Novogradnja u Sarajevu?
-
nekome
#8926 Re: Novogradnja u Sarajevu?
@forumskivojnik od koliko kv si rezervisao?
obavijesti nas o tome sto si za procjenu unajmio ako nije prob
obavijesti nas o tome sto si za procjenu unajmio ako nije prob
- Haris.ba
#8927 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Do mene je. Mislio sam da pises Vogosca vs. Lokacija Avenije.
Ja sam gledao stan po Sipu da kupim.
Meni jeste bolja lokacija nego Vogosca.
-
BadBoy
- Haris.ba
-
kao_kaoty
#8930 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zasto stanovi na prvom spratu koji se nalaze u uvucenim dijelovima zgrade nemaju balkon?

- forumskivojnik
#8931 Re: Novogradnja u Sarajevu?
....
Last edited by forumskivojnik on 05/01/2023 22:45, edited 1 time in total.
- forumskivojnik
#8932 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zato sto su ovi izbaceni balkoni od treceg sprata, prvi i drugi sprat nemaju ove balkone, samo lodje (pogledaj tlocrte stanova bolje i stanove sa 2 balkona)
Inace, stan na prvom spratu u aveniji gdje je ispod poslovni prostor je JAKO LOSA opcija. Ako ispod tebe bude kafic imas buku i glasnu muziku u stanu, ako bude granap opet imas buku, a osim toga direktno si na ulici, nemas privatne sfere nigdje, sunce nemoj ni sanjati osim na strani od grasa.
- _Reds_
#8933 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Je li se meni čini ili je ova Avenija "dublja" od Veneta ? Nekako i ove bočne strane šire.
-
TheGodfather001
#8934 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zna li ko šta se gradi na mjestu barake u ul. Safeta Hadžića, dionica između Lamije i AVANTI-a na istoj strani?
- Ajatolah_
#8935 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ovaj render koji je postavio @forumskivojnik nikad nije bio formalno objavljen, nego je kružio forumima od nekog ko se nazvao insajderom, sjećam se toga. Najvjerovatnije je u jednom momentu to bila nekakva interna radna verzija ili kandidat, jer oblik zgrade odgovara, ali nije stajalo na stranici.acuupo wrote: ↑05/01/2023 20:33forumskivojnik wrote: ↑05/01/2023 20:04
https://www.skyscrapercity.com/cdn-cgi/ ... g.2512705/
Eto ti render, bio je i na portalu avenije ali ga sada ne nadjoh (izgleda da su ga sakrili sa portala).
Inace je fotografija izmanipulisana, od strane Tibrica (u julu 2021 bila online), sredina i zgrade oko avenije ne odgovaraju zgradama i sredini u kojoj se avenija gradi![]()
. Prva manipulacija
.
Inace taj prvobitni render i ovo sto su postavili od novembra na portalu se, po meni, razlikuje.
https://avenija.ba/galerija/
Mislio sam na zgradu Dijamanta a sto se tice Tibre i Avenije oni ispostuju onako kako i objave render tako da sto se tice njih oni su vise nego ozbiljni i na Novoj Otoci ove zgrade kao i na Bulevaru su ispostovali kako je bilo dogovoreno.
Što se tiče Dijamanta, oni su baš napravili prevaru, imaju ovdje renderi pod kojim su prodavali stanove u izgradnji: https://www.akta.ba/investicije/projekt ... a-dijamant
- forumskivojnik
#8936 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ajatolah_ wrote: ↑06/01/2023 11:00Ovaj render koji je postavio @forumskivojnik nikad nije bio formalno objavljen, nego je kružio forumima od nekog ko se nazvao insajderom, sjećam se toga. Najvjerovatnije je u jednom momentu to bila nekakva interna radna verzija ili kandidat, jer oblik zgrade odgovara, ali nije stajalo na stranici.
