Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Ironmen
#71851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dejton i visoki prestavnici su omogucili Dodiku i Covicu da rade ovo sto danas rade, pa Evropa ne moze da zavrne ruku jednom Orbanu koji je u jeku krize otvoreno na strani Putina i j... ih u zdrav mozak, Dodik i Covic vide da im ne moze niko nista i mogu raditi sta hoce bila tu SDA ili desetorka sestroka petorka kao god to vi nazvali imat cemo ovo stanje kakvo je danas na drzavnom nivou.
Ali evo po kantonima nema Dodika i Covica pa je stanje skoro pa isto. Znaci da imamo jednu ludjacku kosulju koja se vrti u krug, za to vrijeme nemate puno opcija ili sutite i radite kao i do sada jer ni jedan vid protesta u ovakvoj uredjenoj zemlji ne moze proci, a druga opcija je da se selite na zapad, sva druga rasprava je tupljenje zubi i presipanje iz supljeg u prazno.
Ali evo po kantonima nema Dodika i Covica pa je stanje skoro pa isto. Znaci da imamo jednu ludjacku kosulju koja se vrti u krug, za to vrijeme nemate puno opcija ili sutite i radite kao i do sada jer ni jedan vid protesta u ovakvoj uredjenoj zemlji ne moze proci, a druga opcija je da se selite na zapad, sva druga rasprava je tupljenje zubi i presipanje iz supljeg u prazno.
-
sajber87
#71852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo sto rade je dobro uhodana masina koju pokrece gorivo iz vagnerove kuhinje i njihove armije botova kojom uticu na javno mnenje u rusima zanimljivim drzavama gdje mogu napraviti problem zapadu. Farme ruskih vagner botova u takvim zemljama guraju ultradesnicarske fasisticke opcije umotane u kvazi oblandu demokratije i naivno je misliti da ih i u bosni nemaju. Odlicno je ovo sto se desava da vidimo da rusi pored dodika i te nacionalisticke ekipe podrzavaju i sda i njegovog narandzastog satelita a sve u cilju okretanja bosnjaka od zapada, i pravljenja od njih jednog u sustini pro iranskog plemena koji bi trabao biti njihov sitan kusur u borbi ptotiv zapada do nestanka bosnjaka. Nece vam proci dusmani bosneA_A_AKCIJA wrote: ↑06/01/2023 09:58Tema je od izbora postala poligon za sijanje propagande SDA i svih vrsta laži.sajber87 wrote: ↑06/01/2023 09:48
Da ali ako kazes ne zna, onaj ko procita takvu dezinformaciju a nije informisan reci ce eejjjj postavljaju covjeka koji ne zna engleski. Veliki broj forumskih komentatora su samo obicni botovi koji imaju za cilj sirenje laznih vijesti mucenje vode i manipulisanje onim ljudima koji nemaju informacije. Dobri djaci rusko putlerovske zlocinacke propagande
Nije ovo ni prva ni posljednja. Samo će se napraviti lud i nastaviti ko da ništa nije bilo.
Totalno se srozao nivo diskusije na zatrpavanje gomilom laži, od koje normalni sugovornici ne mogu doći do izražaja.
Samo čekam tristo dvadeseti pokušaj prodaje priče o izdaji Osmorke, IZ, trećem, imovini...
Jednom ih opovrgneš,.eto ga sa drugog profila i udri ponovo. Bukvalno, strategija spamovanja dok se boje ne rastope i budale ne povjeruju.
-
Osmi Socrates
#71853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A što sve proglašavate nekim trolanjem ili čak izdajom? Zašto idete u ekstreme?
Sasvim je moguće da je Konaković sjajan političar koji istovremeno ne zna engleski dovoljno dobro da bude ministar vanjskih poslova.
Moje pitanje je, ako je trojka neka principijelna koalicija, zašto nisu Ćudićki dali ministarstvo vanjskih poslova kada je jasno da je najbolji kandidat iz Trojke za tu poziciju.
Ja bih volio da mogu tako kao vi. Svi koji postavljaju normalna pitanja su izdajnici. Najlakši stav.
Na stranu ova budalesanja o dijaspori. Forum je javni. I šta god mi ispričali ovdje najvjerovatnije neće imati nikakav odraz na politiku u BiH.
Sasvim je moguće da je Konaković sjajan političar koji istovremeno ne zna engleski dovoljno dobro da bude ministar vanjskih poslova.
