Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
video

#72476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

Point. wrote: 07/01/2023 23:04
_BataZiv_0809 wrote: 07/01/2023 22:59

Neko se puskom izborio i za tih 10 metara, a neko je zapalio za Skandinaviju
Ti si tad bio pelenaš, nisi relevantam ko ni ja sa 12 godina.
Zato sam ja relevantan i kazem da se nikad ne bi moglo uci na Grbavicu, Vraca a posebno tamo gdje je tih 10metara da nije bilo Dejtona.
Prestanite vise sanjati o nekoj tadasnjoj bosanskoj oluji. NIJE MOGLO!!!!!
A sta sad ti skandinavac predlazes, sta da se uradi?
JohnnyS

#72477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

il dottore wrote: 07/01/2023 23:07
_BataZiv_0809 wrote: 07/01/2023 22:59

Neko se puskom izborio i za tih 10 metara, a neko je zapalio za Skandinaviju
:thumbup:
Bez ispaljenog metka
Ali su zato sad skupili muda po svijetu pa po tastaturama udarili. Ne bi se vratili pa otjeramo 9. januar
Stvarno. Ok, imali 12 godina u ratu, logično da će pobjeći od krvoločnih četnika/ustaša, ali evo rat je gotov ima 27 godina, što se ne vrate, što nama iz daljine govore super vam je pod Komšićem/Bakirom, što u Skandinaviji glasaju za švedsku NS, a nama nameću bih verziju švedskih demokrata i govore nam kako je to super.
Styling

#72478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Ricken wrote: 07/01/2023 23:06
Styling wrote: 07/01/2023 23:05

Ako se to desi onda institucije države ne rade svoj posao. Prosto i jednostavno.
Ko je odgovoran?
Pa državne institucije kojima je posao da brane suverenitet i integritet države. To ne mogu raditi ni Dino ni Nerko ni Forto.
Haris.ba

#72479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 07/01/2023 23:06
Mrsko mi gledat intervju. VTSV nema u Ustavu kao ni sudske vlasti uopste izuzev Ustavnog suda BiH. To se uci na drugoj godini Prava.
Pa zato i pitam. Ko to prenosi tako skroz drugacije?
palermo

#72480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

il dottore wrote: 07/01/2023 23:03
palermo wrote: 07/01/2023 22:58

Pa Dino, Styling, raja iz NiP-a.....pa citas li ti ista....
Trebala bi najmanje 2 mandata samo da se lopovluci sda otkriju i raspletu. S ovakvim pravosudjem mozete biti mirni jos zadugo
Ali svakako ti je prica za malu djecu. Odvajanje sda od budzeta je kataklizma za onu prvu grupu sda stovalaca koju sam naveo
Ma jarane, mene ti je najvise strah radara , nikako ga ne mogu zajebati...

A ovo drugo, haj bogati, svakako ne razumijes o cemu pricam pa ti I ne zahmetim
Ricken

#72481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ricken »

Styling wrote: 07/01/2023 23:11
Ricken wrote: 07/01/2023 23:06
Ko je odgovoran?
Pa državne institucije kojima je posao da brane suverenitet i integritet države. To ne mogu raditi ni Dino ni Nerko ni Forto.
Pa jest ima smisla :)
pinkman

#72482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

Haris.ba wrote: 07/01/2023 22:56

Ja citam na napu da je obrnuto???

https://nap.ba/news/101559
Mrsko mi gledat intervju. VTSV nema u Ustavu kao ni sudske vlasti uopste izuzev Ustavnog suda BiH. To se uci na drugoj godini Prava.

Sto je za sustinu bitno kako?
Nije rekao da VSTV ima u Ustavu nego je rekao da trazi da se nakon Ustava spomenu zakonski akti koji regulisu odredjena pitanja. Bas zato jer zna da se ne spominje u Ustavu VSTV.
Styling

#72483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Največi highlight Miletićevog gostovanja je izjava da treba pozvati SDA u vlast, ne dati im pozicije, ali da pomognu savjetom :shock: :run: Na ovu provalu se ni Senad nije mogao suzdržati. :lol: :lol: :lol:
Point.

#72484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

video wrote: 07/01/2023 23:11
Zato sam ja relevantan i kazem da se nikad ne bi moglo uci na Grbavicu, Vraca a posebno tamo gdje je tih 10metara da nije bilo Dejtona.
Relaksiraj odnose. Daj sve, ne traži ništa.

