Saobraćajem će upravljati forto sa društvenim naukama, diplomatiju vodi kifla difovac, a odbranu osuđenik
Ne kritikujem pravljenje vlasti sa HDZ i SNSD, al brate kadroviranje vam je a la SDA model.
A slušaj.noviforumas wrote: ↑10/01/2023 12:58 E jebiga druze. S tobom se vazda moglo normalno razgovarati, nemoj i ti putem Styling i tramvajdzije. Valjda NIP moze bolje od nastavnika fizickog za MVP-a? Ja Dinu ne simpatisem ni najmanje, ali je cinjenica da je sposoban politicar. Potrositi ga na mjestu MVP-a je medvjedja usluga i njemu i NIP-u i BiH. To jednostavno nije za njega, a vi kako hocete.
Izadjes na izbore, zaokruzis gradnjansku opcijuRoccohljup wrote: ↑10/01/2023 13:06 dakle da zaključimo:
Saobraćajem će upravljati forto sa društvenim naukama, diplomatiju vodi kifla difovac, a odbranu osuđenik![]()
![]()
EH jesmo izglasali promjene u mp3
![]()
Ne kritikujem pravljenje vlasti sa HDZ i SNSD, al brate kadroviranje vam je a la SDA model.![]()
Nemam ja nista sa SDA, i ti to dobro znas. Treba da damo sansu xorci, ok, hajde. Neka i Dine. Realno, zasluzio je. Na stranu moje misljenje o njemu, mlad je, energican, elokventan. Sta god neko mislio, dokazao se u okvirima BiH kao sposoban politicar. Treba mu naci mjesto - slazemo se i to. Ali, nije za MVP-a. Od svih mogucih pozicija, ta mu mozda najmanje odgovara. Ne treba na silu gurati.A_A_AKCIJA wrote: ↑10/01/2023 13:07 A slušaj.
Moram malo podjebavati.
Žene kod frizera znaju da SDA rukama, nogama, kako god, hoće Dinu da izbaci iz svih kombinacija, kako bi bio nevidljiv i kako bi što manje uništavao SDA. Nevidljivi Dino, manji rast NiP-a, veće šanse za SDA. Kratko i jasno.
Sva ova priča o MVP ima samo taj cilj, a meni ne preostaje ništa drugo da se sa gasom do daske zajebavam na tu temu i tako pokažem kako su ti pokušaji providni. Čuj, likovi koji šalju ambasadore koji ne znaju strane jezike, doktore bez diplome, naši da se postave kao autoritet kada je priča o kapacitetima i pozicijama. Pa ko to ne bi ismijavao?
Dakle, samo nemojte Dinu, može bilo ko![]()
Ma fakat nemam problem što formiraju vlast, prikupili su većinu i to je sve OK al samo da su makar resorre drugačije poredali npr. MVP-NS (arnaut/sabina), SDP-saobraćaj a NIP odbrana (ni kifla tu ne bi bio loš možda). Pokazali bi sigurno više ozbiljnosti i da im lični interesi nisu na prvom mjestu već ono što je u tom momentu možda i najbolje za državu. Al et....l33t wrote: ↑10/01/2023 13:10Izadjes na izbore, zaokruzis gradnjansku opcijuRoccohljup wrote: ↑10/01/2023 13:06 dakle da zaključimo:
Saobraćajem će upravljati forto sa društvenim naukama, diplomatiju vodi kifla difovac, a odbranu osuđenik![]()
![]()
![]()
Ne kritikujem pravljenje vlasti sa HDZ i SNSD, al brate kadroviranje vam je a la SDA model.![]()
I dobijes ovo
Dino egoista koji skace na FB komentare od rendom ljudi da presuti onakvo gazanje od Miletica...ja prije mislim da nema sta reci...mirza_15 wrote: ↑10/01/2023 01:51Neće se oglasiti dok se ne formira vlast jer ne žele dolijevati ulje na vatru.
Ogrešević i Efendić i nisu iznijeli neke optužbe. Čak je Efendić danas dosta korektno komentarisao sam sporazum. Ono što Efendić radi je izlazna strategija sa državnog nivoa kako bi se bolje pozicionirao na drugim gdje je lova i gdje nema toliko teških tema gdje se, kako Toni Vukadin kaže, može politički poginuti. S obzirom da nemaju ni kapacitet na državnom nivou, a i da se vlast može formirati i bez njih, Efendić i Ogrešević su se elegantno izvukli na pitanju zakona o nepokretnoj imovini, koji btw podržava i opozicija u RS pa ne razumijem kako je Semir mislio pokušati s njima. Da se ne lažemo, nije Semir naivan političar. Jasno je njemu da i zbog svega što sam nabrojao u prethodnom komentaru, nema smisla to ni pokušati. Samo hladna računica da njega nema nigdje.
