Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
archi_a

#71801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Chmoljo wrote: 05/01/2023 23:42
archi_a wrote: 05/01/2023 23:07
Turska je od 2021. godine preuzela liderstvo za Visoko spremne snage (VJTF) koje su veličine bataljona i predstavljaju preteču za Ojačane snage za odgovor (eNFR).
Komanda kopnenih snaga NATO-a (LANDCOM) smještena je u Izmiru, a odbrambeni sistem NATO protiv balističkih projektila se nalazi u Malatyi.
Osma članica sa najvećim izdvajanjem za potrebe NATO-a.
2. po vojnim kapacitetima (i tehničkim a pogotovo personalom) u okviru NATO-a.
S tobom ću o vojsci raspravljati? Smiješno.
to ko što je i JNA bila četvrta vojna sila u Evropi. ili Rusija druga.

a ti znaš sve, o vojsci, o politici, o međunarodnim odnosima...

koji je Iran u okviru NATOa bogati? pouči me neukog.
Iran je zemlja koja je, kada su nam svi drugi okrenuli leđa poslao lansere od kojih su četnički kurvini sinovi počeli da lete u zrak i nakon toga skoro nikad više nisu krenuli u napad na tenkoprohodnoj teritoriji. To bi za početak trebalo biti sasvim dovoljno.
Da, znam o dosta toga po malo, o nečemu više, o nečemu manje. Al to nije bitno, niti to naglašavam. Ježim se od ljudske zajedljivosti, nadobudnosti i prostakluka zarad malo šićara. Može ti ovdje proći i psovanje Alijinog mezara, i izjednačavanje zločina, i vrs i armijaBiH i anonimni poltron koji će doći samo da napiše:"kako je neko šugav ili debil, krme ili samo da nema pojma, ta će on, ja reko..." bez ikakvih dokaza, činjenica, ma sve ovdje prolazi. Uvrede na ličnoj osnovi. Odron odavno.
sajber87

#71802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

animus wrote: 05/01/2023 23:28
sajber87 wrote: 05/01/2023 23:20

Znaci po tebi 8 godina tegeltije kao i novalica bez ministara vlade podrske zapada iceg rahat patnja lazno nadmudrivanje sve dok zadnji ne izadje i ne ugasi svjetlo. Fenomenalno rjesenje za napredak domovine. :roll: . Ne znam da li si svjestan da zapad ne zeli sda i df u vlasti i kako zamisljas bosnjake u vlasti koji su bez podrske zapada, to ti direktno govore komsic i bakir da ih ameri ne zele a bez njihove podrske nemamo se cemu dobrom nadati
Samo sacekati jer drugima se žuri. Osmorka ne mora žuriti a puno ce dobiti ako saceka. Dodiku kredite ne daju vise ni po visokim kamatama iako banke imaju velike viskove novca. Jedini spas mu je VM koje bi dalo pristup MMF-u i evropskoj banci.
SDA i DF su svakako van vlasti. Ne treba srljati u vlast. Podrška zapada ce biti tu cak i ako se malo saceka i malo popravi situacija. Jebeš podršku ako moraš pristati na sve Dodikove uslove plus Čovićeve uvjete.
Prvo nece se podleci nikakvim pritiscima dodika i covica to su sve medijski spinovi placeni nasim novcem, drugo zapad forsira brzu vlast sa osmorkom a oni su nam kad putlerovska rusija kuca na vrata jedini saveznik. Ako ameri sada kazu vlast onda brzo vlast ndma puno price. God bless america
mirza_15

#71803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

velikonja wrote: 05/01/2023 23:08
Osmi Socrates wrote: 05/01/2023 23:01 Sumnjiva po pitanju čega?

Ja sam već rekao, za poziciju u SDA moraš prvo dokazati da si glup k'o noć. To je preduslov.

Ili to ili su zlonamjerni. Trećeg nema. Ona je u svemu tome (bila) značajan igrač.

