Napominjem. Ne vjerujem da je Bog ovakav kako piše u bibliji. Poznato je da je biblija knjiga bez lanca prenosilaca koju su pisali uglavnom nepoznati autori, to se slažu i kršćani, tako da je nepouzdana i prepuna izmišljenih priča kojima se narušava ugled i Boga, i Božijih poslanika, i samog Isusa na kraju krajeva. Kršćani će obično reći da su ovo uglavnom zakoni iz starog zavjeta a da je Isus donio nešto drugačije. Tu treba spomenuti bitnu stvar. Po kršćanskom vjerovanju Jahve i Isus su jedno, kad se govori o Jahveu i njegovim djelima u SZ govori se ustvari o Isusu, Jahve tj. Otac, Sin tj. Isus i Sveti duh su sveto trojstvo, i to troje je jednako Bog.
Dakle taj izgovor da je Isus bio blag za razliku od Boga u starom zavjetu ne igra ulogu jer opet ne opravdava činjenicu zašto bi Bog uopšte bio ovakav kakvog će te ga sad upoznati u nastavku teme pogotovo jer se Isus nigdje ne odriče starog zavjeta već čak naređuje poštivanje istog. Da je Hitler recimo nakon genocida nad jevrejima i svih zlodjela koja je počinio došao u javnost i izjavio "sve što sam prije radio ne odričem se toga, od danas pozivam na mir i ljubav", da li bi ga to amnestiralo? Naravno da ne.
JAHVE-BIBLIJSKI BOG POZIVA NA GENOCID, KLANJE DJECE, ŽENA...
Jahve leopard-
Hošea 13,7 Stoga ću im biti kao lav, kao leopard što na putu vreba;
Hošea 13,8 kao medvjedica kojoj ugrabiše mlade, ja ću se na njih baciti, rastrgat` im grudi do srca; k`o lav ću proždrijeti meso njihovo, zvijeri će ih poljske rastrgati.
Hošea 14,1 Ispaštat će Samarija jer se protiv Boga svoga pobunila. Od mača past će oni, djecu će njihovu smrskati, žene trudne rasporiti.
JAHVE poziva na klanje-
Ezekiel 9,5 A drugima reče na moje uši: "Pođite za njim gradom i ubijajte bez milosrđa. Oči vaše neka se ne sažale i nemajte smilovanja.
Ezekiel 9,6 Pobijte starce, mladiće, djevojke, djecu i žene; istrijebite ih sve do posljednjega. Ali na kome bude znak `tau`, njega ne dirajte. Počnite od mojega Svetišta!" I oni počeše od starješina koji stajahu pred Domom.
Ezekiel 9,7 I reče im: "Oskvrnite Dom moj i napunite mu predvorje truplima! Krenite!" I oni iziđoše te zaredaše ubijati gradom.
Ezekiel 9,8 Dok su oni klali, ja ostadoh, bacih se ničice i zavapih: "Jao, Jahve Gospode! Zar ćeš zaista uništiti sve što preostade od Izraela da iskališ svoj gnjev nad Jeruzalemom?
-Jahve pogubio covjeka jer nije napravio dijete snahi-
Postanak 38,8 Tada reče Juda Onanu: "Priđi k udovici svoga brata, izvrši prema njoj djeversku dužnost i tako očuvaj lozu svome bratu!
Postanak 38,9 Ali Onan, znajući da se sjeme neće računati kao njegovo, ispuštaše ga na zemlju kad god bi prišao bratovoj udovici, tako da ne dade potomstva svome bratu.
Postanak 38,10 To što je činio uvrijedilo je Jahvu, pa i njega pogubi.
Kamenovanje nevjernika-
Ponovljeni zakon 17,2 Ako se u tvojoj sredini - u bilo kojem tvojem gradu što ti ga dade Jahve, Bog tvoj - nađe čovjek ili žena da učini što je zlo u očima Jahve, Boga tvoga, i krši njegov Savez:
Ponovljeni zakon 17,3 otišavši da iskazuje štovanje drugim bogovima te se pokloni njima, suncu, mjesecu ili bilo čemu od nebeske vojske, a što sam ja zabranio,
Ponovljeni zakon 17,4 i tebi se to javi i ti to čuješ, onda pomno istraži; i bude li istina i doista se ta grozota učinila u Izraelu,
Ponovljeni zakon 17,5 onda toga čovjeka ili tu ženu koji učiniše takvu opačinu izvedi na gradska vrata te ih kamenuj da poginu.