Miletić je svašta pričao, nalupao, realno, i masu gluposti, da bi poenta priče došla na kraju gostovanja kada je istakao svoje zahtjeve o petom delegatu. Miletiću čak ni taj sporazum koji je pljuvao nije bitan jer je i dalje dio osmorke i čak će podržati VM uz neke personalne promjene. Dakle, sporazum ne dovodi u pitanje. Čudno zar ne?
Sva trojica su istakla cijenu javno kod Senada(barem jedan dio):
Efendić - ministarstvo energetike i rudarstva plus projekti i sredstva za projekte u ministarstvu
Ogrešević - ministarstvo privrede (isto kao i gore)
Miletić - peti delegat u klubu Hrvata u DN
Nek osnuju ministarstvo za šuplju i prosipanje iz šupljeg u prazno - Dino se ubio za ministra,ima sve kompetencijenoviforumas wrote: ↑10/01/2023 13:13Nemam ja nista sa SDA, i ti to dobro znas. Treba da damo sansu xorci, ok, hajde. Neka i Dine. Realno, zasluzio je. Na stranu moje misljenje o njemu, mlad je, energican, elokventan. Sta god neko mislio, dokazao se u okvirima BiH kao sposoban politicar. Treba mu naci mjesto - slazemo se i to. Ali, nije za MVP-a. Od svih mogucih pozicija, ta mu mozda najmanje odgovara. Ne treba na silu gurati.A_A_AKCIJA wrote: ↑10/01/2023 13:07 A slušaj.
Moram malo podjebavati.
Žene kod frizera znaju da SDA rukama, nogama, kako god, hoće Dinu da izbaci iz svih kombinacija, kako bi bio nevidljiv i kako bi što manje uništavao SDA. Nevidljivi Dino, manji rast NiP-a, veće šanse za SDA. Kratko i jasno.
Sva ova priča o MVP ima samo taj cilj, a meni ne preostaje ništa drugo da se sa gasom do daske zajebavam na tu temu i tako pokažem kako su ti pokušaji providni. Čuj, likovi koji šalju ambasadore koji ne znaju strane jezike, doktore bez diplome, naši da se postave kao autoritet kada je priča o kapacitetima i pozicijama. Pa ko to ne bi ismijavao?
Dakle, samo nemojte Dinu, može bilo ko![]()
Cuj koje reference? Do savrsenstva je usavrsio kolut naprijed kolut nazad.Jordan1961 wrote: ↑10/01/2023 12:58Koje su mu reference za taj posao? Sta je taj u zivotu radio da je rjesenje za tu poziciju?
Prejak nama iz dijaspore? Ako ti tako kažeš
il dottore wrote: ↑10/01/2023 10:31 Evo i Kaudersa![]()
Sad je promijenio plocu i umjesto pondera "bori" se protiv nepravde o ministrima na drzavnom nivou.
Nadam se da ga Salkan Zildzic bar malo zakiti od pausala, obzirom da dijele argumente
Oni su jezik pregrizli jer su svjesni da su trenutno u bezvazdušnom prostoru i ako progovore neće biti ni u vlasti ni u opoziciji.mirza_15 wrote: ↑10/01/2023 13:20 Dino je dovoljno pametan da ne doljeva ulje na vatru, a i ostali iz Osmorke. Cilj je formirati vlast, a vrijeme će dati bolje odgovore nego da Dino piše Facebook statuse. Ne samo Dino. I ostali iz osmorke su mudro pregrizli jezik radi višeg cilja. Najmanje im je sada potrebno prepucavanje sa članovima Osmorke u javnom prostoru.
Tako je sumire moj!sumirprimus wrote: ↑10/01/2023 11:41 trojka mora zadrzati fokus na skidanju sda sa vlasti.
ovi problemi sa snsd i hdz nisu od juce, kao ni blokade.
ali je prilika za skidanje sda jedinstvena.
