Pa umoris se na poslu ... pa ti dobro dodje da se nasmijes na izjave ove malo.
Nije umor stres
Hajd, jasno mi je ako ti njemački ide slabije, ali maternji si trebao već savladati, jebem ga ja.skafiskafsnjak wrote: ↑09/01/2023 16:16Pa umoris se na poslu ... pa ti dobro dodje da se nasmijes na izjave ove malo.
Nije umor stres![]()

Evo i ja se smijem, da li je moguće da ne shvataš da su Bake/SDA jedan grobar a Angela/Germany drugi grobar, zar si toliko ograničenskafiskafsnjak wrote: ↑09/01/2023 16:00PaulTracy wrote: ↑09/01/2023 14:48
U pravu si. Evo upravo je Raiffaisen izdala obavještenje da će svu ostvarenu dobit u BiH ne samo da investira u istu, već će da podupla taj iznos i investira u BiH. Sve će to da urade i ostale austrijske kompanije u BiH. Upravo iz tog razloga i Lidl sprema svoj dolazak, cilj im je svu ostvarenu dobit investirat u BiH, nisu tu da bi novac u Njemačku odnijeli.
A Njemačka je zahvaljujući BH dijaspori shvatila da je dijaspora motor privrede. To je razlog zašto sve više njemačkih stručnjaka odlazi u Ameriku jer su nove studije pokazale da je Njemačkoj isplativije da ima inženjera koji u USA zarađuje godišnje 200 000$ bruto i na odmoru u Njemačkoj troši 7 000$ nego da ima inženjera koji u Njemačkoj godišnje zarađuje 80 000€ bruto i te pare troši u Njemačkoj.
Nisam zeleni niti ali vi imate nešto zajedničko s njima.
Koliko zeleni brane Baketa i SDA toliko i vi branite Angelu i Njemačku a to su dva najveća grobara BiH (dodat ćemo još tu i Mileta i Dragana).
Sto si izostavio Baketa medju grobarima?
Oprosti lingviston+1 wrote: ↑09/01/2023 16:20Hajd, jasno mi je ako ti njemački ide slabije, ali maternji si trebao već savladati, jebem ga ja.skafiskafsnjak wrote: ↑09/01/2023 16:16
Pa umoris se na poslu ... pa ti dobro dodje da se nasmijes na izjave ove malo.
Nije umor stres![]()
Rječnik bosanskog jezika:
![]()
Prije će biti da te odmori, a ne opusti. Od umora se ne opušta, nego odmara.
Da, Sjeverna Koreja.skafiskafsnjak wrote: ↑09/01/2023 16:41 Da li postoji ijedna zemlja da naplacuje porez kada drzavljanin ode raditi u drugu drzavu?
Samo što kod njih nije u procentima, nego u krviDope_Man wrote: ↑09/01/2023 16:46Da, Sjeverna Koreja.skafiskafsnjak wrote: ↑09/01/2023 16:41 Da li postoji ijedna zemlja da naplacuje porez kada drzavljanin ode raditi u drugu drzavu?
Postoji. Amerika.skafiskafsnjak wrote: ↑09/01/2023 16:41Odmorim se dok lezim .... i dok citam nasmijem se, pa mi popravi raspolozenje. Et kako god to nazvali.
Da li postoji ijedna zemlja da naplacuje porez kada drzavljanin ode raditi u drugu drzavu?
Pazi brata sa Index.hr
Vi kontate da amerikanci placaju porez anerici GDJE GOD ZIVJELI NA SVIJETU?Dope_Man wrote: ↑09/01/2023 16:46Da, Sjeverna Koreja.skafiskafsnjak wrote: ↑09/01/2023 16:41 Da li postoji ijedna zemlja da naplacuje porez kada drzavljanin ode raditi u drugu drzavu?
Rekao bi covjek da bi te zemlje mozda trebale nesto napraviti da im ljudi ne odlaze? Cisto kao idejaPaulTracy wrote: ↑09/01/2023 17:49Pazi brata sa Index.hr
""Ovi Nijemci su isisali svima mlade ljude i obrazovane ljude, u citavoj Srednjoj i Istocnoj Europi, da pune njima budzet i mirovinske fondove, gdje su ostavili spaljenu zemlju iza sebe, i samo sa starcima koje sada nema tko hraniti. Samo Grckoj su usisali 35 000 lijecnika i medicinskih sestara, i tako u citavoj Srednjoj i Istocnoj Europi. Svi se zale da nemaju vise skolovanih i obrazovanih strucnih ljudi, i da nemaju lijecnika, da im nema tko lijeciti narod. Cak iz Afrike isisvaju ljude, obrusila se tamo neka njihova ministrica, veli sto hoce ti Nijemci da svi rade za njih, isisavaju nam strucne ljude koji su Africi najpotrebniji, veli zena, obrusila se na tamo nekoj konferenciji, gdje sjedi publika ispred nje. Njihova je drzava kao crijevo Europe, samo zderu sve oko sebe, usisavaju sve sto valja svima""
Njemacka samo krivac? A nisu krive zemlje iz kojih se odlazi ?PaulTracy wrote: ↑09/01/2023 17:49Pazi brata sa Index.hr
""Ovi Nijemci su isisali svima mlade ljude i obrazovane ljude, u citavoj Srednjoj i Istocnoj Europi, da pune njima budzet i mirovinske fondove, gdje su ostavili spaljenu zemlju iza sebe, i samo sa starcima koje sada nema tko hraniti. Samo Grckoj su usisali 35 000 lijecnika i medicinskih sestara, i tako u citavoj Srednjoj i Istocnoj Europi. Svi se zale da nemaju vise skolovanih i obrazovanih strucnih ljudi, i da nemaju lijecnika, da im nema tko lijeciti narod. Cak iz Afrike isisvaju ljude, obrusila se tamo neka njihova ministrica, veli sto hoce ti Nijemci da svi rade za njih, isisavaju nam strucne ljude koji su Africi najpotrebniji, veli zena, obrusila se na tamo nekoj konferenciji, gdje sjedi publika ispred nje. Njihova je drzava kao crijevo Europe, samo zderu sve oko sebe, usisavaju sve sto valja svima""