Što se tiče Dijamanta, oni su baš napravili prevaru, imaju ovdje renderi pod kojim su prodavali stanove u izgradnji: https://www.akta.ba/investicije/projekt ... a-dijamant
Nije tacno! Ova slika je bila na njihovom portalu kada je avenija "uskrsnula".
Moja je greska sto sam sliku "spasila" bez web adrese da ti dokazem Tibricu
Dakle, slika je bila (sa svom ovom manipulacijom okoline i Huma u pozadini), kada sam je juce htjela, ovdje, postaviti nije je vise bilo na njihovom portalu pa sam postavila sa drugog koji takodjer komentarisu novogradnju pa i aveniju, izmedju ostalog.
Takodjer postavila sam i render dijamanta, procitaj postove iznad ovog.
Upoznata sam sa vecinom novogradnji na podrucju Sarajeva jer i sama trazim stancic za kupiti, mada ne bjezim ni od stanogradnje na lokaciji i u komsiluku koji mi odgovara.
Last edited by forumskivojnik on 06/01/2023 13:18, edited 2 times in total.
- Haris.ba
-
tuitamo
#8938 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Brat se pomjera prema gradu sa urbicidom. Sljedeca stanica Marindvor.
-
lissics
#8939 Re: Novogradnja u Sarajevu?
I Dijamant je u izgradnji kostao 1950-2150 KM/m2. Poslije su cijene porasle u preprodaji.acuupo wrote: ↑05/01/2023 19:41Pa da to me i interesuje,po cijeni od 2700KM/m2 da naprave ovakav krs bar sto se tice vanjskog izgleda zgrade .Bas bih volio da vidim render ove zgrade prilikom izgradnje i jel bilo odstupanja ,pa iza kad pogledano ove zgrade izgledaju za klasu ljepse od Dijamanta .maxell_sarajevo wrote: ↑05/01/2023 19:18 Bulevar je u izgradnji koštao 1700-1950KM/m2, a gotov stan u Dijamantu je krajem 2019 godine koštao 2700KM/m2.
-
citroen xm
#8940 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Eno Nova Vogošća se reklamira po 2350.
-
tuitamo
#8941 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Mislim da je ta cijena ako se plati 100% unaprijed isl.
Nekako mi je Zgrada preglomazna za nasu kulturu i odnose.
Bolja zgrada pored od investitora koji gradi ljubljansku.
-
citroen xm
#8942 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nemam pojma, samo mi izbaci na OLX-u. 
-
Adnan55
#8943 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Vogosca je vrh ako radis u Peniju i Bingu
-
BadBoy
-
acuupo
#8945 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Tuitamo
Mozel objasnjenje za ovo urbicid ,nisam iz Sarajeva a vjerovatno se odnosis na ovu Aveniju ili mozda Bulevar naselje i Novu Otoku ove zgrade sto realno dobro izgleda ,ok za prije dole sto je napravio na Stupu(Stup 1 i 2 ili kako se zovu zgrade) bas katastrofa ali poslije toga ,Nova otoka pa Bulevar naselje stvarno extra naselje a vidim da i ova Avenija ce da bude nesto ,prosvjetli nas za ove zadnje projekte ,jel ti vidis nesto sto mozda mi ostali ne vidimo ,ponavljam nisam iz Sjj i svaka informacija moze da igra ulogu prilikom odabira .
Evo za Bulevar naselje ako moze molim te ,
-
sabanss
#8946 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Mogu ja? Kakav zrak dišemo zbog ovih zgrada? Pitaj kako je i koliko djece upisano u školu ČVilla I i kako im je, kakve su i kolike gužve na Otoci. Sasvim dovoljno a može se još
Subjektivni osjećaj pri pogledu na ove zgrade je jedno, objektivno stanje je drugo. Nažalost Sarajevo je nepovratno uništeno.
Nego, vama je ok vidjeti onu sliku i reći da je kvalitet gradnje dobar?
Subjektivni osjećaj pri pogledu na ove zgrade je jedno, objektivno stanje je drugo. Nažalost Sarajevo je nepovratno uništeno.
