Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Osmi Socrates

#72251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

palermo wrote: 07/01/2023 16:38
Osmi Socrates wrote: 07/01/2023 16:33
Kakvog bolan Karadžića spominješ odjednom? Objašnjavam ti veoma plastično šta je država.

Niko na svijetu ne kaže "I love my state". Svi kažu "I love my country".

Jer voljeti državu je, u suštini, budalaština. Država postoji da zaštiti povlaštene interese. Svaka na svijetu. Da se gomila jada ne bi dosjetila da može pobiti povlaštene bez ikakve kazne i oteti im sve.

I to je dobro tako, jer nismo sazreli za drugačije. Državu moramo naučiti da kontroliramo, i tu ulogu ima građansko društvo. U BiH, veoma upitna kategorija.
Gluposti pises koje nije vrijedno ni komentarisati. Kad malo szrijes, naucis jos ponesto onda se javi.

Nista licno, sorry
Gluposti valjaš ti, i to non-stop.

Čuj voljeti državu. Samo totalno pobudalio čovjek može voljeti bilo koju državu. Čak i oni koji pokreću tu mašineriju je ne vole. Ona je neophodno zlo. E drugo je što vi miješate pojmove zemlje i države. To vam nisam ja kriv.

Zemlja je drugo. Za nju si emotivno vezan.
A_A_AKCIJA

#72252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Ricken wrote: 07/01/2023 16:54
A_A_AKCIJA wrote: 07/01/2023 16:46

Poreski obvezniče, molio bih komentar na efekat vlasti Trojke u KS.

Jesu li tu isti?

Jer ne vidim kako su isti na drugim nivoima jer još nisu u vlasti.

Nikome se na svijetu ne sudi i ne donosi ocjena posla za nešto što nije još uradio. Pogotovo ne na osnovu laži njihove konkurencije.
Po čemu si zaključio da ja živim u KS? Šta me briga za KS, nije isto biti na vlasti u KS i na entitetskom ili drzavnom nivou.

Potpuno je jasno da su pregovori o formiranju vlasti koncipirani da se uhljebe pregovarači. Semir Efendić je to sinoć odlično objasnio.
Sudi se na osnovu onoga što se govorilo u predizbornoj kampanji, sposobni, a ne podobni, nova pregovaračka snaga, Dodik neće dobiti 4 delegata na državnom nivou ......

I šta dobiješ na kraju, Denisa Šulića u VM, Kiflu kao ministra VP, i iste blokade, teme i retoriku sa druge strane.

Gdje nestadoše bajke?
Gdje je Šulić? Izmišljen

4 delegata, NiP nije ni bio dio priče. Dokazano da je DF proklizao

Kakvo uhljebljenje? Semir laže jer mu je jedini cilj da Dino ne bude na nekoj poziciji. Jebote, Jel to hoćeš da kažeš da je loše što se političari bore za pozicije kojima upravljaju državom. Kakva glupost. Haj mi pokaži normalnu državu na svijetu gdje to postoji.

Većina izjava su slagali, izvukli iz konteksta ili jednostavno izostavili izjave koje su detaljno pričale o tome. Propaganda u akciji. Na svakoj strani ove teme se nešto slaže na ovu temu.

O KS govorim jer je to jedno objektivno moguće procijeniti namjere i sposobnosti Trojke. I tu vidiš da je razlika nebo i zemlja. Ogromna je lista urađenog, da ne zatrpavam temu, jer je lista od preko sto stavki.
Bloo
Globalna šefica

#72253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

Osmi Socrates wrote: 07/01/2023 16:58
palermo wrote: 07/01/2023 16:38

Gluposti pises koje nije vrijedno ni komentarisati. Kad malo szrijes, naucis jos ponesto onda se javi.

Nista licno, sorry

Čuj voljeti državu. Samo totalno pobudalio čovjek može voljeti bilo koju državu. Čak i oni koji pokreću tu mašineriju je ne vole. Ona je neophodno zlo. E drugo je što vi miješate pojmove zemlje i države. To vam nisam ja kriv.

Pa on vjerovatno voli i državu :D i to u ono izvornom obliku stato.
Na žalost, nepoznavanje nekih osnova iz društvenih nauka, vodi ka obožavanju države odnosno pravnog poretka.
velikonja

#72254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

A_A_AKCIJA wrote: 07/01/2023 16:42
velikonja wrote: 07/01/2023 16:33 moze li pojasnjenje..kad i gdje?
Lapsus, Selmo Cikotić
kad i gdje je on uhapšen?
A_A_AKCIJA

#72255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

velikonja wrote: 07/01/2023 17:08
A_A_AKCIJA wrote: 07/01/2023 16:42

Lapsus, Selmo Cikotić
Guglaj

Ko da gledam, ideš na to da je podignuta optužnica, ali nije uhapšen :D

Ko Fadil, ulje nije skuplje, nego se za iste pare može kupiti manje ulja.

