Nismo svi isti. Tako da ja ne moram ici po misljenje u bazu kao sto ides npr ti. Dobijes pripremljene odgovore i onda opletes srpsko hrvatsku propagandu.internazionale wrote: ↑06/01/2023 11:08Ni sastali se nisu a već izdali državu, bošnjake, islam...
Haj' se ti raspitaj u bazi je li se radi o baliluku i kada je u pitanju 'adžija, komunjara Nikšić i lgbt Forto...
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Dr. Kuca
#71876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Roccohljup
#71877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam kako vam nije jasno iz dosadašnje priče oko pozicija da prednost imaju podobni i poslušni a ne sposobni koji znaju misliti i svojom glavom i samostalno donositi odluke bez da cimaju centralu. To je standardna kadrovska politika na bh sceni koju su do savršenstva dovele nacionalne stranke a bogami pokupili i SDP (u dobroj mjeri) i svi SDA derivati (SBiH, NiP, SBB, NES). Dodajte tu i ega do neba velikih predsjednika stranaka da baš oni moraju zauzeti najveće moguće funkcije na državnim jaslama i dobijete sve ovo od rata naovamo uključujući i ova sad tezgarenja. Eto to su nam promjene koje su obećavali svi redom.....HelaS wrote: ↑06/01/2023 11:49
Čime je Čudićka pokazala ili čime je djelovala, bila produktivna, u tom svom protivljenju političke Trojke?
Njena elokvencija, obrazovanost, međunarodni integritet, sposobnost i niz drugih osobina koje su nužne za vanjsko ministarstvo, nije li prije nagrada državi BiH, nego Čudićki osobno, ako bi ona bila ministrica VP?
- Javier Pena
#71878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
NES i SBiH imaju jednog zastupnika u Državnom parlamentu pa njihov zvanični izlazak iz ove većine ne znači ništa. U suštini, radi se o predstavi za javnost kojom se ustvari pravdaju pred SDA-ovom propagandom.
Kako na državnom nivou nisu bitni, NES i SBiH će sad svoju poziciju koristiti da dižu sebi cijenu na federalnom nivou.
Kako je Raportu rečeno, Komšić ustvari Semira Efendića koristi kao daljinski upravljač i preko njega pokušava iziritirati Osmorku i poljuljati ovu koaliciju.
-
doktor78
#71879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@tramvajtrojka Bogami, ti imaš dobar želudac kad možeš ove bljuvotine pratiti.
Uradci me podsjećaju na propagandu NDH. Slične montaže su ustaše pravile, samo je umjesto Amerike, Rusija bila aždaha
Uradci me podsjećaju na propagandu NDH. Slične montaže su ustaše pravile, samo je umjesto Amerike, Rusija bila aždaha
-
HelaS
#71880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Baš takoRoccohljup wrote: ↑06/01/2023 11:57Ne znam kako vam nije jasno iz dosadašnje priče oko pozicija da prednost imaju podobni i poslušni a ne sposobni koji znaju misliti i svojom glavom i samostalno donositi odluke bez da cimaju centralu. To je standardna kadrovska politika na bh sceni koju su do savršenstva dovele nacionalne stranke a bogami pokupili i SDP (u dobroj mjeri) i svi SDA derivati (SBiH, NiP, SBB, NES). Dodajte tu i ega do neba velikih predsjednika stranaka da baš oni moraju zauzeti najveće moguće funkcije na državnim jaslama i dobijete sve ovo od rata naovamo uključujući i ova sad tezgarenja. Eto to su nam promjene koje su obećavali svi redom.....HelaS wrote: ↑06/01/2023 11:49
Čime je Čudićka pokazala ili čime je djelovala, bila produktivna, u tom svom protivljenju političke Trojke?
Njena elokvencija, obrazovanost, međunarodni integritet, sposobnost i niz drugih osobina koje su nužne za vanjsko ministarstvo, nije li prije nagrada državi BiH, nego Čudićki osobno, ako bi ona bila ministrica VP?
