Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Bloo
Globalna šefica

#72076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

Dr. Kuca wrote: 06/01/2023 14:06
internazionale wrote: 06/01/2023 13:06

Samo da znaš da ja propagandista takve branitelje bošnjaka kao što ste ti i sda, nabijem na neku stvar.

Vi ste karcinom na tkivu bošnjaka. Vaše branjenje bošnjaka treba kiselinom i krečom zaliti da nikad više nijedan bošnjak ne osjeti čari vaše odbrane
Nije tvoje da mislis srpsko hrvatski botu. A tu stvar, ostavi za mamu i sestru, kucke to vole. :thumbup:
Dr. Kuca
Trajni

internazionale
2 sedmice

Vrijedanje
saale

#72077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saale »

ragib wrote: 06/01/2023 23:46
saale wrote: 06/01/2023 23:20

SDA kriva :lol:
Jes kriva spustila je nivo da bude dio vlasti, I direktora je cini mi se 22 posto manje bosnjaka, zato nisam glasao za njih ali ovi izgleda nastavili stopama SDA
Nikada ali nikada Bosnjaci ili ti ga probosanska strana nije spala na 3 ministarstva i 3 zamjenika! Plus SDA sama a ovih je 8 tj 6, ili 5, ma ko ce vise upratit :lol:
Student_u_Ostavci

#72078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Vrijedi podsjetiti one koji su kratkog pamćenja,

osmorka je prozivala sdadf kako u raspodjeli ministarstava ne dobiju skoro ništa bitno.

Kada oni sada dobiju isto to ili gore to je onda relaksacija odnosa :lol: :lol:
A_A_AKCIJA

#72079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

animus wrote: 06/01/2023 23:19 Ovo meni izgleda da ce do pravoslavne Nove godine spasti na izvornu trojku mada bi mogla i trojka biti krnja.
Samo kažem.
Pa šta drugo da vam čovjek od srca poželi i zamoli Boga da vam da, kada ste već toliko navalili, nego:

DaBogda vam sinovi i zetovi bili ko Zahiragić, a ćerke i snahe ko Sebija :D

Pa familijarno uživajte u šljamu koji priželjkujete cijeloj državi, a nama sjašite sa leđa.

Aaamiiiin :D :bih:
saale

#72080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saale »

A_A_AKCIJA wrote: 06/01/2023 23:58
animus wrote: 06/01/2023 23:19 Ovo meni izgleda da ce do pravoslavne Nove godine spasti na izvornu trojku mada bi mogla i trojka biti krnja.
Samo kažem.
Pa šta drugo da vam čovjek od srca poželi i zamoli Boga da vam da, kada ste već toliko navalili, nego:

DaBogda vam sinovi i zetovi bili ko Zahiragić, a ćerke i snahe ko Sebija :D

Pa familijarno uživajte u šljamu koji priželjkujete cijeloj državi, a nama sjašite sa leđa.

Aaamiiiin :D :bih:
Kuko jel to sunce zaslo ranije iznad Banovica :D
A_A_AKCIJA

#72081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

saale wrote: 06/01/2023 23:50
Jes kriva spustila je nivo da bude dio vlasti, I direktora je cini mi se 22 posto manje bosnjaka, zato nisam glasao za njih ali ovi izgleda nastavili stopama SDA
Nikada ali nikada Bosnjaci ili ti ga probosanska strana nije spala na 3 ministarstva i 3 zamjenika! Plus SDA sama a ovih je 8 tj 6, ili 5, ma ko ce vise upratit :lol:
Oči moje SDAovske, nesposobne, a da nam nabrojiš aktuelni saziv.

I šta kažete, svi botovi? Pa bolan, ne može se dahnuti na temi od ovakvih upisa. Lažete na tone :mrgreen:

Šta sada treba svakoga ko piše ove laži i gluposti demantirati?
pepeljara

#72082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pepeljara »

dokle god se bude gledala vjera ispred kopmpetencija bit cemo na nivou najgorih zemalja planete..
Albanija poslala raketu u svemir.. heee sirotinjo
saale

#72083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saale »

A_A_AKCIJA wrote: 07/01/2023 00:04

I šta kažete, svi botovi? Pa bolan, ne može se dahnuti na temi od ovakvih upisa. Lažete na tone :mrgreen:

Izvini slagao sam ostalo vas je 4 i pol s obzirom da je Nasa Stranka duboko podjeljena tj popola :D
Znaci SDP, NIP, KUKO, FUDO I pola NS :lol:
Last edited by saale on 07/01/2023 00:13, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#72084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

saale wrote: 07/01/2023 00:10
A_A_AKCIJA wrote: 07/01/2023 00:04

Izvini slagao sam ostalo vas je 4,5 s obzirom da je Nasa Stranka duboko podjeljena tj popola :D
Nadaj se.

