Bulevar je vala bas sve kontra od tibre. U novu otoku nisam ulazio nikad, u tibru jesam i vala bulevar je puno vise napredovao kao naselje. To beton i zid pa koje to naselje nije takvo. Grbavica manje vise nije takva jer se nema mjesta uvaliti zgrada ali nikakvi to veliki parkovi nisu. Komad trave j jedno drvo. Breka mozda malo vise ima. Bulevar ima ako nista 2 igralista za djecu, fudbalski i kosarkaski teren. Naselje puno djece i mladih parova. Evo sad trenutno od jela brze hrane, picerija, amko, konzum, mujanic, bingo, za zivotinje prodavnica, neki butici za moderne hanume, kafici. U okolini pjeske da se ode 2 vrtica imaju i sad jos skola pocinje i tramvajska stanica ce biti izgradjena ispred naselja. Realno za brzi tempo danas sve je na dohvat ruke za svaki dan zivota. Kupi da jedes, hljeb, kupi za kuce za dan-dva, popij kafu. Ima cak i kladionica ne znam sta vise od toga treba

. Ima 3-4 frizera u naselju.
Hocu reci za danasnji tip gradnje bulevar je definitivno najbolji dosad, a bio sam kroz posao na velikoj vecini jos za vrijeme gradilista stambenih objekata. Veneto mi je super sto su vodeci bili ljudi titinog vremena, ali bruku podizvodjaca bilo. Unutra kad se udje kao kasarna. Dijamant ista stvar uz to jos ni blizu sadrzaju kao bulevar. Miljacka onaj cirkus necu ni spominjati i famozne trosobne stanove od 45 kvadrata. Nina stan ko ima zelju u kasarnoj zivjeti. Benis skenderija kao miljacka, fuj. Po ilidzi arapi investitori i stanovi za arape. Po starom gradu uvale zgradu a za parking se jebi. Sarajevo tower cirkus vala ispao. Kompletan taj dio sad sa milkosom ce cirkus da bude, a jos ima plan negdje na prostoru automehanike da se uvalk zgrada. U 21h ce biti guzva kao da je 16h.
Dobrinja kao naselje je odlicno ali to je sve staro. Od novog bulevar se jedino izdigo malo iz ove moderne gradnje, kolika je parcela rokni jednu zgradu i cao.
Ljubljanska ns znam i to jr zgrada i beton. Dzekos u vogosci st sad radi prve komsije groblje ali bukvalno. Rosulje nije lose ali dosad sve izgradjeno su socijalni stanovi gdje se obarala cijena na svemu. Sad ovu zgradurinu sto rade vidjet cemo na sta ce ispasti.
Nema ni u gradu vise mjesta za zgrade, ne sjecam se kad smo radili zgradu sa vise od 50 stanova. Investitora logicno kao sto bi i sve nas zanimalo maksimalni profit, nigdje nije natjeran da mora napraviti park, parking i tako dalje jos ako imas nacelnika kao memic, rumeni, hadzibajric, koldzo onda sve moze za pravu cijenu.
Bulevar gradnjom je prosjek kao sve danas, komsija 2 sprata iznad nema peta mislim kako hoda, 2-3 sprata iznad se moze cuti i jebavanje majki, bogova ili ljubavnih uzdaha ako su dovoljno glasni. Naprimjer sa strana nista, ispod nista ali gornji spratovi cuje se sve ako se pojaca ton dovoljno. Grijanje truba teska, garaza js OK 60KM mjesecno uz potpisan ugovor na 12 mjeseci. U dijamant kad sam usao naprimjer grohotom se nasmijao na kvalitet unutrasnjih radova, na zidove mislim i izolaciju stanova. U bulevaru je lift najgori od sve djece. Kazu skupa automatika pa lift radi na fazon ko pritisne njegov je, a ako ko pritisne ispod jebi ga cekaj svoj red doci ce nekad

.