Ps. Bez Dejtona se došlo do predgrađa Prijedora, na puškomet Banjaluke. Just sayin'
il dottore

#72485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by il dottore »

palermo wrote: 07/01/2023 23:13
il dottore wrote: 07/01/2023 23:03

Trebala bi najmanje 2 mandata samo da se lopovluci sda otkriju i raspletu. S ovakvim pravosudjem mozete biti mirni jos zadugo
Ali svakako ti je prica za malu djecu. Odvajanje sda od budzeta je kataklizma za onu prvu grupu sda stovalaca koju sam naveo
Ma jarane, mene ti je najvise strah radara , nikako ga ne mogu zajebati...

A ovo drugo, haj bogati, svakako ne razumijes o cemu pricam pa ti I ne zahmetim
Ne trebas ti meni zahmetiti.
Strah sda-ovca od skidanja stranke s budzeta izbija kroz ekran
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#72486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 07/01/2023 23:09

Sto je za sustinu bitno kako?
Ne moš ti koji se ne sjećaš rata išta ikome prigovarati. Posebno nekome ko je preživljavao tada u dubokoj dubini neprijateljske teritorije.
Tamo gdje sam ja proveo rat i gdje su moj djed sa majcine strane, otac, tetak, stric, daidza (da tako zovem ocevu i majcinu bracu) uzeli pusku, a neki zbog toga nisu vise medju nama, e tamo prika se i dalje viori zastava BiH :bih:
Point.

#72487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Styling wrote: 07/01/2023 23:15 Največi highlight Miletićevog gostovanja je izjava da treba pozvati SDA u vlast, ne dati im pozicije, ali da pomognu savjetom :shock: :run: Na ovu provalu se ni Senad nije mogao suzdržati. :lol: :lol: :lol:
treca smjena, ide na put
na put u srediste od majkata zemlja
video

#72488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

Point. wrote: 07/01/2023 23:15
video wrote: 07/01/2023 23:11

Ps. Bez Dejtona se došlo do predgrađa Prijedora, na puškomet Banjaluke. Just sayin'
Aha, jasta je.
Meni pricas.

Pusti se bolan suplje.
Dozer

#72489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dozer »

512MB wrote: 07/01/2023 22:20
animus wrote: 07/01/2023 22:06 Meni samo žao ljudi koje su zaveli lijepom pricom. Ne žalim ove što su krenuli u nadi da će neku funkciju smotati. Takvi ce sutra opet i SDA braniti ako namirišu interes. Svaka slicnost sa likovima forumskim je slucajna
Jarane, kod mase glasača ljevice su se upalile lampice, čim su Nerko i Dino krenuli "ma hajmo što brže napravit vlast, relaksirat, pa ćemo onda kasnije o teškim temama", a usput davajući Dodiku i stvari o kojima nije ni sanjao, ne razmišljajući o dugoročnim posljedicama za sve nas. Nisu Trenerku dzabe Dodik i Čović javno ismijali kontajući "hjoj vidi budaletine...".

NIP se gasi na sljedećim izborima, a SDP će pasti na nivo NIPa.

Pazi ti čega su se Kiflini botovi dosjetili, furaju istu hb forumsku mantru o "pjanduri" Komšiću, "kretenu" Adisu, "prevarantu" Miletiću, i kočničarima Bošnjacima, a Dodik i Čović su im konstruktivni prozapadno orijentisani partneri...
I ti puk'o k'o livada, a....? :lol:

Jok, eto, trebalo je ostaviti SDA izdajnike da vladaju do kraja zivota....cukununuka.
Stipu suplju ba. Ovi su bar pokrenuli neke stvari koje SDA nije za 25 godina vladavine.

A ko god misli da se Srbi i Hrvati, tj. Covic i Dodik mogu tek tako zaobici u vlasti, bar u ovom momentu, taj nema pojma o bh. politickom uredjenju.

A sve sto imaju - dala im je SDA. Od RS do HZHB, plus ih preko nasih ledja guraju 25 godina.
I ne, nisam NIPovac, ni NSovac, ni SDPovac. Nisam ovca uopste.
A_A_AKCIJA

#72490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Miletić se malo prepao.

