SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

splinter

#63601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

:run:
ibizza wrote: 15/01/2023 10:28
Erice39 wrote: 15/01/2023 10:20

Ovaj desni je Izo Tahirović ubica Mirze Raščića. Nije valjda da je već na slobodi. :run:
Jebem te drzavo.
Ima godina haman da je na slobodi.
tindbe

#63602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tindbe »

Pa samo ubistvo se nedavno desilo, kako već na slobodi
Ja sam znao da nam je sistem za kurac, al' opet me uspije iznenadit
Naslovnica

#63603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

tindbe wrote: 15/01/2023 10:37 Pa samo ubistvo se nedavno desilo, kako već na slobodi
Začas prođe 20 godina...
:gunjastajl:
Ko zna, možda je čoek izašao za vikend?
meridiyan

#63604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by meridiyan »

tindbe wrote: 15/01/2023 10:37 Pa samo ubistvo se nedavno desilo, kako već na slobodi
Izo je osudjen na 17 godina i 6 mjeseci zatvora a prosle godine je imao jednomjesecni dopust.
Jedino da je opet bio na dopustu,
Izo je desno a koji lik je lijevo? Taj je bocnuo gradjanina Beograda.
Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pronašli su i lišili slobode četiri lica.

E. B. rođen 2003.g. nastanjen na području općine Novi grad Sarajevo,
A. T. rođen 1996.g. nastanjen na području općine Ilidža,
H. D. rođen 1995.g. nastanjen na području općine Ilidža i
E. H. rođen 2000.g. nastanjen na području općine Vogošća.
Last edited by meridiyan on 15/01/2023 10:53, edited 2 times in total.
vjeshalica

#63605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

meridiyan wrote: 15/01/2023 10:00 Navodno tip koji je dva puta ubo nozem u zadnjicu i to preko jakne, jednog od roditelja.
Ne radi se o ozbiljnijoj povredi.

Ovaj desni je Izo Tahirović ubica Mirze Raščića. Nije valjda da je već na slobodi. :run:
To su stare slike, lik je dobio 17 godina, ali i mjesec dopusta o cemu su novine pisale. Vjerovatno se na dopustu slikava sa ovima sto vole njegov lik i djelo. Nesretnici. Prije se bjezalo da te neko ne vidi blizu ovih makar slucajno i makar nista nemao sa njima, a sada su atrakcija. Umobolni narkosi.
vjeshalica

#63606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Nedavno? 2015
Erice39

#63607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Erice39 »

meridiyan wrote: 15/01/2023 10:46
Izo je osudjen na 17 godina i 6 mjeseci zatvora a prosle godine je imao jednomjesecni dopust.
Jedino da je opet bio na dopustu,
Izo je desno a koji lik je lijevo? Taj je bocnuo gradjanina Beograda.
Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pronašli su i lišili slobode četiri lica.

E. B. rođen 2003.g. nastanjen na području općine Novi grad Sarajevo,
A. T. rođen 1996.g. nastanjen na području općine Ilidža,
H. D. rođen 1995.g. nastanjen na području općine Ilidža i
E. H. rođen 2000.g. nastanjen na području općine Vogošća.
Aldin Tahirović vjerovatno su rođaci.
PM72

#63608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Bloo wrote: 15/01/2023 10:18
PM72 wrote: 15/01/2023 09:57 Ja nisam čuo ni za jedan slučaj da je srbin "proteran" iz Sarajeva
U toku rata ili poslije rata? :D
Ne postoji naređenje,pismena ili usmena naredba da se iko u ratuprotjera sa teritorije pod kontrolom Armije BiH.
geoxx

#63609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by geoxx »

Napadnu ljude na pravdi Boga i onda im zatucana masa klice i podrzava pod izlikom one “kome ba da se mi prilagodjavamo”.

