Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Roccohljup

#73401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

dakle da zaključimo:

Saobraćajem će upravljati forto sa društvenim naukama, diplomatiju vodi kifla difovac, a odbranu osuđenik :-) :-) :-) EH jesmo izglasali promjene u mp3 :oops:
Ne kritikujem pravljenje vlasti sa HDZ i SNSD, al brate kadroviranje vam je a la SDA model. :run:
Last edited by Roccohljup on 10/01/2023 13:11, edited 2 times in total.
A_A_AKCIJA

#73402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

noviforumas wrote: 10/01/2023 12:58 E jebiga druze. S tobom se vazda moglo normalno razgovarati, nemoj i ti putem Styling i tramvajdzije. Valjda NIP moze bolje od nastavnika fizickog za MVP-a? Ja Dinu ne simpatisem ni najmanje, ali je cinjenica da je sposoban politicar. Potrositi ga na mjestu MVP-a je medvjedja usluga i njemu i NIP-u i BiH. To jednostavno nije za njega, a vi kako hocete.
A slušaj.

Moram malo podjebavati.

Žene kod frizera znaju da SDA rukama, nogama, kako god, hoće Dinu da izbaci iz svih kombinacija, kako bi bio nevidljiv i kako bi što manje uništavao SDA. Nevidljivi Dino, manji rast NiP-a, veće šanse za SDA. Kratko i jasno.

Sva ova priča o MVP ima samo taj cilj, a meni ne preostaje ništa drugo da se sa gasom do daske zajebavam na tu temu i tako pokažem kako su ti pokušaji providni. Čuj, likovi koji šalju ambasadore koji ne znaju strane jezike, doktore bez diplome, naši da se postave kao autoritet kada je priča o kapacitetima i pozicijama. Pa ko to ne bi ismijavao?

Dakle, samo nemojte Dinu, može bilo ko :D
l33t

#73403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by l33t »

Roccohljup wrote: 10/01/2023 13:06 dakle da zaključimo:

Saobraćajem će upravljati forto sa društvenim naukama, diplomatiju vodi kifla difovac, a odbranu osuđenik :-) :-) :-) EH jesmo izglasali promjene u mp3 :oops:
Ne kritikujem pravljenje vlasti sa HDZ i SNSD, al brate kadroviranje vam je a la SDA model. :run:
Izadjes na izbore, zaokruzis gradnjansku opciju :D I dobijes ovo
noviforumas

#73404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

A_A_AKCIJA wrote: 10/01/2023 13:07 A slušaj.

Moram malo podjebavati.

Žene kod frizera znaju da SDA rukama, nogama, kako god, hoće Dinu da izbaci iz svih kombinacija, kako bi bio nevidljiv i kako bi što manje uništavao SDA. Nevidljivi Dino, manji rast NiP-a, veće šanse za SDA. Kratko i jasno.

Sva ova priča o MVP ima samo taj cilj, a meni ne preostaje ništa drugo da se sa gasom do daske zajebavam na tu temu i tako pokažem kako su ti pokušaji providni. Čuj, likovi koji šalju ambasadore koji ne znaju strane jezike, doktore bez diplome, naši da se postave kao autoritet kada je priča o kapacitetima i pozicijama. Pa ko to ne bi ismijavao?

Nemam ja nista sa SDA, i ti to dobro znas. Treba da damo sansu xorci, ok, hajde. Neka i Dine. Realno, zasluzio je. Na stranu moje misljenje o njemu, mlad je, energican, elokventan. Sta god neko mislio, dokazao se u okvirima BiH kao sposoban politicar. Treba mu naci mjesto - slazemo se i to. Ali, nije za MVP-a. Od svih mogucih pozicija, ta mu mozda najmanje odgovara. Ne treba na silu gurati.
Roccohljup

