Ako ovako nastave, ne da ce biti tesko, nego nemoguce ponoviti ovaj rezultat, koji je ionako bio puno slabiji od ocekivanja. Sve je ovo nategnuto i na jako klimavim nogama, a vec bi se raspalo bez ljepila medjunarodne zajednice, htjeli to priznati ili ne. I umjesto da igraju jako pazljivo, ponasaju se kao slonovi u porculanskoj radnji, a svaku kritiku odbacuju kao botovanje. Mislim da je to u pocetku bila samo taktika, a cini mi se da sad zaista vjeruju u to, da kritike dolaze samo od SDA radikala. Tako su SDA-ovci preko noci postali Andrej Nikolaidis, Senad Pecanin, Senad Avdic, Dragan Bursac, Srdjan Susnica, Jasmin Mujanovic, Zlatko Miletic... ma nema ko nije.Alfons Kauders wrote: ↑09/01/2023 12:43
Iskreno, bojim se da će im biti teško ponoviti ovaj rezultat, naročito ako njihovi aktivisti i simpatizeri nastave okolo vrijeđati svakog ko uputi pitanje ili konstruktivnu kritiku, uključujući vlastite glasače. Gledali smo sličnu priču 2010te, ali dosta raje je mlađe pa se ne sjećaju ili nisu glasali tada. Valjda su zato toliko glasni i agresivni, jer sam svjedočio primjeru kad je lik 25-30 godina izvrijeđao lokalnog SDP-ovca i govorio mu da je SDA plaćenik...
Nove generacije su odgojene drugačije, agresivni su i skloni svađi, valjda jer ih roditelji nisu tukli na vrijeme. Po forumu olako vrijeđaju ljude na taj način, a meni je to uvreda u rangu psovanja majke. Da mi to neko kaže u lice, završilo bi se staromodnim odgojnim metodama.![]()
Zasto se bahate i tjeraju ljude od sebe, ne znam. Valjda im je ostala ta navika iz SDA dana. Ono sto ne shvataju je da SDA jedina ima taj luksuz, sa bazom glasaca koja ce uvijek biti tu, ma sta radili i kako se ponasali. Xorka tu bazu nema. Imao je donekle SDP, i mozda je jos ima, ali ona postaje sve manja. Ali dobro, ovo sto ja i ti pricamo je ionako sviranje kurcu, da izvines. Slijedi replika u vidu screenshota neke opskurne vehabijske Facebook grupe.