Očigledno se ne razumijemo, ali i to je u prirodi čovjeka.Labirint wrote: ↑11/01/2023 09:20Pa druže ratuju protiv Rusije, ne tamo neke Abhazije da bi bilo sramotno gubiti teritoriju. Pogotovo ne "tako lako" kako reče jeragent_zero wrote: ↑11/01/2023 09:11
Ma očito je već odavno da je komandni kadar na tom donjeckom ratištu očajan, također i neke jedinice, koje su izgleda tu došle samo da odrade smjenu i da snime po koji klip.
Iskreno, meni je sramotno da u ovoj fazi rata tako lako gube teritoriju i sela.
Jedino u šta se uzdam su Zalužni, Sirski i SOF brigade.
po svim izvorima (uključujući i fašističke) tu se za svaki metar dobro krv proljeva.
Ukrajina
- agent_zero
#141376 Re: Ukrajina
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#141377 Re: Ukrajina
Poslije svakog "uspjeha" rusa desio se veliki debakl.Mariupolj se branio mjesecima i pao, Ukri uzeli Kijevsku bitku.Sjeverodonjeck i Lisičak pali, Ukri uzeli Harkivsku i Hersonsku bitku.Sad su borbe za Bakhmut i kupovina vremena za Zaporosku bitku, koja ce biti najkrvavija do sada.Rusi ako izgube dole jug, nemaju vise sta traziti u Ukrajini, mogu samo mrtve brojat i quqat kako se bore protiv NATO-a.
Vrlo je vjerovatno i iznenadjedje i krenu direkt na Donjeck.To bi za ruse bilo strava.
Sto se tice strategije i taktike, Ukri deru ruse momački.
Poslije Oslobadjanja Izjuma, nista me od Ukra vise ne moze iznenaditi.To je bila ruska tvrdjava sa najelitnijim oklopima i popusili su ga u deset dana.
Vrlo je vjerovatno i iznenadjedje i krenu direkt na Donjeck.To bi za ruse bilo strava.
Poslije Oslobadjanja Izjuma, nista me od Ukra vise ne moze iznenaditi.To je bila ruska tvrdjava sa najelitnijim oklopima i popusili su ga u deset dana.
Last edited by pici on 11/01/2023 10:26, edited 1 time in total.
-
Sociolog
#141378 Re: Ukrajina
Odakle ovoliko tehnike kod Rusa vise??
Koliko prave i produciraju novih haubica,artiljerije, tenkova?
Zna li iko?
Jesu li im zalihe u orudju istrosene makar 30%?
Preko 3000 potvrdjenih tenkova su im ukrajinci unistili.
Koliko prave i produciraju novih haubica,artiljerije, tenkova?
Zna li iko?
Jesu li im zalihe u orudju istrosene makar 30%?
Preko 3000 potvrdjenih tenkova su im ukrajinci unistili.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#141379 Re: Ukrajina
ova banalna činjenica vjerovatno daje i odgovor zašto je Wagner tako fanatično napadao Soledar i Bahmut...Washington je saopćio da bi Prigožin možda želio ličnu kontrolu nad rudnicima u tom području.
preživjelima ponudiš finu kompenzaciju jer će gazda biti raspoložen što si ga dodatno obogatio i onda ti bjesomučni ljudski talasi imaju smisla.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#141380 Re: Ukrajina
pici wrote: ↑11/01/2023 10:24 Poslije svakog "uspjeha" rusa desio se veliki debakl.Mariupolj se branio mjesecima i pao, Ukri uzeli Kijevsku bitku.Sjeverodonjeck i Lisičak pali, Ukri uzeli Harkivsku i Hersonsku bitku.Sad su borbe za Bakhmut i kupovina vremena za Zaporosku bitku, koja ce biti najkrvavija do sada.Rusi ako izgube dole jug, nemaju vise sta traziti u Ukrajini, mogu samo mrtve brojat i quqat kako se bore protiv NATO-a.
e vidi njega sad. a kad se sjetim tvoje kuknjave oko Izuma i stopiranja napredovanja...
- ladacoko
#141381 Re: Ukrajina
Vala je ovo malo iritatno od strane ukrajinaca koji samo kmece za donacije u vidu naoruzanja.
Da li oni uopste proizvode ikakav vid municije ?