#73405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

l33t wrote: 10/01/2023 13:10

Izadjes na izbore, zaokruzis gradnjansku opciju :D I dobijes ovo
Ma fakat nemam problem što formiraju vlast, prikupili su većinu i to je sve OK al samo da su makar resorre drugačije poredali npr. MVP-NS (arnaut/sabina), SDP-saobraćaj a NIP odbrana (ni kifla tu ne bi bio loš možda). Pokazali bi sigurno više ozbiljnosti i da im lični interesi nisu na prvom mjestu već ono što je u tom momentu možda i najbolje za državu. Al et.... :run:
Last edited by Roccohljup on 10/01/2023 13:15, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#73406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

mirza_15 wrote: 10/01/2023 13:01 Bulazniš o totalno debilnoj situaciji.
Priča se svodi na:

Dino, pošto te mi ne možemo, šta misliš da se sam ubiješ jednim harakiri političkim potezom? Eto, ako bi ikako mogao, mi bi bili zahvalni. Ono, da mi uletimo poslije...
Spit_fire

#73407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

mirza_15 wrote: 10/01/2023 01:51
Spit_fire wrote: 10/01/2023 01:36 Kolaicioni partneri Efendic, Ogresevic i Miletic su iznijeli ozbiljne i argumentovane optuzbe na racun prije svega Dine i Niksica..jesu li se oglasili sta ova dvojica kao demant?
Neće se oglasiti dok se ne formira vlast jer ne žele dolijevati ulje na vatru.

Ogrešević i Efendić i nisu iznijeli neke optužbe. Čak je Efendić danas dosta korektno komentarisao sam sporazum. Ono što Efendić radi je izlazna strategija sa državnog nivoa kako bi se bolje pozicionirao na drugim gdje je lova i gdje nema toliko teških tema gdje se, kako Toni Vukadin kaže, može politički poginuti. S obzirom da nemaju ni kapacitet na državnom nivou, a i da se vlast može formirati i bez njih, Efendić i Ogrešević su se elegantno izvukli na pitanju zakona o nepokretnoj imovini, koji btw podržava i opozicija u RS pa ne razumijem kako je Semir mislio pokušati s njima. Da se ne lažemo, nije Semir naivan političar. Jasno je njemu da i zbog svega što sam nabrojao u prethodnom komentaru, nema smisla to ni pokušati. Samo hladna računica da njega nema nigdje.

Miletić je svašta pričao, nalupao, realno, i masu gluposti, da bi poenta priče došla na kraju gostovanja kada je istakao svoje zahtjeve o petom delegatu. Miletiću čak ni taj sporazum koji je pljuvao nije bitan jer je i dalje dio osmorke i čak će podržati VM uz neke personalne promjene. Dakle, sporazum ne dovodi u pitanje. Čudno zar ne?

Sva trojica su istakla cijenu javno kod Senada(barem jedan dio):

Efendić - ministarstvo energetike i rudarstva plus projekti i sredstva za projekte u ministarstvu
Ogrešević - ministarstvo privrede (isto kao i gore)
Miletić - peti delegat u klubu Hrvata u DN
Dino egoista koji skace na FB komentare od rendom ljudi da presuti onakvo gazanje od Miletica...ja prije mislim da nema sta reci...

..i ne nisu gluposti nego suha istina koju ovdje pricam ima 2mj
PM72

#73408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

noviforumas wrote: 10/01/2023 13:13
A_A_AKCIJA wrote: 10/01/2023 13:07 A slušaj.

Moram malo podjebavati.

Nemam ja nista sa SDA, i ti to dobro znas. Treba da damo sansu xorci, ok, hajde. Neka i Dine. Realno, zasluzio je. Na stranu moje misljenje o njemu, mlad je, energican, elokventan. Sta god neko mislio, dokazao se u okvirima BiH kao sposoban politicar. Treba mu naci mjesto - slazemo se i to. Ali, nije za MVP-a. Od svih mogucih pozicija, ta mu mozda najmanje odgovara. Ne treba na silu gurati.
Nek osnuju ministarstvo za šuplju i prosipanje iz šupljeg u prazno - Dino se ubio za ministra,ima sve kompetencije
meridiyan

#73409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

Jordan1961 wrote: 10/01/2023 12:58
A_A_AKCIJA wrote: 10/01/2023 12:54

... ili, samo nemojte Dinuuuu, buhahaha, kme kme :(
Koje su mu reference za taj posao? Sta je taj u zivotu radio da je rjesenje za tu poziciju?
Cuj koje reference? Do savrsenstva je usavrsio kolut naprijed kolut nazad. :mrgreen:
Point.