SDA way, all the way.
Ricken

#72256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ricken »

A_A_AKCIJA wrote: 07/01/2023 17:02
Ricken wrote: 07/01/2023 16:54
Po čemu si zaključio da ja živim u KS? Šta me briga za KS, nije isto biti na vlasti u KS i na entitetskom ili drzavnom nivou.

Potpuno je jasno da su pregovori o formiranju vlasti koncipirani da se uhljebe pregovarači. Semir Efendić je to sinoć odlično objasnio.
Sudi se na osnovu onoga što se govorilo u predizbornoj kampanji, sposobni, a ne podobni, nova pregovaračka snaga, Dodik neće dobiti 4 delegata na državnom nivou ......

I šta dobiješ na kraju, Denisa Šulića u VM, Kiflu kao ministra VP, i iste blokade, teme i retoriku sa druge strane.

Gdje nestadoše bajke?
Gdje je Šulić? Izmišljen

4 delegata, NiP nije ni bio dio priče. Dokazano da je DF proklizao

Kakvo uhljebljenje? Semir laže jer mu je jedini cilj da Dino ne bude na nekoj poziciji. Jebote, Jel to hoćeš da kažeš da je loše što se političari bore za pozicije kojima upravljaju državom. Kakva glupost. Haj mi pokaži normalnu državu na svijetu gdje to postoji.

Većina izjava su slagali, izvukli iz konteksta ili jednostavno izostavili izjave koje su detaljno pričale o tome. Propaganda u akciji. Na svakoj strani ove teme se nešto slaže na ovu temu.

O KS govorim jer je to jedno objektivno moguće procijeniti namjere i sposobnosti Trojke. I tu vidiš da je razlika nebo i zemlja. Ogromna je lista urađenog, da ne zatrpavam temu, jer je lista od preko sto stavki.
Nije Denis Šulić izmišljen nego su se pregovarači prekombinovali, pa se posipaju pepelom

Molim te pokaži dokaze da je DF isporučio 4 delegata? Sve informacije upućuju na SDP kadrove.

Nema potrebe spominjati KS jer je to druga dimenzija vlasti, to je maloj djeci jasno. Semir možda ima lične ambicije, ali meni kao nestranačkoj osobi, poreskim obvezniku, ono sinoć je bilo vrlo razumno. U svakom slučaju rezultati tekućeg procesa formiranja vlasti su kao da ih je Bakir lično vodio.
Pa ti samo nastavi braniti, neodbranjivo.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#72257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by teskeredzic_22 »

A_A_AKCIJA wrote: 07/01/2023 16:28
512MB wrote: 07/01/2023 16:24 To je rekao član Osmorke javno
Koji, Semir :D

Haj se uozbilji.

Rekla je Sebija da je studirala, Osmica da ima diplomu...

U vašem svijetu, slagati ko hljeba se najesti.
Samo niko Konges ne pominje.. :mrgreen:

Nema smisla :mrgreen:

Poražen k'o počašćen :lol:
512MB

#72258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Haj se uozbilji.

Šta nevalja ni Semir sad? Dakle Osmorka samo stabilna i složna dok treba ćutat na Dodikove bezobrazluke i gurat Kiflinu karijeru?
velikonja

#72259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

A_A_AKCIJA wrote: 07/01/2023 17:12
velikonja wrote: 07/01/2023 17:08

Guglaj

Ko da gledam, ideš na to da je podignuta optužnica, ali nije uhapšen :D

Ko Fadil, ulje nije skuplje, nego se za iste pare može kupiti manje ulja.

SDA way, all the way.

idi bolan odmori, umij se, koji ti je kurac

naravno da cu reci da nije uhapsen, jer si TI REKAO DA JESTE i da je zbog toga trenutno u vm bih 2 b- to je bio kontekst tvoj, a ne moj

prvo si slagao za podzica, namjerno obzirom da je df kadara, pa kao onda lapsus, pa onda izvalis za cikotica

L A Z E S i u toj zelji ili obavezi da nabubas postova u obrani dine velicanstvenog, pocnes maltit ko ...ka po samaru
palermo

#72260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Bloo wrote: 07/01/2023 17:03
Osmi Socrates wrote: 07/01/2023 16:58

Pa on vjerovatno voli i državu :D i to u ono izvornom obliku stato.
Na žalost, nepoznavanje nekih osnova iz društvenih nauka, vodi ka obožavanju države odnosno pravnog poretka.
Ti ne volis drzavu Bosnu I Hercegovinu ??

