Ukrajina
- agent_zero
#141726 Re: Ukrajina
Rusi kako skloniše WarGovneta sa frontova, krenu im nabolje.
- skrbavi-admin
- skrbavi-admin
#141728 Re: Ukrajina
nesmijem vec sam par puta bio cetnik na forumujednonogi_Jack wrote: ↑13/01/2023 12:31Navijaj za orke.skrbavi-admin wrote: ↑12/01/2023 23:08 odjavicu se s teme - ko i tekme kad se kladim - sta god gledam i pratim urekem bolje da ne vidim![]()
- drug_profi
#141729 Re: Ukrajina
Pravi kancelar ne bi gledao sta biraci misle vec bi mislio na buducnost njemacke, vec bi uradio sta treba i onda pridobio birace za svoju odluku.Čitalac wrote: ↑13/01/2023 12:17 Opozicija kritikuje „tvrdoglavog Scholza“.
Istini za volju, prema istraživanju koje je prošle sedmice objavio Bild, polovina ispitanika ne podržava isporuku tenkova Ukrajini dok se za taj potez izjasnilo 38 odsto anketiranih.Frakcija Kršćansko-demokratske unije Njemačke i dalje inzistira na prebacivanju borbenih tenkova Leopard 2 u Ukrajinu, izvještava Tagesschau. Zamjenik šefa frakcije Johann Wadefühl kritizirao je njemačkog kancelara Olafa Scholza.
"Svi to žele. Finska želi pomoći, Španjolska je tu već dugo. Poljska je krenula u ofenzivu, a tvrdoglavi kancelar stoji na putu", rekao je Wadefühl. S njegove točke gledišta, isporuka tenkova Leopard 2 Kijevu samo je pitanje vremena. „Scholzova blokada ne može biti uloga Njemačke“, upozorio je političar. Prema njegovom mišljenju, sada je potrebno "ići naprijed".
- drug_profi
#141730 Re: Ukrajina
Ih pa ja sam vecini zelenih cetnik jal ustasa. A na tviteru sam balija.
Znaci u prosjeku normalan.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#141731 Re: Ukrajina
Da su pitali Nijemce "Da li želite da prodamo tenkove Ukrajini? " 96% bi reklo DA
, ovako slabo bi koji Švabo dao šta free
.
- jednonogi_Jack
#141732 Re: Ukrajina
Valjda je pobjeda Ukrajine bitnija.
- drndalo
#141733 Re: Ukrajina
Dobra... Specijalni rat... SajOps stobiseonoreklo...
- P.Starck
- Čitalac
#141735 Re: Ukrajina
Rusko ministarstvo odbrane danas preuzima zasluge za zauzimanje Soledara. U saopštenju se ističe:
Čeka se saopštenje Prigožina."Zauzimanje Soledara bilo je moguće zahvaljujući stalnim aktivnostima vojne avijacije, raketnih trupa i topništva. Oni su neprekidno nanosili koncentrirane udare po položajima Oružanih snaga Ukrajine u gradu, zaustavljali prebacivanje rezervi, opskrbu streljivom i pokušaje povlačenja neprijatelja na druge crte obrane. Zračno-desantne postrojbe izvele su manevar iz drugog smjera, uspješno napale položaje Oružanih snaga Ukrajine, zauzele dominantne uzvisine i blokirale grad sa sjevera i juga. Oprema za elektroničko ratovanje potisnula je sustav kontrole ukrajinskih trupa i nije im dopustila korištenje bespilotnih letjelica“.
-
zigzag
#141736 Re: Ukrajina
čuj prigožina.
Šta je on po činu i koji je u hijerarhiji u ruskoj vojsci?
Šta je on po činu i koji je u hijerarhiji u ruskoj vojsci?
- Čitalac
#141737 Re: Ukrajina
I Associated Press opaža da je Soledar razbuktao sukob na relaciji ministarstvo odbrane - Prigožin.
The Associated Press has reported on the battle unfolding in the top echelons of military power in Moscow:
The fighting for the salt mining town of Soledar and the nearby city of Bakhmut has highlighted a bitter rift between the Russian Defense Ministry leadership and Yevgeny Prigozhin, a rogue millionaire whose private military force known as the Wagner Group has played an increasingly visible role in Ukraine.
Putin’s shake-up of the military brass this week was seen as a bid to show that the Defense Ministry still has his support and is in charge as the troubled conflict nears the 11-month mark.
On Wednesday Prigozhin rushed to declare his mercenary force had captured Soledar, arguing the prize was won exclusively by Wagner. The Defense Ministry has challenged that characterization, describing the action by airborne troops and other forces in the battle, and claimed credit for taking the town on Friday.
-
Oblomov
#141738 Re: Ukrajina
"Ako vidis negdje na dnu okeana da se dvije ribe svađaju, znaj da je Englez u blizini." ~ Mahatma Gandi
- agent_zero
#141739 Re: Ukrajina
Pitanje je samo zašto ukrajinci ne priznaju gubitak Soledara...
