Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
pemanapemani

#73326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

Alfons Kauders wrote: 10/01/2023 10:09
pemanapemani wrote: 10/01/2023 09:54

Pa da su ušli i kao senior partner, opet bi bili izdajice i odgovorne osobe za majorizaciju, palestinizaciju i notornu diskriminaciju Bošnjaka.

Eno i Irfan Čengić, onako suptilno socijaldemokratski i građanski između redova vazi o diskriminaciji Bošnjaka kao naroda, dok Bošnjak kao građanin očito nije ugrožen. Bošnjaka ne ugrožava sjebano zdravstvo, socijalni sektor, poljoprivreda itd. Bošnjaka kao građanina ne ugrožava sinoćnje nacističko arlaukanje iz Lukavice. Bošnjaka ugrožava to što je arlaukanje blizu Ciglana, dok ga dugogodišnje arlaukanje iz BL nije ugrožavalo, jer jebi ga, to je svakako daleko i to je srpsko, pa eto ih tamo neka zavijaju ode genocidnom koljaču Mladiću.

Dakle, prioritet se okanuti šuplje o građanskoj BiH, koja kod malobrojnih budi nadu, a ustvari je realnija drvena peć, nego građanska BiH.
Građanska BiH ja umrla u Dejtonu i to je to. Imamo i odluku OHR-a kojom će HDZ i SDA za naših života imati kontrolni paket u parlamentu FBiH. To nije do SDP-a, OHR nas je po ko zna koji put napomenuo da je ovo plemensko društvo, a ne građansko. To se neće mijenjati.
Ideja ne može umrijeti jednim potpisom u nenormalnim uslovima.
Nije nas OHR napomenuo kako je ovo plemensko društvo, nego je OHR nakon 25 godina skontao da većina populacije BiH ustvari želi plemensko društvo.

Imaš presude međunarodnih sudova (Sejdić, Finci, Zornić, Pilav...), imaš 14 prioriteta EU i sl. Presude i prioritete ne možeš provesti, jer blokiraju SNSD i HDZ. Ali zašto nije odlučeno da se presude i prioriteti ne provedu tamo gdje živi većina onih koji se kao zalažu za građansku BiH. Možda ne bi bilo toliko stvarnih efekata, ali bi se jasno pokazalo kome je stalo do eu vrijednosti.

Ovako, kao kec na desetku - ko fol kmeka kako ne daju Dodik i Čović, a onda dođemo do trenutka da SDA možda gubi vlast i kreće neviđeno kukanje i kmečanje o islamofobiji i palestinizaciji Bošnjaka. Perjanica građanske ideje, Željko Komšić već tri mjeseca isključivo priča o palestinizaciji, islamofobiji, bošnjačkom balonu koji se puše nezadovoljstvom i koji će uskoro eksplodirati itd. Da ne spominjem ove bolesnike sa pričom o krstašima, pljuvanju Božića, izdajicama Bošnjaka..., koje me neodoljivo podsjećaju na priču iz mog naselja krajem 1991., i početkom 1992., samo krstaše zamijeniš ustašama, a Božić Bajramom.
Onako, pravo građanska moderna priča.
il dottore

#73327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by il dottore »

Erdogana su vec zloupotrijebili za onaj cirkus od svadbe. A Erdo je zajeban lik. I tog "jedinog" kao saveznika smo izgubili.

Sda kreteni su sve prijatelje u muslimanskom svijetu izvarali
Mi nismo svjesni svoje propasti
Alfons Kauders

#73328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Styling wrote: 10/01/2023 10:07
Alfons Kauders wrote: 10/01/2023 10:05

Subjektivni dojam. Meni se čini da su previše pozicija i moći odlučivanja prebacili na koalicione partnere. Da se ne lažemo, NiP i NS su lokalne stranke. Meni je malčice nenormalno da dvije male stranke iz Sarajeva dobiju 2 ministra u VM, a SDP koji je dobio dosta više glasova širom zemlje dobije 1 ministra. Po meni nije ok da 2/3 ministra budu iz Sarajeva, iz malih stranaka koje su faktički nebitne u ostatku zemlje.
A, ko bi trebao dobiti ministre? Valjda oni koji su iznijeli izbore na svojim ledjima i nose kaliciju imaju pravo da imaju ministre. Ili mozda da daju Semiru koji nema nijednog delegata na drzavnom nivou?
Nije moj posao da odlučujem za njih. SDP je decenijama trećinu svojih glasova osvajao na TK. Sad u VM imamo dva lika iz KS (NiP i NS) i jednog iz SBK (SDP). U Vladi FBiH ne znamo, ali po svemu sudeći će biti isto. A ne znam kako su npr. u NS "iznijeli izbore na svojim leđima" kad su po broju osvojenih glasova peti u KS i osmi u TK... Ukupno imaju 2.5x manje glasova od SDP-a, a ponašaju se kao da su nadređeni SDP-u.