Sa ovom zadnjom recenicon se apsolutno slazem, nepoznavanje osnovnih pojmova kao sto je drzava, drzavni apart, vlast, pravni poredak slicno I dovode do pisanja gluposti kao sto ih je napisao nas, yvjeren sam I nadam se nas mladi I neiskusni forumas.
sajber87

#72261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

velikonja wrote: 07/01/2023 14:21
sajber87 wrote: 07/01/2023 12:44

Postoji jedan nacin da saznamo da li je istinita. Pristalice sda i df do sada kritukuju zapad zasto dok ih oni kuraze ne ratuju sa dodikom a oni iz udobne hladovine krckajuci zapadne milione prikupljaju nezasluzene jeftine politicke poene. Imali su vise od decenije da smire dodika (svojom politikom ga napumpali kao i covica do maksimuma) da ga lupaju po prstima a ne da stalno kmece i moljakaju zapad da u njihovo ime ratuje sa dodikom. Ti ako ne vidis dalje od 24 sata unapred i ako ides logikom ako ne dobijem sad ovog trena sve sto zelim onda je katastrofa razvalicu sve tvoj je problem, ali on potraje nas kad visedecenijski bosnjacki vlastodrsci tako rade.
ispade licna, kumeeee :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
prekodrinski relaxanti :lol: :lol:
I sta sad reci na ovo , a ne valjati se u blatu sa njim :lol:
A_A_AKCIJA

#72262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

velikonja wrote: 07/01/2023 17:17 koji ti je kurac
Ah, ta tableta kojom nepismeni SDAovci misle da će im pojačati retoričke sposobnosti.

Ne, ja ne lažem. Civiliziran sugovornik priznaje greške. Pogotovo ne bih lagao stvari koje se mogu provjeriti za pola minute na guglu. Njih dvojica su se mijenjali na mjestu ministra Odbrane u više mandata i odatle moja zabuna.

Niti mi je cilj da privučem krezube analfabete da glasaju za NiP. Ipak je to SDA materijal.

Samo vi vjerujete da ima razlike između hapšenja i podizanja optužnice, u smislu političke odgovornosti. Normalno, kada vam je Fadil krojio standarde, pa vam je normalno da čovjek posao premijera obavlja u sudnici, braneći se za milionske pronevjere i ubijanje pacijenata kineskim skulama..

Ali zato Dinina retorikaaaaa, izdajaaaaaa :D Sebija heroinaaaaa
Novak20

#72263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Haj se uozbilji.

Šta ba diplomu ? Ima čovjek tri diplome.

I sve su državna tajna. :D
Bloo
Globalna šefica

#72264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

palermo wrote: 07/01/2023 17:18 Ti ne volis drzavu Bosnu I Hercegovinu ??

Sa ovom zadnjom recenicon se apsolutno slazem, nepoznavanje osnovnih pojmova kao sto je drzava, drzavni apart, vlast, pravni poredak slicno I dovode do pisanja gluposti kao sto ih je napisao nas, yvjeren sam I nadam se nas mladi I neiskusni forumas.
Zašto bih voljela državu kao pravni poredak? Možda sam pristalica kraljevine/monarhije ili republike?

Voljeti mozeš BiH kao geografsko područje i voljeti je mogu kao domovinu.

Mislim da smo već ranije imali ovu diskusiju.

Tebi niko ne brani da voliš aparat sile i političke vlasti znani kao država. Mi ostali biramo da volimo domovinu. :D
Za mene je država institucionalizacija volje bosanskohercegovačke nacije (tj. bh. narod kao politički entitet) a ne institut za sebe koji postoji odvojeno od naroda. Država ima svrhu i funkciju kao političko uređenje.

Možda ne možeš da razgraničiš između pojmova država i državnost? Ko zna.

Elem, nije lijepo govoriti drugima da pišu gluposti i da su mladi i neiskusni samo zato jer su tebi zemlja=domovina=država, a drugim ljudima nisu istoznačnice.