SDA propaganda je na najjačem, pa mu se glasači nasikirali. Ovo je najbitniji dio intervjua:
mene su moji glasača popljuvali.
Intervju je pokušaj da populistički malo popravi ugled, jer je SDA sludila narod, pa i njegove glasače. U prošlom postu sam objasnio tu homogenizaciju ljudi strahom. Razumljiv potez, ali i ziheraški i kukavički.

Pored toga, slagao je neke stvari. Poput toga da niko nije reagirao od Trojke na zakon o imovini u RS.

Gugl kaže da su bukvalno sve tri stranke reagirale i najavile apelacije. Bećirović, NiP izdao saopćenje, kao i NS. Nije lijepo lagati, ali vjerujem da konta da će se sve brzo zaboraviti kada sve bude gotovo.

Zato i lijepo naglašava da nije napustio Osmorku.

Onda, neke stvari su besmislene. Npr naglašavati u sporazumu kako se provode reforme i spominjati da se to radi ustavom i zakonima. Totalna glupost, jer nema drugog načina da se to uradi. Običan populizam. Isto i za potpis zakona o imovini. Šta će neko iz Federacije potpisivati nelegalna zakon u RS?

Za sve koji se raduju i računaju eto nama SDA nazad, ništa od toga.

Ovo Miletićevo, a dijelom i Efendićevo istupanje je i pohlepa za pozicijama koje treba popuniti sada kada je SDA bivša. Radujete se jer mislite da se SDA vraća, a ono se malo pokoškali iznad leša SDA. Pogrešno čitate.

Također, ljubomora ambicioznih, ali neuspješnih je prisutna. Čitava lista u suštini OK ljudi koji su poslije razvili komplekse, od Reufa Bajrovića pa nadalje, je sanjala ovo što je uradio NiP. Ubiti SDA.

Sada kada je to uradio NiP, malo im je krivo, jer su uvijek sebe vidjeli u toj ulozi. Nije mala stvar biti ambiciozni opozicionar, verbalno se boriti decenijama, a onda Dino sa džamijskom rajom ukrade njihov san.

Zašto nisu oni to uspjeli prije NiP-a?
Jer su se pogubili upravo u ovim kompromisima, pristajanjem na populizam, jer ih je SDA uspjela kupiti, prepasti i pripitomiti.

Tako, bezveze se ložite. Loše je imati pa nemati, makar i nadu u povratak Baketa :D
Bodkin

#72491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

animus wrote: 07/01/2023 22:48
il dottore wrote: 07/01/2023 22:40

Nama je doveo, nije doveo vama dvojici dezertera u dijaspori.
Sto se vi sikirate
Pljuješ po dijaspori ko anamo oni. Je li to slucajno. Svako ko govori tako protiv dijaspore je za mene moralni patuljak.
Eto govore u moje ime koji sam na par stotina metara od entitetske linije.
Jasta, cetnik ko nece da mu iz sveCke zakuha sa srbima u istocnom :D
Dozer

#72492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dozer »

Ali Pi ce napravit picvajz :D
Point.

#72493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

video wrote: 07/01/2023 23:18
Point. wrote: 07/01/2023 23:15

Aha, jasta je.
Meni pricas.

Pusti se bolan suplje.
Tebi pričam. Nije Grbavica cijela Bosna.
archi_a

#72494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Idemo botovi, najnoviji CILJ.
Ako se dovoljno potrudite, pa nakucate još jedno 4-5 stranica na ovom topicu do 00:00, sve će se zaboraviti, ovaj dan se nije desio, ovo svjedočenje Miletića u Centralnom Dnevniku Senada Hadžifejzovića se nije ni dogodilo. Hajde, potrudite se još malo! Ponavljajte, za sebe:"nije se dogodilo, nije se dogodilo. Biće sve u redu, pomest ćemo, vratićemo se. Nije se dogodilo. Zlatko Miletić ne zna šta priča, on je nepismen. NIje se dogodilo. SdO, spinovi, dijaspora, spinovi. Nije se dogodilo....."

