Ukrajina

Gandalf

#141976 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Hell is empty and all the devils are here

William Shakespeare
Pakao je prazan i svi đavoli su ovdje.

koljač iz sirije
hatemondays

#141977 Re: Ukrajina

Post by hatemondays »

drug_profi wrote: 14/01/2023 22:10
hatemondays wrote: 14/01/2023 03:51 Ovaj rat u Ukrajini nije ni blizu nasem. A sad off druze profi da ti objasnim neke stvari a znam puno koji vi obicni vojnici ne znate a niste ni trebali znati. Promjena se desila poslije Ahmica , kad o SA pricamo prvi put se napravila lista sa svim pripadnicima drugih nacionalnosti. Doslo se do zida jebiga, prvi put se nije imalo kud, zatvoreni hermeticki. Popisani su svi koji nisu muslimani. Taj spisak se vratio nakon pada Srebrenice I vidi cuda niko ne plati glavom od silnih mudzahedina. O dolasku bradatih ovdje moras razumjeti uz oruzje koje smo dobili od irana ulazio je I paket ovih sumnjivih tipova tj.agenata u belaju se ne gleda u zube. Tunel je okrenuo nas u pogresnom pravcu , dolaze 2 struje i te dvije struje jos kruze. Tunel nam je uzeo dusu, zbog tunela su moj komandant I ostala ekipa lupali sakama od sto ispred Alije, zbog tunela smo imali nase minobace okrenute prema predsjednistvu. Zbog tunela smo izgubili elan i skontali da su tu mnogi koji samo zele da se opare. Podijelili smo se i tu je nasoj idealnoj borbi dosao kraj. I vjeruj mi poslije Ahmica i rusenja mosta u Mostaru hrvatsko uho u SA ne bi ostalo da nije bilo Alije, bilo je puno onih zednih krvi cekao se samo znak, srpsko uho ne bi ostalo da opet nije bilo Alije.
Da se pitalo mojih komandanata srpska kokos ne bi ostala. Ali opet je razum preovladao a biti imalo razuman u toj situaciji je bas bila vrlina. I za kraj da se Armija toliko radikirala kosto se palamudi ti moj profi bi vec u vjecnim lovistima a nije da nije bilo takvih koji bi to s pjesmom odradili. Mi normalni smo preovladali i zato mi je muka slusati kad trpate postene branioce u neki radikalni kos. Imamo se mi stitidi cega u ratu ali kad se komparimo sa komsijama mi smo princeze. Da se taj tamni vilajet ostvario ti i ostali koji nisu tzv. nasi ne bi dozivjeli da tipkate ovdje , brutalno i iskreno. Da sam ja zivio u Zvirniku ili Mostaru vjerovatno ne bi tipkao ovdje.Voli te brat mondays I nek je Slava,Ukrajini i nek nam je ziva nasa Bosna.
Ovo sve sto si napisao u zelji da me impresioniras, prepadnes, ili ko zna sta, je bullshit.
Ti bukvalno kazes, mi smo u stvari fasisti i koljaci, isti kao i cetnici, ali smo ipak odlucili da nam se ne isplati otkriti se.
E cuj impresioniram. Ovdje sam ti poredao fakte I to iz prve ruke. Bio sam sa jedinicom na Grabovici eh kako je ta linija tanka kad usijane glave pocnu klati bez razloga. Na Igmanu sam gledao momka skida gace ljudima na kamionu da vidi ko je osunecen, ne bi ti trebao kodni naziv, chuna ne laze. Doduse momku su zaklali oca i brata a drugog brata i majku ubili nakon 15 dana. Eh hajde ti sad njemu objasni kako ne ganjati pravdu.
U prljavim ratovima kao sto je ovaj i nas ta tanka linija u kojoj luda istraumirana glava misli 100 milja na sat cesto ode pogresnim putem, poslije bude kasno ali glava nema.
Hvala bogu nije nas previse zastranilo a sta su nam radili dobro je iko ostao ziv u carsiji.
smjesko071

#141978 Re: Ukrajina

Post by smjesko071 »

giannibelif wrote: 14/01/2023 22:20 Kako Rusi i Rusija misle opstati generalno na svjetskoj pozornici nakon ovih stvari? Hajde da se sad potpiše sporazum i zaustavi se rat, oni bez duže političke i ekonomske izolacije ne mogu proći. Nema mira u samoj Rusiji na duge staze. Nevjerovatno kakva idiotska ideološka indoktrinacija je poklopila kompletan državni sistem.
Isto ovako su ubijali čečene, pa ništa
giannibelif