Dakle, regionalna zastupljenost je problematična. NiP i NS su u KS osvojili 65000 glasova, u TK 17000, u ZDK 15000, SBK oko 10000. Po meni nije ok da se na taj način zanemaruje ostatak zemlje, da lokalne stranke iz jednog kantona s očajnim rezultatima u ostatku zemlje imaju 2/3 pozicija na federalnom ili državnom nivou. Ali eto, ko što rekoh, nije moje da odlučujem za njih. Da bi Dino i Forto bili državni ministri, SDP se popišao na svoje glasače iz Zenice, Krajine, Tuzle.
Alfons Kauders

#73329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

sumirprimus wrote: 10/01/2023 10:06 sda i df pokusavaju iz petnih zila unistiti koaliciju, i zadrzati poluge vlasti, pucaju iz svih oruzja kako ovih poznatih tako i iz ovih dosad skrivenih i prikrivenih.
da li ce trojka sa dodacima uspjeti izboriti se sa svim nasrtajima ranjene zvijeri ostaje da se vidi.
no evidentno je ko god pljucne na ovo sto pokusavaju da je na neki nacin pridobijen da ne kazem kupljen od strane sda.
Jeste, legle mi pare pa ja nakon 20 godina ljevičarenja otišao u SDA. Postajete prilično paranoični i zabavni. :-)
il dottore

#73330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by il dottore »

Evo i Kaudersa :thumbup:
Sad je promijenio plocu i umjesto pondera "bori" se protiv nepravde o ministrima na drzavnom nivou.

Nadam se da ga Salkan Zildzic bar malo zakiti od pausala, obzirom da dijele argumente
Alfons Kauders

#73331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

pemanapemani wrote: 10/01/2023 10:26
Alfons Kauders wrote: 10/01/2023 10:09

Građanska BiH ja umrla u Dejtonu i to je to. Imamo i odluku OHR-a kojom će HDZ i SDA za naših života imati kontrolni paket u parlamentu FBiH. To nije do SDP-a, OHR nas je po ko zna koji put napomenuo da je ovo plemensko društvo, a ne građansko. To se neće mijenjati.
Nije nas OHR napomenuo kako je ovo plemensko društvo, nego je OHR nakon 25 godina skontao da većina populacije BiH ustvari želi plemensko društvo.

Imaš presude međunarodnih sudova (Sejdić, Finci, Zornić, Pilav...), imaš 14 prioriteta EU i sl. Presude i prioritete ne možeš provesti, jer blokiraju SNSD i HDZ. Ali zašto nije odlučeno da se presude i prioriteti ne provedu tamo gdje živi većina onih koji se kao zalažu za građansku BiH. Možda ne bi bilo toliko stvarnih efekata, ali bi se jasno pokazalo kome je stalo do eu vrijednosti.

Ovako, kao kec na desetku - ko fol kmeka kako ne daju Dodik i Čović, a onda dođemo do trenutka da SDA možda gubi vlast i kreće neviđeno kukanje i kmečanje o islamofobiji i palestinizaciji Bošnjaka. Perjanica građanske ideje, Željko Komšić već tri mjeseca isključivo priča o palestinizaciji, islamofobiji, bošnjačkom balonu koji se puše nezadovoljstvom i koji će uskoro eksplodirati itd. Da ne spominjem ove bolesnike sa pričom o krstašima, pljuvanju Božića, izdajicama Bošnjaka..., koje me neodoljivo podsjećaju na priču iz mog naselja krajem 1991., i početkom 1992., samo krstaše zamijeniš ustašama, a Božić Bajramom.
Kao što rekoh, meni se ta odluka nimalo ne sviđa jer skoro pa garantuje da će SDA i HDZ imati kontrolni paket u domovima naroda. Pravo pitanje je zašto ta odluka ne smeta građanskim strankama čije postojanje je obesmišljeno?
Ali zašto nije odlučeno da se presude i prioriteti ne provedu tamo gdje živi većina onih koji se kao zalažu za građansku BiH. Možda ne bi bilo toliko stvarnih efekata, ali bi se jasno pokazalo kome je stalo do eu vrijednosti.
Predlažeš da kantoni izvrše državni udar i preuzmu nadležnosti državnih i federalnih organa. Ok, mislim da bi to HDZ podržao. Ja ne bih.
denis.istok

