Al realni zivot kaze, bez HDZ-a
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
palermo
-
Osmi Socrates
#72202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisi dobro razumio.palermo wrote: ↑07/01/2023 14:56Sto bi se reklo imas protiv toga da se petlja u zbivanja u Bosni I Hercegovini ? Jesam dobro razumio ?Osmi Socrates wrote: ↑07/01/2023 14:50 Ja nemam ništa protiv Adisa, da ne bude zabune.
Teško da ga se može zvati i dijasporom. Čovjek sjedi u njemačkom parlamentu, i prvi prioritet bi mu trebao biti interes Njemačke. On smatra da je pritisak na Dodika u interesu njemačke države, Evropske Unije, itd. i tako treba posmatrati stvari.
Nemam ništa ni protiv toga da bilo koji zapadni političar izražava svoje mišljenje oko stanja u BiH. Pogotovo u ključnim državama od kojih BiH zavisi. Nekad mi to mišljenje manje lično odgovara, nekad više.
Meni više smeta kako ga vi svi na ovom forumu karakterizirate. Za neke je "naš čo'jek", za druge je "dijasporaš koji nema pojma o čemu priča".
Za mene je jednostavno. Čovjek je njemački političar i radi u interesu njemačke države. To bi mu i trebao biti glavni motiv. Isto bi mi bilo da mu je ime Hans.
- JohnnyS
-
Nebozemlja
-
palermo
#72205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa.imas.druge.njemacke politicare koji imaju potpuno drugacije stavove od Adisa I shodno tvojoj logici isto rade za interese njemacke drzave.Osmi Socrates wrote: ↑07/01/2023 15:06Nisi dobro razumio.
Nemam ništa ni protiv toga da bilo koji zapadni političar izražava svoje mišljenje oko stanja u BiH. Pogotovo u ključnim državama od kojih BiH zavisi. Nekad mi to mišljenje manje lično odgovara, nekad više.
Meni više smeta kako ga vi svi na ovom forumu karakterizirate. Za neke je "naš čo'jek", za druge je "dijasporaš koji nema pojma o čemu priča".
Za mene je jednostavno. Čovjek je njemački političar i radi u interesu njemačke države. Isto bi mi bilo da mu je ime Hans.
Ja Adisa posmatram samo sa stanovista 8nyeresa drzave Bosne I Hercegovine ,ako se njegovi javni stavovi poklapaju sa interesima drzave Bosne I Hercegovine ( a po mom misljenju jesu) onda welcome Ado u pravu raju.
Ako neko misli da javni nastupi Adisa steye inyeresima drzave Bosne I Hercegovine ondq kazu odjebaus her Ahmetovic.
Sto bi ti rekao, za.mene je jednostavno
-
palermo
#72206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije ni bitno, al to je realnostq sadasnjeg trenutka. Uostalom pitaj recimo istaknute forumase, recimo A Akciju, Mirzu15 ili nasu Styling, a recimo mozes I mene, moze li se bez HDZ- a I vjerujem da cemo svi reci ne.moze. Pitaj nas moze li se bez SDA, vjerujem da cemo svi reci moze. Realnost zivota, rekoh ti
-
Osmi Socrates
#72207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da i političari koji imaju drugačije mišljenje od Adisa vjeruju da rade u interesu njemačke države.palermo wrote: ↑07/01/2023 15:13Pa.imas.druge.njemacke politicare koji imaju potpuno drugacije stavove od Adisa I shodno tvojoj logici isto rade za interese njemacke drzave.Osmi Socrates wrote: ↑07/01/2023 15:06
Nisi dobro razumio.
Za mene je jednostavno. Čovjek je njemački političar i radi u interesu njemačke države. Isto bi mi bilo da mu je ime Hans.
Ja Adisa posmatram samo sa stanovista 8nyeresa drzave Bosne I Hercegovine ,ako se njegovi javni stavovi poklapaju sa interesima drzave Bosne I Hercegovine ( a po mom misljenju jesu) onda welcome Ado u pravu raju.
