Iran je zemlja koja je, kada su nam svi drugi okrenuli leđa poslao lansere od kojih su četnički kurvini sinovi počeli da lete u zrak i nakon toga skoro nikad više nisu krenuli u napad na tenkoprohodnoj teritoriji. To bi za početak trebalo biti sasvim dovoljno.Chmoljo wrote: ↑05/01/2023 23:42to ko što je i JNA bila četvrta vojna sila u Evropi. ili Rusija druga.archi_a wrote: ↑05/01/2023 23:07
Turska je od 2021. godine preuzela liderstvo za Visoko spremne snage (VJTF) koje su veličine bataljona i predstavljaju preteču za Ojačane snage za odgovor (eNFR).
Komanda kopnenih snaga NATO-a (LANDCOM) smještena je u Izmiru, a odbrambeni sistem NATO protiv balističkih projektila se nalazi u Malatyi.
Osma članica sa najvećim izdvajanjem za potrebe NATO-a.
2. po vojnim kapacitetima (i tehničkim a pogotovo personalom) u okviru NATO-a.
S tobom ću o vojsci raspravljati? Smiješno.
a ti znaš sve, o vojsci, o politici, o međunarodnim odnosima...
koji je Iran u okviru NATOa bogati? pouči me neukog.
Da, znam o dosta toga po malo, o nečemu više, o nečemu manje. Al to nije bitno, niti to naglašavam. Ježim se od ljudske zajedljivosti, nadobudnosti i prostakluka zarad malo šićara. Može ti ovdje proći i psovanje Alijinog mezara, i izjednačavanje zločina, i vrs i armijaBiH i anonimni poltron koji će doći samo da napiše:"kako je neko šugav ili debil, krme ili samo da nema pojma, ta će on, ja reko..." bez ikakvih dokaza, činjenica, ma sve ovdje prolazi. Uvrede na ličnoj osnovi. Odron odavno.