Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Hakiz

#74751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

mirza_15 wrote: 14/01/2023 15:42
Hakiz wrote: 14/01/2023 15:04

Baš tako.

Zločin se isplati. Nagradili su ga SAD Daytonom, SDA/DF koalicijom, a sada i NiP/SDP/NS/SzBiH/NES... takođe koalicijom.

Nikome od njih genocid, zločini, UZP, silovanja i ostale "radosti rata", ideološki nasljednici tih i takvih "civilizacijskih vrijednosti" ne smetaju, svima su prihvatljivi.

:thumbup:
Šta predlažeš? Reci nam kako bi ti postupio. Da vidimo to rješenje koje će nas odvesti u blagostanje.

Hebo te princip ako ćemo ga svi ispušiti zbog njega. Onaj ko ne može da napravi razliku između lijepih želja i realne situacije na terenu ne bi trebao uopšte da se bavi politikom.

Ali hajde molim te odgovori na prvo pitanje. Hebo te, kao da ne diskutujemo sa odraslim ljudima.
Predlažem da zaboravimo sopstveno predizborno napadanje SDA i DF zbog koaliranja sa nasljednicima zločinačkih ideologija i uđemo sa njima u koaliciju. Uradimo isto šta su uradili oni koje zbog toga kritikovasmo.

Jer, vlast je vlast, a zločin je zločin, ne gledati na zločin kada se otvara mogućnost za vlast. Oko čega se ne možemo dogovoriti, ignorišimo, to smo rekli da nam je strategija.

Saradnja sa nasljednicima zločinačkih ideologija je put u bolje sutra, zar može biti drugačije?
velikonja

#74752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

relativno84 wrote: 14/01/2023 15:43

Kompliment za novinare.. :oops: :D
ma to je stari snimak, zar ne vidis da su ga natjerali, dok je bio u sda

eno, u onom grmu iza, lijepo se vidi puska :mrgreen:

sad je to postenjacina, nije vise u sda jbg ti
mirza_15

#74753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Hakiz wrote: 14/01/2023 15:51
mirza_15 wrote: 14/01/2023 15:42

Šta predlažeš? Reci nam kako bi ti postupio. Da vidimo to rješenje koje će nas odvesti u blagostanje.

Hebo te princip ako ćemo ga svi ispušiti zbog njega. Onaj ko ne može da napravi razliku između lijepih želja i realne situacije na terenu ne bi trebao uopšte da se bavi politikom.

Ali hajde molim te odgovori na prvo pitanje. Hebo te, kao da ne diskutujemo sa odraslim ljudima.
Predlažem da zaboravimo sopstveno predizborno napadanje SDA i DF zbog koaliranja sa nasljednicima zločinačkih ideologija i uđemo sa njima u koaliciju. Uradimo isto šta su uradili oni koje zbog toga kritikovasmo.

Jer, vlast je vlast, a zločin je zločin, ne gledati na zločin kada se otvara mogućnost za vlast. Oko čega se ne možemo dogovoriti, ignorišimo, to smo rekli da nam je strategija.

Saradnja sa nasljednicima zločinačkih ideologija je put u bolje sutra, zar može biti drugačije?
Znao sam da nećeš odgovoriti i da ćeš nastaviti sa patetikom. Prije izbora su sve stranke, uključujući i NS i SDP rekle da je HDZ nezaobilazan. Sve bi rado išle u koaliciju sa opozicijom iz RS, ali njihov izborni rezultat sa jedne i HDZ koalicija sa SNSD-om sa deuge strane su realnost, a bajke su na drugoj poloci. Pored toga, s obzirom na navedene izjave i prije izbora u vezi sa HDZ-om očigledno je da lažeš. Da ne pričam o tome da nas ta tvoja priča, u ovakvom izbornom sistemu, sa ovakvim izbornim rezultatima i sa ovakvim omjerom snaga i u svijetu i u regionu vodi samo u još goru situaciju.... Dakle, ponovo, šta predlažeš? Da čujemo to spasonosno rješenje. Fadila i Tegeltiju još 4 godine tehničkog mandata?
Hakiz