#141979 Re: Ukrajina

Post by giannibelif »

Zbog tih stvari se ja ovdje i ponašam maltene kao stranac. Sutra ako dodje do takve situacije, ja mogu biti ili posmatrač ili prevodilac u nekom EUFOR bataljonu, a i na to gledam drugačije otkako sam dobio dijete. Ja ginuti neću za jedan dio stanovništva koji me ne smatra svojim niti će moje dijete.
giannibelif

#141980 Re: Ukrajina

Post by giannibelif »

smjesko071 wrote: 15/01/2023 09:08
giannibelif wrote: 14/01/2023 22:20 Kako Rusi i Rusija misle opstati generalno na svjetskoj pozornici nakon ovih stvari? Hajde da se sad potpiše sporazum i zaustavi se rat, oni bez duže političke i ekonomske izolacije ne mogu proći. Nema mira u samoj Rusiji na duge staze. Nevjerovatno kakva idiotska ideološka indoktrinacija je poklopila kompletan državni sistem.
Da, ali je to bilo u sklopu granica, pa je svijet samo posmatrao.
p206

#141981 Re: Ukrajina

Post by p206 »

Svijet je licemjeran i Rusija će se vratiti u ekonomske tokove brzo.

Ukrajincima bi bilo najpametnije da na proljeće krenu u ofanzivu i ne staju do zime, i tu šta uzmu uzmu... mislim da mogu uzeti Krim, veliki dio juga, a istok vrlo teško.
"Svijet" ili "međunarodna zajednica" će morati nešto dati Rusima, ne što ih vole ili što se boje atomske bombe nego što su licemjeri. Bojim se da ni Ukrajina neće moći duže od ove godine jer će doći do istrošenosti. Obično ratovi traju 4 godine jer je to dokazano neki prirodni ciklus... a ovaj je visokog intenziteta i sumnjam da će duže od dvije godine.
CrveniKuk

#141982 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Gandalf wrote: 15/01/2023 08:37

nadam se što bržoj isporuci, topničkih cijevi ukrajincima najviše i fali u cijeloj ovoj agresiji

@CrveniKuk ne vjerujem da će im dati bilo šta iz air force oblasti, još uvijek zapadnjaci gaje neke iluzije o rujama, miru i strahuju od osvete ako mnogo naljute putlera
Ja mislim,da se taj period spremnost davanja borbenih aviona bliži. Putler je već odavno ljut,ali zapad je vidio da je potpuno nemoćan. Razočarenje i buđenje zapada je veće od bilo kakvog straha prema Rusiji. Zapad će tjerati do kraja,ne radi Ukrajinca,nego radi sebe prije svega. Ovu šansu,koju im je Putler omogućio je jedinstvena na kojem će zapad utvrditi svoju snagu za budućnost. Biće i aviona…
Ironmen

#141983 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

drug_profi wrote: 14/01/2023 23:23
DonieBrasco wrote: 14/01/2023 19:05 Doci ce im pred vrata ovo sve, nadam se po Srbiji, Bjelorusiji također.
Nekako uvijek dođe. Ne može se ovako ponašati, sve da imaš milion atomskih i sav gas ovog svijeta.
Ja zaista nemam nimalo empatije za one koji ovo podrzavaju. Jednostavno im oduzimam status ljudskosti. Jer ljude karakterise empatija i razum.
Naravno da ima Rusa i Srba koji su normalni ljudi i na ovo gledaju ocima normalnih ljudi.
I njih bih svakako izdvojio iz tog kruga koje ne smatram ljudskim bicima.
Istorija nam je pokazala da su sva krvolocna carstva uvjek propadala, samo sto treba godina da prodje i da unisti zivot milionima ljudi, zato i nema sumnje da ce se Rusiji sve ovo vratiti ali ja mislim veoma ubrzo.
Ironmen