#73410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Styling wrote: 10/01/2023 13:05
Point. wrote: 10/01/2023 13:02

Za koga nas? Slabo pratiš temu meni se čini.
Vama iz dijaspore.
Prejak nama iz dijaspore? Ako ti tako kažeš :lol:

Smeta mi šuplja priča.
Last edited by Point. on 10/01/2023 13:34, edited 1 time in total.
mirza_15

#73411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Dino je dovoljno pametan da ne doljeva ulje na vatru, a i ostali iz Osmorke. Cilj je formirati vlast, a vrijeme će dati bolje odgovore nego da Dino piše Facebook statuse. Ne samo Dino. I ostali iz osmorke su mudro pregrizli jezik radi višeg cilja. Najmanje im je sada potrebno prepucavanje sa članovima Osmorke u javnom prostoru.
agent_zero

#73412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

il dottore wrote: 10/01/2023 10:31 Evo i Kaudersa :thumbup:
Sad je promijenio plocu i umjesto pondera "bori" se protiv nepravde o ministrima na drzavnom nivou.

Nadam se da ga Salkan Zildzic bar malo zakiti od pausala, obzirom da dijele argumente
:lol:
PM72

#73413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

mirza_15 wrote: 10/01/2023 13:20 Dino je dovoljno pametan da ne doljeva ulje na vatru, a i ostali iz Osmorke. Cilj je formirati vlast, a vrijeme će dati bolje odgovore nego da Dino piše Facebook statuse. Ne samo Dino. I ostali iz osmorke su mudro pregrizli jezik radi višeg cilja. Najmanje im je sada potrebno prepucavanje sa članovima Osmorke u javnom prostoru.
Oni su jezik pregrizli jer su svjesni da su trenutno u bezvazdušnom prostoru i ako progovore neće biti ni u vlasti ni u opoziciji.
agent_zero

#73414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

sumirprimus wrote: 10/01/2023 11:41 trojka mora zadrzati fokus na skidanju sda sa vlasti.
ovi problemi sa snsd i hdz nisu od juce, kao ni blokade.
ali je prilika za skidanje sda jedinstvena.
Tako je sumire moj!
A_A_AKCIJA

#73415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Da zaključimo kako treba:

Foto je ekonomista sa američkim diplomama

Dino je lider projekta sa iskustvom koji je i omogućio da se može formirati VM zahvaljujući svom političkom umijeću

Helez ima sve kvalifikacije.

Ovo nije kadroviranje, ovo je političko imenovanje. Ogromna je razlika.
Pandakonda

#73416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Da sam na konakovicevom mjestu bacio bi im svima rukavicu tako sto bi mozda kandidovao onu Miu Abazovic. Na nju sam skroz zaboravio a ona akademski izucava međunarodne odnose plus radi na doktoratu (istina ne međ. odnose ali je opet plus u odnosu na dinu sa difom). Jedino bi joj problem bilo sto nema iskustva (mada nema ga ni dino da se ne lazemo) i to ako se ne izjasnjava kao bosnjakinja. Ovo bi bio dobar potez NiPa jer bi em kandidovali zenu koje su sad aktuelne u politici, dodatno bi opalio samar Efendicu i ekipi da nije istina da su predsjednici samo za sebe htjeli fotelje.
Roccohljup

#73417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

mirza_15 wrote: 10/01/2023 13:20 Dino je dovoljno pametan da ne doljeva ulje na vatru, a i ostali iz Osmorke. Cilj je formirati vlast, a vrijeme će dati bolje odgovore nego da Dino piše Facebook statuse. Ne samo Dino. I ostali iz osmorke su mudro pregrizli jezik radi višeg cilja. Najmanje im je sada potrebno prepucavanje sa članovima Osmorke u javnom prostoru.
Pitanje za vas iz NiPa.....pošto će forto sad na državne jasle ( ali bukvalno :-) ), da li će NiP tražiti da oni preuzmu premijersku poziciju u KS? Činjenica jeste da imaju najviše glasova u kantonu, sami kažete da je NiP dao previše ustupaka do sada, pa možda je ovo prilika da se stvari malo poravnaju. Ili bi to bilo možda opasno u smislu novih tenzija unutar trojke i u KS.
JohnnyS