#74754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

mirza_15 wrote: 14/01/2023 15:59
Hakiz wrote: 14/01/2023 15:51

Znao sam da nećeš odgovoriti i da ćeš nastaviti sa patetikom. Prije izbora su sve stranke, uključujući i NS i SDP rekle da je HDZ nezaobilazan. Sve bi rado išle u koaliciju sa opozicijom iz RS, ali njihov izborni rezultat sa jedne i HDZ koalicija sa SNSD-om sa deuge strane su realnost, a bajke su na drugoj poloci. Pored toga, s obzirom na navedene izjave i prije izbora u vezi sa HDZ-om očigledno je da lažeš. Da ne pričam o tome da nas ta tvoja priča, u ovakvom izbornom sistemu, sa ovakvim izbornim rezultatima i sa ovakvim omjerom snaga i u svijetu i u regionu vodi samo u još goru situaciju.... Dakle, ponovo, šta predlažeš? Da čujemo to spasonosno rješenje. Fadila i Tegeltiju još 4 godine tehničkog mandata?
Neću ponavljati odgovor.

To što ti se ne sviđa, tvoj problem.

Ali, evo. Da pozdravimo odlikovanje Putina, zbog saradnje sa koalicionim partnerom.

Koliko može pod kožu da se opravda vlast?
mirza_15

#74755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Opet te pitam, šta predlažeš? Koja je alternativa?
Hakiz

#74756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

mirza_15 wrote: 14/01/2023 16:05 Opet te pitam, šta predlažeš? Koja je alternativa?
Baš me briga.

Sarađujujući sa ideolozima zločina, postaješ i sam ideolog zločina.

To je sve.
mirza_15

#74757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Hakiz wrote: 14/01/2023 16:06
mirza_15 wrote: 14/01/2023 16:05 Opet te pitam, šta predlažeš? Koja je alternativa?
Baš me briga.
Jasno. Zaboli te q. Zato kažem, popišam ti se na princip koji nas samo gura u provaliju.

Da si imalo razmislio imao bi osgovor na pitanje šta poslije "nećemo u vlast sa Dodikom". Koji je sljedeći korak, šta se dalje dešava? Ah da. Boli tebe q. šta će biti dalje. Princip je bitan, sve su ostalo nijanse.
Hakiz

#74758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

mirza_15 wrote: 14/01/2023 16:13
Hakiz wrote: 14/01/2023 16:06

Baš me briga.
Jasno. Zaboli te q. Zato kažem, popišam ti se na princip koji nas samo gura u provaliju.

Da si imalo razmislio imao bi osgovor na pitanje šta poslije "nećemo u vlast sa Dodikom". Koji je sljedeći korak, šta se dalje dešava? Ah da. Boli tebe q. šta će biti dalje. Princip je bitan, sve su ostalo nijanse.
Traži ti izgovore.
kakotakonikako

#74759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

Obrisi novog saziva Vijeća ministara BiH polako se naziru i poznata su manje-više gotovo sva imena ministara na nivou BiH. Od potpisivanja „historijskog“ koalicionog sporazuma između stranaka Osmorke, HDZ-a BiH i SNSD u nedjelju će biti tačno mjesec dana. Iako je rano govoriti o tome kako će funkcionisati nova vlast na nivou države (a na nivou FBiH pogotovo) već sada je vrijeme da se nakon raspodjele fotelja na državnom nivou kaže ponešto o tome kako će ta vlast funkcionisati. A bolje sagovornice o politici i ekonomiji u BiH od Svetlane Cenić gotovo i da nema. Cenić je za „Slobodnu Bosnu“ otvoreno govorila o tome šta bh. građani mogu očekivati od nove vlasti.