- Styling
#71881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ti ocigledno ne znas kako funkcionise donosenje odluka u DN i ko gdje ima vecinu.StihNaAsfaltu wrote: ↑06/01/2023 11:12Jel se vi šalite ili ste stvarno ozbiljni da će Šmitko intervenisat da trojka sa 7 imenuje rukovodstvo? Pa to je lakrdija svjetska, da se poništi volja natpolovične većine u DN zarad propalog projekta.meridiyan wrote: ↑06/01/2023 09:58
Ako NES i SBiH odluče da ne sarađuju na federalnom nivou, postoji mogućnost da SDA dobije četvrtog delegata.
Ako bi se desio scenario da NES i Stranka za BiH ne učestvuju u formiranuju federalne vlasti, došlo bi do problema i u Zastupničkom domu gdje je moguće da ovaj savez ne bi imao potrebnu većinu.
Tada bi na potezu bio Schmidt, koji bi trebao da nametne zakon da ukoliko u prvom krugu glasanja prijedlog ne dobije potrebnu vecinu da se ide u drugi krug glasanja gdje bi bila potrebna podrska jedne trecine delegata da bi prijedlog bio izglasan.![]()
Bajke su na drugom spratu
- n+1
#71882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znači, bila je Šestorka originalno, nakon lokalnih izbora, pa Četvorka, poslije Komšić-Fahro izdaje ("Šta je bolje od trojke? Četvorka", pričao se vic), pa onda Trojka, što je termin koji se nekako i uvriježio, da bi se pred ove izbore počeo koristiti termin Jedanaestorka, u kontekstu borbe za Predsjedništvo, a poslije izbora dobili smo Osmorku, samo da bi ista sada spala opet na Šestorku ili Osmorku, zavisno od nivoa, mada Semir Hambo jutros piše o Petorki.
Welcome to Bosnia.
Welcome to Bosnia.
- Styling
#71883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sabina je nepouzdana i slobodni strijelc. Sa njom ne znaju ciju bi agendu provodila, vjerovatno svoju licnu za dalju promociju. Zato i nije razmatrana za MIP.Roccohljup wrote: ↑06/01/2023 11:57Ne znam kako vam nije jasno iz dosadašnje priče oko pozicija da prednost imaju podobni i poslušni a ne sposobni koji znaju misliti i svojom glavom i samostalno donositi odluke bez da cimaju centralu. To je standardna kadrovska politika na bh sceni koju su do savršenstva dovele nacionalne stranke a bogami pokupili i SDP (u dobroj mjeri) i svi SDA derivati (SBiH, NiP, SBB, NES). Dodajte tu i ega do neba velikih predsjednika stranaka da baš oni moraju zauzeti najveće moguće funkcije na državnim jaslama i dobijete sve ovo od rata naovamo uključujući i ova sad tezgarenja. Eto to su nam promjene koje su obećavali svi redom.....HelaS wrote: ↑06/01/2023 11:49
-
HelaS
#71884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Raport improvizira, "siva eminencija" S. Efendića na vlasti su H. Silajdžić i M. SelimovićJavier Pena wrote: ↑06/01/2023 11:58NES i SBiH imaju jednog zastupnika u Državnom parlamentu pa njihov zvanični izlazak iz ove većine ne znači ništa. U suštini, radi se o predstavi za javnost kojom se ustvari pravdaju pred SDA-ovom propagandom.
Kako na državnom nivou nisu bitni, NES i SBiH će sad svoju poziciju koristiti da dižu sebi cijenu na federalnom nivou.
Kako je Raportu rečeno, Komšić ustvari Semira Efendića koristi kao daljinski upravljač i preko njega pokušava iziritirati Osmorku i poljuljati ovu koaliciju.
- Styling
#71885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Petorka je uvijek bila na drzavnom nivou na Federaciji Osmorka.n+1 wrote: ↑06/01/2023 12:05 Znači, bila je Šestorka originalno, nakon lokalnih izbora, pa Četvorka, poslije Komšić-Fahro izdaje ("Šta je bolje od trojke? Četvorka", pričao se vic), pa onda Trojka, što je termin koji se nekako i uvriježio, da bi se pred ove izbore počeo koristiti termin Jedanaestorka, u kontekstu borbe za Predsjedništvo, a poslije izbora dobili smo Osmorku, samo da bi ista sada spala opet na Šestorku ili Osmorku, zavisno od nivoa, mada Semir Hambo jutros piše o Petorki.