Moje pitanje je, ako je trojka neka principijelna koalicija, zašto nisu Ćudićki dali ministarstvo vanjskih poslova kada je jasno da je najbolji kandidat iz Trojke za tu poziciju.
Ja bih volio da mogu tako kao vi. Svi koji postavljaju normalna pitanja su izdajnici. Najlakši stav.
Na stranu ova budalesanja o dijaspori. Forum je javni. I šta god mi ispričali ovdje najvjerovatnije neće imati nikakav odraz na politiku u BiH.
-
internazionale
#71854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Možda zato što su ova pitanja za tebe razonoda i ubijanje dosade a nama koji živimo ovdje su to značajna pitanja.Osmi Socrates wrote: ↑06/01/2023 10:19 A što sve proglašavate nekim trolanjem ili čak izdajom? Zašto idete u ekstreme?
A ako ne pitaš iz dosade onda se praviš budala jer su se o tome ranije ponjave ispisale
- tramvajtrojka
#71855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

al ljudi su pukli nacisto koji radikalizam
-
internazionale
#71856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovaj Begić je ker posebne rase. Jebali mu dodik i dodikovi muslimani materkakotakonikako wrote: ↑06/01/2023 08:14 Zlatan Begić, državni parlamentarac iz Demokratske fronte oglasio se nakon istupa Osmorke.
-“Dodikovi muslimani” bi trebali znati da građani daju vlast, a ne OHR, Dodik ili Čović. Nevjerovatno i ponižavajuće je da vlast, nakon izbora, prose kod navedenih lica, da prijete odlukama OHR-a kojima im se treba isporučiti vlast, što je nezapamćeno čak i za vazale iz srednjevjekovnog perioda. Time, na prvom mjestu, pokazuju nepoštovanje prema građanima ove zemlje. Građani nisu nikakav “projekat”, oni su izvorni nositelji suvereniteta.
To nepoštovanje je ono što će historija posebno zapisati. Jednako kao što će zapisati gromoglasnu šutnju i postupke osam stranaka na nezapamćeno nametanje suštinskih izmjena pravila izbornog postupka u izbornoj noći (!), čime su poslužili kao unaprijed pripremljeni amortizer za neutralizaciju bilo kakvog jedinstvenog i ozbiljnog političkog odgovora BH strane, čime je ponižena demokracija, ali i svaki građanin sa mrvom svijesti i savjesti.
Sada je sasvim jasno da je Schmidt potpuno rasistički motiviran, i da imamo na našoj političkoj sceni sluge politike rasizma i aparthejda koji prose vlast, čekajući i zazivajući još jednu nedemokratsku i protivpravnu intervenciju velikog bijelog poglavice sa zagrebačkim ordenjem. Naravno, uz podršku SAD-a i Velike Britanije na prvom mjestu, koji bi morali (sebe radi!) da pojasne svoje dvostruke standarde koji užasno smrde na rasizam. Istina, jedan dio BH političkih subjekata otvoreno je zagovarao aparthejd u svojoj zemlji i prije izbora, neki su izbrisani sa političke scene uz nečastan otpust, druge to tek čeka nakon svega, ali mi nije jasno ko još vjeruje SDP-u i njihovim opskurnim šinjel kadrovima?
Kakogod, pred nama su vrlo teške četiri godine, u prethodnom mandatu smo imali snažnu konspirativnu sabotažu iza leđa odbrane (o čemu će se tek pisati i govoriti!), u ovom imamo otvorenu kolaboraciju, nadmenost prema BH narodu i snishodljivost prema velikom bijelom poglavici i njegovim naredbodavcima.
Međutim, svi navedeni – i strani i domaći, na kraju će se uvjeriti da vlast pripada građanima i potiče od građana, te da se ne može od njih prosto ukrasti. Neki stari inostrani prijatelji (ili oni koji su bezrezervno smatrani takvima!) će teško narušiti vlastiti ugled i povjerenje kod BH građana ali i šire, drugi – domaći će nečasno biti otpušteni od strane samih građana, ali će na kraju shvatiti da se građani nikada ne smiju podcjenjivati. Ne pomažu tu ni spinovi, ni BH/sarajevske verzije jeremić jovana, marić milomira, đoga i starih udbinih babaroga, građani se nikad ne smiju podcijeniti! Idemo dalje, tek je počelo, ništa nije gotovo, poručio je Begić.
![]()
![]()
![]()
- Dr. Kuca
#71857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Raspali se a ni sastali se nisu. Klasicni baliluk.