Konaković je barem inteligentan. Vidjećemo kako će, ali ne vjerujem da može gore od nje. I sam sam rekao da je vjerovatno Ćudićka bila bolji izbor. Bez obzira šta mislili o njenoj stranci, njoj nema zamjerki.
Slusaj, ne znam jesi li iz Sa, ali ja jesam
I znam kako se dif zavrsavao pocetkom 2000tih, doooosta diplomanata znam,

A pogotovo dino, tadasnja perjanica mladih sda...nemoj molim te
Inteligentan????
Drug, on ne zna engleski jezik, o cemu bolan pricamo?

Za cudicku, da mnooogo bolji izbor
Iprosto ne mogu da vjerujem da neko moze pokusavati opravdati izbor mvp koji ne govori engli ili fra jezik
Dino zna engleski. Sa stranim diplomatama priča bez prevodioca. Jako puno kontakata je imao u ovih nekoliko godina sa strancima i već ima neke konekcije tako da mu je i to plus.
archi_a

#71804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

tramvajtrojka wrote: 05/01/2023 22:16
Nebozemlja wrote: 05/01/2023 21:46 Al čuj ljudi brane i pravdaju hurma diplomatiju :lol: :-)
nemoj archi vec desetljece uvjerava ovdje narod da bi vojnici iz doboja i bl branili ustavni poredak ako bi se sutra zakuhalo i ne bi presli na drugu stranu, tako da te podrska kraljici ublehe ne mora cuditi :mrgreen: :mrgreen: :lol:
To ti se majstore može nazvati "relaksacija odnosa", koju tako mnogo volite i podržavate. Najlakše bi bilo da sam rekao, da, ako dođe do problema slijedi podjela unutar OS BiH (preferira to secesionistička politika, trudi se da ocrni, da oteža svakom ko salutira zastavi države) ali... Ja kao pravi bosanski patriota dajem šansu svakom vojniku koji je dao zakletvu i potpisao da će zvanično čuvati suverenitet i nezavisnost države Bosne i Hercegovine. A rade, Boga mi, ispunjavaju svaki zadatak, salutiraju, stoje mirno na himnu i dizanje državne zastave, slušaju komandu. I hoću da vjerujem da nisu svi srbi i hrvati kao ti! Vjerovat ćemo dok se drugačije ne ispostavi. :wink:
Last edited by archi_a on 06/01/2023 00:27, edited 3 times in total.
velikonja

#71805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

mirza_15 wrote: 06/01/2023 00:00
velikonja wrote: 05/01/2023 23:08

Slusaj, ne znam jesi li iz Sa, ali ja jesam
I znam kako se dif zavrsavao pocetkom 2000tih, doooosta diplomanata znam,

A pogotovo dino, tadasnja perjanica mladih sda...nemoj molim te
Inteligentan????
Drug, on ne zna engleski jezik, o cemu bolan pricamo?

Za cudicku, da mnooogo bolji izbor
Iprosto ne mogu da vjerujem da neko moze pokusavati opravdati izbor mvp koji ne govori engli ili fra jezik
Dino zna engleski. Sa stranim diplomatama priča bez prevodioca. Jako puno kontakata je imao u ovih nekoliko godina sa strancima i već ima neke konekcije tako da mu je i to plus.
Dino ne zna engleski jezik, dino se moze posluziti engleskim jezikom...toliko da ne ostane gladan u tom govornom podrucju
Engleski jezik znaju npr s.cudic, d.zvizdic, d.arnaut, ...
Od onih malo manje podobnih, s.alkalaj, z.lagumdzija, o.topcagic etc
Nebozemlja

#71806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nebozemlja »

archi_a wrote: 06/01/2023 00:23
tramvajtrojka wrote: 05/01/2023 22:16

nemoj archi vec desetljece uvjerava ovdje narod da bi vojnici iz doboja i bl branili ustavni poredak ako bi se sutra zakuhalo i ne bi presli na drugu stranu, tako da te podrska kraljici ublehe ne mora cuditi :mrgreen: :mrgreen: :lol:
To ti se majstore može nazvati "relaksacija odnosa", koju tako mnogo volite i podržavate. Najlakše bi bilo da sam rekao, da, ako dođe do problema slijedi podjela unutar OS BiH (preferira to secesionistička politika, trudi se da ocrni, da oteža svakom ko salutira zastavi države) ali... Ja kao pravi bosanski patriota dajem šansu svakom vojniku koji je dao zakletvu i potpisao da će zvanično čuvati suverenitet i nezavisnost države Bosne i Hercegovine. I hoću da vjerujem da nisu svi srbi i hrvati kao ti! Vjerovat ćemo dok se drugačije ne ispostavi. :wink:
S jedne strane se vjeruje srpskim i hrvatskim vojnicima, a s druge osmorka proglašava izdajnicima prije nego su uopšte preuzeli vlast.
Gdje je tu dobra volja pravog bosanskog patriote?
Ko vas ne zna :lol:
archi_a