Welcome to Bosnia.
-
HelaS
#71886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa čiju agendu provodi svih njenih 10-tak godina političkog djelovanja kroz NSStyling wrote: ↑06/01/2023 12:05Sabina je nepouzdana i slobodni strijelc. Sa njom ne znaju ciju bi agendu provodila, vjerovatno svoju licnu za dalju promociju. Zato i nije razmatrana za MIP.Roccohljup wrote: ↑06/01/2023 11:57
Ne znam kako vam nije jasno iz dosadašnje priče oko pozicija da prednost imaju podobni i poslušni a ne sposobni koji znaju misliti i svojom glavom i samostalno donositi odluke bez da cimaju centralu. To je standardna kadrovska politika na bh sceni koju su do savršenstva dovele nacionalne stranke a bogami pokupili i SDP (u dobroj mjeri) i svi SDA derivati (SBiH, NiP, SBB, NES). Dodajte tu i ega do neba velikih predsjednika stranaka da baš oni moraju zauzeti najveće moguće funkcije na državnim jaslama i dobijete sve ovo od rata naovamo uključujući i ova sad tezgarenja. Eto to su nam promjene koje su obećavali svi redom.....
Nestvarnim se čini diskreditacija osobe koja je politički, uz Lagumdžiju, u BiH možda i "najpismenija", samo zbog ličnih interesa, sujeta, sitne pakosti, zlobe i ljubomore, sve pravdajući njenu političku elokvenciju nekakvim ličnim promocijama
- Roccohljup
#71887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To može biti samo tvoje (isto kao i moje) subjektivno mišljenje o dotičnoj. Možda bi provodila agendu koja je najbolja za državu? Ali na žalost nećemo nikad saznati jer neće dobiti tu priliku.Styling wrote: ↑06/01/2023 12:05Sabina je nepouzdana i slobodni strijelc. Sa njom ne znaju ciju bi agendu provodila, vjerovatno svoju licnu za dalju promociju. Zato i nije razmatrana za MIP.Roccohljup wrote: ↑06/01/2023 11:57
Ne znam kako vam nije jasno iz dosadašnje priče oko pozicija da prednost imaju podobni i poslušni a ne sposobni koji znaju misliti i svojom glavom i samostalno donositi odluke bez da cimaju centralu. To je standardna kadrovska politika na bh sceni koju su do savršenstva dovele nacionalne stranke a bogami pokupili i SDP (u dobroj mjeri) i svi SDA derivati (SBiH, NiP, SBB, NES). Dodajte tu i ega do neba velikih predsjednika stranaka da baš oni moraju zauzeti najveće moguće funkcije na državnim jaslama i dobijete sve ovo od rata naovamo uključujući i ova sad tezgarenja. Eto to su nam promjene koje su obećavali svi redom.....
Ne želim da blatim kiflu niti smatram da je glup frajer i da nije patriota, al za mene lično ona je daleko bolji kandidat ne samo od njega nego od svih u toj koaliciji.....govorim konkretno za ovu poziciju
- Pandakonda
#71888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci dva su scenarija:
1. Osmorka ostaje pri Forti kao ministra iz reda Ostalih a Dodik imenuje drugog bosnjaka za kojeg su se svi slozili (neki lik iz I. Sarajeva)
2. Osmorka pritisne NS da imenuju Bosnjaka za min. prometa i u tom slucaju Dodik pristaje da min. ljudskih prava bude ostali jer ne mogu biti 2 osobe iz reda ostalih.
Da sam na mjestu osmorke opalio bi kontru, dajte nam mvp da sabina bude kao bosnjakinja a neka dodik imenuje nekoga iz reda ostalih. Ovako ispade da se sve prelama preko leđa NS-a. A neka Dino i Nerko dogovore odbranu ili promet. Nekako mi je logicnije da promet ide SDP-u jer to isto zele na kantonu i federaciji a NiP sigurno bolje kadrove ima za odbranu.