Krvolocni Jahve-
Ponovljeni zakon 32,39 Vidite sada da ja, ja jesam, i da drugog Boga pored mene nema! Ja usmrćujem i oživljujem; ja udaram i iscjeljujem (i nitko se iz ruke moje ne izbavlja).
Ponovljeni zakon 32,42 Strijele svoje opojit ću krvlju i mač moj najest će se mesa, krvi ubijenih i zarobljenih, glava dušmanskih vrhovnika.
Jahve naredjuje genocide nad Amalekom-
1. Samuelova 15,2 Ovako govori Jahve nad vojskama: `Odlučio sam osvetiti ono što je Amalek učinio Izraelu zatvarajući mu put kad je izlazio iz Egipta.
1. Samuelova 15,3 Sada idi i udari na Amaleka, izvrši "herem", kleto uništenje, na njemu i na svemu što posjeduje; ne štedi ga, pobij muškarce i žene, djecu i dojenčad, goveda i ovce, deve i magarce!`
Genocid u gradu Jerihon, pljačkanje pobijenog naroda-
Jošua 6,20 Tada povika narod i odjeknuše trube. Kada se zaori glas truba i bojni povici naroda, padoše bedemi i narod prodrije u grad, svatko odande gdje se našao, i osvojiše ga.
Jošua 6,21 I tada izvršiše kletvu ništeći oštricom mača sve što bijaše u gradu: muško i žensko, staro i mlado, volove, ovce i magarad.
Jošua 6,24 Spališe grad i sve što bijaše u njemu: uzeše samo srebro, zlato, tučano i željezno posuđe i staviše u riznicu Doma Jahvina.
Napominjem, gore navedeni citati su 1% sadržaja koji se nalazi u bibliji a koji su slične tematike. Biblija je prepuna poziva na genocid, na ubijanje djece, na ubijanje žena, na spaljivanje, kamenovanje, vješanje, i to nedužnih ljudi.
2. Kažu islam se širio mačem. Da vidimo kako je biblijski Bog širio svoju vjeru preko svojih sljedbenika.
Jahvina vjera se siri macem-
Ponovljeni zakon 2,24 `Ustajte! Na put krenite i prijeđite preko potoka Arnona. U ruke ti, eto, predajem Amorejca Sihona, kralja hešbonskoga, i njegovu zemlju. Počni s osvajanjem; izazovi ga na boj!
Ponovljeni zakon 2,31 Tada mi reče Jahve: `Eto sam počeo da ti izručujem Sihona i njegovu zemlju. Počni osvajanje da mu zemljom zagospodariš.`
Ponovljeni zakon 2,33 Navali on i sav njegov narod. Ali Jahve, Bog naš, predade nam ga, tako da potukosmo njega, njegove sinove i sav njegov narod.
Ponovljeni zakon 2,34 Tada osvojismo sve njegove gradove i prokletstvom udarismo sve gradove s ljudima, ženama i djecom, ništa ne štedeći,
Ponovljeni zakon 2,35 izuzev stoke, koju uzesmo kao plijen, skupa s plijenom iz gradova što smo ih osvojili.
Ponovljeni zakon 2,36 Od Aroera, koji se nalazi na obali potoka Arnona, i od grada koji je u njegovoj dolini pa do Gileada nije bilo grada koji bi nam odolio: sve nam ih je Jahve, Bog naš, predao.
Za razliku od nekih drugih situacija ovdje jahvina vojska barem poštedjuje stoku koju su odlučili ukrasti i uzeti za sebe, a djeca i žene su naravno pobijeni, mada ima situacija i kad su žene pošteđene, ali ako su djevice.
Ponovljeni zakon 3,3 Tako je Jahve, Bog naš, u ruke naše predao i bašanskoga kralja Oga sa svim njegovim narodom. Tukli smo ga tako da mu nitko na životu nije ostao.
Ponovljeni zakon 3,4 Osvojili smo tada sve njegove gradove. Nije bilo grada koji im nismo oteli - šezdeset gradova, zapravo svu argopsku krajinu, Ogovo kraljevstvo u Bašanu.
Ponovljeni zakon 3,5 Svi su oni gradovi bili utvrđeni visokim zidinama, vratima i prijevornicama. Uz njih je bilo veoma mnogo otvorenih zaselaka.
Ponovljeni zakon 3,6 Udarismo ih prokletstvom - kako smo učinili i sa Sihonom, kraljem hešbonskim - zatrvši svaki grad, ljude, žene i djecu.
Ponovljeni zakon 3,7 A svu stoku i plijen po tim gradovima zadržasmo za se.
