ja ti sad kažem da Rusi gube toliko tenkova da se aktiviraju stari T-64 tenkovi i ti kažeš ne mogu 1 na 8, i nije realno bilo dosta boljih tenkova od T34 koje je bilo realsitično za vidjeti na bojnom polju.
Ukrajina
- liyf
#141851 Re: Ukrajina
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#141852 Re: Ukrajina
Nisu se ni Ukrajinci nesto pretrgli u osudi agresije na RBiH, pa ih mi nismo optuzivali zbog toga.Dimu1927 wrote: ↑13/01/2023 14:44ma kakav kult smrti, normalni su ljudi u pitanju, znam i ja licno nekih ljudi sto recimo malo vise od prosjeka praktikuju vjeru, normalni ljudi u svakom pogledu i ponasanju, i onda recimo cujes tako nesto... pa bas ti ljudi vjernici od svih ne bi smjeli imati takav stav...
nema od glupog bosnje veceg idiota na dunjaluku kako god
Ljudi se zabavili svojim jadom tada kao i bosnje svojim sada.
Al', eto, da se iskoristi prilika i pljucne po bosnjama.
- Distortion
#141853 Re: Ukrajina
530 manje orka
S obzirom da su orci neprestalno gadjaji i sravnili Soledar pitanje je gdje ce se pozicionirat. Evo vidjeli smo primjer gdje ih je 25 doslo i odmah su himarisani.
AFU ima sve koordinate, vjerovatno znaju gdje se ovi mogu sakriti i cim vide okupljanje wagnera sigurno ce dejstvovat himars. Ovi su bas naivni u koloni dosli i smjestili se
Na ovom dolazecem Ramstajnu ocekujem konkretne info za pomoc Ukrajini. Prica se da ce se jos nekoliko zemalja ukljuciti u dostavu Leoparda. Ukrajinci puno ocekuju od ovog sasstanka.
Last edited by Distortion on 14/01/2023 08:34, edited 2 times in total.
- Gandalf
#141855 Re: Ukrajina
pomalo se skuplja, sve je to za mene na kašičicu, ali jbg, na ukrajicima je da svaki metak iskoriste kako treba
- Gandalf
#141856 Re: Ukrajina
a u međuvremenu, u Kijevu ništa novo, orci raketiraju civilne ciljeve
- Gandalf
#141857 Re: Ukrajina
i ponovo koriste fosforne bombe, ruska vojska odreda ratni zločinac do ratnog zločinca
- Gandalf
#141858 Re: Ukrajina
dva ratna zločinca manje
- Gandalf
#141859 Re: Ukrajina
valjda ispadne kroz prozor ubrzo
u berdjansku nemirno s explozijama
-
splinter
#141860 Re: Ukrajina
Interesantno jutros se nisu čule sirene u Kijevu prije raketiranja šta je inače ranije bio slučaj.
Čime li ih onda gađaju i odakle?
Naravno civilne ciljeve.
Čime li ih onda gađaju i odakle?
Naravno civilne ciljeve.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#141861 Re: Ukrajina
Njemačka ministrica odbrane podnosi ostavku?
Lambrechtovoj su zamjerili nedovoljnu podršku Kijevu. Okrivljena je i za odugovlačenje reforme vojske, za nedostatak municije i projektila u njemačkim vojnim skladištima.
Lambrechtovoj su zamjerili nedovoljnu podršku Kijevu. Okrivljena je i za odugovlačenje reforme vojske, za nedostatak municije i projektila u njemačkim vojnim skladištima.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#141862 Re: Ukrajina
SAD prodaju Turskoj avione. Čeka se odobrenje Kongresa
Administracija predsjednika Joea Bidena priprema se da zatraži od Kongresa Sjedinjenih Američkih Država da odobri prodaju 40 borbenih aviona F-16 Turskoj.
Nakon više od godinu dana "vaganja" zahtjeva Turske za te avione, posao vrijedan 20 milijardi dolara bi se uskoro mogao naći pred poslanicima oba američka parlamentarna doma.
Zvaničnici administracije namjeravaju iskoristiti mogućnost prodaje kako bi natjerali Tursku da odobri ulazak Finske i Švedske u NATO, što je Ankara blokirala zbog optužbi da ove države podržavaju kurdske terorističke grupe.
Turska očekuje da će dobiti američko odobrenje za prodaju F-16 u roku od dva mjeseca.