"Od ljudi koji su predloženi za rukovodeće pozicije u Vijeću ministara BiH ništa ne očekujem – jasno i kratko – zato što je sastav vlasti takav da je dve trećine s jedne, a jedna trećina s druge strane, pa taman i da su sve među njima nobelovci i genijalci. A kakva su to nova imena? Nenad Nešić koji pleše i igra na kanapi i zato biva nagrađen! A ni ostali nisu neka nova imena. Ali sam sigurna da će imati dosta podrške i guranja međunarodne zajednice. Međutim, ne očekujem da će nova vlast imati neki poseban rezultat. To se vidi po retorici koja je prisutna. Vidim da se samo Čović ne oglašava osim ako ima nešto da kaže o Izbornom zakonu BiH oko kojeg je sve, navodno, dogovoreno. Čekat ćemo da vidimo kako će se „poredati FBiH“, mada i tu HDZ može blokirati šta hoće i kad hoće, a da ne govorim da u Domu naroda Parlamenta FBiH u Klubu Bošnjaka većinu ima SDA tako da ćemo se nagledati svih mogućih igara. Samo valcera neće biti", kaže Cenić, za Slobodnu Bosnu.

"SANKCIJA SMO SE NAGLEDALI"

Kako nas u Evropsku uniju mogu uvesti oni koji su decenijama radili sve da ne stignemo tamo? Prekjučer je došla inicijativa da EU Dodiku (nakon Velike Britanije i SAD-a) i rukovodstvu RS uvede sankcije?

"Ne znam šta je rukovodstvo RS. Tamo jedino postoji Dodik koji je gospodar života i smrti. Što se tiče inicijativa o sankcijama već smo ih se nagledali. Sjećate se da su govorili da će smeniti svu trojicu (Dodik, Izetbegović, Čović). Prvo uzmite u obzir da je opozicija u RS-u nikakva, odnosno da je u rasulu. Upitno je da li je Dodik „volja srpskog naroda“, ali opet se nametnuo i opet se s njim pregovara. Prema tome, kakva Evropska unija. Ulozi su visoki pa je Dodik izjavio da je za Evropu, ali da će odlikovati Putina. Evo grohotom se smejem. Kakav je to evropski put? Evropa ima jedinstven stav i ako si već na evropskom putu onda valjda ideš sa stavovima EU. Tu već vidimo da tih stavova nema, a priču o „nesvrstanosti“ više ne mogu pričati ni deci u obdaništu. Deca su mudra i sve znaju. BiH nema nažalost jedinstvenu spoljnu politiku koju treba da utvrdi Predsjedništvo BiH, a provodi Ministarstvo inostranih poslova i svi koji su na to naslonjeni. Ovde svako i u carinskoj i u spoljnoj politici radi za onoga za koga navija, a ni oni koji se kunu u BiH ne znaju šta to znači država u svakom smislu."

Na čemu onda Osmorka zasniva svoj optimizam da će Dodik i Čović biti drugačiji sad kad su oni umjesto SDA s njima u koaliciji?

"Stvarno ne znam. Oni dobro znaju ko je Dodik, a ja samo mislim da većina njih ima neku fascinaciju Dodikom jer njemu sve prolazi. On je bahat. Evo, na primer, ja ne odobravam većinu poteza Bisere Turković, ali onako joj reći da joj je svaka za šamara je van svake pameti. Ali oni svi zadivljeno gledaju u njega tako bahatog, osionog i drskog. On slaže kad kaže „dobro jutro“. Svi nešto kao da se trude da budu dobri s njim. Ja to ne želim da razumem. Ali Dodik može da se ponaša tako jer su ostali takvi kakvi su, voleli bi da su kao on."

Koliko vidimo, Osmorka je spremna da Dodiku i Čoviću da sve što traže, a šta će dobiti Osmorka ili građani BiH?

"Osmorka će dobiti to da će biti u vlasti i još nešto – Ministarstvo prometa i komunikacija BiH koje će biti bitno kod uspostavljanja 5G mreže, a tu će biti tendera. Ali opet ne treba zaboraviti da je Regulatorna agencija za komunikacije BiH i dalje Dodikova. Na primer, Osmorka će dobiti spoljne poslove, ali ako nema jedinstvene spoljne politike i ako svako radi kako hoće, ako će RS i dalje imati predstavništva u inostranstvu, pa čak formirati i nova i plaćati lobiste, onda ja ne vidim šta će to drastično promeniti ministar inostranih poslova iz Osmorke. Eto možda jedino da dovede to Ministarstvo u red i da ljudi konačno počnu da borave na svom radnom mestu."