#71807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Nisu to srpski i hrvatski vojnici. To su vojnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.
Nemaš ti "nas" šta da znaš, upoznaj ti sebe. Onaj vojnik koji odbije komandu, koji ne stane mirno na himnu i zastavu, bio bi ekspresno udaljen iz stroja i kasarne na prostoru cijele države Bosne i Hercegovine.
Milorad, dan nakon potpisivanja historijskog sporazuma ljubavi, relaksacije, rada i ekonomskih odnosa, izađe i popiša se i po državi i po ustavnom sudu i po osmorci, a nermin i dino zinuli i primaju mlaz, bez ikakve reakcije, da ga ne bi poremetili u pišanju. Valjda ne valja prekidati čovjeka dok piša da ga kasnije ne peče. Samo relaksacija.
A vidjet ćemo na šta će izaći. Evo, imali ste danas primjer, neko iz osmorke je progovorio, reagovao, ne može više da trpi i okreće glavu, a sad zbijte redove da i njih nekako ocrnite uz poruku:"nisu nam ni trebali". Vi ste rigorozniji i od milorada i od stevandića, kada se bore protiv opozicije, naroda koji ih ne podržava ili medija. Sve nekakvi liberali, umjereni, demokrate. Ako su vam čelnici kao što su sljedbenici, onda mrka kapa. Ili su vam stranke takve ili ih vi na pogrešan način predstavljate i branite. Strašno.
kluz franjo

#71808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

U poređenju sa Biserom je i kuhinjski sto bolji i korisniji ministar vanjskih poslova.
Svakako razvaljeno ministarstvo i diplomatsku mrežu je uspjela dotući u zadnjih 4 godine.
Trojka je bez sumnje mogla ponuditi i puno bolje kandidate za tu poziciju od špekulisanog Dine Konakovića, ali i on će tu funkciju barem za 5 deka bolje obavljati od dotične.
I to je potpun i jednostavan opis sumorne realnosti današnjice u BiH.
Frtalj vijeka postratnog nastavka "vezivanja zastava" i partnerstva "legitimnih predstavnika konstitutivnih naroda" nas je u ovoj 2023. doveo tu gdje jesmo.
Tako je i Dino bolji kandidat za ministra, kao što još postoji gomila neiskorištenih kuhinjskih stolova koji su bolji od raznih čavara, komšića, bakira, krišta, tigrova, guštera, i sl.
Glasači su na izborima većinski nagradili nerad, korupciju, krađu i jeftine populističke bljuvotine.
U takvoj postavci se moramo zadovoljiti sa svakim i najmanjim zaustavljanjem propadanja.
5 deka više je i dalje za 10 deka bolje od 5 deka manje.
I to je to.
Pandakonda

#71809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Dugo dugo godina ce se izucavati lik i djelo vjerovatno najvece ublehe u post dejton bih zvane Zeljko Komsic. Pa sto ti Komsicu ziv bio nisi uslovio drzavnu vlast formiranjem vlade fbih pogotovo u trenutku kada je SDA drzala VM a Dodik bio van price jer je tad opozicija bila na vlasti ? Pa i onda kada je uradio referendum za otcjepljenje RS ? I opet on udara po MZ a opet ce je prizivati kada njemu bude odgovaralo :-) Kako ste to vi reagovali kada je dodik u toku vaseg mandata isto vukao pricu o zemljistu ? Kada se HDZ uz pomoc MZ izbacivao par puta sa vlasti tada nista nije govorio a sada ih fol proziva jer su se okomili da izbace SDA sa vlasti :-)