#141984 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Čitalac wrote: 14/01/2023 23:32 Ruski mediji reaguju na najavljenu isporuku tenkova Ukrajini pa zaključuju da je sve uzalud jer se u „zoni specijalne operacije“ već nalaze „modernizovani tenkovi T-90M koji su daleko bolji od zapadnih“.
“Sve je poboljšano, posada je pouzdano zaštićena, bolji su uređaji za promatranje, imam panoramu, mogu gledati 360 stupnjeva i ne trebam okretati glavu, sve vidim na računalu ", kaže komandir tenka Ruslan. Također je istakao mogućnost primanja informacija iz susjednih tenkova bez kontaktiranja. "Samo im napišemo koordinate, dovezu se i radimo zajedno. T-90 je eksplodirao na protutenkovskoj mini, gusjenica nije oštećena, samo je valjak otkinut, a cijela posada je netaknuta", rekao je zapovjednik.
Tenkisti smatraju T-90M "Proboj" najboljim tenkom korištenim tijekom specijalne operacije, ističući da je znatno superiorniji od ukrajinske opreme.
„Ovaj tenk je mnogo moćniji i jači od zapadnih, najbolji je u ovom trenutku“, podijelio je svoje mišljenje vozač-mehaničar Denis.
T-90M jedan je od najmodernijih tenkova na svijetu. Stroj je dobio novu kupolu, dinamičku zaštitu nove generacije, novi top, moderna sredstva komunikacije, snažniji motor i još mnogo toga. Ranije ovog tjedna objavljeno je da je "Uralvagonzavod" (kao dio koncerna UVZ dio Rosteca) isporučio Ministarstvu obrane još jednu seriju najnovijih tenkova T-90M Proryv.
I onda osvoje naselje od 10k ljudi i slave kao da su izbacili Hitlera iz Moskve, propaganda je cudo na cudima.
zigzag

#141985 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Postavlja li onaj "mađar" videa negdje osim na telegramu.

Malo su predugi snimci a bez registracije na telegram se ne mogu pregledati.
convict

#141986 Re: Ukrajina

Post by convict »

p206 wrote: 15/01/2023 09:43 Svijet je licemjeran i Rusija će se vratiti u ekonomske tokove brzo.

Ukrajincima bi bilo najpametnije da na proljeće krenu u ofanzivu i ne staju do zime, i tu šta uzmu uzmu... mislim da mogu uzeti Krim, veliki dio juga, a istok vrlo teško.
"Svijet" ili "međunarodna zajednica" će morati nešto dati Rusima, ne što ih vole ili što se boje atomske bombe nego što su licemjeri. Bojim se da ni Ukrajina neće moći duže od ove godine jer će doći do istrošenosti. Obično ratovi traju 4 godine jer je to dokazano neki prirodni ciklus... a ovaj je visokog intenziteta i sumnjam da će duže od dvije godine.
Ne znam na cemu temeljis svoj optimizam. Naravno da bi svakom normalnom bilo drago da Ukrajina oslobodi Krim, ali vidjeli smo na primjeru Soledara da ni Rusi nisu jos za otpisati.
Ja sam sklon vjerovati da ce biti jos nekih manjih pomjeranja i onda nazalost status quo sa okupiranim teritorijama, nesto slisno kao sto se desilo nakon 2014. godine.
Čitalac

#141987 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Armin Papperger, direktor kompanije Rheinmetall, kaže za Bild da bi tenkove Leopard mogli da isporuče Kijevu tek naredne godine.
Ukrajina također očajnički želi borbene tenkove Leopard. Koliko ih možete nabaviti?

Papperger: Još uvijek imamo 22 vozila Leopard 2 koja bismo mogli pripremiti za upotrebu i isporučiti Ukrajini. Od Leoparda 1 još uvijek imamo oko 88 vozila. Ali ne možemo popraviti ove tenkove bez narudžbe, jer su troškovi nekoliko stotina milijuna eura. Rheinmetall to ne može unaprijed financirati.

Koliko bi trajao popravak tenkova Leopard?

Papperger: Gotovo godinu dana. Vozila se ne samo prefarbaju, već se moraju i preinačiti za ratnu misiju. Potpuno se rastavljaju i zatim ponovno sastavljaju. To znači da čak i ako se sutra donese odluka da možemo poslati naše tenkove Leopard u Kijev, isporuku treba očekivati početkom sljedeće godine.
https://www.bild.de/politik/inland/poli ... .bild.html
skrbavi-admin

#141988 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

Ukrajina je prepustena sama sebi.... bila je otpocetka zavaljena i namjestena rutaljima na volej......licemjernost zapada ostaje zauvijek i oduvijek jedna nepobitna konstanta i cinjenica..... najvece cojstvo pokazase ove najjadnije drzavice estonije litvanije i sl.....ove velike kurve su isle na noge putleru dok je uveliko stemo ukrajinu
mishic