#73332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by denis.istok »

mirza_15 wrote: 10/01/2023 09:48
denis.istok wrote: 10/01/2023 07:55

Covjek fino trazi alibi za full izlaz iz te skupine nedoraslih koja sebe naziva vise ne znam ni kako.
Dakle nije vise da nece na drzavnom nivou, sada nece ni na jednom. I trenutno se radi na tome da se NIP potpuno izbaci iz svih kombinacija. Dakle za stabilnu vlast dovoljno je imati SDP ili NS i sa njima se pregovara. Da li će se uspjeti ne znamo ali to je aktuelno.
Inace od formiranja vlade FBIH nema nista jer vise ne postoji vecina u parlamentu da potvrdi izbor.
Isto tako HDZ je izricito protiv primjene pravila da se sjednica ne sazove mjesec dana i onda da 7 delegata DN izglasa clana rukovodstva ali i opcije da samo 2 od 3 clana predlože premijera vlade FBIH. Jer kratkorocno dobijaju ali dugorocno gube. A oni su svjesni da sa SDA-DF-SBIH-NES mogu sve ovo dobiti puno bezbolnije.

Ne znam zaista sto se raja bavi Elmedinom, njega su procitali svi pismeni glasaci :)
Što si ti informisan :mrgreen: Sve neke insajderske informacije.
Sretnes par ljudi kad izadjes u grad na dan obiljezavanja ovog "praznika" i samo krene prica. Ali nista to jos nije "utvrdo". No kad se o nečemu priča ili je bilo ili će biti :D
Styling

#73333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

denis.istok wrote: 10/01/2023 10:36
mirza_15 wrote: 10/01/2023 09:48

Što si ti informisan :mrgreen: Sve neke insajderske informacije.
Sretnes par ljudi kad izadjes u grad na dan obiljezavanja ovog "praznika" i samo krene prica. Ali nista to jos nije "utvrdo". No kad se o nečemu priča ili je bilo ili će biti :D
Ma ja, samo probni baloni. Da se zakoluta prica i da nakon petneaset ponavljanja narod povjeruje da tu ima nesto. Kanite se suplje, bas ocajno izgledate.
mirza_15

#73334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

il dottore wrote: 10/01/2023 10:12
mirza_15 wrote: 10/01/2023 09:47

Dobili predjednika države, premijera vlade FBiH, jedno od 3 mjesta u VM, pitaju se za četvrtog, Nikšić potpisuje u ime Osmorke sporazume.... Jedino da uzmu sve pozicije a da ostali iz osmorke glasaju i plješću :mrgreen:
Nadam se da si svjestan da ti, i jos neki, ovo sve objasnjavate sda likovima.
Oni ovo sve znaju ali im je zadatak da pisu radi mnogobrojnih sda polupisemenih kretena
Nije @Alfons Kauders
Barem na mene nije ostavio takav dojam :mrgreen:

Čini mi se da je, u našoj situaciji, ono što je normalno u drugim državama kod nas pogubno. Mislim na kritiku i lako razočaravanje simpatizera ne-SDA stranaka. Prestrogi su i lako padnu u SDA zamku. Strašna je ova patriJote-izdajnici propaganda. Nikada jača. Kanonada. Kritičko razmišljanje, konstantno propitivanje i iznošenje drugačijih mišljenja je put napretka. Ono je poželjno i izgrađuje bolje društvo, donosi bolja rješenja. Ali u ovakvim trenutcima treba dati podršku iako rješenja nisu idealna. Takva i ne treba očekivati. Politika je umjetnost mogućeg, a dešavaju se i greške, loše procjene. Bit će vremena za kritiku.