#73418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

A_A_AKCIJA wrote: 10/01/2023 13:24

Dino je lider projekta sa iskustvom koji je i omogućio da se može formirati VM zahvaljujući svom političkom umijeću

Eh, sad će koliko je tko glasova pokupio. Jer je "zabrinutima" i to od presudnog značenja za ministarske pozicije.
agent_zero

#73419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

A_A_AKCIJA wrote: 10/01/2023 12:55
Jordan1961 wrote: 10/01/2023 12:54 Problem je ono sto radi
Naravno, deranje guzova SDA je nekima jako veliki problem. Pogotovo ako su vlasnici tih guziova, ako su navikli da ih ližu, ili se nalaze u dubini istih.
Mentalno retardirane veleizdajničke sda baliješine.

Nazovi ih slobodno ispravnim imenom, a ne "neki".

;)
armin071

#73420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by armin071 »

Sve je bolje od Fadila, Bakira, Sebije, Tigra i co….. Znači SDA je postavila ljestivicu tako nisko da bi nam i majmuni iz pionirske bili napredak. I kakve god škole da imaju ako ništa provjerene su tako da je i tu u odnosu na SDA parazitsko mafijasku gamad napredak. Samo laganini…..
A_A_AKCIJA

#73421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

meridiyan wrote: 10/01/2023 13:18
Jordan1961 wrote: 10/01/2023 12:58
Koje su mu reference za taj posao? Sta je taj u zivotu radio da je rjesenje za tu poziciju?
Cuj koje reference? Do savrsenstva je usavrsio kolut naprijed kolut nazad. :mrgreen:
Ne, nego se SDA,. zahvaljujući njemu, koluta niz kanalizaciju na putu za dugi mandat u opoziciji.

Nema veće reference od te u bosanskoj politici.

Smiješna je ta priča, ljudi. Čovjek bio premijer, šef skupština, ima decenije iskustva u politici, a vi se kofol ibretite što će u diplomatiju.
PM72

#73422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

A ko ga izabra za premijera?
Roccohljup

#73423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

A_A_AKCIJA wrote: 10/01/2023 13:24

Dobro prihvatam, nisam se pravilno izrazio. Ali i kod imenovanja opet bi se trebala gledati neka kompetetnost za određenu poziciju prije svega. Kvalifikacije koje si naveo stoje (fakat ne ulazim u to), ali stvarno mislim da nemaju veze sa tim resorima koje će voditi. Hebiga ja od ministra saobraćaja fakat očekujem da ima ne samo obrazovanje iz te oblasti već i neko iskustvo, isto tako i za diplomatiju a o tome da bez obzira sta ko vodi neko ko je osuđivan nema sta da traži (kakvu poruku šaljemo?). ovo govorim jer smo i prije imali slične situacije da se za ministre (na raznim nivoima) postavljaju ljudi koji nemaju veze sa tim resorima, pa onda ministar tu dodje samo neko ko će potpisivati, a da bi vodio posao onda se uposli sijaset nekih savjetnika (jer čovjek/zena nemaju veze o tom resoru) pa se budžet i birokratski aparat još dodatno opterete.
Roccohljup

#73424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

armin071 wrote: 10/01/2023 13:29

Sve je bolje od Fadila, Bakira, Sebije, Tigra i co….. Znači SDA je postavila ljestivicu tako nisko da bi nam i majmuni iz pionirske bili napredak. I kakve god škole da imaju ako ništa provjerene su tako da je i tu u odnosu na SDA parazitsko mafijasku gamad napredak. Samo laganini…..
To ne sporim ali fakat me nije više briga za te pobrojane jer pričamo šta će (tj ko će) biti za ubuduće.
noviforumas

#73425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Pa to ti bolan Akcija ljudi i govore. Ima odlicne reference u kontekstu bosanske politicke kaljuze, nikakve za vanjsku politiku.
Locked