili elan i skontali da su tu mnogi koji samo zele da se opare. Podijelili smo se i tu je nasoj idealnoj borbi dosao kraj. I vjeruj mi poslije Ahmica i rusenja mosta u Mostaru hrvatsko uho u SA ne bi ostalo da nije bilo Alije, bilo je puno onih zednih krvi cekao se samo znak, srpsko uho ne bi ostalo da opet nije bilo Alije.
Da se pitalo mojih komandanata srpska kokos ne bi ostala. Ali opet je razum preovladao a biti imalo razuman u toj situaciji je bas bila vrlina. I za kraj da se Armija toliko radikirala kosto se palamudi ti moj profi bi vec u vjecnim lovistima a nije da nije bilo takvih koji bi to s pjesmom odradili. Mi normalni smo preovladali i zato mi je muka slusati kad trpate postene branioce u neki radikalni kos. Imamo se mi stitidi cega u ratu ali kad se komparimo sa komsijama mi smo princeze. Da se taj tamni vilajet ostvario ti i ostali koji nisu tzv. nasi ne bi dozivjeli da tipkate ovdje , brutalno i iskreno. Da sam ja zivio u Zvirniku ili Mostaru vjerovatno ne bi tipkao ovdje.Voli te brat mondays I nek je Slava,Ukrajini i nek nam je ziva nasa Bosna.
Ti bukvalno kazes, mi smo u stvari fasisti i koljaci, isti kao i cetnici, ali smo ipak odlucili da nam se ne isplati otkriti se.
Isto ovako su ubijali čečene, pa ništagiannibelif wrote: ↑14/01/2023 22:20 Kako Rusi i Rusija misle opstati generalno na svjetskoj pozornici nakon ovih stvari? Hajde da se sad potpiše sporazum i zaustavi se rat, oni bez duže političke i ekonomske izolacije ne mogu proći. Nema mira u samoj Rusiji na duge staze. Nevjerovatno kakva idiotska ideološka indoktrinacija je poklopila kompletan državni sistem.
Da, ali je to bilo u sklopu granica, pa je svijet samo posmatrao.smjesko071 wrote: ↑15/01/2023 09:08Isto ovako su ubijali čečene, pa ništagiannibelif wrote: ↑14/01/2023 22:20 Kako Rusi i Rusija misle opstati generalno na svjetskoj pozornici nakon ovih stvari? Hajde da se sad potpiše sporazum i zaustavi se rat, oni bez duže političke i ekonomske izolacije ne mogu proći. Nema mira u samoj Rusiji na duge staze. Nevjerovatno kakva idiotska ideološka indoktrinacija je poklopila kompletan državni sistem.
Ja mislim,da se taj period spremnost davanja borbenih aviona bliži. Putler je već odavno ljut,ali zapad je vidio da je potpuno nemoćan. Razočarenje i buđenje zapada je veće od bilo kakvog straha prema Rusiji. Zapad će tjerati do kraja,ne radi Ukrajinca,nego radi sebe prije svega. Ovu šansu,koju im je Putler omogućio je jedinstvena na kojem će zapad utvrditi svoju snagu za budućnost. Biće i aviona…
Istorija nam je pokazala da su sva krvolocna carstva uvjek propadala, samo sto treba godina da prodje i da unisti zivot milionima ljudi, zato i nema sumnje da ce se Rusiji sve ovo vratiti ali ja mislim veoma ubrzo.drug_profi wrote: ↑14/01/2023 23:23Nekako uvijek dođe. Ne može se ovako ponašati, sve da imaš milion atomskih i sav gas ovog svijeta.DonieBrasco wrote: ↑14/01/2023 19:05 Doci ce im pred vrata ovo sve, nadam se po Srbiji, Bjelorusiji također.
Ja zaista nemam nimalo empatije za one koji ovo podrzavaju. Jednostavno im oduzimam status ljudskosti. Jer ljude karakterise empatija i razum.
Naravno da ima Rusa i Srba koji su normalni ljudi i na ovo gledaju ocima normalnih ljudi.
I njih bih svakako izdvojio iz tog kruga koje ne smatram ljudskim bicima.
I onda osvoje naselje od 10k ljudi i slave kao da su izbacili Hitlera iz Moskve, propaganda je cudo na cudima.Čitalac wrote: ↑14/01/2023 23:32 Ruski mediji reaguju na najavljenu isporuku tenkova Ukrajini pa zaključuju da je sve uzalud jer se u „zoni specijalne operacije“ već nalaze „modernizovani tenkovi T-90M koji su daleko bolji od zapadnih“.
