Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
skankhunt420
#8301 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozz ekipa. Imam novac koji mi stoji na Paypalu (oko 400e) i zelim ga povuci na racun/karticu. Da li neko od vas zna koja banka u BiH dozvoljava tako nesto i koja mi kartica treba? Hvala puno!!!
-
Saka
- xPaco1337
#8303 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jel zna neko do cega bi moglo biti, znaci u Sparkasse je racun prebacio sam novac na karticu ali jos nije stigao...Nije velika svota u pitanju 100€ prebacio sam u Četvrtak i jos nista nema na računu. Barem na mobilnoj app ne prikazuje mozda je i do tog nisam stigao do bankomata otici,jer inace zna po dan trebat da se updejta nesto na aplikaciji
Ali eto proslo je dosta vise od 1 dana, mada ima tog da je sad i vikend ali davno sam nekad imao u Intesi racun dok je jos PayPal radio kod njih i u roku par minuta se novac prebacivao.
-
pasa0_1
#8304 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav. Istekla mi je stara mastercard kartica i danas isao po novu, eh kad sam na PP pokusao update podatke ono kad istice i onaj trocifreni kod ne dozvoljava mi u fazonu pokusaj kasnije. Sada sam je obrisao i hocu da je unesem pise mi ''Sorry, this card isn't supported. Link a different funding source or see the cards we support.''. Da li zna neko u cemu je problem? Imam VISU povezanu.
-
Damiro
#8305 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Imao sam dve pripejd kartice od Ibandirekta (banka iz Estonije, Malte). Naime, te dve kartice su deblokirane iznebuha, bez ikakvog obavestenja, a razlog je Anti Money Laundering (AML), also known as anti-money laundering.
Posle, odmah zatim sam zaprimio vest da su bas gasili racune ti banaka sto petljaju sa kripto valutama..
E, na jednom od racuna, imam zarobljenih 1060$. Kontaktirao sam banku i rekli mi da mi treba tekuci racun, SWIFT banke i moj IBAN. Ali mrka kapa, jer kod nas banke nisu u SEPA sistemu i nema sanse nista da se uradi.
Dalje, rekli, otvori Revolt ili Payseru, Revolt normalno ne moze.
Payseru otvorio, ali sa nemogucnoscu verifikacije svog mobilnoig telefona, jer je potrebnu 0.6e za to, a ja na racunu trenutno nemam nista.
Pa sam sumnjicav jer ne znam, a sumnjivo da su tako napravili proizvoljni bag, nesto slicno kao payoneer..
Takodje, fizicku karticu nije moguce naruciti za BIH ili SRB.
U opcijama imam da odaberem i drugu zemlju za dostavu kartice, ali, opet nejasno u totali.
E, te nejasnoce me brinu.
Uglavnom sam banci Ibandirekta poslao IBAN i SWIFT od Paysere sto sam dobio.
Cekam odgovor kao ozebo sunce.
Drugi problem koji mi se implicitno javio je taj da na PayPal balansu imam oko 4k$ sa nemogucnoscu zadrzavanja novca na paypal-u to jest balansu, to vazi sa bosanski paypal, na srpskom je stvar nesto drugacija, tamo moze novac da stoji na balansu i da se raspolaze sa njim.
Dakle, novac bi trebalo pocetkom meseca da se prebaci automatski.
Sad, tu me brine iznos..
Ja sam brze bolje pohitao da izvadim jos dve kartice u dve banke, jedna je gotova, cekam one 4 cifre, bice do kraja meseca.
Dakle, imam karticu Nove Banke - internet karticu, imam karticu BBI banke i trecu karticu cekam iz Union banke, takodje pripejd.
Za Union banku mi rekli da uplata ne prelazi 1000KM, inace blokaju.
Zna li neko kakvo je stanje sa Novom Bankom i BBI bankom, kakva su ogranicenja, koliko se mesecno sme prebaciti bez problema?
I postoji li mogucnost prebacivanja sredstava na drugi paypal a da me ne oderu sa Fee njihovim?
P.S i jos neki savet ako moze, ko je imao slicnih problema i samo iz iskustva, molim vas.