Samo, iskustvo govori da ćete sutra opet ujedati i lajati kada se razočarate.
Almir_

#72085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Almir_ »

Teska situacija,ovi iz sestorke se igraju.
Kao Ustavni Sud je nadlezan za pitanje imovine,to mene vraca na onaj usvojeni zakon o prebivalistu pa kaze Niksic nismo znali da ce zloupotrijebiti ili cak sta vise kaze i stranci su nas ucjenili.
Tako i ovo,das Dodiku "sigurnost" drzave a Covicu odbranu i oni kroz krizu na Kosovu sutra objave nezavisnost rs.
Pitanje ima li Bosnjak da reaguje,da zaustavi ovo ako Dodik i Covic krenu u ove avanture a sa ovim novim Vijecem ministara.
Semir Efendic je upravu, osmorka je previse mehka i popustljiva i to je razlog zasto se svidjaju Dodiku i Covicu.
Last edited by Almir_ on 07/01/2023 00:13, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#72086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

Pa nije samo vjera u pitanju.

Ima tu više nivoa, koliko vidim.

Prvo je vjera, drugo stranačka podobnost, treće podobnost po nekoj nejasnoj liniji FGR ili whatever je suprotno od toga, četvrto...nastavite niz.

Je l' može bivši dijasporaš biti ikakav funkcioner? :lol:
Osmi Socrates

#72087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

Je l' mogu kako Sejdić i Finci do pozicije? :run:
saale

#72088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saale »

A_A_AKCIJA wrote: 07/01/2023 00:12
saale wrote: 07/01/2023 00:10

Izvini slagao sam ostalo vas je 4,5 s obzirom da je Nasa Stranka duboko podjeljena tj popola :D
Nadaj se.

A sta da se nadam ili razocaram, jel Sabina glasala ili nije?Jel vas Zlatko odjebo ili nije, jel vas NES odjebo ili nije, a kako cujem bit ce jos iznenadzenja :lol:
A_A_AKCIJA

#72089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

saale wrote: 07/01/2023 00:16
A_A_AKCIJA wrote: 07/01/2023 00:12

Nadaj se.

A sta da se nadam ili razocaram, jel Sabina glasala ili nije?Jel vas Zlatko odjebo ili nije, jel vas NES odjebo ili nije, a kako cujem bit ce jos iznenadzenja :lol:
Od svega si upravu za iznenađenja, ali nažalost ne ona koja bi se tebi svidjela.

Sjedi i uživaj
saale

#72090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saale »

A_A_AKCIJA wrote: 07/01/2023 00:24
saale wrote: 07/01/2023 00:16
Od svega si upravu za iznenađenja, ali nažalost ne ona koja bi se tebi svidjela.

Sjedi i uživaj
Lazi me lazi vjerovat cu sve...
ragib

#72091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ragib »

Kako boland nije, u ovom sazivu 2018 do 22 bosnjaci sy imali 3 ministarstva. Doduse I osmorki to ne smeta pa su poceli davati dodiku bosnjacka mjesta da bi se forto udomacio. Prije 2018 bosnjaci su uvijek imali 4 ministarstva ako nisu imali predsjedavajuceg koliko mi je poznato. Namece se zakljucak da bosnjaci ne znaju voditi politiku, pa sad I'm je jos samo preostalo da se medjusobno glodju.
saale

#72092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saale »

ragib wrote: 07/01/2023 00:28
Kako boland nije, u ovom sazivu 2018 do 22 bosnjaci sy imali 3 ministarstva. Doduse I osmorki to ne smeta pa su poceli davati dodiku bosnjacka mjesta da bi se forto udomacio. Prije 2018 bosnjaci su uvijek imali 4 ministarstva ako nisu imali predsjedavajuceg koliko mi je poznato. Namece se zakljucak da bosnjaci ne znaju voditi politiku, pa sad I'm je jos samo preostalo da se medjusobno glodju.
Bosnjaci? Jesmo to napokon odlucili da je SDP Bosnjacka stranka :D
ragib