Za ovu zemlju oni bjehu divi,
Uzori svijetli, što je branit znaše,
U ovoj zemlji ostanite i vi,
I za nju dajte vrelo krvi vaše.
sajber87

#72265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

kakotakonikako wrote: 07/01/2023 15:25
sajber87 wrote: 07/01/2023 12:44

Postoji jedan nacin da saznamo da li je istinita. Pristalice sda i df do sada kritukuju zapad zasto dok ih oni kuraze ne ratuju sa dodikom a oni iz udobne hladovine krckajuci zapadne milione prikupljaju nezasluzene jeftine politicke poene. Imali su vise od decenije da smire dodika (svojom politikom ga napumpali kao i covica do maksimuma) da ga lupaju po prstima a ne da stalno kmece i moljakaju zapad da u njihovo ime ratuje sa dodikom. Ti ako ne vidis dalje od 24 sata unapred i ako ides logikom ako ne dobijem sad ovog trena sve sto zelim onda je katastrofa razvalicu sve tvoj je problem, ali on potraje nas kad visedecenijski bosnjacki vlastodrsci tako rade.
Na zalost , opet si pokazao da ne razumijes Dodika i takve ljude. I to samo po sebi nije opasno od tebe, ali je veoma opasno za Drzavu Bosnu i Hercegovinu a to je ono sto je meni najbitnije - Drzava Bosna i Hercegovina :thumbup:

:bih:
Ja mislim da ti ne poznajes situaciju, ti mislis da sam to ja, ono sto zivimo od dejtona do danas i sto ce biti sutra pokazuje i pokazace ko je u pravu. Ako ti ne vidis gdje se bosnjaci nalaze danas i ko nas je doveo u tu situaciju sta ja mogu vise da ti kazem.
velikonja

#72266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

A_A_AKCIJA wrote: 07/01/2023 17:31
velikonja wrote: 07/01/2023 17:17 koji ti je kurac
Ah, ta tableta kojom nepismeni SDAovci misle da će im pojačati retoričke sposobnosti.

Ne, ja ne lažem. Civiliziran sugovornik priznaje greške. Pogotovo ne bih lagao stvari koje se mogu provjeriti za pola minute na guglu. Njih dvojica su se mijenjali na mjestu ministra Odbrane u više mandata i odatle moja zabuna.

Niti mi je cilj da privučem krezube analfabete da glasaju za NiP. Ipak je to SDA materijal.

Samo vi vjerujete da ima razlike između hapšenja i podizanja optužnice, u smislu političke odgovornosti. Normalno, kada vam je Fadil krojio standarde, pa vam je normalno da čovjek posao premijera obavlja u sudnici, braneći se za milionske pronevjere i ubijanje pacijenata kineskim skulama..

Ali zato Dinina retorikaaaaa, izdajaaaaaa :D Sebija heroinaaaaa
ne govorim o postenju i politickoj odgovornosti, niti si ti o tom govorio u svom postu.
govorim o tvojoj LAZI da je neki od b ministara u vm bih uhapsen, da samo 2 b u istom, te da je zbog toga prijeka potreba za brzom popunom novim kadrom, tvojim dinom i sl... koji su u osnovi isprdci sda

a ti bujrum, nadji post kojim branim fucking novalica i slicne

ali vala ni dinu kriminalca niti hocu niti bi moj obraz to mogao podnijeti

edit: nemoj misliti da opasku vezano za neku tabletu nisam shvatio...nego necu odgovarati zbog pravila foruma,
Last edited by velikonja on 07/01/2023 17:43, edited 2 times in total.
palermo

#72267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Bloo wrote: 07/01/2023 17:33
palermo wrote: 07/01/2023 17:18 Ti ne volis drzavu Bosnu I Hercegovinu ??

Zašto bih voljela državu kao pravni poredak? Možda sam pristalica kraljevine/monarhije ili republike?

Voljeti mozeš BiH kao geografsko područje i voljeti je mogu kao domovinu.

Mislim da smo već ranije imali ovu diskusiju.

Tebi niko ne brani da voliš aparat sile i političke vlasti znani kao država. Mi ostali biramo da volimo domovinu. :D
Za mene je država institucionalizacija volje bosanskohercegovačke nacije (tj. bh. narod kao politički entitet) a ne institut za sebe koji postoji odvojeno od naroda. Država ima svrhu i funkciju kao političko uređenje.

Možda ne možeš da razgraničiš između pojmova država i državnost? Ko zna.

Elem, nije lijepo govoriti drugima da pišu gluposti i da su mladi i neiskusni samo zato jer su tebi zemlja=domovina=država, a drugim ljudima nisu istoznačnice.