Nego, vama je ok vidjeti onu sliku i reći da je kvalitet gradnje dobar?
-
BadBoy
#8947 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ne znam jesi li meni uputio pitanje pošto si mene quote a prozvao korisnika "Tuitamo". Kao rođeni Sarajlija mogu i ja reći moj subjektivni dojam, naravno, jer nisam niti urbanista, niti arhitekta tako da ovo što ja govorim je striktno mišljenje laika. Ako imaš prilike, otiđi kod nekoga u goste u neka od starijih, planskih naselja, tipa Grbavica, Dobrinja, Vojničko, pa čak i Alipašino, a onda nakon toga otiđi u neko od novih Tibrinih (a može i drugi, nisu ni drugi ništa bolji) i samo će ti se reći.acuupo wrote: ↑06/01/2023 16:11Tuitamo
Mozel objasnjenje za ovo urbicid ,nisam iz Sarajeva a vjerovatno se odnosis na ovu Aveniju ili mozda Bulevar naselje i Novu Otoku ove zgrade sto realno dobro izgleda ,ok za prije dole sto je napravio na Stupu(Stup 1 i 2 ili kako se zovu zgrade) bas katastrofa ali poslije toga ,Nova otoka pa Bulevar naselje stvarno extra naselje a vidim da i ova Avenija ce da bude nesto ,prosvjetli nas za ove zadnje projekte ,jel ti vidis nesto sto mozda mi ostali ne vidimo ,ponavljam nisam iz Sjj i svaka informacija moze da igra ulogu prilikom odabira .
Ja apsolutno nisam protiv gradnje, nisam protiv razvoja grada i ne mislim da grad treba ostati konzerviran kakav je bio u nekoj mitskoj prošlosti (mislim da je 1984. vrhunac Sarajeva). Grad se treba razvijati i treba napredovati. Isto tako mislim da je bilo i prije rata, u bivšoj državi, fula u gradnji, ali ne u ovolikom broju i u ovolikom omjeru. Jednostavno, danas je sve podređeno maksimiziranju profita investitora, počevši od stepena izgrađenosti parcela do materijala i kvaliteta građenja, pa do samog urbanističkog uređenja novo-formiranih naselja. A sol na ranu predstavlja i kriminalno-korumpirana hobotnica koja krši sve propise i standarde. Iz prve ruke, bio sam na sastanku sa jednim Tibrinim čovjekom (ne sjećam se više koja mu je funkcija bila) i čovjek se smije i šprida i kaže otvoreno "ma dobro jesmo mi malo premašili regulacioni plan za jedno 3-4 sprata ali hajde šta fali barem mi sve svoje projekte završimo i to u roku". I šta onda na to sve reći?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8948 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ništa, to sve netko kupi
tako da je sve OK
indirektno plaća tog općinara koji žmiri
tako da je sve OK
indirektno plaća tog općinara koji žmiri
-
tuitamo
#8949 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Sve te nove zgrade na Otoci imaju visak spratova a samim tim i visak stanovnika za povrsinu. Izgradjeno bez popratnih sadrzaja. Nedostaju prije svega djecija igralista i sportski sadrzaji. Bulevar je isti. Malo bolja Tibra.acuupo wrote: ↑06/01/2023 16:11Tuitamo
Kad udjes u naselje asfalt, beton, asfalt, zid, beton.
- Haris.ba
#8950 Re: Novogradnja u Sarajevu?
A koje je poslijeratno naselje tako izgradjeno da ima to sve?tuitamo wrote: ↑06/01/2023 20:22 Sve te nove zgrade na Otoci imaju visak spratova a samim tim i visak stanovnika za povrsinu. Izgradjeno bez popratnih sadrzaja. Nedostaju prije svega djecija igralista i sportski sadrzaji. Bulevar je isti. Malo bolja Tibra.
Kad udjes u naselje asfalt, beton, asfalt, zid, beton.