Poklonjen nam je kandidatski status. Šta ćemo sad?

"Osmorka može upirati da se krene evropskim putem do iznemoglosti, ali je dovoljno samo da je neko opali šipkom s jedne strane, pa s druge strane i onda mogu dalje samo upirati."

Stiče se dojam da se nova vlast odmah nakon dobijanja kandidatskog statusa okrenula ka realizaciji samo svojih stranačkih interesa. Nigdje Evropske unije i građana.

"Svi će tu nešto dobiti, poneku fotelju i poklopiti se. Gledaće gdje su tenderi jer je tu profit. Samo kada bi se zarovili vidjeli biste kakvu imovinu imaju sekretari ministarstava, pomoćnici i drugi. Samo građani neće dobiti ništa, odnosno dobiće dubiozu. Evo jedan podatak. Dok Dodik priča o sjaju i blještavilu Banjaluke u tri dana novogodišnjih praznika, od 31. decembra do 2. januara je 17 miliona KM manji prihod u fiskalnim kasama, nego u isto vrijeme prošle godine, a inflacija je i trebalo bi da bude veći prihod. Zbog tog podatka se niko nije nasekirao. Bilo je bitno pronosati zastavu od 500 metara."

Oni građane ubjeđuju da se dobro živi. Svako malo izlaze s podacima o napretku države.

"Šminkaju statistiku. Treba videti strukturu BDP-a. Za nas rast od 3-4 posto BDP-a ne znači apsolutno ništa. Tim tempom bi nam trebalo 24 godine da uduplamo BDP. Čime se mi to hvalimo? Živimo u uslovima strašne depopulacije."

Zato nikada nismo vidjeli da su se lideri iz oba entiteta i na nivou BiH skupili da pričaju o elementarnim problemima građana ove zemlje.

"Ovde nema koordinacije o elementarnim stvarima. Da se našalim, kao da je koronavirus kad je vidio tablu „Welcome to RS“ stao i neće dalje da ide. Kao da reka stane ili zagađanost vazduha ne žele da pređu u drugi entitet. Tako se ponašaju u svemu. Jeste li u koalicionom sporazumu Osmorke, HDZ-a i SNSD-a videli neke ekonomske smernice? Kako će ovo stanovništvo preživeti i koliko nam je siromaštvo? Anketu o potrošnji stanovništva koja je elementarna za socijalnu i ekonomsku politiku nije rađena od 2015. godine."

GDJE JE TA PRINCIPIJELNOST?

Ali zato imamo kadrove koji „obećavaju“?

"Videćemo principijelnost i onih koji su rekli da neće glasati za one koji imaju mrlje iz prošlosti, a onda ćemo videti i principijelnost međunarodne zajednice koja je dozvolila da ljudi s crnih lista budu i kandidati i na funkcijama. Da se vratimo u vreme kada su tako razbijali SDS ili HDZ zbog „Herceg-Bosne“, tada su crne liste značile da samo možeš sa svog računa dići platu. Nije bilo šanse da neko pomisli da se kandiduje. Sada se može sve, pa će još tražiti i potvrdu da su na crnim listama jer ih to preporučuje. Kao onda kada je došlo višestranačje i kada su oni koji su robijali u komunističkom režimu dobijali dva plusa. Sada ćemo da vidimo te standarde međunarodne zajednice koja nas je učila etici, moralu i demokratiji. To ću sa zanimanjem gledati."

Nebojša Vukanović se našalio pa izjavio da će budući ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković odnijeti Putinu Dodikov orden…

"Ne znam ko će biti kurir Jovica. Možda ga odnese i Dodik kako bi se susreo s jednim od dvojnika Vladimira Putina i uslika se s njim jer se nikada do sada nije slikao s pravim Putinom. Samo čekam da se sunovratimo i konačno suočimo sa svojim naličjem i onda tek možda krenemo ka nekoj normali."

