Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Telemach

#16101 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

anex wrote: 14/01/2023 20:13 Kada se zaključavaju ovi otključani kanali?
Pozdrav @anex,
Praznična promocija otključanih TV kanala i Video Klub foldera završava 17.01.2023. godine. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#16102 Re: Telemach BH

Post by anex »

Hvala na odgovoru @Telemach
Telemach

#16103 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

anex wrote: 14/01/2023 20:24 Hvala na odgovoru @Telemach
Pozdrav @anex,
Nema na čemu. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
c_g

#16104 Re: Telemach BH

Post by c_g »

Imam nekog d3bila u zgradi, non stop hoce da se upari na eon box bluetooth, sta da uradim a da pri tome mu ne j3bem mater?
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#16105 Re: Telemach BH

Post by anex »

Jesi li siguran da je to "on"?
Možda neki od tvojih uređaja se želi konektovati....
Slučaj kod mene ;)
c_g

#16106 Re: Telemach BH

Post by c_g »

Zato sto pise Muhamed’s Iphone. Ja jedini imam Iphone u kuci.
Gdje je uopste opcija za bluetooth da sakrijem vidljivost ili nesto. Kakvih morona ima, za odlezat.
crnivrag

#16107 Re: Telemach BH

Post by crnivrag »

c_g wrote: 14/01/2023 21:21 Zato sto pise Muhamed’s Iphone. Ja jedini imam Iphone u kuci.
Gdje je uopste opcija za bluetooth da sakrijem vidljivost ili nesto. Kakvih morona ima, za odlezat.
Bluetooth na EON box-u nije moguće ugasiti, niti upravljati postavkama istog, jer EON daljinski radi u bluetooth mode-u, a postavke za bluetooth su skrivene.

Možeš jedino možda skinuti button mapper pa na taj način ugasiti bluetooth, ali će ti onda daljinski raditi u IR mode-u i bit će ti sporiji odaziv, a morat ćeš biti i u dometu IR signala od strane daljinskog.
c_g

#16108 Re: Telemach BH

Post by c_g »

Kakav debilizam. Svakih par minuta se pokusava povezat. Ne mozes gledat TV.
semsasuljakovic

#16109 Re: Telemach BH

Post by semsasuljakovic »

c_g wrote: 14/01/2023 21:41 Kakav debilizam. Svakih par minuta se pokusava povezat. Ne mozes gledat TV.
Vjerujem da to nije Muhamed nego njegovo dijete. Uzmu youtube i kastaju sve i svašta.
Nego mene zanima kako ti se povezuje ako se zna da je to moguće samo ako su mobitel i box na istoj mreži? Je li dijelite mrežu?

EDIT: Jedno zgodno rješenje: Preimenuj box u npr. NE POVEZUJ SE.
Benq

#16110 Re: Telemach BH

Post by Benq »

semsasuljakovic wrote: 14/01/2023 21:49 Vjerujem da to nije Muhamed nego njegovo dijete. Uzmu youtube i kastaju sve i svašta.
Nego mene zanima kako ti se povezuje ako se zna da je to moguće samo ako su mobitel i box na istoj mreži? Je li dijelite mrežu?
Nije u pitanju Cast, vec obicno uparivanje na box, jer box sve vrijeme emituje BT signal, ovaj je to skenirao i pokusava se spojit :roll:
fusion_ba

#16111 Re: Telemach BH

Post by fusion_ba »

Može li se BT uređaj možda blokirati?

Ako ne - tražiti Muhameda koji ima Iphone u blizini. :D
c_g

#16112 Re: Telemach BH

Post by c_g »

semsasuljakovic wrote: 14/01/2023 21:49
c_g wrote: 14/01/2023 21:41 Kakav debilizam. Svakih par minuta se pokusava povezat. Ne mozes gledat TV.
Vjerujem da to nije Muhamed nego njegovo dijete. Uzmu youtube i kastaju sve i svašta.

EDIT: Jedno zgodno rješenje: Preimenuj box u npr. NE POVEZUJ SE.
Ne radi cast, vec zatrazi da se upari sa Eon Boxom, ja ga naravno odbijem, ali mi non stop tako zatrazi uparivanje i izbaci mi na cijelom TV-u.
Doslovno da razbijes TV. Sutra cu trazit Muhameda, pa cemo da vidimo
Benq

#16113 Re: Telemach BH

Post by Benq »

fusion_ba wrote: 14/01/2023 22:02 Može li se BT uređaj možda blokirati?