Da zaključimo kako treba:Roccohljup wrote: ↑10/01/2023 13:06 dakle da zaključimo:
![]()
![]()
Pitanje za vas iz NiPa.....pošto će forto sad na državne jasle ( ali bukvalnomirza_15 wrote: ↑10/01/2023 13:20 Dino je dovoljno pametan da ne doljeva ulje na vatru, a i ostali iz Osmorke. Cilj je formirati vlast, a vrijeme će dati bolje odgovore nego da Dino piše Facebook statuse. Ne samo Dino. I ostali iz osmorke su mudro pregrizli jezik radi višeg cilja. Najmanje im je sada potrebno prepucavanje sa članovima Osmorke u javnom prostoru.
A_A_AKCIJA wrote: ↑10/01/2023 13:24Da zaključimo kako treba:Roccohljup wrote: ↑10/01/2023 13:06 dakle da zaključimo:
![]()
![]()
Foto je ekonomista sa američkim diplomama
Dino je lider projekta sa iskustvom koji je i omogućio da se može formirati VM zahvaljujući svom političkom umijeću
Helez ima sve kvalifikacije.
Ovo nije kadroviranje, ovo je političko imenovanje. Ogromna je razlika.
Mentalno retardirane veleizdajničke sda baliješine.A_A_AKCIJA wrote: ↑10/01/2023 12:55Naravno, deranje guzova SDA je nekima jako veliki problem. Pogotovo ako su vlasnici tih guziova, ako su navikli da ih ližu, ili se nalaze u dubini istih.
Sve je bolje od Fadila, Bakira, Sebije, Tigra i co….. Znači SDA je postavila ljestivicu tako nisko da bi nam i majmuni iz pionirske bili napredak. I kakve god škole da imaju ako ništa provjerene su tako da je i tu u odnosu na SDA parazitsko mafijasku gamad napredak. Samo laganini…..Roccohljup wrote: ↑10/01/2023 13:06 dakle da zaključimo:
![]()
![]()
Ne, nego se SDA,. zahvaljujući njemu, koluta niz kanalizaciju na putu za dugi mandat u opoziciji.meridiyan wrote: ↑10/01/2023 13:18Cuj koje reference? Do savrsenstva je usavrsio kolut naprijed kolut nazad.Jordan1961 wrote: ↑10/01/2023 12:58
Koje su mu reference za taj posao? Sta je taj u zivotu radio da je rjesenje za tu poziciju?![]()
Dobro prihvatam, nisam se pravilno izrazio. Ali i kod imenovanja opet bi se trebala gledati neka kompetetnost za određenu poziciju prije svega. Kvalifikacije koje si naveo stoje (fakat ne ulazim u to), ali stvarno mislim da nemaju veze sa tim resorima koje će voditi. Hebiga ja od ministra saobraćaja fakat očekujem da ima ne samo obrazovanje iz te oblasti već i neko iskustvo, isto tako i za diplomatiju a o tome da bez obzira sta ko vodi neko ko je osuđivan nema sta da traži (kakvu poruku šaljemo?). ovo govorim jer smo i prije imali slične situacije da se za ministre (na raznim nivoima) postavljaju ljudi koji nemaju veze sa tim resorima, pa onda ministar tu dodje samo neko ko će potpisivati, a da bi vodio posao onda se uposli sijaset nekih savjetnika (jer čovjek/zena nemaju veze o tom resoru) pa se budžet i birokratski aparat još dodatno opterete.A_A_AKCIJA wrote: ↑10/01/2023 13:24Da zaključimo kako treba:Roccohljup wrote: ↑10/01/2023 13:06 dakle da zaključimo:
![]()
![]()
Foto je ekonomista sa američkim diplomama
Dino je lider projekta sa iskustvom koji je i omogućio da se može formirati VM zahvaljujući svom političkom umijeću
Helez ima sve kvalifikacije.
Ovo nije kadroviranje, ovo je političko imenovanje. Ogromna je razlika.
To ne sporim ali fakat me nije više briga za te pobrojane jer pričamo šta će (tj ko će) biti za ubuduće.armin071 wrote: ↑10/01/2023 13:29Sve je bolje od Fadila, Bakira, Sebije, Tigra i co….. Znači SDA je postavila ljestivicu tako nisko da bi nam i majmuni iz pionirske bili napredak. I kakve god škole da imaju ako ništa provjerene su tako da je i tu u odnosu na SDA parazitsko mafijasku gamad napredak. Samo laganini…..Roccohljup wrote: ↑10/01/2023 13:06 dakle da zaključimo:
![]()
![]()