Realno su neke stvari bile nezamislive prije samo pet godina. Sada sve dominantnija postaje drustvena svijest gdje je zdravorazumska kritika ovakvih slucajeva znak slabosti ili je to odraz one famozne bosnjacki naivnosti, a ne’do Bog opet biti naivan.
kakotakonikako

#63610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kakotakonikako »

PM72 wrote: 15/01/2023 10:11 Rezime svega...roditelj zboden u guzicu a koliko je ozbiljna povreda da je nakon ukazane pomoći vraćen u hotel.
Dodik,Dačić i ostali velikosrbi iz svih medijskih oruđa osuli su paljbu o ugroženosti srba,o medžahedinima i talibanima u Sarajevu,samo još fale barikade u Lukavici i da se Vučić oglasi i apeluje na mir,suživot
:thumbup:

Ne fali ni njihovih sljedbenika ovdje na ovom Forumu. Kazu ( aludirajuci na Bosnjake ) da su djeca napadnuta ( nigdje veze sa istinom) da se skandiralo " Ubi Srbina " ( alidirajuci na Bosnjake ) a skandirala djeca iz Splita, da su se busile gume po Sarajevu ( aludirajuci na Bosnjake ) a gume busio dusevni bolesnik ( kome su roditelje srpske i hrvatske nacionalnosti ) . I to kazu zadnjih 30 gpdina, laz, laz, laz, .....
A onda se pored toga sljama, nadju i pojedinci koji iz mrznje i politickog sukoba za vlast i fotelje, navode vodu na svoj mlin, napadajuci protivnika, nanoseci stetu ( pored ranije nabrojanog sljama ) Drzavi Bosni i Hercegovini. Fuj.....

:bih: :bih:
tramvajtrojka

#63611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tramvajtrojka »

kakotakonikako wrote: 15/01/2023 11:40
PM72 wrote: 15/01/2023 10:11 Rezime svega...roditelj zboden u guzicu a koliko je ozbiljna povreda da je nakon ukazane pomoći vraćen u hotel.
Dodik,Dačić i ostali velikosrbi iz svih medijskih oruđa osuli su paljbu o ugroženosti srba,o medžahedinima i talibanima u Sarajevu,samo još fale barikade u Lukavici i da se Vučić oglasi i apeluje na mir,suživot

Ne fali ni njihovih sljedbenika ovdje na ovom Forumu. Kazu ( aludirajuci na Bosnjake ) da su djeca napadnuta ( nigdje veze sa istinom) da se skandiralo " Ubi Srbina " ( alidirajuci na Bosnjake ) a skandirala djeca iz Splita, da su se busile gume po Sarajevu ( aludirajuci na Bosnjake ) a gume busio dusevni bolesnik ( kome su roditelje srpske i hrvatske nacionalnosti ) . I to kazu zadnjih 30 gpdina, laz, laz, laz, .....
A onda se pored toga sljama, nadju i pojedinci koji iz mrznje i politickog sukoba za vlast i fotelje, navode vodu na svoj mlin, napadajuci protivnika, nanoseci stetu ( pored ranije nabrojanog sljama ) Drzavi Bosni i Hercegovini. Fuj.....

kakve crne lazi i nekakva isprazna opravdanja za cakijanje roditelja na djecijem fudbalskom turniru, svasta ste spremni opravdati pod toboznjim patriotizmom i satro brigom za Bosnu :oops: i to sve od strane jednih te istih zabrinutih patriota :cry:

jel shvacas kolika je ovo ljaga na grad i drzavu da se zbode roditelj na djecijem turniru
_Reds_

#63612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _Reds_ »

Sada možete prestati dramiti.. Sukoba ultrasa ovakvih ima na sedmičnoj osnovi širom Evrope.

Ako ne neko roditelj, ne znaci da nije ultras tamo neki.. Sukob nije bio pred djecom niti na utakmici.

Uglavom ova prica se moze zavrsiti.

Gore od ovoga je bušenje guma normalnim ljudima.

Ovo koji su donijeli taj trasns su svjesni toga koliko je to rizicno, i nisu cista posla.
PM72

#63613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Tačno.Meni je gore bušenje guma ljudima koji su došli u goste.Šta kaže ovaj iz Beograda- odbranili smo zastavu :-) ko da je bio na kosovskom boju...eto o čemu oni razmišljaju umjesto da kaže-dobro je,živi smo i zdravi s on kako je odbranio zastavu...
kakotakonikako

#63614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kakotakonikako »

tramvajtrojka wrote: 15/01/2023 11:46
kakotakonikako wrote: 15/01/2023 11:40

kakve crne lazi i nekakva isprazna opravdanja za cakijanje roditelja na djecijem fudbalskom turniru, svasta ste spremni opravdati pod toboznjim patriotizmom i satro brigom za Bosnu :oops: i to sve od strane jednih te istih zabrinutih patriota :cry:

jel shvacas kolika je ovo ljaga na grad i drzavu da se zbode roditelj na djecijem turniru
Ne govori ti meni o patriotizmu i brizi za Drzavu Bosnu i Hercegovinu :thumbup: Zna se gdje se i kako se to pokazuje.