I jos ima obraza zvati osmorku slabom jer su rekli da dodiku ne mogu nista mirnim putem :roll: Je li ima neko ovdje ko moze objasniti kako tacno moze osmorka sprijeciti ove dodikove vratolomije ? Da se odma razumijemo ja smatram da dodik ovo radi cisto populisticki sto i potvrđuje cinjenica da zakon jos nije objavljen u sluzbenim novinama niti se jos bilo kakve aktivnosti rade da prate ovo. Jedino ko ovo moze sprijeciti mirnim putem je EU zavrtanjem pipe ili OHR direknim udarom. Mislim da je Niksic par puta indirektno rekao kako stvari stoje. Kada je Várhelyi dolazio na rucak sa Dodikom dogovoreno je da će se Dodiku odblokirati sredstva ali zauzvrat nece blokirati EU zakone sto je i postavljeno u rokovima da se usvoje zakon o vstv, sukobu interesa i javnim nabavkama. Sto je Dodik opet indirektno rekao da ce usvojiti kada je bilo potpisivanje sporazuma. A naravno Dodik je kao i uvijek rekao da ce Srbovati da bi njegovi lakse svarili te odluke. Recept prepisan od vucica.
Point.

#71810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Opet osmorkaši ponavljaju to čudo neviđeno od programske koalicije koja se izgleda sastoji od "kad je mogla sda možemo i mi".

A bili su tako drugačiji, bolji, pametniji. :( Tako su bar prodavali muda pod bubrege pred izbore dok se nisu mirisi fotelja osjetili ispod babure. Sad je i državna imovina postala bezvezna njiva po kojoj niko ne kroči, HE od koje će profitirati prvenstveno Srbija prihvatljiva a aerodrom Trebinje će ukrasti sve dubrovačke putnike namirnike što je također jedan vid relaksiranje odnosa.

Koje uslove ima osmorka, zna li se šta po frizerskim salonima i brijačnicama?
hatemondays

#71811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

Nebozemlja wrote: 06/01/2023 00:28
archi_a wrote: 06/01/2023 00:23
To ti se majstore može nazvati "relaksacija odnosa", koju tako mnogo volite i podržavate. Najlakše bi bilo da sam rekao, da, ako dođe do problema slijedi podjela unutar OS BiH (preferira to secesionistička politika, trudi se da ocrni, da oteža svakom ko salutira zastavi države) ali... Ja kao pravi bosanski patriota dajem šansu svakom vojniku koji je dao zakletvu i potpisao da će zvanično čuvati suverenitet i nezavisnost države Bosne i Hercegovine. I hoću da vjerujem da nisu svi srbi i hrvati kao ti! Vjerovat ćemo dok se drugačije ne ispostavi. :wink:
S jedne strane se vjeruje srpskim i hrvatskim vojnicima, a s druge osmorka proglašava izdajnicima prije nego su uopšte preuzeli vlast.
Pricamo o sestorci sada, sest je manje od osam. Za 3 mjeseca cemo vidjeti sa sest na jos manji broj, uglavno broj izdajnika se smanjuje. Vec se sad kriju pa sastance, jebote ko hajduci jos malo pa ce u sumu a s kim suruju ne bi me iznenadilo. Za godinu dana ko pomoli od njih nos u mjestima sa bosnjackom vecinom bez 20 telohranitelja ( ovo namjerno pisem jer ne bi me cudilo da ih ne cuvaju nakav security uz pomoc Milokrada) bice opasan mudonja. Zacudjuje opasna sutnja iz NS, poceli smo vagati cekali se prvi konkretni znaci razilazenja od ovih najmanjih, lakse ce biti objasniti svojim glasacima.
A sto se tice volje pravih bosanski patriota, takvi smo ti mi polako, tesko se palimo ko dizel, ali kad se upalimo nije nam bas fino stati na crtu. Imas onog jadnog srpskog vojnika jos sanja tekbir sa Tresnjevog brda ( a lijepo smo zvucali tog jutra i kad znas da im se ledi krv u zilama). Samo treba taknuti medvjeda, spava on, voli on polijen je ali valja izaci na crtu opet kazem. Pravom Bosancu moras jebat mater da ti jebe nanu naninu ali sta ti znas o pravom Bosancu, cim ti spominjes nebo u svom nicku odmah mirise na nebeski narod.
Nebozemlja