Prema riječima predstavnika Bidenove administracije, saglasnost Kongresa za prodaju borbenih aviona zavisi od pristanka Turske na pristupanje Švedske i Finske NATO-u. Obje zemlje okončale su decenije neutralnosti kada su se prošle godine odlučile pridružiti alijansi kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu.
Prodaja Turskoj, o kojoj administracija razmišlja više od godinu dana, veća je od očekivane. Uključuje 40 novih aviona i komplete za remont za 79 postojećih turskih F-16, prema zvaničnicima upoznatim s prijedlozima.
Najava Bidenove administracije Kongresu o sporazumu otprilike će se poklopiti s posjetom turskog ministra vanjskih poslova Mevluta Cavuooglua Vašingtonu sljedeće sedmice.
Prodaja Turskoj takođe uključuje više od 900 projektila vazduh-vazduh i 800 bombi, rekao je jedan od zvaničnika.
Administracija predsjednika Joea Bidena priprema se da zatraži od Kongresa Sjedinjenih Američkih Država da odobri prodaju 40 borbenih aviona F-16 Turskoj.
Nakon više od godinu dana "vaganja" zahtjeva Turske za te avione, posao vrijedan 20 milijardi dolara bi se uskoro mogao naći pred poslanicima oba američka parlamentarna doma.
Zvaničnici administracije namjeravaju iskoristiti mogućnost prodaje kako bi natjerali Tursku da odobri ulazak Finske i Švedske u NATO, što je Ankara blokirala zbog optužbi da ove države podržavaju kurdske terorističke grupe.
Turska očekuje da će dobiti američko odobrenje za prodaju F-16 u roku od dva mjeseca.
Prema riječima predstavnika Bidenove administracije, saglasnost Kongresa za prodaju borbenih aviona zavisi od pristanka Turske na pristupanje Švedske i Finske NATO-u. Obje zemlje okončale su decenije neutralnosti kada su se prošle godine odlučile pridružiti alijansi kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu.
Prodaja Turskoj, o kojoj administracija razmišlja više od godinu dana, veća je od očekivane. Uključuje 40 novih aviona i komplete za remont za 79 postojećih turskih F-16, prema zvaničnicima upoznatim s prijedlozima.
Najava Bidenove administracije Kongresu o sporazumu otprilike će se poklopiti s posjetom turskog ministra vanjskih poslova Mevluta Cavuooglua Vašingtonu sljedeće sedmice.
Prodaja Turskoj takođe uključuje više od 900 projektila vazduh-vazduh i 800 bombi, rekao je jedan od zvaničnika.
- liyf
#141863 Re: Ukrajina
u tolikom su jadu bili da im nije bio belaj pripomoći Srbijanskoj braći, eee moji jadi.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑14/01/2023 07:37Nisu se ni Ukrajinci nesto pretrgli u osudi agresije na RBiH, pa ih mi nismo optuzivali zbog toga.Dimu1927 wrote: ↑13/01/2023 14:44
ma kakav kult smrti, normalni su ljudi u pitanju, znam i ja licno nekih ljudi sto recimo malo vise od prosjeka praktikuju vjeru, normalni ljudi u svakom pogledu i ponasanju, i onda recimo cujes tako nesto... pa bas ti ljudi vjernici od svih ne bi smjeli imati takav stav...
nema od glupog bosnje veceg idiota na dunjaluku kako god
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#141864 Re: Ukrajina
200 nato tenkova kao 1500 orkovskih
bice bubanja na proljece i ljeto
bice bubanja na proljece i ljeto
- Ironmen
#141865 Re: Ukrajina
Izgleda da je Kijev jutros pogodjen raketom sa ruskog bombardera.Načelnik Nikolajevske oblasti Vitalij Kim tvrdi da je trenutno u zraku 17 ruskih bombardera.
- Gandalf
#141866 Re: Ukrajina
animus wrote: ↑14/01/2023 02:06 Svjestan sam ja razlike naseg i ovog rata. Neuporedivo po svemu, naročito po znacaju za citav svijet. Zato ovdje svi i navijaju za pravu stranu. Na kraju i naša sudbina zavisi od tog rata.
Glupo je zato naš rat porediti. Mi ga nismo tražili i nismo zaslužili onakav odnos i to mi izaziva bijes kad se spomene. Nismo krivi ni za šta i ne prihvatam ni krivicu baseg rukovodstva koje nije bilo SDA nego je bilo narodno. Nista mi nismo mogli postici više od onog što jesmo postigli. I ne znam kako smo i preživili kao država.