-
Osmi Socrates
#71858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I? Šta si odgovorio sa ovim?internazionale wrote: ↑06/01/2023 10:39Možda zato što su ova pitanja za tebe razonoda i ubijanje dosade a nama koji živimo ovdje su to značajna pitanja.Osmi Socrates wrote: ↑06/01/2023 10:19 A što sve proglašavate nekim trolanjem ili čak izdajom? Zašto idete u ekstreme?
A ako ne pitaš iz dosade onda se praviš budala jer su se o tome ranije ponjave ispisale
Zašto, recimo ti, imaš potrebu da braniš Konakovića do nivoa da sve druge proglašavaš izdajicama, ako, recimo ja, pitam zašto Ćudićka nije postavljena za ministra vanjskih poslova, kad je potpuno jasno da je adekvatnija za tu poziciju od Konakovića?
Ponavljam, zajedno su u koaliciji. Ja nigdje nisam rekao da je Konaković loš čovjek, izdajica, glupson ili slično. Naprotiv, rekao sam da je inteligentan.
-
internazionale
#71859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hoćeš da diskutuješ i odmah počneš izmišljati i lagati. Ne znam koji te porivi tjerajuOsmi Socrates wrote: ↑06/01/2023 11:02I? Šta si odgovorio sa ovim?internazionale wrote: ↑06/01/2023 10:39
Možda zato što su ova pitanja za tebe razonoda i ubijanje dosade a nama koji živimo ovdje su to značajna pitanja.
Zašto, recimo ti, imaš potrebu da braniš Konakovića do nivoa da sve druge proglašavaš izdajicama, ako, recimo ja, pitam zašto Ćudićka nije postavljena za ministra vanjskih poslova, kad je potpuno jasno da je adekvatnija za tu poziciju od Konakovića?
Ponavljam, zajedno su u koaliciji. Ja nigdje nisam rekao da je Konaković loš čovjek, izdajica, glupson ili slično. Naprotiv, rekao sam da je inteligentan.
-
internazionale
- agent_zero
#71861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bolestan narod, ali totalno i po svemu sudeći neizlječivo.tramvajtrojka wrote: ↑06/01/2023 10:41
al ljudi su pukli nacisto koji radikalizam![]()
fadil ubija americku azdahu
![]()
Nova palestina na pomolu.
-
Osmi Socrates
#71862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam naveo primjer. Nisam stigao provjeriti koji su tebi lično izdajice a koji patriote, jer ste mi skoro svi isti po isključivosti.internazionale wrote: ↑06/01/2023 11:05Hoćeš da diskutuješ i odmah počneš izmišljati i lagati. Ne znam koji te porivi tjerajuOsmi Socrates wrote: ↑06/01/2023 11:02
I? Šta si odgovorio sa ovim?
S tim da se ja slažem da je SDA najgluplja stranka svih vremena, i ne samo u BiH. Ako nisu glupi, onda su zlonamjerni.
A počesto između tog dvoga i nema neke razlike. Glupost čak daje gore rezultate nego zlonamjernost.
-
StihNaAsfaltu
#71863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel se vi šalite ili ste stvarno ozbiljni da će Šmitko intervenisat da trojka sa 7 imenuje rukovodstvo? Pa to je lakrdija svjetska, da se poništi volja natpolovične većine u DN zarad propalog projekta.meridiyan wrote: ↑06/01/2023 09:58Ako NES i SBiH odluče da ne sarađuju na federalnom nivou, postoji mogućnost da SDA dobije četvrtog delegata.
Ako bi se desio scenario da NES i Stranka za BiH ne učestvuju u formiranuju federalne vlasti, došlo bi do problema i u Zastupničkom domu gdje je moguće da ovaj savez ne bi imao potrebnu većinu.