Po ovim vecim gradovima ljudi uzivaju klizu se/cugaju dok im se ovih jadnih 150k bori za opstanak drzave.
Zasto citavu industriju ne prebace na vojnu ?
Da li oni uopste proizvode ikakav vid municije ?
Po ovim vecim gradovima ljudi uzivaju klizu se/cugaju dok im se ovih jadnih 150k bori za opstanak drzave.
Zasto citavu industriju ne prebace na vojnu ?
- skrbavi-admin
#141382 Re: Ukrajina
pici me podsjeca na onog radijacijom ispecenog ruskog vojnika u podmornici sa Harisonom sto je vrisco skico bii najveca cka a posta heroj 
- pici
#141383 Re: Ukrajina
Jedna dobijena bitka nije dobijen rat.Rusi ce dobro da proseru da bi sacuvali makar djelic okupirane teritorije.Nije to sila kosto se propagiralo i mislilo.Chmoljo wrote: ↑11/01/2023 10:26ova banalna činjenica vjerovatno daje i odgovor zašto je Wagner tako fanatično napadao Soledar i Bahmut...Washington je saopćio da bi Prigožin možda želio ličnu kontrolu nad rudnicima u tom području.
preživjelima ponudiš finu kompenzaciju jer će gazda biti raspoložen što si ga dodatno obogatio i onda ti bjesomučni ljudski talasi imaju smisla.
-
zigzag
#141384 Re: Ukrajina
Nemaju smisla. Ovako ginuti na ovaj način u današnje doba je malo čudno. Hajde da su neki talibani i papučari pa imaju neki ideal. Čak i da je ruski šljam, a vjerovatno jeste, napadao opet je čudno da ovako daju živote.Chmoljo wrote: ↑11/01/2023 10:26ova banalna činjenica vjerovatno daje i odgovor zašto je Wagner tako fanatično napadao Soledar i Bahmut...Washington je saopćio da bi Prigožin možda želio ličnu kontrolu nad rudnicima u tom području.
- pici
#141385 Re: Ukrajina
I dalje stojim iza stajalista da je poslije Izjuma ona takticka pauza ogromna Ukrajinska greska i da ce to skupo kostati Ukre u oslobadjanju.Da su nastavili sad bi pisali o borbama oko Luganjska i Donjecka, al hajde de, najbolje je stati i napraviti minder pauzu uz rahat lokum i šerbe.Napad je najbolja odbrana, kakve odbranbene linije, bajte, rovovi, samo rokaj.Chmoljo wrote: ↑11/01/2023 10:27pici wrote: ↑11/01/2023 10:24 Poslije svakog "uspjeha" rusa desio se veliki debakl.Mariupolj se branio mjesecima i pao, Ukri uzeli Kijevsku bitku.Sjeverodonjeck i Lisičak pali, Ukri uzeli Harkivsku i Hersonsku bitku.Sad su borbe za Bakhmut i kupovina vremena za Zaporosku bitku, koja ce biti najkrvavija do sada.Rusi ako izgube dole jug, nemaju vise sta traziti u Ukrajini, mogu samo mrtve brojat i quqat kako se bore protiv NATO-a.
Poslije Oslobadjanja Izjuma, nista me od Ukra vise ne moze iznenaditi.To je bila ruska tvrdjava sa najelitnijim oklopima i popusili su ga u deset dana.![]()
e vidi njega sad. a kad se sjetim tvoje kuknjave oko Izuma i stopiranja napredovanja...![]()
- skrbavi-admin
#141386 Re: Ukrajina
navodno ih gudriraju eksom i ostalim
- agent_zero
#141387 Re: Ukrajina
Ima li ikakvih novih vijesti vezano za Soledar?
- drndalo
#141388 Re: Ukrajina
Evo malo za moje artiljerce...
- Isner
#141389 Re: Ukrajina
Sve vrijeme napada na Soledar Prigožin ponavlja kako u napadu učestvuje samo Wagner, indirektna poruka - "ja zauzeo, sad je moje".Chmoljo wrote: ↑11/01/2023 10:26ova banalna činjenica vjerovatno daje i odgovor zašto je Wagner tako fanatično napadao Soledar i Bahmut...Washington je saopćio da bi Prigožin možda želio ličnu kontrolu nad rudnicima u tom području.