#72093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ragib »

saale wrote: 07/01/2023 00:36
ragib wrote: 07/01/2023 00:28
Koliko je meni poznato bosanaca nema nesto na popisu stanovnistva,
apsidejzi

#72094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by apsidejzi »

Problem osmorke je sto su se dogovorili PROTIV cega ce se boriti a ne za sta ce se boriti. BIlo je bitno srusiti SDA i tu su haman svi slozni. Medjutim, rusenje SDA je samo jedna strana medalje. Druga strana je sta uraditi kad ih srusis. Onda moras ti nesto napraviti. TU nemaju nikakav dogovor i tu dolazi do raskola. To je jasno i vecerasnjeg nastupa u CD-u.

Ja se prosto nadam da ce svi u osmorki imati dovoljno sluha da skontaju da MORAJU popustiti kako bi uspjelo ono sto ih je okupilo. Ako ne budu popustali, vratice se SDA i onda nisu nista napravili. Lagano ukljuciti sve strane u dogovore i lagano zajedno donositi odluke. Ono sto nije problem, odmah donijeti odluku, ono sto je problem vidjeti sta je zajednicko tlo i koji je najmanji zajednicki sadrzitelj. Jbg, politika je igra popustanja i zatezanja a da ne bude ni labavo a da ni ne pukne.
saale

#72095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saale »

apsidejzi wrote: 07/01/2023 00:41 Problem osmorke je sto su se dogovorili PROTIV cega ce se boriti a ne za sta ce se boriti. BIlo je bitno srusiti SDA i tu su haman svi slozni. Medjutim, rusenje SDA je samo jedna strana medalje. Druga strana je sta uraditi kad ih srusis. Onda moras ti nesto napraviti. TU nemaju nikakav dogovor i tu dolazi do raskola. To je jasno i vecerasnjeg nastupa u CD-u.

Ja se prosto nadam da ce svi u osmorki imati dovoljno sluha da skontaju da MORAJU popustiti kako bi uspjelo ono sto ih je okupilo. Ako ne budu popustali, vratice se SDA i onda nisu nista napravili. Lagano ukljuciti sve strane u dogovore i lagano zajedno donositi odluke. Ono sto nije problem, odmah donijeti odluku, ono sto je problem vidjeti sta je zajednicko tlo i koji je najmanji zajednicki sadrzitelj. Jbg, politika je igra popustanja i zatezanja a da ne bude ni labavo a da ni ne pukne.
Tebi je valjda jasno da je Osmorka postojala samo na papiru. Iz vecerasnjeg CD je jasno da su se oko svega pitali i odlucivali Nerko, Kifla i Forto, ostali su bili samo puki promatraci dok im nije dopizdilo :lol:
Haris.ba

#72096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

apsidejzi wrote: 07/01/2023 00:41 Problem osmorke je sto su se dogovorili PROTIV cega ce se boriti a ne za sta ce se boriti. BIlo je bitno srusiti SDA i tu su haman svi slozni. Medjutim, rusenje SDA je samo jedna strana medalje. Druga strana je sta uraditi kad ih srusis. Onda moras ti nesto napraviti. TU nemaju nikakav dogovor i tu dolazi do raskola. To je jasno i vecerasnjeg nastupa u CD-u.

A kako se dogovorise u KS prije, popustalo se, sakrivala se od javnosti neslaganja?
Znaci, nije da ne mogu kad hoce.

Osjetila se veca vlast?
Ili, ovo je veci nivo igrice, mnogo zafrkaniji nivo od samo kad se boris sa Sda?
saale

#72097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saale »

ragib wrote: 07/01/2023 00:39
saale wrote: 07/01/2023 00:36
Koliko je meni poznato bosanaca nema nesto na popisu stanovnistva,
Ma eto i nek ima bas bas bas, ali izgleda da su oni izdali te glasace jer samo Bosnjake predlazu za Ministre, Premjere, Sekretarice i tako to.. :D
hatemondays