A tri stvari koje sam iznio nisi ni pokusao demantirati, nego si to proglasio kao laz :lol: :lol: :lol:

Roditelj nije zboden na djecijem turniru, nego na parkingu ispred hotela u borbi navijaca huligana sa obje strane, sto je ZA SVAKU OSUDU.

A trideset godina ( iz iste kuhinje ) se baca ljaga na grad i Drzavu Bosnu i Hercegovinu :bih: . Zar je to nesto novo ?????
asurbanipal

#63615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by asurbanipal »

geoxx wrote: 15/01/2023 11:38 Napadnu ljude na pravdi Boga i onda im zatucana masa klice i podrzava pod izlikom one “kome ba da se mi prilagodjavamo”.

Realno su neke stvari bile nezamislive prije samo pet godina. Sada sve dominantnija postaje drustvena svijest gdje je zdravorazumska kritika ovakvih slucajeva znak slabosti ili je to odraz one famozne bosnjacki naivnosti, a ne’do Bog opet biti naivan.

Osmica i ekipa tj. služba iza ovog stoje 1000 posto.

Vraćaju uslugu Dodiku za paradu.

Ono pišanje po džamiji u Bijeljini je od kuće tura...
il dottore

#63616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by il dottore »

_Reds_ wrote: 15/01/2023 11:48 Sada možete prestati dramiti.. Sukoba ultrasa ovakvih ima na sedmičnoj osnovi širom Evrope.

Ako ne neko roditelj, ne znaci da nije ultras tamo neki.. Sukob nije bio pred djecom niti na utakmici.

Ovo koji su donijeli taj trasns su svjesni toga koliko je to rizicno, i nisu cista posla.

I sam sam poletio da osudim kontajuci dosli neki roditelji regularni
Kad ono naki ultrasi, furke odbranili transove... napravice mit kako su se od muslimana odbranili u teheranu
Goni u pm
geoxx

#63617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by geoxx »

Huligani su niza rasa, najveci sljam drustva. Poznajem ih par, tip ljudi za koje je steta sto uopste trose kisik. Ne radi nista, spava do podne, onda krisom iz maminog novcanika uzima petaka za kladionice. I tako svaki dan.

Ovi su recimo napravili uzasnu reklamu za svoj grad, a sve kako bi uzeli trans, stavili kakve maske na glavu, okrenuli trans naopako i uslikali se. Kako je to cool, ono to bi nekog trebalo impresionirati.
A ono uzeli trans od roditelja sa pivskim stomakom koji se zadise nakon dva metra hoda. Sto je najgore nisu ni to. Toliko su jadni.
liyf

#63618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

meridiyan wrote: 15/01/2023 10:00 Navodno tip koji je dva puta ubo nozem u zadnjicu i to preko jakne, jednog od roditelja.
Ne radi se o ozbiljnijoj povredi.

2021. Su ga na mjesec dana pustili na slobodu, a dobio je 17 godina i 5 mjeseci
costacurta

#63619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by costacurta »

Hajd sve ali 400 ekipa na turniru :shock:
Zar je to moguće?!
Hajd i to,
Sine kad preračunaš to je 10oro djece po ekipi 4000 + po jedan roditelj to je oko 8000 učesnika. Pitanje za nadležne inspwkcije, samo od ovog turnira TZKS ima oko 8000 noćenja (MINIMALNO), ako izbijemo sve druge goste je li ovo evidentirano? Jesu li plaćene takse, gosti prijavljeni, noćenja itd?
Kaže Benjamina 11000 gostiju (evidentiranih) za NG, pa samo na Ilidži imaš toliko. Za jednu noć. Koje pare odoše u havu
Grean

#63620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Grean »

PM72 wrote: 15/01/2023 11:54 Tačno.Meni je gore bušenje guma ljudima koji su došli u goste.Šta kaže ovaj iz Beograda- odbranili smo zastavu :-) ko da je bio na kosovskom boju...eto o čemu oni razmišljaju umjesto da kaže-dobro je,živi smo i zdravi s on kako je odbranio zastavu...
Tako je.