Ako ne - tražiti Muhameda koji ima Iphone u blizini. :D
Ne moze.

Muhamed je sigurno jako blizu, jer nije veliki domet BT-a. Stan-dva, nije dalje :lol:
reboot

#16114 Re: Telemach BH

Post by reboot »

Davno sam koristio aplikaciju na boxu da ti sakrije vidljivost uređaja na bluetooth, a ne gasi ga. Ali nakon svakog pokretanja boxa ga moraš paliti.
Hakiz

#16115 Re: Telemach BH

Post by Hakiz »

Htio da pogledam dvije epizode "Teorije velikog praska" nakon emitovanjanja na RTL, dakle uz vraćanje. Idu jedna za drugom. Prije prve epizode bio je rukomet, koji je zatamnjen. Sve bi to bilo OK, da zatamnjenje nije trajalo do polovine prve epizode.

Mislim, stvarno, Telemach, da niste u stanju prekinuti zatamnjenje na kraju programa koji treba biti zatamnjen, nego ga produžite i na program koji ne treba biti zatamnjen. I to ne malo, nego duboko u nezatamnjeni program.

Nije 16. vijek, satovi, tajmeri itd su danas, ipak, malo precizniji, a i kompjuteri mogu pomoći. Ili ne?
Telemach

#16116 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Hakiz wrote: 15/01/2023 14:22 Htio da pogledam dvije epizode "Teorije velikog praska" nakon emitovanjanja na RTL, dakle uz vraćanje. Idu jedna za drugom. Prije prve epizode bio je rukomet, koji je zatamnjen. Sve bi to bilo OK, da zatamnjenje nije trajalo do polovine prve epizode.

Mislim, stvarno, Telemach, da niste u stanju prekinuti zatamnjenje na kraju programa koji treba biti zatamnjen, nego ga produžite i na program koji ne treba biti zatamnjen. I to ne malo, nego duboko u nezatamnjeni program.

Nije 16. vijek, satovi, tajmeri itd su danas, ipak, malo precizniji, a i kompjuteri mogu pomoći. Ili ne?
Pozdrav @Hakiz,
Kompanija Telemach od TV kuća redovno dobija termine za zatamnjenje određenih TV sadržaja. TV kuće zadržavaju pravo izmjene programske sheme i termina emitovanja određenog sadržaja. Kompanija Telemach postupa u skladu sa terminima koji su ažurirani i dostavljeni na dan zatamnjenja određenog TV sadržaja. U navedenom slučaju je došlo do nepoštivanja isporučene programske sheme od strane TV kuće, te kompanija Telemach nije bila upoznata sa terminom izmjene i u skladu sa tim je sadržaj ostao zatamnjen i nakon završetka emitovanja. Molimo za razumijevanje.
Hakiz

#16117 Re: Telemach BH

Post by Hakiz »

U slučaju direktnih prenosa sportskih događaja, kada su moguća produženja i druge nepredviđene okolnosti, ozbiljna firma bi imala spremno rješenje.

Ukucati u mašinu termin zatamnjenja, otići kući, ako se dogodi nešto kao što je, na primjer, prekid utakmice zbog frke, pa nastavak utakmice poslije frke, što produži termin prenosa, a uvijek se može dogoditi, neka korisnici ispaštaju. Nije veliki problem, ali neozbiljno je, ne pokazuje poštovanje korisnika koji plaćaju uslugu.

Neka neko sjedi i prati, pa počne i zaustavi zatamnjenje kada stvarno treba, a ne automatski po terminu koji se ne ispoštuje.

Znam da se to neće uraditi, kao što rekoh, poštovanje prema korisnicima.

Samo nek' ne puca...
Telemach

#16118 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Hakiz wrote: 15/01/2023 14:41 U slučaju direktnih prenosa sportskih događaja, kada su moguća produženja i druge nepredviđene okolnosti, ozbiljna firma bi imala spremno rješenje.

Ukucati u mašinu termin zatamnjenja, otići kući, ako se dogodi nešto kao što je, na primjer, prekid utakmice zbog frke, pa nastavak utakmice poslije frke, što produži termin prenosa, a uvijek se može dogoditi, neka korisnici ispaštaju. Nije veliki problem, ali neozbiljno je, ne pokazuje poštovanje korisnika koji plaćaju uslugu.

Neka neko sjedi i prati, pa počne i zaustavi zatamnjenje kada stvarno treba, a ne automatski po terminu koji se ne ispoštuje.