#72098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

saale wrote: 07/01/2023 00:27
A_A_AKCIJA wrote: 07/01/2023 00:24

Sjedi i uživaj
Eh kad je to Sejo opisao u svojoj sad prorocanskoj pjesmi "Al' Halidu su rekli da ne pita nista, da se smije i kad ne konta fol,imat ce kucu sa teniskim terenom bmw-a kesom placenog. ". Opisao nas covjek brutalno malo slave, malo para, dobra koka.
Mada ni Nele lojavi nije bas puno fulao sa Ibrom dirkom,ne daju mu bolan da sevdah svira....
Nije meni krivo kad me ljudi lazu nego mi smijesno kad misle da im vjerujem.
Pretorka do Srpske Nove Godine postaje trojka. Herr Schmit je opasno ljut. Morace do GZ uskoro da se istrese.
Ovom prilikom cestitam svim forumasima pravovoslavnog svjetonazora Sretan Bozic!
svi u napad

#72099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by svi u napad »

Omladino da li se sjecate izjave El Bakata prije par nedelja da oni nista nemaju protiv da Efendic bude premijer Federacije. Par dana prije Nove sam dobio info da su ga kupili i da ce izaci iz 8-rke. Zar vi mislite da ce Bake majstor prljave igre tek tako izaci iz vlasti. Pa on dobro zna ako ga nema u vlasti da mu je to katil ferman. Njegovi uvlakaci bi ga prvi razapeli, te pored mjesta sefa stranke izgubiobi uticaj i moc u gradu i drzavi sto bi imalo za posljedicu i krivicno gonjenje hanume. Evo on sada puca iz svih oruzja i radi po receptu starog majstora a svog velikog ahbaba Dodika. Dakle sad su svi sim SDA i Df izdajnici i narod ko narod se upecao na to. Moze li se napraviti vlast bez Dodika i Covica? Ne moze i to bi svako trebao da zna ali kurko sad su ovi novi izdajnici koji jos nisu ni formirali vlast a oni 30 godina bili u vlasti sa istim partnerima i nisu bili izdajnici. Evo sad mu jaran Dodik priskace u pomoc sa Zakonom o imovini. Svi se dizu i jebu sve na svijetu egocentriku i bolesniku fotelje Dini i glupom i bezlicnom Niksicu. Dodik odigrao maestralno za jarana a ovcese zapalile iako svi znaju da je to nezakonito jer ima presuda Ustavnog suda o tome. Pored toga Dodo to jos nije objavio u Sluzbenom listu. No pomozimo baketu jer je i on njemu pomagao.
Sta reci o bolesnoj trojki zeljnoj vlasti tj. foteljama Dini, Niksicu i Forti osim boze sto nas tako kaznjavas. Dino koji je izasao iz SDA jer nije dobio fotelju premijera Federacije sad hoce ni vise ni maje da bude MVP bez znaja jezika bez ikakvog kontakta i ugleda u svijetu. Forto koci izbor vlasti u kantonu zbog svoje zelje da bude ministar. Ovdje je neko napisao tj. upitao sta je sa Sabinom? Kako sta je? Pa ona je zensko i sto je najgore obrazovano i moralno zensko celjade i kao takvo ne moze prije hadzije. Osim toga ne ide u dzamiju kao hadzija i ne nosi hidzab tako da ne ispunjava ni ovaj uslov. Pa nisu joj dali da bude sef partije jer nije spijun kao neki tamo. I nemoj te vise molim vas spominjati nju ili Sasu Magazinovica jer ovo je Bosna tamni vilajet koji ne dozvoljava da je vode obrazovani, posteni i moralni ljudi. Mi volimo glupane kukavice, nemoralne ljude i jos ako su po mogucnosti izdajice ne moze biti bolje. Zivjeli.
saale

#72100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saale »

hatemondays wrote: 07/01/2023 00:56
saale wrote: 07/01/2023 00:27
Eh kad je to Sejo opisao u svojoj sad prorocanskoj pjesmi "Al' Halidu su rekli da ne pita nista, da se smije i kad ne konta fol,imat ce kucu sa teniskim terenom bmw-a kesom placenog. ". Opisao nas covjek brutalno malo slave, malo para, dobra koka.
Mada ni Nele lojavi nije bas puno fulao sa Ibrom dirkom,ne daju mu bolan da sevdah svira....
Nije meni krivo kad me ljudi lazu nego mi smijesno kad misle da im vjerujem.
Pretorka do Srpske Nove Godine postaje trojka. Herr Schmit je opasno ljut. Morace do GZ uskoro da se istrese.
Ovom prilikom cestitam svim forumasima pravovoslavnog svjetonazora Sretan Bozic!
Zakuco si :D
Locked