Ako neko misli da javni nastupi Adisa steye inyeresima drzave Bosne I Hercegovine ondq kazu odjebaus her Ahmetovic.
Sto bi ti rekao, za.mene je jednostavno
To je demokracija, pluralizam, whatever. Da svi imaju isto mišljenje, slobodni izbori i parlamenti nisu ni potrebni.
Isto tako, ne valja ni izdajnicima proglašavati ljude koji se ne slažu sa Adisovim nastupom.
Interes države BiH je veoma kompleksan pojam.
- Grean
#72208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja nisam ko @512MB , da tvdim da je osmorka gora, glasao sam za dvije stranke iz te koalicije ali ima osnova za neka pitanja jer se ispostavlja da su mahalske o preraspodjeli pozicija tacne.mirza_15 wrote: ↑07/01/2023 14:42Dobra vam taktika. Izmisliš da se nešto dalo pa zagalamiš kako se dalo sve. A oni neće dobiti ništa više nego što imaju. Poenta je da će se umjesto udaranja po prstima i igranja patriJotskih igara pokušati riješiti ono oko čega se može dogovoriti. Čović je, konkretno, blokirao apsolutno sve, čak i stvari koje i njwgovim glasačima idu u korist jer ga je Bake pravio budalom. Potpiše, pa izradi. Dogovori pa kaže, nisam tako mislio. Apsolutno sam ubjeđen da se sa H komponentom može naći zajednički jezik i pokrenuti FBiH ako nije jedini cilj glumiti velike patriJote kako bi se dobili sljedeći izbori. Onda kuhaš i na ispraznoj retorici, gdje svako stoji na svojoj barikadi dobijaš izbore. Prolazi to kod glasača koji ne vide da od toga ništa nemaju.
Šta je to konkretno dato Dodiku i Čoviću?
Krenimo od tog da je SDA kritikovana jer se pristalo na 2,5 ministarstva a izgleda da smo i sad sa novoizabranim pristali na to. Eto to je konkretno pitanje. Kako mozes zamajavati i pridobijati glasace, izmedju ostalog i mene, sa kritikom neceg na sta i sam pristanes?
Druga stvar je 4 delegat SNSD-u umjesto opoziciji. Ista stvar kao i gore. Mada po prici taj dio nije moguce istraziti ko mu je tacno dao to.
- JohnnyS
#72209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam mislio da može, ali ne može ni bez SDF. Jednostavno, previše je spavača u opoziciji, sve se gleda kroz puno više povećala nego kad su stožerne stranke u pitanju, a i dobile su dovoljno glasova u postojećem izbornom sustavu da imaju stabilan broj zastupnika u oba doma parlamenta.palermo wrote: ↑07/01/2023 15:16Nije ni bitno, al to je realnostq sadasnjeg trenutka. Uostalom pitaj recimo istaknute forumase, recimo A Akciju, Mirzu15 ili nasu Styling, a recimo mozes I mene, moze li se bez HDZ- a I vjerujem da cemo svi reci ne.moze. Pitaj nas moze li se bez SDA, vjerujem da cemo svi reci moze. Realnost zivota, rekoh ti
Ja sam više mislio na atmosferu na forumu, haj ti nisi od jučer da te se smatra ezdeaovcem, ali koliko je onih za koje nikad ne bih rekao da su Bakirovom taboru, a sad odjednom proglašavaju izdajicama sve za koaliciju sa SNSD i HDZ osim onih koji su u koaliciji s te dvije stranke desetljećima. Klasični spavači.