1. Osmorka ostaje pri Forti kao ministra iz reda Ostalih a Dodik imenuje drugog bosnjaka za kojeg su se svi slozili (neki lik iz I. Sarajeva)
2. Osmorka pritisne NS da imenuju Bosnjaka za min. prometa i u tom slucaju Dodik pristaje da min. ljudskih prava bude ostali jer ne mogu biti 2 osobe iz reda ostalih.
Da sam na mjestu osmorke opalio bi kontru, dajte nam mvp da sabina bude kao bosnjakinja a neka dodik imenuje nekoga iz reda ostalih. Ovako ispade da se sve prelama preko leđa NS-a. A neka Dino i Nerko dogovore odbranu ili promet. Nekako mi je logicnije da promet ide SDP-u jer to isto zele na kantonu i federaciji a NiP sigurno bolje kadrove ima za odbranu.
- hatemondays
#71889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Odbrojavanje je pocelo osam, sedam, sest, pet...I onda vatromet. Bice veselo.
Maksuz selam aaakciji iz dalekog Sydneya, gdje nadjoste ameriku, cuj St Louise. Da citate malo podforum devedesete valjda bi znali gdje mondays zivi. Ima tu finih stvari procitati ali jebiga to je pod istorijom.Poseban selam za ovog sa Stupa a voli tramvaj u kojem se gradska raja bas i nije voljela truckati. Ja vam pisem NS se trese ko djevdjir ne znaju kud su posli, sad bi da budu Bosnjaci.
Maksuz selam aaakciji iz dalekog Sydneya, gdje nadjoste ameriku, cuj St Louise. Da citate malo podforum devedesete valjda bi znali gdje mondays zivi. Ima tu finih stvari procitati ali jebiga to je pod istorijom.Poseban selam za ovog sa Stupa a voli tramvaj u kojem se gradska raja bas i nije voljela truckati. Ja vam pisem NS se trese ko djevdjir ne znaju kud su posli, sad bi da budu Bosnjaci.
-
archi_a
#71890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
"pet i po hiljada glasova" ne da svoju zapikanu fotelju, pa da sad rat izbije.
Naravno da će se slomiti preko leđa forte.
Jer, "interes države" je najpreči.
Naravno da će se slomiti preko leđa forte.
Jer, "interes države" je najpreči.
-
Vazna1
#71891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa nema razloga da se čudiš ovi Dinini su isti u "branjenju" kao i Bakirovi. I stranke su im iste.HelaS wrote: ↑06/01/2023 12:12Pa čiju agendu provodi svih njenih 10-tak godina političkog djelovanja kroz NS![]()
Nestvarnim se čini diskreditacija osobe koja je politički, uz Lagumdžiju, u BiH možda i "najpismenija", samo zbog ličnih interesa, sujeta, sitne pakosti, zlobe i ljubomore, sve pravdajući njenu političku elokvenciju nekakvim ličnim promocijama![]()
- Roccohljup
#71892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam već ranije spominjao da sam od ljudi iz NS kojima fakat vjerujem da je poprilično nezadovoljstvo unutar stranke radi odnosa u osmorci i njihovog tremana (bar kako oni to shvataju). Možda nije slučajno da niko iz NS nije juče bio u doboju na tako važnom sastanku. Uglavnom, imaju sastanak predsjedništva naredne hefte i očekuje se žestoka diskusija.
-
Osmi Socrates
#71893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Čuj ličnu agendu.
Pa jbt, ili jesi u koaliciji ili nisi. Ako nisi mislio najbolje kandidate od svih ponuđenih stavljati na pozicije, nisi ni trebao ići u koaliciju.
Sa druge strane, Konaković će morati biti puno angažiran u bosanskoj politici i blatu, a to ne pristaje jednom ministru vanjskih poslova.
Zamisli sad da Blinken ide u sukobe na američkoj političkoj sceni i da se politički obračunava sa Republikancima. Ne ide.
Pošalji Sabinu da radi ono što zna raditi.
Pa jbt, ili jesi u koaliciji ili nisi. Ako nisi mislio najbolje kandidate od svih ponuđenih stavljati na pozicije, nisi ni trebao ići u koaliciju.
Sa druge strane, Konaković će morati biti puno angažiran u bosanskoj politici i blatu, a to ne pristaje jednom ministru vanjskih poslova.