Znam da se to neće uraditi, kao što rekoh, poštovanje prema korisnicima.

Samo nek' ne puca...
Pozdrav @Hakiz,
Zahvaljujemo se na dostavljenom prijedlogu. Isti ćemo proslijediti kolegama zaduženim za monitoring TV sadržaja. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
N.N.

#16119 Re: Telemach BH

Post by N.N. »

U kojim bankama se racun Total TV moze platiti bez provizije!?
fusion_ba

#16120 Re: Telemach BH

Post by fusion_ba »

Ranije se moglo u UniCredit, ne znam može li još.
Možeš na Moj Telemach portalu platiti bez provizije.
vkmiro

#16121 Re: Telemach BH

Post by vkmiro »

Telemach wrote: 15/01/2023 14:27
Hakiz wrote: 15/01/2023 14:22 Htio da pogledam dvije epizode "Teorije velikog praska" nakon emitovanjanja na RTL, dakle uz vraćanje. Idu jedna za drugom. Prije prve epizode bio je rukomet, koji je zatamnjen. Sve bi to bilo OK, da zatamnjenje nije trajalo do polovine prve epizode.

Pozdrav @Hakiz,
Kompanija Telemach od TV kuća redovno dobija termine za zatamnjenje određenih TV sadržaja. TV kuće zadržavaju pravo izmjene programske sheme i termina emitovanja određenog sadržaja. Kompanija Telemach postupa u skladu sa terminima koji su ažurirani i dostavljeni na dan zatamnjenja određenog TV sadržaja. U navedenom slučaju je došlo do nepoštivanja isporučene programske sheme od strane TV kuće, te kompanija Telemach nije bila upoznata sa terminom izmjene i u skladu sa tim je sadržaj ostao zatamnjen i nakon završetka emitovanja. Molimo za razumijevanje.
Ma tako je na većini kanala pa i na kanalima NOVE. Zatamnjenje ide prema satnici a ne po završetku emisije a satnice nisu nikada tačne. Jedino se HRT-ovi pridržavaju satnice.
Inače, ovi kanali NOVa s,hr i BiH mi sve više liče na Pinkove. Počeli su i oni sa reprizama filmova i nekadašnjih emisija.
Nova S počela sa kvizom MIlionaš, par epizoda pa onda reprize istih i nesta milionaš bez ikakvog obrazloženja. Tako još mnoge emisije koje su se gledale.
Telemach

#16122 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

N.N. wrote: 16/01/2023 09:54 U kojim bankama se racun Total TV moze platiti bez provizije!?

Zdravo @N.N.

Uplatu računa za Total TV usluge bez provizije možete uplatiti u Addiko Bank dd.
Telemach

#16123 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

fusion_ba wrote: 16/01/2023 10:29 Ranije se moglo u UniCredit, ne znam može li još.
Možeš na Moj Telemach portalu platiti bez provizije.
Zdravo @fusion_ba

Uplatu računa za Total TV usluge možete plaćati u Addiko banci bez naknade.
Također, uplatu računa možete vršiti i online, bez provizije, uz opciju pod nazivom Click to Pay.
Hakiz

#16124 Re: Telemach BH

Post by Hakiz »

vkmiro wrote: 16/01/2023 12:08 Ma tako je na većini kanala pa i na kanalima NOVE. Zatamnjenje ide prema satnici a ne po završetku emisije a satnice nisu nikada tačne. Jedino se HRT-ovi pridržavaju satnice.
Inače, ovi kanali NOVa s,hr i BiH mi sve više liče na Pinkove. Počeli su i oni sa reprizama filmova i nekadašnjih emisija.
Nova S počela sa kvizom MIlionaš, par epizoda pa onda reprize istih i nesta milionaš bez ikakvog obrazloženja. Tako još mnoge emisije koje su se gledale.
Pa, neka se ne zatamnjuje prema satnici nego prema emisiji.

Ko hoće nađe način, ko neće nađe razlog.
okanomalo

#16125 Re: Telemach BH

Post by okanomalo »

Telemach wrote: 15/01/2023 14:27

Pozdrav @Hakiz,
koje razumjevanje? TO JE NEPOSTOVANJE VASIH KORISNIKA. VI STE DUZNI DA PRATITE SATNICU. nemate pravo da nam uskracujete pracenje odredjenih sadrzaja samo zbog vase javasluka. na zalost racuni stizu uredno i u cijelosti a rak cuti.
Post Reply