A to se neće desiti sve dok Dodik dobija novac sa zapada…

"Davno sam rekla da svet ove naše političare drži na vlasti tim novcem. Neće ih kazniti ni sada. Dobiće novo vreme, pa će međunarodna zajednica prvo biti impresionirana, a nakon toga dolazi zabrinutost, pa razočarenje. A kada prestanu davati pare, pa kada mi počnemo da živimo od onoga što zarađujemo onda će biti drugačije. Nama prihodi nisu problem, nego rashodi i to zbog apetita svih ovih koji dođu na vlast. Preraspodela prihoda nam je problem. Imamo destimulisanu privredu koja kada vidi da zarađuje za parazite, onda ni ona ne želi u punom iznosu platiti svoje obaveze. Samo se možemo nadati da će jednog ponedeljka zaživeti ta pravna država."

--------------

Svetlana :thumbup:

:bih: :bih:
mirza_15

#74760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Hakiz wrote: 14/01/2023 16:18
mirza_15 wrote: 14/01/2023 16:13

Traži ti izgovore.
Ne tražim ja izgovore nego najbolje moguće iz trenutne situacije. Ne mislim srcem nego glavom. Politika je umijeće mogućeg, a ne sranje o idealima i principima. To sranje u politici pije vode tek toliko da se glasovi naivnog puka pokupe.
Hakiz

#74761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

mirza_15 wrote: 14/01/2023 16:27
Hakiz wrote: 14/01/2023 16:18

Traži ti izgovore.
Ne tražim ja izgovore nego najbolje moguće iz trenutne situacije. Ne mislim srcem nego glavom. Politika je umijeće mogućeg, a ne sranje o idealima i principima. To sranje u politici pije vode tek toliko da se glasovi naivnog puka pokupe.
Šta glava kaže, koliko će SNSD i HDZ pomoći u napretku BiH?
mirza_15

#74762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Hakiz wrote: 14/01/2023 16:29

Dovoljno je samo da prestanu da blokiraju. Ima naznaka da hoće i ja mislim da vrijedi pokušati. Postoje aduti koji mogu da ih poguraju u tom smijeru. Jednima finansijaki, a drugima ono što su već dobili. Nikome ne odgovara u ovom trenutku da sve stoji blokirano. Prepucavanju i blokadi se možemo vratiti kada god hoćemo. Mi njemu ukidanje RS, on nama otcjepljenje, pa dok se boje ne rastope.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#74763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laserShow »

mk ultra wrote: 14/01/2023 14:43 Ljubuski propada?
Malo se odmakni od Sarajeva, pa ces vidjeti da ima jos Bosne i Hercegovine.

Selam brate. Prvo sapun, pa sve ostalo.
sajber87

#74764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Hakiz wrote: 14/01/2023 16:29

Onoliko koliko ih ispod zita pritisne zapad, a zapad je odlucio da pospremi stanje, siguran sam da ce pogurati tkz probosansku stranu sada ako sda df odu u opoziciju. Sankcije za koje neki misle da ne djeluju pokazace se itetako efikasne, one su kao stisak koji na pocetku djeluje blag i lagan ali koji ako dugo traje postane neizdrziv. Ameri rade dugorocno nisu oni kao balkanska plemena koja ako mu ne das sve sad i odmah onda ce praviti probleme inatiti se teatralisati, busati se lazno u patriotske grudi kao i koristiti ostale autodestruktivne metode. Takvo ponasanje se uvijek obije o glavu na kraju onome ko ga praktikuje. Tronozac se morao razbiti uprkos izbornoj kradji na svim stranama, a snsd i hdz imaju ruke za odluke koje sljeduju. Od 1995 ameri i ohr su bili na nasoj strani a mi smo ih nasim balkanskim metodama vladanja izdali sto je kulminiralo odbijanjem aprilskog paketa. Nakon tih 15 godina ponovo dolazi vrijeme za tkz probosansku stranu ali ovaj put bez onih koji su bosnjacima vladali putinovskim metodama. Na kraju po 1000 puta cu reci zapad nam je jedina sansa i jedini iskreni prijatelj sta god ko mislio.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#74765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mk ultra »

laserShow wrote: 14/01/2023 16:48
mk ultra wrote: 14/01/2023 14:43 Ljubuski propada?