Ovaj Donbas je prava riznica Ukrajine, najbogatiji region po resursima, ima svega osim nafte a ne bi me iznenadilo da i ona negdje čuči i čeka da je otkriju. Davno neko rece da su otkrili nenormalne zalihe gasa upravo u Donbasu al više ne spominju taj info.
-
zigzag
#141390 Re: Ukrajina
Isner wrote: ↑11/01/2023 11:32Sve vrijeme napada na Soledar Prigožin ponavlja kako u napadu učestvuje samo Wagner, indirektna poruka - "ja zauzeo, sad je moje".
Ovaj Donbas je prava riznica Ukrajine, najbogatiji region po resursima, ima svega osim nafte a ne bi me iznenadilo da i ona negdje čuči i čeka da je otkriju. Davno neko rece da su otkrili nenormalne zalihe gasa upravo u Donbasu al više ne spominju taj info.
Ne ide to tako u stvarnom životu. Ja zauzeo sad je moje. Možda je moglo u 16. vijeku.
- janje_
#141391 Re: Ukrajina
pici se malo najeo, pa je opet onaj stari..pici wrote: ↑11/01/2023 10:24 Poslije svakog "uspjeha" rusa desio se veliki debakl.Mariupolj se branio mjesecima i pao, Ukri uzeli Kijevsku bitku.Sjeverodonjeck i Lisičak pali, Ukri uzeli Harkivsku i Hersonsku bitku.Sad su borbe za Bakhmut i kupovina vremena za Zaporosku bitku, koja ce biti najkrvavija do sada.Rusi ako izgube dole jug, nemaju vise sta traziti u Ukrajini, mogu samo mrtve brojat i quqat kako se bore protiv NATO-a.
bio si mi s kuknjavom dospio na foe, nije se moglo više trpit.. ovo je već puno bolje.
- Isner
#141392 Re: Ukrajina
Mislim da u Rusiji to baš tako funkcioniše. Svaki oligarh ima svoju guberniju sa svim pripadajućim resursima. Od Abramovića pa do manjih. Drugi par rukava je što se ovdje i Ukrajinci pitaju za mnoge stvari.zigzag wrote: ↑11/01/2023 11:34Isner wrote: ↑11/01/2023 11:32
Sve vrijeme napada na Soledar Prigožin ponavlja kako u napadu učestvuje samo Wagner, indirektna poruka - "ja zauzeo, sad je moje".
Ne ide to tako u stvarnom životu. Ja zauzeo sad je moje. Možda je moglo u 16. vijeku.
-
zigzag
#141393 Re: Ukrajina
Što se tiče samog Prigožina, ovo množenje ruskih generala sa nulom i nabijanje na nos njihove nesposobnosti će mu se jednom vratiti. Koliko god da u vojsci ima svakakvih stanja i dešavanja oni će naći zajednički jezik kod eliminisanja ovih privatnih vojskovođa.
-
splinter
#141394 Re: Ukrajina
Bila je sinoć slika pripadnika Wagnera i Prigožina lično u jednom od tih rudnika, valjda soli, ali ljudi koji kontaju te stvari ili poznaju sam rudnik tvrde da to nije u Soledaru snimljeno.Isner wrote: ↑11/01/2023 11:32Sve vrijeme napada na Soledar Prigožin ponavlja kako u napadu učestvuje samo Wagner, indirektna poruka - "ja zauzeo, sad je moje".
-
zigzag
#141395 Re: Ukrajina
I da je snimljeno ništa ne mijenja. Danas su zauzeli, sutra tj nekad će pobjeći. Sila neće promijeniti granice.
- drug_profi
#141396 Re: Ukrajina
Gasno polje je jos uvijek ispod tla koje kontrolise ZSU. Ovo sto su do sad zgrabili ima uglja i nekih rijetkih metala.Isner wrote: ↑11/01/2023 11:32Sve vrijeme napada na Soledar Prigožin ponavlja kako u napadu učestvuje samo Wagner, indirektna poruka - "ja zauzeo, sad je moje".
A ima i nafte tu. Ne znam otkud tebi da je nema.

- Gandalf
#141398 Re: Ukrajina
Ako prgožin kaže da su ga osvojili, znači da laže
- HarTar
- drug_profi
#141400 Re: Ukrajina
Evo momak jutros po Soledaru seta i snima se.