#71812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nebozemlja »

hatemondays wrote: 06/01/2023 01:20
Nebozemlja wrote: 06/01/2023 00:28

Pricamo o sestorci sada, sest je manje od osam. Za 3 mjeseca cemo vidjeti sa sest na jos manji broj, uglavno broj izdajnika se smanjuje. Vec se sad kriju pa sastance, jebote ko hajduci jos malo pa ce u sumu a s kim suruju ne bi me iznenadilo. Za godinu dana ko pomoli od njih nos u mjestima sa bosnjackom vecinom bez 20 telohranitelja ( ovo namjerno pisem jer ne bi me cudilo da ih ne cuvaju nakav security uz pomoc Milokrada) bice opasan mudonja. Zacudjuje opasna sutnja iz NS, poceli smo vagati cekali se prvi konkretni znaci razilazenja od ovih najmanjih, lakse ce biti objasniti svojim glasacima.
A sto se tice volje pravih bosanski patriota, takvi smo ti mi polako, tesko se palimo ko dizel, ali kad se upalimo nije nam bas fino stati na crtu. Imas onog jadnog srpskog vojnika jos sanja tekbir sa Tresnjevog brda ( a lijepo smo zvucali tog jutra i kad znas da im se ledi krv u zilama). Samo treba taknuti medvjeda, spava on, voli on polijen je ali valja izaci na crtu opet kazem. Pravom Bosancu moras jebat mater da ti jebe nanu naninu ali sta ti znas o pravom Bosancu, cim ti spominjes nebo u svom nicku odmah mirise na nebeski narod.
Kme
Point.

#71813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

palermo wrote: 05/01/2023 23:15
Osmi Socrates wrote: 05/01/2023 22:47

Pa nije njen posao da kao ministar vanjskih poslova jedne poprilično nestabilne države da omogućava raznim budalašima da pljuju iz Sarajeva na najmoćniju državu svijeta. Za to nije dobila mandat ni od koga. I još ona stoji pored njega i smješka se.

Ne mora BiH biti ni neprijatelj sa Iranom. Šuti i gledaj da imaš donekle pristojne odnose sa svima. Dakle, u ekstremno kriznoj međunarodnoj situaciji ne dovodi nekog budalaša čija zemlja pomaže Rusiji da ruši Ukrajinu u Sarajevo.

Mada su neke države već prešle granicu što se tiče BiH. Ruskog ambasadora je već trebalo protjerati, recimo, jer je bio ekstremno bezobrazan prema BiH više nego jednom.
Opet ne shvatam sta je za krivicno gonjenje. U ovu zemlju dolaze razni ministri inostranih poslova, cak I predsjednici drzava, otvoreno podrivaju suverenitet drzave Bosne I Hercegovine, a oni koji takve primaju ne samo da nisu krivicno gonjeni nego su zapravo nagradeni. Jel ministar vanjskih poslova Irana podrivao suverenitet drzave Bosne I Hercegovine
Lično mislim da nije sada vrijeme da se dovodi u goste zločinački režim iz Teherana koji mariše sopstveni narod i šalje dronove ubice da ubijaju i ruše po Ukrajini.

Također bi i Tursku dok je na čelu Erdogan držao na distanci. Nikakve fajde od tog smrada osim lijepih riječi a Srbiji investicije.
512MB

#71814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Jel Rumenko počeo pisat novu apelaciju?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#71815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

archi_a wrote: 05/01/2023 23:57

Iran je zemlja koja je, kada su nam svi drugi okrenuli leđa poslao lansere od kojih su četnički kurvini sinovi počeli da lete u zrak i nakon toga skoro nikad više nisu krenuli u napad na tenkoprohodnoj teritoriji. To bi za početak trebalo biti sasvim dovoljno.
Da, znam o dosta toga po malo, o nečemu više, o nečemu manje. Al to nije bitno, niti to naglašavam. Ježim se od ljudske zajedljivosti, nadobudnosti i prostakluka zarad malo šićara. Može ti ovdje proći i psovanje Alijinog mezara, i izjednačavanje zločina, i vrs i armijaBiH i anonimni poltron koji će doći samo da napiše:"kako je neko šugav ili debil, krme ili samo da nema pojma, ta će on, ja reko..." bez ikakvih dokaza, činjenica, ma sve ovdje prolazi. Uvrede na ličnoj osnovi. Odron odavno.
pa ja, svi nam okrenuli leđa, a lanseri pakistanske proizvodnje se teleportirali tu. niko nije skonto kako su se tu našli.