Zamisli sad da Blinken ide u sukobe na američkoj političkoj sceni i da se politički obračunava sa Republikancima. Ne ide.
- Styling
#71894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislis da bi Sabina pristala da se odrekne principa i postane Bosnjakinja zarad pozicije ministra? Hm, ne bi me iznenadilo. Bila je spremna progutati govno da nece u koaliciju sa crnolistasima pa se nudila sama za ministricu u koaliciji sa Dodikom. Ni kod nje principi nisu jaca strana.Pandakonda wrote: ↑06/01/2023 12:16 Znaci dva su scenarija:
- Styling
#71895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Po cemu tvrdis da ona to zna raditi. Jedno je biti obrazovan, elokventan, lijep i pametan a drugo je znati zanat i znati necim se baviti. Nie to isto.Osmi Socrates wrote: ↑06/01/2023 12:28 Čuj ličnu agendu.![]()
- ¤ jelena ¤
#71896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Razumna kritika političke situacije u ovoj zemlji je dobrodošla.Osmi Socrates wrote: ↑06/01/2023 10:19 A što sve proglašavate nekim trolanjem ili čak izdajom? Zašto idete u ekstreme?
Ja bih volio da mogu tako kao vi. Svi koji postavljaju normalna pitanja su izdajnici. Najlakši stav.
Na stranu ova budalesanja o dijaspori. Forum je javni. I šta god mi ispričali ovdje najvjerovatnije neće imati nikakav odraz na politiku u BiH.
Pitanja za razmišljanje - takođe.
Dobra namjera uvijek prolazi - loša namjera uvijek nailazi na prepreke, kao i bilo gdje drugo.
Iracionalno i bahato baljezganje o patriotizmu od strane onih koji u ovoj zrmlji više ne žive, nikada neće proći bez povremenog, neprijatnog podsjećanja na to da je nepovratni odlazak iz zemlje, "trbuhom za kruhom", savremeni, mirnodopski oblik izdaje zemlje i da neko ko je otišao tim putem - na šta ima potpuno pravo! - ne može ljudima koji u ovoj zemlji žive i rade 365 dana u godini prosipati priče o patriotizmu i nazivati ih izdajnicima ili kojekakvim zečevima koje treba pobiti...šta li...
Ponavljam, možeš dati ideju na ovoj temi kako riješiti neki politički problem racionalno - ako hoćeš.
Ako ne možeš razumno pristupiti nekom ozbiljnom problemu zemlje iz koje si otišao, izvoli pa se svojim punim intelektualnim kapacitetom bavi društvom u kojem si izabrao da živiš i tamo gdje jesi budi najbolji mogući ambasador zemlje i kulture iz koje potičeš. Nemoj dodatno zagađivati ni zrak, ni vazduh, a ni havu trulim nacionalizmom, mržnjom i bahatošću onima koji će, u praksi, a ne šupljom pričom, uvijek biti veće patriote ove zemlje od tebe koji si otišao i to samim tim što svakog dana, decenijama, ili čak cijelog svog života u ovoj zemlji: ustanu iz kreveta, odu po osnovne namirnice za tri obroka dnevno svojoj porodici pa onda na posao po platu koja je tebi bila mala i ispod tvog doživljaja časti koju zaslužuješ svojom sposobnošću i radom - u trenutku kada si odlučio da odeš. (podsjećam da ne mislim na tebe, lično, nego na one koji su skloni pomenutom baljezganju, nazivajući ga istinskim patriotizmom).
Eto, ja mislim da bi to svakom, iole inteligentnom i samosvjesnom čovjeku trebalo da bude jasno, bez neke podrobnije rasprave i objašnjenja.
-
Osmi Socrates
#71897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Žena je bila među najboljim debaterima svijeta, priča savršen engleski i završila je političke nauke.
Šta ti više treba?
Izmišljati neku njenu zlonamjernost prema bilo kome i čemu je samo po sebi zlonamjerno.
Šta ti više treba?
Izmišljati neku njenu zlonamjernost prema bilo kome i čemu je samo po sebi zlonamjerno.