“Sve je poboljšano, posada je pouzdano zaštićena, bolji su uređaji za promatranje, imam panoramu, mogu gledati 360 stupnjeva i ne trebam okretati glavu, sve vidim na računalu ", kaže komandir tenka Ruslan. Također je istakao mogućnost primanja informacija iz susjednih tenkova bez kontaktiranja. "Samo im napišemo koordinate, dovezu se i radimo zajedno. T-90 je eksplodirao na protutenkovskoj mini, gusjenica nije oštećena, samo je valjak otkinut, a cijela posada je netaknuta", rekao je zapovjednik.
Tenkisti smatraju T-90M "Proboj" najboljim tenkom korištenim tijekom specijalne operacije, ističući da je znatno superiorniji od ukrajinske opreme.
„Ovaj tenk je mnogo moćniji i jači od zapadnih, najbolji je u ovom trenutku“, podijelio je svoje mišljenje vozač-mehaničar Denis.
T-90M jedan je od najmodernijih tenkova na svijetu. Stroj je dobio novu kupolu, dinamičku zaštitu nove generacije, novi top, moderna sredstva komunikacije, snažniji motor i još mnogo toga. Ranije ovog tjedna objavljeno je da je "Uralvagonzavod" (kao dio koncerna UVZ dio Rosteca) isporučio Ministarstvu obrane još jednu seriju najnovijih tenkova T-90M Proryv.
Ne znam na cemu temeljis svoj optimizam. Naravno da bi svakom normalnom bilo drago da Ukrajina oslobodi Krim, ali vidjeli smo na primjeru Soledara da ni Rusi nisu jos za otpisati.p206 wrote: ↑15/01/2023 09:43 Svijet je licemjeran i Rusija će se vratiti u ekonomske tokove brzo.
Ukrajincima bi bilo najpametnije da na proljeće krenu u ofanzivu i ne staju do zime, i tu šta uzmu uzmu... mislim da mogu uzeti Krim, veliki dio juga, a istok vrlo teško.
"Svijet" ili "međunarodna zajednica" će morati nešto dati Rusima, ne što ih vole ili što se boje atomske bombe nego što su licemjeri. Bojim se da ni Ukrajina neće moći duže od ove godine jer će doći do istrošenosti. Obično ratovi traju 4 godine jer je to dokazano neki prirodni ciklus... a ovaj je visokog intenziteta i sumnjam da će duže od dvije godine.
https://www.bild.de/politik/inland/poli ... .bild.htmlUkrajina također očajnički želi borbene tenkove Leopard. Koliko ih možete nabaviti?
Papperger: Još uvijek imamo 22 vozila Leopard 2 koja bismo mogli pripremiti za upotrebu i isporučiti Ukrajini. Od Leoparda 1 još uvijek imamo oko 88 vozila. Ali ne možemo popraviti ove tenkove bez narudžbe, jer su troškovi nekoliko stotina milijuna eura. Rheinmetall to ne može unaprijed financirati.
Koliko bi trajao popravak tenkova Leopard?
Papperger: Gotovo godinu dana. Vozila se ne samo prefarbaju, već se moraju i preinačiti za ratnu misiju. Potpuno se rastavljaju i zatim ponovno sastavljaju. To znači da čak i ako se sutra donese odluka da možemo poslati naše tenkove Leopard u Kijev, isporuku treba očekivati početkom sljedeće godine.
Bas tako, sravnili Ceceniju itd, a sad Ceceni s Kadirovom na celo s njima Ukrajince napadaju, ludilo.smjesko071 wrote: ↑15/01/2023 09:08Isto ovako su ubijali čečene, pa ništagiannibelif wrote: ↑14/01/2023 22:20 Kako Rusi i Rusija misle opstati generalno na svjetskoj pozornici nakon ovih stvari? Hajde da se sad potpiše sporazum i zaustavi se rat, oni bez duže političke i ekonomske izolacije ne mogu proći. Nema mira u samoj Rusiji na duge staze. Nevjerovatno kakva idiotska ideološka indoktrinacija je poklopila kompletan državni sistem.
Ma sluge znam, ali opet. Ludilo sta se desi i sta se desava. Ne samo sa Cecenima, Ukrajina i Rusija i svijet citav. Poludio opet. Mislim nije normalan nikad bio, ali ovako sr*nje veliko dodze jednom u toliko godina. Ciklicno oko 50-tak.japin_mutapi wrote: ↑15/01/2023 12:55 nisu to čečeni to su kadirovci
pravi čečeni su na strani ukrajine
Da je pala Ukrajina, ili da padne, isto tako bi i Ukrajinci bili Putlerovo topovsko meso za dalje guranje prema zapadu. Nasao bi se vec neki Kadirov (imali su vec Janukovica).
mozemo bacat smajlije do sutra - al ostaje fakat ako je ovo uopste istina da neko ko ovakav cin pocini, ne cini sigurno iz gotive i sigurnosti nego zbog nanesene totalne nepravde dok mu je mozak bio ukljucen..... najtuznije je sto ce ostat bez imena i prezimena....