Izbusiti gume ljudima koji su dosli u grad je da se provesele kao turisti je bruka za grad.

Ovo sa odbranom transparenta samo zato sto su u pitanju navijaci iz Srbije koji su ga ponijeli na djeciji turnir je PR halabuka na koju smo nasjeli.
Haris.ba

#63621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

costacurta wrote: 15/01/2023 12:15 Hajd sve ali 400 ekipa na turniru :shock:
Zar je to moguće?!
Hajd i to,
Sine kad preračunaš to je 10oro djece po ekipi 4000 + po jedan roditelj to je oko 8000 učesnika. Pitanje za nadležne inspwkcije, samo od ovog turnira TZKS ima oko 8000 noćenja (MINIMALNO), ako izbijemo sve druge goste je li ovo evidentirano? Jesu li plaćene takse, gosti prijavljeni, noćenja itd?
Kaže Benjamina 11000 gostiju (evidentiranih) za NG, pa samo na Ilidži imaš toliko. Za jednu noć. Koje pare odoše u havu
Pa Benjamina nije nadlezna za nocenja na Ilidzi. :D

Placa se taksa za nocenje u hotelima. Nema potrebe to ne placati kad je to mizeran iznos u odnosu na cijenu nocenja u hotelima na Ilidzi.
_Reds_

#63622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _Reds_ »

geoxx wrote: 15/01/2023 12:07 Huligani su niza rasa, najveci sljam drustva. Poznajem ih par, tip ljudi za koje je steta sto uopste trose kisik. Ne radi nista, spava do podne, onda krisom iz maminog novcanika uzima petaka za kladionice. I tako svaki dan.

Ovi su recimo napravili uzasnu reklamu za svoj grad, a sve kako bi uzeli trans, stavili kakve maske na glavu, okrenuli trans naopako i uslikali se. Kako je to cool, ono to bi nekog trebalo impresionirati.
A ono uzeli trans od roditelja sa pivskim stomakom koji se zadise nakon dva metra hoda. Sto je najgore nisu ni to. Toliko su jadni.
Ti i tramvajdzija ste majstori spinovanja ovdje. On i jeste neki anmo on, a za tebe nisam siguran..

Prvo napad nije bio na turniru, nije bio ni hotelu, nego su po nekim ultras pravilima izasli ispred.. Iz njihovih izjava je jasno o kakvim se tipovima radi, a i po konstituciji i frizurama.

Zelite ovdje da neki manji ultras sukob dignete na nivo nacionalne mrzenje. Daj bolan popustite.. Ovo se desava svadbe sedmice u Evropi, samo to tamo medijima nije toliko interesenatno.

Napadnuti nisu nekakvi tamo gosti, nego ocigledno clanovi navijacke grupe, isto bi se desilo u BG, ds je neko donio neki trans nekog naseg kluba.
Logovan

#63623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

splinter wrote: 15/01/2023 10:29 Ima godina haman da je na slobodi.
A jebo te život dragi :run:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#63624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by izvrsni direktor »

_Reds_ wrote: 15/01/2023 12:19

Prvo napad nije bio na turniru, nije bio ni hotelu, nego su po nekim ultras pravilima izasli ispred..
Eh onda je sve uredu, postovali su neka ultras pravila. Dobro je, zamisli da su postovali drzavna ili ljudska pravila te time prekrsili ultras pravila, eh to bi vec bilo za osudu...
leki hz

#63625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by leki hz »

_Reds_ wrote: 15/01/2023 11:48 Sada možete prestati dramiti.. Sukoba ultrasa ovakvih ima na sedmičnoj osnovi širom Evrope.

Upravo tako. Meni se čini da je ovo sve smišljeno. Na dječiji turnir donijeti trans i plus pustiti u eter priču kako su djeca pjevala ubij srbina. Tek kasnije napišu kako su to ipak djeca iz Splita pjevala. Šta će ti trans na dječijem turniru?
Post Reply