#141989 Re: Ukrajina

Post by mishic »

To da će "svijet morati dati nešto Rusima" i jeste uzrok ili razlog cikličnog ponavljanja ovoga bezumlja koje Rusija provodi.
Dok god svijet ne bude spreman podnijeti teret principijelnog nepopuštanja sili do tada nema niti može biti prekidanja tog lanca terora i nasilja.
mishic

#141990 Re: Ukrajina

Post by mishic »

I još jedan mali off topic za one koji polemiziraju o radikalizaciji, islamizaciji, nacionalizmu...
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... ernet.html
Bošnjački radikalizam, islamizacija armije i čitav niz drugih bošnjačkih "izama" i "acija" imaju svoj uzrok, izvor, motiv i snažan podstrek u čitavom nizu
(bezbroj) ovih i ovakvih aktivnosti u okruženju i to kako sa Istoka tako i sa Zapada.
A pravo štivo da se dosta toga dokuči iz izvornih dokumenata iz rata je: "Rat u srednjoj Bosni 1992- 1994." Amira Klike
No lakše je napamet hlupati nego uzeti pa pročitati izvorne dokumente.
Honda Rajvosa

#141991 Re: Ukrajina

Post by Honda Rajvosa »

ma ja... dodaj ti slovo H gdje i treba i ne treba... npr. hlupiti, hlopta itd...
Sanjarko

#141992 Re: Ukrajina

Post by Sanjarko »

Gandalf wrote: 14/01/2023 09:21

i ponovo koriste fosforne bombe, ruska vojska odreda ratni zločinac do ratnog zločinca
Nije ovo fosfor, ovo je nesto drugo. Piro nesto, objasnjavao mi je jedan forumas ovdje to. Jbli m*micu svoju zlocinacku.
Sanjarko

#141993 Re: Ukrajina

Post by Sanjarko »

Bas tako, sravnili Ceceniju itd, a sad Ceceni s Kadirovom na celo s njima Ukrajince napadaju, ludilo.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#141994 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

nisu to čečeni to su kadirovci
pravi čečeni su na strani ukrajine
Sanjarko

#141995 Re: Ukrajina

Post by Sanjarko »

japin_mutapi wrote: 15/01/2023 12:55 nisu to čečeni to su kadirovci
pravi čečeni su na strani ukrajine
Ma sluge znam, ali opet. Ludilo sta se desi i sta se desava. Ne samo sa Cecenima, Ukrajina i Rusija i svijet citav. Poludio opet. Mislim nije normalan nikad bio, ali ovako sr*nje veliko dodze jednom u toliko godina. Ciklicno oko 50-tak.
Ironmen

#141997 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Ruski vojnik raznio je granatu u svojoj vojnoj jedinici u regiji Belgorod, ubivši 3, ranivši 10 i raznijevši skladište streljiva..
zilog

#141998 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Sanjarko wrote: 15/01/2023 12:51

Bas tako, sravnili Ceceniju itd, a sad Ceceni s Kadirovom na celo s njima Ukrajince napadaju, ludilo.
Da je pala Ukrajina, ili da padne, isto tako bi i Ukrajinci bili Putlerovo topovsko meso za dalje guranje prema zapadu. Nasao bi se vec neki Kadirov (imali su vec Janukovica).
jednonogi_Jack

#141999 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

Ironmen wrote: 15/01/2023 14:10 Ruski vojnik raznio je granatu u svojoj vojnoj jedinici u regiji Belgorod, ubivši 3, ranivši 10 i raznijevši skladište streljiva..
Heroj, a ne zločinac! :)
skrbavi-admin

#142000 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

jednonogi_Jack wrote: 15/01/2023 14:21
Ironmen wrote: 15/01/2023 14:10 Ruski vojnik raznio je granatu u svojoj vojnoj jedinici u regiji Belgorod, ubivši 3, ranivši 10 i raznijevši skladište streljiva..
Heroj, a ne zločinac! :)
mozemo bacat smajlije do sutra - al ostaje fakat ako je ovo uopste istina da neko ko ovakav cin pocini, ne cini sigurno iz gotive i sigurnosti nego zbog nanesene totalne nepravde dok mu je mozak bio ukljucen..... najtuznije je sto ce ostat bez imena i prezimena....
Post Reply