- kakotakonikako
#72210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na zalost , opet si pokazao da ne razumijes Dodika i takve ljude. I to samo po sebi nije opasno od tebe, ali je veoma opasno za Drzavu Bosnu i Hercegovinu a to je ono sto je meni najbitnije - Drzava Bosna i Hercegovinasajber87 wrote: ↑07/01/2023 12:44Postoji jedan nacin da saznamo da li je istinita. Pristalice sda i df do sada kritukuju zapad zasto dok ih oni kuraze ne ratuju sa dodikom a oni iz udobne hladovine krckajuci zapadne milione prikupljaju nezasluzene jeftine politicke poene. Imali su vise od decenije da smire dodika (svojom politikom ga napumpali kao i covica do maksimuma) da ga lupaju po prstima a ne da stalno kmece i moljakaju zapad da u njihovo ime ratuje sa dodikom. Ti ako ne vidis dalje od 24 sata unapred i ako ides logikom ako ne dobijem sad ovog trena sve sto zelim onda je katastrofa razvalicu sve tvoj je problem, ali on potraje nas kad visedecenijski bosnjacki vlastodrsci tako rade.kakotakonikako wrote: ↑07/01/2023 12:35
Sajber 87: Zapad nece nista dodiku dok su na vlasti Sda i DF
Kakotakonikako: Kakvo naivno razmisljanje, ako ova tvoja izjava nije namjerna i zlobna.
![]()
-
Osmi Socrates
#72211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zemlja ti je važna, a ne država.
Država vam je, nažalost, katastrofalna, kao što se vidi iz priloženog već 30 godina.
Država vam je, nažalost, katastrofalna, kao što se vidi iz priloženog već 30 godina.
-
A_A_AKCIJA
#72212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne, to radiš kada imaš samo jedan cilj. Ostati još četiri godine na vlasti, uzeti 30 milijardi pod svoju šapu i zadržati direktore, tendere, komisije...
Sve ostalo je apsolutno nebitno. Napredak države, svakodnevnog života, životnog standarda, da ne govorim o korupciji, ne postoji ni kao ideja u SDA trenutno.
Zato su ovoliko očajni, pa lažu i laju ko djeca. Ako im se Konaković uvali na njihovo mjesto, halali Huso materi, ključ u bravu.
- animus
#72213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dodik je opasnost po državu i on nije smio biti ni u kakvoj opciju u razgovoru o vlasti. U startu se to trebalo riješiti i sa Covicem. Bolja je opcija blokade državne vlasti nego njemu dati ucesce. To je sva poenta.
On ce blokirati sve sto je dobro za državu nebitno bio vlast ili opozicija.
Trenutno je oslabljen u VM i zato ovo treba ostaviti ovako. Postaviti mu ultimatum da prihvati ove tacke sto su mu Semir i Ogresevic postavili ili opozicija da udje a alternativno i da ostane trenutni sastav.
Problem su ambicije Dinokia i Forte koji bi da budu ministri. E te ambicije su rasturile osmorku a rasturit ce i trojku.
On ce blokirati sve sto je dobro za državu nebitno bio vlast ili opozicija.
Trenutno je oslabljen u VM i zato ovo treba ostaviti ovako. Postaviti mu ultimatum da prihvati ove tacke sto su mu Semir i Ogresevic postavili ili opozicija da udje a alternativno i da ostane trenutni sastav.
Problem su ambicije Dinokia i Forte koji bi da budu ministri. E te ambicije su rasturile osmorku a rasturit ce i trojku.
-
Bodkin
#72214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel nesprovodjenje sejdic-finci neustavno?
- 512MB
#72215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Al da Kifla i Nerko nisu apsolutno nikakve uslove postavljali, dok to nisu uradili Efendić i Ogrešević u Doboju, je zaista za izučavanja.
-
A_A_AKCIJA
-
A_A_AKCIJA
#72217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Možda u tvom svijetu princa Zahe i kraljice Sebije.
Molim te nastavi. Za svaku budalu koja popuši tvoje laži, trojica normalnih otvore oči.
Poslije pete laži, niko te ne uzima za ozbiljno. Samo pokazuješ da za SDA ne postoji svetinja koju će pljunuti, samo da ostanu na vlasti.
Bukvalno izmišljate laži i gluposti ko na traci. Misliš da to ljude ostavlja ravnodušnim, kada skontaju da ih mentalno trujete.
Lažeš na nivou Mulahusića.