Na sramotu zapada smo patili i sve to preživljavali. Imali smo alibi da budemo najgori ali opet nismo. Imam traumu kad mi neko spomene UN Akasija Butrosa Galija Mejdzera Miterana i ostale seronje koji su pomagali četnicima.
Mi smo zlatni bili u kakvim okolnostima smo bili.
Odosmo u Off topic. Ne treba povezivati nas rat i ovo svjetsko sranje. Tu se slažemo
- liyf
#141867 Re: Ukrajina
od svih zemalja Finska se odlučila na takav potez, ali samo ako se odobri od strane Švaba. Žao mu je što Šveđani nisu ništa slali, da vidimo malo njihove tehnologije.Distortion wrote: ↑14/01/2023 08:06 Na ovom dolazecem Ramstajnu ocekujem konkretne info za pomoc Ukrajini. Prica se da ce se jos nekoliko zemalja ukljuciti u dostavu Leoparda. Ukrajinci puno ocekuju od ovog sasstanka.
- skrbavi-admin
-
boshniak
#141869 Re: Ukrajina
Treba pomoći i podržati Ukrajinu, ne zbog njih već zbog nas. Poraz Ukrajine vodi jacanju Rusije, a jaka Rusija je vjetar u ledja neprijateljima i separatistima u BiH. Rusija je neprijatelj BiH to ne kriju ni izjavama njihovog ambasadora, a nekad je bolje i otvoreni neprijatelj nego lažni prijatelj kakvog imamo u zapadnom komsiluku. Poraz i slabljenje Rusije direktno doprinosi umirivanju separatistickih tenzija u BiHlavi wrote: ↑14/01/2023 10:22u tolikom su jadu bili da im nije bio belaj pripomoći Srbijanskoj braći, eee moji jadi.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑14/01/2023 07:37
Nisu se ni Ukrajinci nesto pretrgli u osudi agresije na RBiH, pa ih mi nismo optuzivali zbog toga.
- skrbavi-admin
#141870 Re: Ukrajina
daleko od toga da sam im ja protoze ili nesto slicno - ali i americka demokratija je nabacala fosfornih bombi na Faludzu, Bagdad i Irak u tonama.....
ako se vi ne sjecate, ja se sjecam - kakvi su to uzasi, povrede i slicno - izgori covjek iznutra u najstrasnijim mukama....
- jednonogi_Jack
#141871 Re: Ukrajina
Ukrajinsko ministarstvo obrane u vezi imenovanja Gerasimova na novu poziciju: - "Svaki ruski general mora dobiti barem jednu priliku za neuspjeh u Ukrajini" 
-
Bernardinac
#141872 Re: Ukrajina
Teško. Ovi bombarderi su nosači (platforma) raketa koji se ispaljuju sa njih. Domet tih raketa je jako velik tako da bombarderi mogu biti i po 1000 i više Km od Ukrajine u trenutku ispaljivanja.
Te rakete možeš oboriti kada dođu u domet PVO ili uništiti aerodrome i avione na zemlji.
Za ovo zadnje su potrebne krstareće rakete, stelth po mogućnosti ili neka druga long range oružja(dronovi) na strani UA ili SOF.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- skrbavi-admin
#141874 Re: Ukrajina
ubijani su zbog toga sto su "turci" da preformulisem - u kombinaciji sa svim ostalim..... milosevic je od zapada imao odrijesene ruke da "rijesi" muslimansko pitanje u BIH - jer konstalacija stvari u to vrijeme tu istinu potvrdjuje..... to sto volis cugat, mozda klepas klempovinu njih plaho ne tangira jer si ti za njih smece....JoseMujica wrote: ↑14/01/2023 12:12ljudi su ubijani da se zauzme teritorija i sruši država a ne zato što su muslimani.
kad su bili za NDH bili su cvijeće.
procitaj malo sudbinu Ese Sadikovica - banjaluckog doktora..... od tad sam poceo mrzit maksimalno......
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#141875 Re: Ukrajina
Predlazem ti prrlistas malo intagram profil Bosnevija.JoseMujica wrote: ↑14/01/2023 12:12ljudi su ubijani da se zauzme teritorija i sruši država a ne zato što su muslimani.
kad su bili za NDH bili su cvijeće.