Alejkjumu selam

Ja vise van sarajeva nego u sarajevu

Volio bih da znam po cemu to propada Ljubuski, mosda i grijesim

U RSu imas 4 puta gora mjesta od Milića i Dervente, ali nazalost, morate se i vi uputiti van zone komfora
Haris.ba

#74766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

sajber87 wrote: 14/01/2023 13:11
Haris.ba wrote: 14/01/2023 12:42

Znaci, objasnim ti teoretski/proceduralno sta drzi Hdz u vlasti, pa ti opet kazes ne moze.

Da 100% Hrvata glasa za Hdz, da ne postoji taj fazon sa tri saglasnosti za mandatara - Hdz bi isao u opoziciju. Nema dovoljno Hrvata da mogu blokirati formiranje vlasti bez proceduralnih blokada.
Teoretski da, mozes izbaciti sve stranke u federaciji sa hrvatskim predznakom, prakticno to vodi ka haosu vjerovatnom raspadu federacije i novim sukobima. Takva opcija nama bosnjacima najmanje treba, a najvise bi joj se radovali neprijatelji bosne
Sto vodi novim sukobima i haosu? Ako je farz da hdz bude u vlasti, onda neka se stavi u ustav i nacrta profil Covica.

Ja kazem da sada ne treba, nema potrebe.

Ali, ako ne budu kooperativni - u opoziciju.
Last edited by Haris.ba on 14/01/2023 17:08, edited 1 time in total.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#74767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

mk ultra wrote: 14/01/2023 16:57

Alejkjumu selam

U RSu imas 4 puta gora mjesta od Milića i Dervente, ali nazalost, morate se i vi uputiti van zone komfora
LOL, Ljubuški propada, grad jači od opštine Centar jedno 4x puta.
Point.

#74768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Ne smije Dino sa Avdom u ring, iznabijao bi ga Avdo argumentima o tome bi se pisalo godinama. Dino bi zvao Šmita da reaguje.
mirza_15

#74769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Haris.ba wrote: 14/01/2023 17:07
sajber87 wrote: 14/01/2023 13:11

Teoretski da, mozes izbaciti sve stranke u federaciji sa hrvatskim predznakom, prakticno to vodi ka haosu vjerovatnom raspadu federacije i novim sukobima. Takva opcija nama bosnjacima najmanje treba, a najvise bi joj se radovali neprijatelji bosne
Sto vodi novim sukobima i haosu? Ako je farz da hdz bude u vlasti, onda neka se stavi u ustav i nacrta profil Covica.

Ja kazem da sada ne treba, nema potrebe.

Ali, ako ne budu kooperativni - u opoziciju.
To je samo za krajnju nuždu i uz saglasnost međunarodne zajednice. Pri tome ne mislim samo na HDZ nego na one koje izaberu Hrvati. U ovakvom uređenju i sa ovakvim okruženjem mislim da nije politički mudro ići u sukob sa H komponentom. Ustvari, ne mislim da je to mudro uopšte. Tek u slučaju da krenu putem trećeg, putem udara na suverenitet BiH i kada bi se već išlo do kraja onda ok. U suprotnom je kontraproduktivno praviti vlast bez onih koje izabere H komponenta. Tako smo nasađeni i to je tako za sada. Možda naša djeca dočekaju državu gdje to neće biti važno, gdje će se odluke donositi da nam svima kao građanima bude bolje, a ne da bude bolje samo jednima, gdje će se svako zalagati za svakog građanina BiH, da svako bude ponosno šta god hoće, ali da to bude presudno u političkom odlučivanju... Do tada treba pronaći ono oko čega se možemo dogovoriti u BH varijanti kada je federacija u pitanju, i u BHS kada je BiH u pitanju. Naravno, nisam naivan i znam da će, pogotovo sa S komponentom, biti teško jer je vjerovatnije da će oni nastaviti da rade na razgradnji države.
velikonja