Tada bi na potezu bio Schmidt, koji bi trebao da nametne zakon da ukoliko u prvom krugu glasanja prijedlog ne dobije potrebnu vecinu da se ide u drugi krug glasanja gdje bi bila potrebna podrska jedne trecine delegata da bi prijedlog bio izglasan.![]()
Bajke su na drugom spratu
-
meridiyan
#71864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Novi problemi za nekadašnju 'Osmorku'
Nakon NES-a i SBiH-a, oglasio se i Zlatko Miletić: Ovo je moj uvjet za podršku Vijeću ministara BiH
Nakon NES-a i SBiH-a, oglasio se i Zlatko Miletić: Ovo je moj uvjet za podršku Vijeću ministara BiH
„S obzirom na veliko interesovanje javnosti u kontekstu uspostave državne vlasti i novonastalih odnosa u „Osmorici“, obavještavam vas, da ću u skladu sa diskusijom na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma PS BiH, držati se dosljedno izrečenih principa. Što znači, podršku uspostavi Vijeću ministara pod uvjetom da osobe koje su kandidati/kandidatkinje za obnašanje ovih funkcija, moraju biti etične osobe, osobe s integritetom i ne mogu biti osobe pravomoćno presuđivane za bilo koje krivično djelo, optužene za krivična djela, niti osobe koje su pod istragom policijskih i tužilačkih organa za bilo koje krivično djelo. Ovaj princip važi kad su u pitanju pokret Za nove generacije (ZnG) i ja osobno za uspostavu vlasti na bilo kom nivou u BiH“,
-
PM72
#71865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rumenko nikad nije odgovarao što je satro đuturuma...
- Point.
#71866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I ti i slični imate veliki udio u srozavanju teme kada ne možete napisati post bez riječi sda bot, kadirovci, sendvič, majoneza i šta sve ne te nazivanja svakoga ko se usudi kritizirati 8morku sda botom i postavljanjem sto i jednog screenshota FB objava nekih jebenih Vildani i Mulahasana ili kako se već zovu.A_A_AKCIJA wrote: ↑06/01/2023 09:58Tema je od izbora postala poligon za sijanje propagande SDA i svih vrsta laži.sajber87 wrote: ↑06/01/2023 09:48
Da ali ako kazes ne zna, onaj ko procita takvu dezinformaciju a nije informisan reci ce eejjjj postavljaju covjeka koji ne zna engleski. Veliki broj forumskih komentatora su samo obicni botovi koji imaju za cilj sirenje laznih vijesti mucenje vode i manipulisanje onim ljudima koji nemaju informacije. Dobri djaci rusko putlerovske zlocinacke propagande
Nije ovo ni prva ni posljednja. Samo će se napraviti lud i nastaviti ko da ništa nije bilo.
Totalno se srozao nivo diskusije na zatrpavanje gomilom laži, od koje normalni sugovornici ne mogu doći do izražaja.
Samo čekam tristo dvadeseti pokušaj prodaje priče o izdaji Osmorke, IZ, trećem, imovini...
Jednom ih opovrgneš,.eto ga sa drugog profila i udri ponovo. Bukvalno, strategija spamovanja dok se boje ne rastope i budale ne povjeruju.
-
A_A_AKCIJA
#71867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da bolje znaš situaciju, znao bi da je Ćudić od početka protiv Trojke. Nije fer da takvi kadrovi budu nagrađeni, ako mene pitaš.Osmi Socrates wrote: ↑06/01/2023 10:19 Moje pitanje je, ako je trojka neka principijelna koalicija, zašto nisu Ćudićki dali ministarstvo vanjskih poslova kada je jasno da je najbolji kandidat iz Trojke za tu poziciju.
Drugo, smiješno je to SDA lobiranje sa strane, samo da ne bude Dino. Evo, sada se zna pozadina zašto je Efendić lično uslovio koaliciju, da Dino ne bude premijer federacije.
Isto je to Komšić uradio sa izvornom šestorkom, da Dino ne bude premijer KS.
Ljudi ga se boje ko đavola.
I onako, politički, je li normalno da lideru koalicije i stranci pripadne bitna pozicija koja je reklama stranke i koja je razvija.
NiP gura koaliciju od 2018. i koju su to poziciju uzeli?
Denis, Predsjedništvo, SDP
Nikšić, Premijer Federacije, SDP,
Forto, Premijer KS, NS
-
meridiyan
-
HelaS
#71869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koja je mjera za nečiju etiku i ko određuje etičnost?meridiyan wrote: ↑06/01/2023 11:29 Novi problemi za nekadašnju 'Osmorku'
„S obzirom na veliko interesovanje javnosti u kontekstu uspostave državne vlasti i novonastalih odnosa u „Osmorici“, obavještavam vas, da ću u skladu sa diskusijom na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma PS BiH, držati se dosljedno izrečenih principa. Što znači, podršku uspostavi Vijeću ministara pod uvjetom da osobe koje su kandidati/kandidatkinje za obnašanje ovih funkcija, moraju biti etične osobe, osobe s integritetom i ne mogu biti osobe pravomoćno presuđivane za bilo koje krivično djelo, optužene za krivična djela, niti osobe koje su pod istragom policijskih i tužilačkih organa za bilo koje krivično djelo. Ovaj princip važi kad su u pitanju pokret Za nove generacije (ZnG) i ja osobno za uspostavu vlasti na bilo kom nivou u BiH“,
Ko procjenjuje nečiji integritet, i ko zna kakav će neko biti u budućnosti?