Za ovu zemlju oni bjehu divi,
Uzori svijetli, što je branit znaše,
U ovoj zemlji ostanite i vi,
I za nju dajte vrelo krvi vaše.
mogu samo reći, o moj bože....
sajber87

#72268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Student_u_Ostavci wrote: 07/01/2023 16:39
tramvajtrojka wrote: 07/01/2023 16:21

Image

eh tko vas ne zna skupo bi vas platio :mrgreen: :mrgreen: , jednu te istu propagandu prosipate sta vas je ba strah komunjara zadnja komunjara u bih bila prije 32 godine :lol: :lol:
Jesi ove stranice lajkao sa pravog ili lažnog profila na fbu?
Ili maksuz ulaziš svaki dan da printskrinaš? Koliko dobiješ po jednom printskrinu? Sendvič, kola i pola banane? :lol: :lol:
Covjek ti samo pokazuje sa kakvim mi bosnjaci ljudima imamo posla. Kad se cudis kako neko moze podrzati putina , trampa, nekog cetnika ustasu itd onda samo pogledas ovakve postove i vidis potpuno jsti mentalni sklop ultradesnicarskog fasiste, ali kao i svi fasisti mrzak im je tudji fasizam dok svoj ne primjecuju ili ga nesmatraju takvim. Svuda su fasisti u pet deka
duh_sa_sjekirom

#72269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

Aktuelni unutarbošnjački sukob zbog komada vlasti, između tzv osmorke i radikalnih elemenata predvođenih SDA pokazuju da će u konačnici ovoj državi, odnosno njenom raspadu, kumovati upravo oni kojima je ona jedini garant opstanka kao naroda.
Toliko mržnje, zadojenosti, ostrašćenosti, zlobe i sl između kmetova, samo zbog ulaska u vlast njihovih vođa i feudalaca, nije ni u ratu viđeno..
sajber87

#72270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

A_A_AKCIJA wrote: 07/01/2023 16:25
palermo wrote: 07/01/2023 16:19 Pa dobro, zasto onda Dino I kompanija ne pozovu narod da u ponedeljak izvjese zastavu BiH na balkon. Kao sto Adis sugerira. Boje se da se Dodik ne naljuti. Zasto?
Pogledaj status Ćamila Durakovića za Božić, pa ćemo pričati zašto.

Evo, ako ćeš ti noćiti 7 dana u Bileći, ja idem s tobom i okačim je. Jel pošteno?
Zato sto je bitna sustina a ne forma. Ako tebi adis treba da kaze kad ces zastavu da stavis onda je tvoj patriotizam plitak i politicki obojen. Ja ljiljane drzim na zidu svaki dan i treba li time da se hvalim. Domovina se nosi i brani u srcu a ne laznom halabukom dok istu pljackas i raseljavas
archi_a

#72271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Gledaj propalog sbb-a

Image

Da, njima su fotelje važnije od države, a ne nikšiću, konakoviću i forti koji su se rasporedili na pozicije prije negoli su i razgovarali o tome sa "partnerima" u osmorki. Drže se za pozicije ko afganistanci za trup aviona prilikom povlačenja amerikanaca. CirkuZ :lol:
Last edited by archi_a on 07/01/2023 18:06, edited 2 times in total.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#72272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mk ultra »

Ja garantujem da su svi takvi, ne samo ova 2

To drzava fazoni, gdje to ima :lol:
Styling

#72273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

A_A_AKCIJA wrote: 07/01/2023 14:38
Grean wrote: 07/01/2023 12:41
Ja Efendica nisam shvatio tako pojednostavljeno.

Prva poruka je da se pozurilo sa pristajanjem na neke uslove s obzirom da je Dodiku vise stalo da se to formira nego sto to hoce priznati.

Drugo, problematicno je u tvom postu da pristajes da HDZ odlucuje hoce li ili nece na drzavnom nivou sa nekim. Recimo hipoteticki da opozicija ima iste sanse i probosanska strana preferira opoziciju ti bi prvo slusao zahtjeve HDZ-a iako tvoje stranke imaju 52% zastupnika na drzavnom nivou. To je problem na koji mnogi pokusavaju ukazati, da smo dosli u situaciju iz nekog razloga da prihvatamo sve sta nam se servira sa druge dvije, slabije strane.