A SDA... Oni imaju stabilnu nekritičku bazu. Ne postoji stvar koju SDA može uraditi da oni ne glasaju za nju. Pravi Borg. Zato treba ovima dati priliku. Daj barem 100 dana lasti pa da kritikujemo. Prvi ću ih kritikovati ako ne bude ok, ali ova kanonada iako ljudi još nisu vlast...
denis.istok

#73335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by denis.istok »

Prpa.ba wrote: 10/01/2023 09:23
denis.istok wrote: 10/01/2023 07:55 Covjek fino trazi alibi za full izlaz iz te skupine nedoraslih koja sebe naziva vise ne znam ni kako.
Dakle nije vise da nece na drzavnom nivou, sada nece ni na jednom. I trenutno se radi na tome da se NIP potpuno izbaci iz svih kombinacija. Dakle za stabilnu vlast dovoljno je imati SDP ili NS i sa njima se pregovara. Da li će se uspjeti ne znamo ali to je aktuelno.
Inace od formiranja vlade FBIH nema nista jer vise ne postoji vecina u parlamentu da potvrdi izbor.
Isto tako HDZ je izricito protiv primjene pravila da se sjednica ne sazove mjesec dana i onda da 7 delegata DN izglasa clana rukovodstva ali i opcije da samo 2 od 3 clana predlože premijera vlade FBIH. Jer kratkorocno dobijaju ali dugorocno gube. A oni su svjesni da sa SDA-DF-SBIH-NES mogu sve ovo dobiti puno bezbolnije.

Ne znam zaista sto se raja bavi Elmedinom, njega su procitali svi pismeni glasaci :)
NiP je na terenu ugasena stranka, samo im jos niko nije javio. Vise aktivnog clanstva i simpatizera trenutno ima SBB. Proculo se to i po drugim strankama, pa svi gledaju kako da im cim prije vide ledja. Cak i u KS. :-) :lol:

Prica se po mahali da vec ima nacelna saglasnost da Okeric dobije mnogo deblju zamjenu na mjestu Predsjedavajuceg. :lol:
Sinoc kad sam cuo ovu pricu prvo pomislim da Harisa da ce ga zamjeniti. Heh-
512MB

#73336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Alfons Kauders wrote: 10/01/2023 10:27 A ne znam kako su npr. u NS "iznijeli izbore na svojim leđima" kad su po broju osvojenih glasova peti u KS i osmi u TK... Ukupno imaju 2.5x manje glasova od SDP-a, a ponašaju se kao da su nadređeni SDP-u.
Pokasno si se uključio na temu. "Iznijeli izbore na leđima" znači u ovom kontekstu "Gledo sa Dodikom košarku u relaksavajućoj atmosferi."
il dottore

#73337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by il dottore »

mirza_15 wrote: 10/01/2023 10:40
il dottore wrote: 10/01/2023 10:12

Nadam se da si svjestan da ti, i jos neki, ovo sve objasnjavate sda likovima.
Oni ovo sve znaju ali im je zadatak da pisu radi mnogobrojnih sda polupisemenih kretena
Nije @Alfons Kauders
Barem na mene nije ostavio takav dojam :mrgreen:

Čini mi se da je, u našoj situaciji, ono što je normalno u drugim državama kod nas pogubno. Mislim na kritiku i lako razočaravanje simpatizera ne-SDA stranaka. Prestrogi su i lako padnu u SDA zamku. Strašna je ova patriJote-izdajnici propaganda. Nikada jača. Kanonada. Kritičko razmišljanje, konstantno propitivanje i iznošenje drugačijih mišljenja je put napretka. Ono je poželjno i izgrađuje bolje društvo, donosi bolja rješenja. Ali u ovakvim trenutcima treba dati podršku iako rješenja nisu idealna. Takva i ne treba očekivati. Politika je umjetnost mogućeg, a dešavaju se i greške, loše procjene. Bit će vremena za kritiku.

A SDA... Oni imaju stabilnu nekritičku bazu. Ne postoji stvar koju SDA može uraditi da oni ne glasaju za nju. Pravi Borg. Zato treba ovima dati priliku. Daj barem 100 dana lasti pa da kritikujemo. Prvi ću ih kritikovati ako ne bude ok, ali ova kanonada iako ljudi još nisu vlast...
Probaj naci ijednu razliku izmedju njegovih i sda salko zildzic argumenata
Od pondera pa do ministara na drzavnom nivou
Alfons Kauders

#73338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

512MB wrote: 10/01/2023 10:44
Alfons Kauders wrote: 10/01/2023 10:27 A ne znam kako su npr. u NS "iznijeli izbore na svojim leđima" kad su po broju osvojenih glasova peti u KS i osmi u TK... Ukupno imaju 2.5x manje glasova od SDP-a, a ponašaju se kao da su nadređeni SDP-u.
Pokasno si se uključio na temu. "Iznijeli izbore na leđima" znači u ovom kontekstu "Gledo sa Dodikom košarku u relaksavajućoj atmosferi."
A to za Kiflu? Dobro, on je uvijek bio sluga i poltron, pa mu taj sluganski mentalitet dolazi prirodno. Sjetimo se onih SMS-ova za Sebiju... :)
pemanapemani