#74770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

mk ultra wrote: 14/01/2023 16:57

Alejkjumu selam

obzirom da sam rekao da ljubuski propada, al lejzer uletio u kadar, evo npr.
odmakni se od kerametal pumpe i konzuma, odi do npr graba, kasca, radisica, orahovlja ili gore do tihaljine prema grudama
pa reci onda da ima ulaganja ( rasvjeta, kanalizacija, pa cak i voda ), ljudi da zive, sretne djecice koja idu u skolu i sl
pa vidi ima li tog nekog blagostanja, sapuna i parfema, pod hdz kapom ( tamo je hdz od 1941 :mrgreen: )

za ilice i derventu, uzeo sam veca mjesta sa relativno dobrom industrijom, oni umiru a ne sta drugo

@sehohari kaze grad ljubuski 4x jaci od opcine centar

prvo, grad?? imaju status grada zaista, ali dajte, i konjic ima isti status

a to 4x...pa dobro kako ko gleda na to

jako dobro znam stanje po cijeloj bih, narocito ruralne dijelove. u bih generalno imas desetak centara gdje ima zivota ( Sa, Mo, TZ, BL, Bijeljina, gradiska, doneklel bihac ) ostalo - umire ( visegrad, foca, samac...zavidovici, olovo....drvar, grahovo, kupres, glamoc...)
nema to veze sa hdz / sda/ snsds/ sdp / k...palac

al eto ovdje se samo trazi blagostanje u sa, brezi, visokom...niko da fudinu zenicu pomene :mrgreen:
Last edited by velikonja on 14/01/2023 17:34, edited 1 time in total.
mirza_15

#74771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Point. wrote: 14/01/2023 17:22 Ne smije Dino sa Avdom u ring, iznabijao bi ga Avdo argumentima o tome bi se pisalo godinama. Dino bi zvao Šmita da reaguje.
Ja bih mu prvi zamjerio da on kao ministar VP, predsjednik stranke, ide u nekakav duel sa trećerazrednim režimskim novinarom koji je odjednom od islamofoba (IZ ga zvanično tako kvalifikovala) i onoga koji je govorio da je Alija podržavao one koji odrubljuju glave postao veliki patriota. Budala vidi da radi za pare. Ko je Avdo ili Zahiragić da Dino sjeda sa njim? Neka zove Baketa ili Željku. I kada ti je voljeni Željko bio u bilo kakvom duelu?
velikonja

#74772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

mirza_15 wrote: 14/01/2023 17:32
Point. wrote: 14/01/2023 17:22 Ne smije Dino sa Avdom u ring, iznabijao bi ga Avdo argumentima o tome bi se pisalo godinama. Dino bi zvao Šmita da reaguje.
Ja bih mu prvi zamjerio da on kao ministar VP, predsjednik stranke, ide u nekakav duel sa trećerazrednim režimskim novinarom koji je odjednom od islamofoba (IZ ga zvanično tako kvalifikovala) i onoga koji je govorio da je Alija podržavao one koji odrubljuju glave postao veliki patriota. Budala vidi da radi za pare. Ko je Avdo ili Zahiragić da Dino sjeda sa njim? Neka zove Baketa ili Željku. I kada ti je voljeni Željko bio u bilo kakvom duelu?
on je potegao macka tj avdu za rep, red bi bio da odgovori na ovo avdino ( koji je ovdje godinama bio obvezna literaturu...ako ne vjerujes, pogledaj upise )

narocito me interesira to oko televizora...pa koji kokosar majko mila...nije mu bilo dosta 18 godina na budzetskoj sisi
Point.

#74773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

mirza_15 wrote: 14/01/2023 17:32
Čuj režimski? Kao u BiH je neki režim na vlasti :lol:

Daj ljudi dohavizajte se više, pa to idolpoklonstvo nije dobro. Ko god bilo šta zucne kontra Dine odmah ide hrakanje, sad odjednom Avdo trećerazredni i to, pazi sad, režimski novinar. Dino ga proziva redovno, red bi bio da ga suoči face to face.

U nekim glavama Dino bezgrješan, ko da je pegamber.
velikonja

#74774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

e gledaj mvp-a buduceg, sunce ti zareno :lol: :lol: :lol:

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/konako ... ku/915856/
Nebozemlja

#74775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nebozemlja »

Image

Selam.
Locked