Miletić se malo prepao.
SDA propaganda je na najjačem, pa mu se glasači nasikirali. Ovo je najbitniji dio intervjua:
mene su moji glasača popljuvali.
Intervju je pokušaj da populistički malo popravi ugled, jer je SDA sludila narod, pa i njegove glasače. U prošlom postu sam objasnio tu homogenizaciju ljudi strahom. Razumljiv potez, ali i ziheraški i kukavički.
Pored toga, slagao je neke stvari. Poput toga da niko nije reagirao od Trojke na zakon o imovini u RS.
Gugl kaže da su bukvalno sve tri stranke reagirale i najavile apelacije. Bećirović, NiP izdao saopćenje, kao i NS. Nije lijepo lagati, ali vjerujem da konta da će se sve brzo zaboraviti kada sve bude gotovo.
Zato i lijepo naglašava da nije napustio Osmorku.
Onda, neke stvari su besmislene. Npr naglašavati u sporazumu kako se provode reforme i spominjati da se to radi ustavom i zakonima. Totalna glupost, jer nema drugog načina da se to uradi. Običan populizam. Isto i za potpis zakona o imovini. Šta će neko iz Federacije potpisivati nelegalna zakon u RS?
Za sve koji se raduju i računaju eto nama SDA nazad, ništa od toga.
Ovo Miletićevo, a dijelom i Efendićevo istupanje je i pohlepa za pozicijama koje treba popuniti sada kada je SDA bivša. Radujete se jer mislite da se SDA vraća, a ono se malo pokoškali iznad leša SDA. Pogrešno čitate.
Također, ljubomora ambicioznih, ali neuspješnih je prisutna. Čitava lista u suštini OK ljudi koji su poslije razvili komplekse, od Reufa Bajrovića pa nadalje, je sanjala ovo što je uradio NiP. Ubiti SDA.
Sada kada je to uradio NiP, malo im je krivo, jer su uvijek sebe vidjeli u toj ulozi. Nije mala stvar biti ambiciozni opozicionar, verbalno se boriti decenijama, a onda Dino sa džamijskom rajom ukrade njihov san.
Zašto nisu oni to uspjeli prije NiP-a?
Jer su se pogubili upravo u ovim kompromisima, pristajanjem na populizam, jer ih je SDA uspjela kupiti, prepasti i pripitomiti.
Tako, bezveze se ložite. Loše je imati pa nemati, makar i nadu u povratak Baketa