Zna li policajac Miletić da pravosuđe u BiH poznaje rehabilitaciju?
Sve je ovo ok razmišljanje i postavljanje uslova, ali kad ih takve postavljaju neuki ljudi iz svojih prostorija. Miletić Zlatko nije neuka osoba, i ova njegova uslovnost više liči na populizam, iako on nije sklon tome. Ne treba uslovljavati svoju podršku uspostavi VM nikakvim "principima" koji su izvan realnog i mogućeg, Miletić treba da radi i da stvara... Do sada je imao moju podršku, bilo bi mi žao da razočara
-
PM72
#71870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rumenko je jedini ubio đuturuma a ni kazne ni priče o tome...koliko li je dao pokradenih para da se to zataška?
-
Osmi Socrates
#71871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve dok vi ministarstva gledate kao nagrade, a ne kao priliku da najboljeg mogućeg kandidata iskoristiš za dobrobit zemlje nema tu nikakvog hljeba.
-
HelaS
#71872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Čime je Čudićka pokazala ili čime je djelovala, bila produktivna, u tom svom protivljenju političke Trojke?A_A_AKCIJA wrote: ↑06/01/2023 11:40Da bolje znaš situaciju, znao bi da je Ćudić od početka protiv Trojke. Nije fer da takvi kadrovi budu nagrađeni, ako mene pitaš.Osmi Socrates wrote: ↑06/01/2023 10:19 Moje pitanje je, ako je trojka neka principijelna koalicija, zašto nisu Ćudićki dali ministarstvo vanjskih poslova kada je jasno da je najbolji kandidat iz Trojke za tu poziciju.
Njena elokvencija, obrazovanost, međunarodni integritet, sposobnost i niz drugih osobina koje su nužne za vanjsko ministarstvo, nije li prije nagrada državi BiH, nego Čudićki osobno, ako bi ona bila ministrica VP?
-
HelaS
#71873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tako je, upravo isto mislimOsmi Socrates wrote: ↑06/01/2023 11:46 Sve dok vi ministarstva gledate kao nagrade, a ne kao priliku da najboljeg mogućeg kandidata iskoristiš za dobrobit zemlje nema tu nikakvog hljeba.
-
sajber87
#71874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tebi su tople kuglice lutrija korupcija i kupovina poslanika volja narodaStihNaAsfaltu wrote: ↑06/01/2023 11:12Jel se vi šalite ili ste stvarno ozbiljni da će Šmitko intervenisat da trojka sa 7 imenuje rukovodstvo? Pa to je lakrdija svjetska, da se poništi volja natpolovične većine u DN zarad propalog projekta.meridiyan wrote: ↑06/01/2023 09:58
Ako NES i SBiH odluče da ne sarađuju na federalnom nivou, postoji mogućnost da SDA dobije četvrtog delegata.
Ako bi se desio scenario da NES i Stranka za BiH ne učestvuju u formiranuju federalne vlasti, došlo bi do problema i u Zastupničkom domu gdje je moguće da ovaj savez ne bi imao potrebnu većinu.
Tada bi na potezu bio Schmidt, koji bi trebao da nametne zakon da ukoliko u prvom krugu glasanja prijedlog ne dobije potrebnu vecinu da se ide u drugi krug glasanja gdje bi bila potrebna podrska jedne trecine delegata da bi prijedlog bio izglasan.![]()
Bajke su na drugom spratu
-
konami666
#71875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dok su Hrvati u EU i NATO, Srbi minglaju sa Rusijom i Kinom, Bosanci se klanjaju turskoj koja ih je već jednom porobila, iskoristila i onda prodala ko stari kauč.agent_zero wrote: ↑06/01/2023 11:09Bolestan narod, ali totalno i po svemu sudeći neizlječivo.tramvajtrojka wrote: ↑06/01/2023 10:41
al ljudi su pukli nacisto koji radikalizam![]()
fadil ubija americku azdahu
![]()
Nova palestina na pomolu.
Rezultat toga slijedi. Europska palestina je već dogovorena samo sto Bosancima to još niko nije javio.