Ponovljeni zakon 3,8 Tako smo u ono vrijeme iz ruku dvaju amorejskih kraljeva uzeli zemlju što se nalazi s onu stranu Jordana, od potoka Arnona do brda Hermona (
Ponovljeni zakon 3,9 Sidonci zovu Hermon Sirjon, a Amorejci ga zovu Senir):
Ponovljeni zakon 3,10 sve gradove po Visoravni, sav Gilead i sav Bašan, sve do Salke i Edreja - gradove Ogova kraljevstva u Bašanu. (
Jahve naredjuje pokolj Midjanaca, vojska siluje udovice, ratni plijen-
Brojevi 31,1 Jahve reče Mojsiju:
Brojevi 31,2 "Iskali osvetu Izraelaca na Midjancima, a poslije toga pridružit ćeš se svojim precima.
Brojevi 31,7 Oni zavojuju na Midjance, kako je Jahve naredio Mojsiju, i pobiju sve muškarce.
Brojevi 31,9 Odvedu tada Izraelci u ropstvo midjanske žene s njihovom djecom i svu njihovu stoku, krupnu i sitnu, i zaplijene sve njihovo blago.
Brojevi 31,10 Ognjem spale sve gradove njihove u kojima se živjeli i sva njihova naselja,
Brojevi 31,14 Mojsije se razljuti na zapovjednike vojske, tisućnike i satnike, koji se bijahu vratili s toga bojnog pohoda.
Brojevi 31,15 Reče im: "Što! Na životu ste ostavili sve ženskinje!
Brojevi 31,16 A baš su žene, po nagovoru Bileamovu, zavele Izraelce da u Peorovu slučaju istupe protiv Jahve. Tako dođe pomor na Jahvinu zajednicu.
Brojevi 31,17 Stoga svu mušku djecu pobijte! A ubijte i svaku ženu koja je poznala muškarca!
Brojevi 31,18 A sve mlade djevojke koje nisu poznale muškarca ostavite na životu za se.
Brojevi 31,26 "Ti, svećenik Eleazar i obiteljske starješine zajednice napravite popis ratnoga plijena, ljudstva i stoke,
Brojevi 31,27 a onda ratni plijen podijeli napola: na borce koji su išli u borbu i na svu ostalu zajednicu.
Brojevi 31,28 Od boraca koji su išli u borbu ustavi ujam za Jahvu: jednu glavu od svakih pet stotina, bilo ljudi, bilo krupnog blaga, magaradi ili sitne stoke. (ostatak poglavlja detaljno govori kako se plijen podijelio, Koliko je silovanih zena bilo)
Nakon silovanja žena nakon što se utvrdi da li su djevice ili ne, one koje nisu bile djevice ubijaju se a one koje jesu ostavljaju za sebe.
Naredba za ratna osvajanja-
Jošua 1,14 Vaše žene, djeca i stada mogu ostati u zemlji koju vam je dao Mojsije s onu stranu Jordana. Vi pak ratnici, za boj spremni, morate naoružani poći pred svojom braćom da im pomognete,
Jošua 1,15 sve dok Jahve ne dade da počinu i vaša braća, kao i vi, i dok ne zaposjednu zemlju koju im daje Jahve, Bog vaš. Tada se možete vratiti u zemlju koja vam pripada i koju vam je dao Jahvin sluga Mojsije, na drugoj strani Jordana, prema istoku sunca.`
Jošua 1,18 Tko se god usprotivi tvome glasu i ne posluša tvojih riječi u svemu što mu zapovjediš neka bude pogubljen. Samo ti budi odvažan i hrabar!
Jahve naredjuje nova osvajanja-
Jošua 13,1 Kad je Jošua ostario i odmakao u svojim godinama, reče mu Jahve: "Već si star i vremešan, a ostalo je mnogo zemlje da se osvoji.
Jošua 13,2 Evo područja što još preostaju: sve pokrajine filistejske i sva zemlja gešurska;
Jošua 13,3 od Šihora, što je pred Egiptom, sve do granice Ekrona na sjeveru, a računa se kao područje Kanaanaca; pet kneževina filistejskih: Gaza, Ašdod, Aškelon, Git i Ekron; zatim Avijci
Jošua 13,4 na jugu. Sva zemlja kanaanska od Are koja pripada Sidoncima, pa do Afeka i do međe amorejske;
Jošua 13,5 onda zemlja Giblijaca i sav Libanon prema istoku, od Baal Gada u podnožju gore Hermona do Lebo Hamata.
Jošua 13,6 Sve stanovnike gorja, od Libanona do Misrefota na zapadu - sve Sidonce otjerat ću ispred sinova Izraelovih. Samo razdijeli Izraelu zemlju u baštinu, kao što sam ti zapovjedio.