- drug_profi
#141740 Re: Ukrajina
Mislim da je vojska ostala na rubu grada.
A grad je ionako sad rusevina bez bitne razlike od okoline
A grad je ionako sad rusevina bez bitne razlike od okoline
- P.Starck
#141741 Re: Ukrajina
Čisto retoričko pitanje. Šta da Rusi i zauzmu Ukrajinu, Kijev, promijene režim i posljedično pokolju i protjeraju milione u Europu i dalje...i šta onda!? Živili bi sretno do kraja života
Ja ne vidim ikakvu mogućnost "pobjede" Rusije. Ni sada ni za 20 godina. Ne vidim smisao ni "dobitke" ovog rata stavljajući se i u rusku ulogu.
Ja ne vidim ikakvu mogućnost "pobjede" Rusije. Ni sada ni za 20 godina. Ne vidim smisao ni "dobitke" ovog rata stavljajući se i u rusku ulogu.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#141742 Re: Ukrajina
Pa postavis onda isto pitanje, sta ako rusi izgube, podijele se na 10tak drzava, iseli se par miliona?
Mene popljuju ordinirajuci bubici na temi kad kazem da ce u Ukrajini biti neka vrsta rs-a jer se samo tako moze zavrsiti rat, gdje ce svi govoriti da su pobjednici i spominjati bitku oko Donjecka, kada su bili nadomak da ga uzmu, samo im Ameri rekli da stanu.
Mene popljuju ordinirajuci bubici na temi kad kazem da ce u Ukrajini biti neka vrsta rs-a jer se samo tako moze zavrsiti rat, gdje ce svi govoriti da su pobjednici i spominjati bitku oko Donjecka, kada su bili nadomak da ga uzmu, samo im Ameri rekli da stanu.
- drug_profi
#141743 Re: Ukrajina
To se nece desiti i treba te pljuvati jer ne razumijes sustinu ovog rata, kao ni posljedice koje ce ostaviti svojim epilogom na međunarodne odnose i uopšte svjetski poredak.laserShow wrote: ↑13/01/2023 13:58 Pa postavis onda isto pitanje, sta ako rusi izgube, podijele se na 10tak drzava, iseli se par miliona?
To što ti tvrdiš da će se desiti je pobjeda Rusije. Djelimicna, ali pobjeda. Poraz sigurno nije.
A poraz Ukrajine, pa time i Zapada, te NATO-a jeste itekakav.
Jel to realno?
Ja mislim da nije.
Last edited by drug_profi on 13/01/2023 14:03, edited 1 time in total.
- Ironmen
#141744 Re: Ukrajina
Totalna senilnost Putina ti daje odgovor na pitanje, lik je lud i u ovom ludilo je spreman na stotine hiljada mrtvih.P.Starck wrote: ↑13/01/2023 13:56 Čisto retoričko pitanje. Šta da Rusi i zauzmu Ukrajinu, Kijev, promijene režim i posljedično pokolju i protjeraju milione u Europu i dalje...i šta onda!? Živili bi sretno do kraja života![]()
- Ironmen
#141745 Re: Ukrajina
A kakav to bgt svjetski poredak moze promjeniti ovaj rat ?? Rusi su se toliko obrukali da niko ziv vise na njih ne gleda ozbiljno zapadno i NATO oruzje je decenijama ispred ruskog , ovaj rat je samo pokazo svu bijedu i nemoc Rusije u svim segmentima, sto se tice medjunardonih odnosa Rusija je sebi zatvorila vrata Evrope i okrenula se Aziji.drug_profi wrote: ↑13/01/2023 14:01To se nece desiti i treba te pljuvati jer ne razumijes sustinu ovog rata, kao ni posljedice koje ce ostaviti svojim epilogom na međunarodne odnose i uopšte svjetski poredak.laserShow wrote: ↑13/01/2023 13:58 Pa postavis onda isto pitanje, sta ako rusi izgube, podijele se na 10tak drzava, iseli se par miliona?
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#141746 Re: Ukrajina
Pa taj isti zapad i NATO je i kod nas onda porazen, kada su dopustili agresoru da dobije 49% Republike Bosne i Hercegovine, zar ne?drug_profi wrote: ↑13/01/2023 14:01 A poraz Ukrajine, pa time i Zapada, te NATO-a jeste itekakav.
Jel to realno?
Ja mislim da nije.
Ja razmisljam bez emocija i jasno znam da je pomoc zapada tu dok to njima odgovara. Nemaju oni empatije prema ukrajincima, kao sto nisu ni prema nama. Da su imali prema nama neke stvarne empatije, barem u vecini, cika bajden bi u prvoj godini imao Bosnu i Hercegovinu kao prioritet.