Bolest :pisnuo:
Bodkin

#72495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

_BataZiv_0809 wrote: 07/01/2023 23:16
Ne moš ti koji se ne sjećaš rata išta ikome prigovarati. Posebno nekome ko je preživljavao tada u dubokoj dubini neprijateljske teritorije.
Tamo gdje sam ja proveo rat i gdje su moj djed sa majcine strane, otac, tetak, stric, daidza (da tako zovem ocevu i majcinu bracu) uzeli pusku, a neki zbog toga nisu vise medju nama, e tamo prika se i dalje viori zastava BiH :bih:
Odron ostaje odron :D na ovim temama najnizi porivi isplivaju. Valjda depra jer rano padne mrak na sjeveru
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#72496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Bodkin wrote: 07/01/2023 23:24

Odron ostaje odron :D na ovim temama najnizi porivi isplivaju. Valjda depra jer rano padne mrak na sjeveru
Ma dignu mi zivac ovako. Necu da licitiram sa licnim tragedijama i gubicima, a svasta bih napisao.
miop

#72497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by miop »

Point. wrote: 07/01/2023 22:50
_BataZiv_0809 wrote: 07/01/2023 22:37

Gase NIP iz Austrije i Svedske :lol:
Ti baš nazor da budeš FGR i Sarajlija? Ne mere brate, ne ide.
Dosljo :)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#72498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by konektovan »

Treba pustiti i drugu stranu da ispriča svoju priču...
video

#72499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

A_A_AKCIJA wrote: 07/01/2023 23:19 Miletić se malo prepao.

SDA propaganda je na najjačem, pa mu se glasači nasikirali. Ovo je najbitniji dio intervjua:
mene su moji glasača popljuvali.
Intervju je pokušaj da populistički malo popravi ugled, jer je SDA sludila narod, pa i njegove glasače. U prošlom postu sam objasnio tu homogenizaciju ljudi strahom. Razumljiv potez, ali i ziheraški i kukavički.

Pored toga, slagao je neke stvari. Poput toga da niko nije reagirao od Trojke na zakon o imovini u RS.

Gugl kaže da su bukvalno sve tri stranke reagirale i najavile apelacije. Bećirović, NiP izdao saopćenje, kao i NS. Nije lijepo lagati, ali vjerujem da konta da će se sve brzo zaboraviti kada sve bude gotovo.

Zato i lijepo naglašava da nije napustio Osmorku.

Onda, neke stvari su besmislene. Npr naglašavati u sporazumu kako se provode reforme i spominjati da se to radi ustavom i zakonima. Totalna glupost, jer nema drugog načina da se to uradi. Običan populizam. Isto i za potpis zakona o imovini. Šta će neko iz Federacije potpisivati nelegalna zakon u RS?

Za sve koji se raduju i računaju eto nama SDA nazad, ništa od toga.

Ovo Miletićevo, a dijelom i Efendićevo istupanje je i pohlepa za pozicijama koje treba popuniti sada kada je SDA bivša. Radujete se jer mislite da se SDA vraća, a ono se malo pokoškali iznad leša SDA. Pogrešno čitate.

Također, ljubomora ambicioznih, ali neuspješnih je prisutna. Čitava lista u suštini OK ljudi koji su poslije razvili komplekse, od Reufa Bajrovića pa nadalje, je sanjala ovo što je uradio NiP. Ubiti SDA.

Sada kada je to uradio NiP, malo im je krivo, jer su uvijek sebe vidjeli u toj ulozi. Nije mala stvar biti ambiciozni opozicionar, verbalno se boriti decenijama, a onda Dino sa džamijskom rajom ukrade njihov san.

Zašto nisu oni to uspjeli prije NiP-a?
Jer su se pogubili upravo u ovim kompromisima, pristajanjem na populizam, jer ih je SDA uspjela kupiti, prepasti i pripitomiti.

Tako, bezveze se ložite. Loše je imati pa nemati, makar i nadu u povratak Baketa :D
Miletic utvdjuje pazar za ono jedno mjesto ispred H kvote u DN BIH.
Iako ih nema u F. parlamentu on hoce da mu stranka ima predstavnika u Domu naroda na drzavnoj razini. To je tvdjenje pazara za njegovu ruku u PSBiH.
Ona dvojica su bacila oko na jaaaako dobra ministarstva u F. Vladi a to su Poljoprivreda i dzindicevo ministarstvo.
Nije ovo ovako trebalo biti, moralo se to drugacije zavrsiti.
Point.

#72500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

I u BL se prika vijori zastava :bih: doduše ne toliko ko u mjestima gdje su moje dajđe, stričevi, tetci i ostala bliža i šira rodbina proveli rat poput Jajca, Travnika, Bugojna, D Vakufa, Vinca.
Locked