Posle, odmah zatim sam zaprimio vest da su bas gasili racune ti banaka sto petljaju sa kripto valutama..
E, na jednom od racuna, imam zarobljenih 1060$. Kontaktirao sam banku i rekli mi da mi treba tekuci racun, SWIFT banke i moj IBAN. Ali mrka kapa, jer kod nas banke nisu u SEPA sistemu i nema sanse nista da se uradi.
Dalje, rekli, otvori Revolt ili Payseru, Revolt normalno ne moze.
Payseru otvorio, ali sa nemogucnoscu verifikacije svog mobilnoig telefona, jer je potrebnu 0.6e za to, a ja na racunu trenutno nemam nista.
Pa sam sumnjicav jer ne znam, a sumnjivo da su tako napravili proizvoljni bag, nesto slicno kao payoneer..
Takodje, fizicku karticu nije moguce naruciti za BIH ili SRB.
U opcijama imam da odaberem i drugu zemlju za dostavu kartice, ali, opet nejasno u totali.
E, te nejasnoce me brinu.
Uglavnom sam banci Ibandirekta poslao IBAN i SWIFT od Paysere sto sam dobio.
Cekam odgovor kao ozebo sunce.
Drugi problem koji mi se implicitno javio je taj da na PayPal balansu imam oko 4k$ sa nemogucnoscu zadrzavanja novca na paypal-u to jest balansu, to vazi sa bosanski paypal, na srpskom je stvar nesto drugacija, tamo moze novac da stoji na balansu i da se raspolaze sa njim.
Dakle, novac bi trebalo pocetkom meseca da se prebaci automatski.
Sad, tu me brine iznos..
Ja sam brze bolje pohitao da izvadim jos dve kartice u dve banke, jedna je gotova, cekam one 4 cifre, bice do kraja meseca.
Dakle, imam karticu Nove Banke - internet karticu, imam karticu BBI banke i trecu karticu cekam iz Union banke, takodje pripejd.
Za Union banku mi rekli da uplata ne prelazi 1000KM, inace blokaju.
Zna li neko kakvo je stanje sa Novom Bankom i BBI bankom, kakva su ogranicenja, koliko se mesecno sme prebaciti bez problema?
I postoji li mogucnost prebacivanja sredstava na drugi paypal a da me ne oderu sa Fee njihovim?
P.S i jos neki savet ako moze, ko je imao slicnih problema i samo iz iskustva, molim vas.
-
Damiro
#8306 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Izvadi brate BBI pripejd karticu. Gotovo za dan bude, samo zovi, pitaj banku jel imaju na stanju. ja sam isao u drugi grad da uzmem juce.skankhunt420 wrote: ↑11/01/2023 11:20 Pozz ekipa. Imam novac koji mi stoji na Paypalu (oko 400e) i zelim ga povuci na racun/karticu. Da li neko od vas zna koja banka u BiH dozvoljava tako nesto i koja mi kartica treba? Hvala puno!!!
-
Damiro
#8307 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ima li nekoga na ovom forumu

- n+1
#8308 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Napuni 2 KM kredita, jarane. I verificiraj.
Što nisi otvorio Payoneer?
A što se drugog tiče, ne možeš prebacivati s PayPala na PayPal, a da ne platiš fee. Za limite, najbolje da se obratiš bankama.
A što se drugog tiče, ne možeš prebacivati s PayPala na PayPal, a da ne platiš fee. Za limite, najbolje da se obratiš bankama.
-
challmander
#8309 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Vidim da Privredna banka izdaje Visa kartice. Je li iko uspjesno povezao njihovu karticu sa PayPalom?
-
kazo
#8310 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Je li to vise ne radi automatic transfer? Evo danas je prvi, a nisu mi prebacili na karticu. Nisam odavno poslovao preko PP pa se ne sjecam da li su to ukinuli. Zadnje isplate sam placao fee po 4 eura, a nije mi sada zurba pa sam cekao prvi u mjesecu. Izgleda da sam uzalud cekao 
-
DR_Faustus
#8311 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Koja je suma u pitanju i koja ti je banka izdala karticu?kazo wrote: ↑01/02/2023 14:09 Je li to vise ne radi automatic transfer? Evo danas je prvi, a nisu mi prebacili na karticu. Nisam odavno poslovao preko PP pa se ne sjecam da li su to ukinuli. Zadnje isplate sam placao fee po 4 eura, a nije mi sada zurba pa sam cekao prvi u mjesecu. Izgleda da sam uzalud cekao![]()
-
kazo
#8312 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
RF Visa, ali ta je kartica godinama povezana sa PP nalogom. S tim da nisam od ljeta primao uplate. Iznos je 50 eura, dobio neki bonus za black friday kad sam kupovao.