PS: da se razumijemo, rusi su agresor, najbolje bi bilo da dozive poraz, kako bi i nasi susjedi preko drine konacno dosli tobe, ali jbga, kako?
Da je Ukrajina neka velePatriotska zemlja, ne bi na zapadu bila kafica & co, vec bi sada bilo 3-4 miliona pod oruzjem i na frontu da izbace agresora.
- drug_profi
#141747 Re: Ukrajina
Može ako Rusija ostvari bilo kakav dobitak.Ironmen wrote: ↑13/01/2023 14:04A kakav to bgt svjetski poredak moze promjeniti ovaj rat ?? Rusi su se toliko obrukali da niko ziv vise na njih ne gleda ozbiljno zapadno i NATO oruzje je decenijama ispred ruskog , ovaj rat je samo pokazo svu bijedu i nemoc Rusije u svim segmentima, sto se tice medjunardonih odnosa Rusija je sebi zatvorila vrata Evrope i okrenula se Aziji.drug_profi wrote: ↑13/01/2023 14:01
To se nece desiti i treba te pljuvati jer ne razumijes sustinu ovog rata, kao ni posljedice koje ce ostaviti svojim epilogom na međunarodne odnose i uopšte svjetski poredak.
Također i ako bude potpuno poražena.
Ne razumijem kako ne shvatate da se dešava historijska promjena.
- Čitalac
#141748 Re: Ukrajina
Yermak kaže da su Bahmut i Soledar – novi Verdun.
Andriy Yermak, šef ureda predsjednika Ukrajine, opisao je situaciju u Bakhmutu i Soledaru kao "bitku za Verdun u 21. stoljeću".
- Situacija je teška, veoma teška. Ovo je bitka kod Verduna u 21. stoljeću. Borbe se vode već nekoliko mjeseci, ali naši borci uspijevaju održati svoje položaje. Rusi iz zatvora puštaju kriminalce koji umiru čim dođu na bojišnicu. Njihova tijela su ostavljena na mjestu, čak se i ne vade, s ruske strane ima mnogo ljudskih gubitaka, puno više nego s naše. Jasno je da više cijenimo živote naših vojnika. Ali pred nama je ljudska masa koja neprestano napada, napada, napada. Soledar je mjesto uličnih borbi, gdje niti jedna strana ne kontrolira grad. Rusi su tu, ali ne kontroliraju grad. Situacija je komplicirana, ali naš cilj je osloboditi svoje teritorije, u potpunosti obnoviti teritorijalni integritet Ukrajine.
-
Nebozemlja
#141749 Re: Ukrajina
Gledaj malo dalje od Rusije i Ukrajine. Ukoliko Rusija uspije da otkine ovo zemlje što je zauzela sa relativno blagim posljedicama, šta bi druge države sa sličnim apetitima spriječilo da pokušaju isto?Ironmen wrote: ↑13/01/2023 14:04A kakav to bgt svjetski poredak moze promjeniti ovaj rat ?? Rusi su se toliko obrukali da niko ziv vise na njih ne gleda ozbiljno zapadno i NATO oruzje je decenijama ispred ruskog , ovaj rat je samo pokazo svu bijedu i nemoc Rusije u svim segmentima, sto se tice medjunardonih odnosa Rusija je sebi zatvorila vrata Evrope i okrenula se Aziji.drug_profi wrote: ↑13/01/2023 14:01
To se nece desiti i treba te pljuvati jer ne razumijes sustinu ovog rata, kao ni posljedice koje ce ostaviti svojim epilogom na međunarodne odnose i uopšte svjetski poredak.
Last edited by Nebozemlja on 13/01/2023 14:11, edited 1 time in total.
- Ironmen
#141750 Re: Ukrajina
laserShow wrote: ↑13/01/2023 14:06Pa taj isti zapad i NATO je i kod nas onda porazen, kada su dopustili agresoru da dobije 49% Republike Bosne i Hercegovine, zar ne?drug_profi wrote: ↑13/01/2023 14:01 A poraz Ukrajine, pa time i Zapada, te NATO-a jeste itekakav.
Jel to realno?
Ja mislim da nije.
Ja razmisljam bez emocija i jasno znam da je pomoc zapada tu dok to njima odgovara. Nemaju oni empatije prema ukrajincima, kao sto nisu ni prema nama. Da su imali prema nama neke stvarne empatije, barem u vecini, cika bajden bi u prvoj godini imao Bosnu i Hercegovinu kao prioritet.
PS: da se razumijemo, rusi su agresor, najbolje bi bilo da dozive poraz, kako bi i nasi susjedi preko drine konacno dosli tobe, ali jbga, kako?
Da je Ukrajina neka velePatriotska zemlja, ne bi na zapadu bila kafica & co, vec bi sada bilo 3-4 miliona pod oruzjem i na frontu da izbace agresora.