-
archi_a
#71898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije to dovoljna referenca. Trebaju forumaši da daju procjenu i zeleno svjetlo. 
- Pandakonda
#71899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo ima najmanje veze sa Fortom, i covjek je imao skoro 12k glasova, ne znam otkud ti 5. Forto ne zuri toliko u fotelju kad ima sigurnu minimalno premijersku u kantonu, stvar je principa da se NS povukla kad je NiP zatrazio MVP (da bi namirili svoje gubitke jer su nerku dali premijera fbih) i sad opet kad je zagustilo hajde da se NS opet odrekne necega. NS da ima trunku mozga iskoristili bi ovo povlacenje NES-a i SzBiH da nametnu svoje uslove jer im ne treba ovako povlacenje za nos.
Sabina je vjerujem problematicna jer je ustvari jedina osoba u ovoj koalciji koja ima neku ideologiju i zna artikulisati svoj stav. Pa zena je bez ikakve izvrsne pozicije isla po americi, ukrajinoj, briselu itd. i uradila veci posao nego Bisera. A da ne govorim da je ona uvijek korektiv koalicije i da ce ih prozivati kada krenu srati nesto. Kao takva je prijetnja dominantno konzervativnoj koaliciji gdje su NS i SDP defacto jedine progresivne stranke a naravno i Dodik i HDZ vide u tome opasnost.
Sabina je vjerujem jos Bosnjakinja jer je samo jednom pokusala mjenjati naciju iz Bosnjakinje u Ostali ali je tada CIK to zabranio. A da nije progutala i oborila Cavaru i koaliciju bilo bi da unistava pokusaj neke nove politike i narativaStyling wrote: ↑06/01/2023 12:30Mislis da bi Sabina pristala da se odrekne principa i postane Bosnjakinja zarad pozicije ministra? Hm, ne bi me iznenadilo. Bila je spremna progutati govno da nece u koaliciju sa crnolistasima pa se nudila sama za ministricu u koaliciji sa Dodikom. Ni kod nje principi nisu jaca strana.Pandakonda wrote: ↑06/01/2023 12:16 Znaci dva su scenarija:
-
archi_a
#71900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Govorim o nikšiću.Pandakonda wrote: ↑06/01/2023 12:37Ovo ima najmanje veze sa Fortom, i covjek je imao skoro 12k glasova, ne znam otkud ti 5. Forto ne zuri toliko u fotelju kad ima sigurnu minimalno premijersku u kantonu, stvar je principa da se NS povukla kad je NiP zatrazio MVP (da bi namirili svoje gubitke jer su nerku dali premijera fbih) i sad opet kad je zagustilo hajde da se NS opet odrekne necega. NS da ima trunku mozga iskoristili bi ovo povlacenje NES-a i SzBiH da nametnu svoje uslove jer im ne treba ovako povlacenje za nos.
Sabina je vjerujem problematicna jer je ustvari jedina osoba u ovoj koalciji koja ima neku ideologiju i zna artikulisati svoj stav. Pa zena je bez ikakve izvrsne pozicije isla po americi, ukrajinoj, briselu itd. i uradila veci posao nego Bisera. A da ne govorim da je ona uvijek korektiv koalicije i da ce ih prozivati kada krenu srati nesto. Kao takva je prijetnja dominantno konzervativnoj koaliciji gdje su NS i SDP defacto jedine progresivne stranke a naravno i Dodik i HDZ vide u tome opasnost.
Sabina je vjerujem jos Bosnjakinja jer je samo jednom pokusala mjenjati naciju iz Bosnjakinje u Ostali ali je tada CIK to zabranio. A da nije progutala i oborila Cavaru i koaliciju bilo bi da unistava pokusaj neke nove politike i narativaStyling wrote: ↑06/01/2023 12:30
Mislis da bi Sabina pristala da se odrekne principa i postane Bosnjakinja zarad pozicije ministra? Hm, ne bi me iznenadilo. Bila je spremna progutati govno da nece u koaliciju sa crnolistasima pa se nudila sama za ministricu u koaliciji sa Dodikom. Ni kod nje principi nisu jaca strana.![]()
Last edited by archi_a on 06/01/2023 12:38, edited 1 time in total.