- sargon
#8313 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Prvog februara vidim da je automatski transfer sa balansa na visa karticu odbijen, u pitanju je oko 1000 eur. Da li se može samo "ručno" povlaciti ili je nesto drugo u pitanju?
-
tri_poloski
#8314 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Vjerovatno je transfer odbijen od strane izdavaca kartice koji je postavio limit. Ako si uvjeren da ne postoji limit, onda se javi podrsci pa ce ti reci da povuces rucno, a oni ce ti nadoknaditi proviziju.
- nepass1
#8315 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nisam ima 6-7g dodavao novu karticu. Sad hocu drugu da dodam na racun,kaze ne moze zabranjeno od banke. Moram li ici u banku ili se to moze telefonski rjesiti?
I kad linkam drugu karticu mora li se cekati ono da uzmu nesta para pa vrate ili ide placanje odmah?
I kad linkam drugu karticu mora li se cekati ono da uzmu nesta para pa vrate ili ide placanje odmah?
-
bigmaster
#8316 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
jedno pitanje,koliko da stavim novca na moju PayPal Visa karticu,ako recimo taj predmet koji hoću da kupim kosta 250 eura,odnosno da preciziram pitanje,treba li stavljati vise novca od ponudjene cijene predmeta kojeg kupujem, hvala
-
tri_poloski
-
bigmaster
#8318 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
samo jos ovo pitanje ,postarina ide li plaćanje naknadno ili ulazi u cijenu ovoga sto kupujem i jos jedno pitanje,mislim direktno,posto sam negdje nasao ,da i PayPal uzima procent prilikom kupovine,pa zato pitam treba li vise novca na kartici,to je to, izvinjavam se,malo smaram
-
Saka
#8319 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Odmah ce ti prodavac uracunati i postarinu. PayPal naplacuje procenat od prodavca, ne od tebe, tako da ona suma koju ti prikaze da platis je ta koju trebas imati na kartici i toliko ces platiti.
-
bigmaster
#8320 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
hvala vam puno
-
bigmaster
#8321 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
pozdrav, pitanje jedno,dali u banci mogu aplicirati za VISA karticu(internet plaćanje)ako sam u c kategoriji , gospoda u banci nece da mi odobre Visa karticu,običnu,ne kreditnu ili debitne,vece običnu karticu za internet kupovinu,kazu u c si kategoriji zbog pisljivih 300 km,nekog moratorij a
-
bigmaster
#8322 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
nema odgovora ili ti niko nezna sta mi je raditi
-
tri_poloski
#8323 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne znam na sta mislis pod obicnom karticom, ali BBI izdaje Visa prepaid kartice pa to pogledaj. U kreditne kategorije stvarno nisam upucen pa ti nazalost ne mogu pomoci.bigmaster wrote: ↑16/02/2023 11:13 pozdrav, pitanje jedno,dali u banci mogu aplicirati za VISA karticu(internet plaćanje)ako sam u c kategoriji , gospoda u banci nece da mi odobre Visa karticu,običnu,ne kreditnu ili debitne,vece običnu karticu za internet kupovinu,kazu u c si kategoriji zbog pisljivih 300 km,nekog moratorij a
-
bigmaster
#8324 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
hvala jos jednom
-
zecov
#8325 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Mozel pitanje da ne pretrazujem citav forum
koja kartica u Bih moze primati novac preko paypal-a? Samo Visa credit card?
u Sparcasse je nemaju pa da vidim sta mi je činiti
koja kartica u Bih moze primati novac preko paypal-a? Samo Visa credit card?
u Sparcasse je nemaju pa da vidim sta mi je činiti