#73339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

Alfons Kauders wrote: 10/01/2023 10:34
pemanapemani wrote: 10/01/2023 10:26

Kao što rekoh, meni se ta odluka nimalo ne sviđa jer skoro pa garantuje da će SDA i HDZ imati kontrolni paket u domovima naroda. Pravo pitanje je zašto ta odluka ne smeta građanskim strankama čije postojanje je obesmišljeno?
Ali zašto nije odlučeno da se presude i prioriteti ne provedu tamo gdje živi većina onih koji se kao zalažu za građansku BiH. Možda ne bi bilo toliko stvarnih efekata, ali bi se jasno pokazalo kome je stalo do eu vrijednosti.
Predlažeš da kantoni izvrše državni udar i preuzmu nadležnosti državnih i federalnih organa. Ok, mislim da bi to HDZ podržao. Ja ne bih.
Ni meni se ne sviđa odluka OHR, ali se očito sviđa većini i OHR im je samo udovoljio. Za većinu populacije BiH etnička prava su prioritetna i primarna. Neće im OHR nametati prioritet individualnih prava.

Ne predlažem da kantoni izvrše državni udar, nego da se barem pokaže deklarativna volja da se pokuša provesti dio presuda i odluka EU tamo gdje se može, čisto da se ima materijalni dokaz ko se za šta zalaže.
Last edited by pemanapemani on 10/01/2023 10:59, edited 1 time in total.
mirza_15

#73340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Alfons Kauders wrote: 10/01/2023 10:27
Styling wrote: 10/01/2023 10:07

A, ko bi trebao dobiti ministre? Valjda oni koji su iznijeli izbore na svojim ledjima i nose kaliciju imaju pravo da imaju ministre. Ili mozda da daju Semiru koji nema nijednog delegata na drzavnom nivou?
Nije moj posao da odlučujem za njih. SDP je decenijama trećinu svojih glasova osvajao na TK. Sad u VM imamo dva lika iz KS (NiP i NS) i jednog iz SBK (SDP). U Vladi FBiH ne znamo, ali po svemu sudeći će biti isto. A ne znam kako su npr. u NS "iznijeli izbore na svojim leđima" kad su po broju osvojenih glasova peti u KS i osmi u TK... Ukupno imaju 2.5x manje glasova od SDP-a, a ponašaju se kao da su nadređeni SDP-u.

Dakle, regionalna zastupljenost je problematična. NiP i NS su u KS osvojili 65000 glasova, u TK 17000, u ZDK 15000, SBK oko 10000. Po meni nije ok da se na taj način zanemaruje ostatak zemlje, da lokalne stranke iz jednog kantona s očajnim rezultatima u ostatku zemlje imaju 2/3 pozicija na federalnom ili državnom nivou. Ali eto, ko što rekoh, nije moje da odlučujem za njih. Da bi Dino i Forto bili državni ministri, SDP se popišao na svoje glasače iz Zenice, Krajine, Tuzle.
SDP je dobio podršku za predsjedništvo. NiP se sklonio sa pozicije premijera FBiH, pa je i to pripalo SDP-u. Jedno mjesto u VM i pitaju se još za jedno. Nema SDP baš takav rezultat da pored svega dobije još jedno mjesto u VM. Eto sam saberi glasove NiP-a i NS. Dodatno, treba uzeti u obzir i da je NiP najjača stranka u KS a prepustio je pozicije gradonačelnika SDP-u i premijera NS, a trpi najjače udare. Svaki potez SDP-a, NS SDA će fakturisati NiP-u. NiP ima najnezahvalniju poziciju, a radi najveće kompromisi dok su prvi izloženi udaru SDFA. Pored toga, imaju udare i iz osmorke. Vidi se da Semir i Ogrešević ne mogu smisliti Konakovića i da im smeta na svakoj poziciji. A realno je NiP, pored svega gore nabrojanog, uložio najveći napor da se Osmorka uopšte sastavi. Generalno, pojava NiP-a je donijela tektonske poremećaje na političkoj sceni. Bez NiP-a ova vlast ne bi bila moguća. Nisi u pravu. SDP je dobio i više nego dovoljno s obzirom na izborni rezultat.
duh_sa_sjekirom

#73341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

Znači, Zahiraga novi predsjednik SKS... :lol:
Hoće li nam mulahusein za kakvog glasnogovornika?
Treba čovjeka nagraditi, zaslužio je.
I on i "vildana"
:D
Styling