- tramvajtrojka
#72218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
i sta si dobio od Adisa nista neku beznačajnu odluku koja nema nikakvog realnog uticaja na njemačku vanjsku politiku to je na istom nivou da njemacki parlament usvoji deklaraciju sa kojom se protivi izlovu ribe u juznom kineskom moruA_A_AKCIJA wrote: ↑07/01/2023 15:57Adis je odličan, samo ne može raditi posao Bisere.
A očekivanja su da treba da vuče Šmita za uši.
-
Osmi Socrates
#72219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ništa Adis ne može Schmidtu.
Nije Schmidt odgovoran njemačkom parlamentu, a pogotovo nije pojedinačnim zastupnicima njemačkog parlamenta.
Nije Schmidt odgovoran njemačkom parlamentu, a pogotovo nije pojedinačnim zastupnicima njemačkog parlamenta.
-
A_A_AKCIJA
#72220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa Jel vi mislite da smo vesla sisali?
Možda da ubacimo i hladnu fuziju i teleport, pa da budemo sigurni da se neće formirati nova vlast bez SDA?
Naravno, elegantno se prešuti da će jedini rezultat svega biti Fadil još četiri godine i budžet od trideset milijardi u rukama SDA.
Samo vas to zanima.
Ništa NATO, reformski procesi, kandidatura za EU... Jebo to, daj da ostane Fadil, a sve ostalo može na vatru.
Providni ste
- Student_u_Ostavci
#72221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
NiPovci opasniji za državu od Dodika, to je valjda jasno.
Plus, potpomognuti su komunjarama.
-
A_A_AKCIJA
#72222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Adis je strašan asset i potencijalan alat za pro-BiH stranu. Kao i Arminka Helić, Al Reyess, Sanela Jenkins...tramvajtrojka wrote: ↑07/01/2023 16:01i sta si dobio od Adisa nista neku beznačajnu odluku koja nema nikakvog realnog uticaja na njemačku vanjsku politiku to je na istom nivou da njemacki parlament usvoji deklaraciju sa kojom se protivi izlovu ribe u juznom kineskom moruA_A_AKCIJA wrote: ↑07/01/2023 15:57
Adis je odličan, samo ne može raditi posao Bisere.
A očekivanja su da treba da vuče Šmita za uši.![]()
Kod njih je Bisera trebala da kampuje, ko što to radi Zovko kod ostalih EU parlamentaraca, dok je gurala ciljeve HDZ-a.
Da se bori za napredak.
Jok, ona hoda po arapskim zemljama iz samo jednog razloga. Jer su velikodušni sa poklonima za zvanične delegacije. Što veći nivo, skuplji pokloni.
Tipično SDA kokošarenje.
-
A_A_AKCIJA
#72223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako ti živiš u državi koja se zove Sebijino dupe, onda definitivno jesteStudent_u_Ostavci wrote: ↑07/01/2023 16:08 NiPovci opasniji za državu od Dodika, to je valjda jasno.
Eto vidiš kako se možemo složiti, ma kako nam perspektive bile različite.
-
palermo
#72224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta znaci zemlja ti je vazns ne drzava? Znas li ti uopste sta si napisao ? Nadam se da ne znasOsmi Socrates wrote: ↑07/01/2023 15:28 Zemlja ti je važna, a ne država.
-
Hakiz
#72225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Silazi SDA niz Vraca?A_A_AKCIJA wrote: ↑07/01/2023 16:05duše drage.
Pa Jel vi mislite da smo vesla sisali?
Možda da ubacimo i hladnu fuziju i teleport, pa da budemo sigurni da se neće formirati nova vlast bez SDA?
Naravno, elegantno se prešuti da će jedini rezultat svega biti Fadil još četiri godine i budžet od trideset milijardi u rukama SDA.
Samo vas to zanima.
Ništa NATO, reformski procesi, kandidatura za EU... Jebo to, daj da ostane Fadil, a sve ostalo može na vatru.
Providni ste![]()