Trece, ako je trojka krila od njih sta su dogovarali onda je prilicno normalno da iz odgovornosti prema svojim biracima ne pristaju da budu puki dizaci ruku. Ne kazem da je bilo tako, samo ako je bilo ko sto ova dvojica kazu, da je sve dogovarano mimo njih.
Moje je mišljenje, a ne dijele ga svi u NiP, da je Efendić trgovac koji sve vrijeme sjedi na dvije stolice.

Priča o odlukama bez njih, je lako dokaziva laž, jer su svim sastancima prisustvovali mnogi članovi koalicije.

Da bi sjedio na dvije stolice, objema stranama mora ponuditi nešto, da bi ostao u igri.

Trenutno za SDA obavlja posao izbacivanja Dine Konakovića iz kombinacija za bilo koju funkciju. SDA pokušava da ograniči štetu i ako su već izgubili, neka na pozicijama budu sivi likovi koji neće napraviti posao. Konaković im je noćna mora.
Efendić radi bukvalno istu stvar, kao Komšić kada je koaliciju uslovio da Dino ne smije biti premijer KS, a onda poslije razvalio koaliciju i otišao sa SDA.
Efendićeva uloga je identična, samo za ostale nivoe.

Dodatan motiv za Efendića je lične prirode, jer on sebe vidi kao lidera, a tu mu smeta Konaković. Imaju istu bazu potencijalnih glasača.

Kada se pravio deal za Federaciju, Efendić je svoje učešće uslovio time da Konaković ne može biti premijer. Preko toga se prešlo, jer se gledala veća slika i korist za koaliciju.

Sada je isto problematizirao kod Senada, hinjskim poturanjem Sabine kao najboljeg kandidata za MVP.

Mislim da će njih dvojica sabotirati sve procese, dok se sve, kofol, samo od sebe ne raspadne. Ako i ne raspadne, misli da će time dobiti više pozicija od Osmorke. U slučaju raspada, ide sa SDA, jer "nema drugog izbora, patriotizam, treba voditi državu kad drugi ne znaju..." šuplja.

Dobra stvar je da se sve naslućivalo i da sebi mogu nanijeti ogromnu štetu.

NES može ostati bez USK, jer gore ne smiju sa SDA, a NiP ima ključnu riječ.

U Sarajevu će mu više od pola kluba napustiti Skupštinu jer neće sa SDA spram mrtve glave.

U Novom Gradu je tražio podršku za sljedeći mandat i to može sanjati, kao i saradnju sa većinom u Vijeću.

Priča o vlasti bez HDZ i SNSD je naučna fantastika za nepismene. Apsolutno nemoguće i jako štetno za državu. Imali bi VM koje bi samo sjedilo a svi zakoni bi bili oboreni u DN.

Jedinu korist bi imala SDA koja bi ostala u tehničkom mandatu u Federaciji, jer bi HDZ blokirao izbor Vlade.

Que bono? Ko ima koristi od frtutme?

Samo SDA. I to je odgovor na sve.
Oni se boje Dine, to je problem. Rumeni se boji da ih Dino sve ne poklopi jer su svjesni da je bolji u svakom pogledu od njega i Pekinezera. Zato NIP po cijenu koalicije ne smije podleći ucjenama.

A u pravu si za njihove zastupnike. Raspao bi mu se klub i u KS i na Federaciji. Admir Čavalić bi ga na Federaciji prvi napustio. A u KS bi Ipetovansestra odmah izašla. Ne bi na nju mogli računati ni u DN.
512MB

#72274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Jebote ko da pričamo o Konrad Adenauer, a ne o faking propalom kosarkasu sa kupljenom diplomom fizickog vaspitanja.
A_A_AKCIJA

#72275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Styling wrote: 07/01/2023 17:59 A u pravu si za njihove zastupnike. Raspao bi mu se klub i u KS i na Federaciji. Admir Čavalić bi ga na Federaciji prvi napustio. A u KS bi Ipetovansestra odmah izašla. Ne bi na nju mogli računati ni u DN.
Semir to sve jako dobro zna.

Ali Bakirove ponude su izdašne.

Ako ode sa Bakirom, gasi stranku, jer će slagati glasače. Ali, možda je to prihvatljivo, ako su velike pare. I penzija je za ljude.

Ako ostane u Osmorki, dobro je kompromitiran. Umjesto da je zapeo i dokazao kvalitet, bavi se seljačkim spletkama. Ima kompleks Dine preko kojeg ne može preći.

Ja iskreno navijam da ga se izbaci. Poslije toga ga napuštaju ovi koji su dovoljni i na KS i Federaciji.
Locked