#73342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

duh_sa_sjekirom wrote: 10/01/2023 10:56 Znači, Zahiraga novi predsjednik SKS... :lol:
I on i "vildana"
Vildana će vjerovatno uskoro postati glavni kadrovik SDA. Sa Zahom i Fadilom je redovan na kafana.
duh_sa_sjekirom

#73343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Styling wrote: 10/01/2023 11:00
duh_sa_sjekirom wrote: 10/01/2023 10:56 Znači, Zahiraga novi predsjednik SKS... :lol:
I on i "vildana"
Vildana će vjerovatno uskoro postati glavni kadrovik SDA. Sa Zahom i Fadilom je redovan na kafana.
Neka, neka...
Radio je udarnički, naflautao se momački, treba mu kakve sadake udijeliti...
A nisu begovi nikad cicije bili
denis.istok

#73344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by denis.istok »

Styling wrote: 10/01/2023 10:37
denis.istok wrote: 10/01/2023 10:36
Ma ja, samo probni baloni. Da se zakoluta prica i da nakon petneaset ponavljanja narod povjeruje da tu ima nesto. Kanite se suplje, bas ocajno izgledate.
OK, evo ti par info pa vidi "suplje":
- da li je formirano Vijeće ministara kako je rečeno do Nove Godine
- ko ima većinu u Domu naroda (Bošnjaci)
- ko to sada ima većinu u Parlamentu FBIH

Eto vidi to malo
512MB

#73345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Alfons Kauders wrote: 10/01/2023 10:53
512MB wrote: 10/01/2023 10:44
A to za Kiflu? Dobro, on je uvijek bio sluga i poltron, pa mu taj sluganski mentalitet dolazi prirodno. Sjetimo se onih SMS-ova za Sebiju... :)
Kao prvo bi Kifli trebalo pročešljat imovinski karton, pogotovo što se nekretnina na Makarskoj Rivijeri tiče. Ne bi me iznenadilo da tu i tamo isplava koji apartman.
il dottore

#73346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by il dottore »

512MB wrote: 10/01/2023 11:14
Alfons Kauders wrote: 10/01/2023 10:53

Kao prvo bi Kifli trebalo pročešljat imovinski karton, pogotovo što se nekretnina na Makarskoj Rivijeri tiče. Ne bi me iznenadilo da tu i tamo isplava koji apartman.
Nadam se da si se prijavio na konkurse za rukovodioce policijskih agencija. Imas dara
Ili pak nisi, jebo Bosnu ja cu u Osterajh
mirza_15

#73347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

denis.istok wrote: 10/01/2023 11:07

Eto vidi to malo
Znam da ne vrijedi jer bacaš šuplje (nije prvi put) ali da pokušam:
Koliko ja vidim, osmorka još uvijek ima većinu sa HDZ-om u Parlamentu FBiH i na nivou FBiH niko nije izašao. Semir je čak na BHT1 govorio dosta blago i pozitivno o sporazumu. Znači ostaje na nivou FBiH. Čengić kaže da ima rupa u Šmitovim izmjenama i da će se vidjeti u narednom periodu. Što se tiče HDZ-a ima dovoljno vremena za izmjene IZ-a i to trajne kako je Izetbegović tražio. Pojednostavljeno, ima rupa, proći će voda kroz rupu, rupa će se nakon toga začepiti onako kako je Bake tražio. Da ne vrijedi samo sada i da vrijedi za sve. Tako da je HDZ ok sa tim da se ovako formira Vlada FBiH. Ali nemoj prestati da se nadaš. Šta je čovjek bez te osobine :mrgreen:

VM - traju sigurnosne provjere, a u parlamentu i dalje postoji većina.
Student_u_Ostavci

#73348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

denis.istok wrote: 10/01/2023 11:07

Eto vidi to malo
Dok Šmit reaguje, polako.

Dobili izbore ali samo kada Kristijan razmrsi :lol: :lol:
duh_sa_sjekirom

#73349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Ali zašto je Konaković ovoliki trn u oku?
Očito je da ga više mrze nego u Karadžćića i mladića zajedno...
U čemu je problem?
S obzirom da nisam u svijetu politike, niti sam njegov glasač ni simaptizer njegove stranke, on za mene nije ništa posebno u odnosu na druge iz živopisne plejade političkih likova u BiH...
Zašto je on prijetnja?
noviforumas

#73350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Cuj vise nego Karadzica i Mladica :-) De malo pripazi s tom hiperbolom, Boga ti.
Locked