pojednostavljivanje uloge Irana u našem ratu i poslije rata mi govori da bi trebao biti malo detaljniji u tome, kao u analiziranju vojne sile. nije Iran radio to iz puke ljubavi, nego je vidio zgodnu priliku da sponzoriše svoje politike, baš kako radi i zemljama malo bliže sebi. i gdje za posljedicu ima teško krvoproliće.

ostali mentalni meltdown mi se ne komentariše, jer ga ja nisam izazvao. to ti tamo sa nekim ko te nervira. inače, ako ti se ovaj forum gadi, ne znam šta radiš na njemu. ljudi se vole, pa se ne vole, pa se razvedu.
archi_a

#71816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Chmoljo wrote: 06/01/2023 02:47

pa ja, svi nam okrenuli leđa, a lanseri pakistanske proizvodnje se teleportirali tu. niko nije skonto kako su se tu našli.

pojednostavljivanje uloge Irana u našem ratu i poslije rata mi govori da bi trebao biti malo detaljniji u tome, kao u analiziranju vojne sile. nije Iran radio to iz puke ljubavi, nego je vidio zgodnu priliku da sponzoriše svoje politike, baš kako radi i zemljama malo bliže sebi. i gdje za posljedicu ima teško krvoproliće.

ostali mentalni meltdown mi se ne komentariše, jer ga ja nisam izazvao. to ti tamo sa nekim ko te nervira. inače, ako ti se ovaj forum gadi, ne znam šta radiš na njemu. ljudi se vole, pa se ne vole, pa se razvedu.
Fino je da ti se poslednji dio ne komentariše, čak si tako ravnodušan. Valjda to dosta "kaže" o ljudima. Šta radim na forumu? Da idem. Tako lako. :D
Ne gadi mi se forum, no pojedinci i njihov način komunikacije. I ono što su nekad bile norme, više izgleda nije slučaj.
"meltdown"? ma golem si čovječe, jedna gromada. :-)
Odron
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#71817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Spoiler
Show

Da, znam o dosta toga po malo, o nečemu više, o nečemu manje. Al to nije bitno, niti to naglašavam. Ježim se od ljudske zajedljivosti, nadobudnosti i prostakluka zarad malo šićara.
Može ti ovdje proći i psovanje Alijinog mezara, i izjednačavanje zločina, i vrs i armijaBiH i anonimni poltron koji će doći samo da napiše:"kako je neko šugav ili debil, krme ili samo da nema pojma, ta će on, ja reko..." bez ikakvih dokaza, činjenica, ma sve ovdje prolazi. Uvrede na ličnoj osnovi. Odron odavno.

:thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#71818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

archi_a wrote: 06/01/2023 03:09
Chmoljo wrote: 06/01/2023 02:47

Fino je da ti se poslednji dio ne komentariše, čak si tako ravnodušan. Valjda to dosta "kaže" o ljudima. Šta radim na forumu? Da idem. Tako lako. :D
Ne gadi mi se forum, no pojedinci i njihov način komunikacije. I ono što su nekad bile norme, više izgleda nije slučaj.
"meltdown"? ma golem si čovječe, jedna gromada. :-)
Odron
Da, naucio sam da ne komentarisem nesto sto nisam ja napisao, i sto se ubacuje u raspravu koja veze sa tim nema da bi suplja prica dobila na tezini.

A vidi vraga, ja tebe nigdje ne uvrijedih, ali ti uradi upravo ono sto ti se toliko gadi. :lol:

Ili je neslaganje sa tvojim misljenjem uvreda? Intonacija ti mozda nije odgovarala? Ili nesto slicno? Ili da se sam sa sobom dogovoris sta zelis da kazes, a da ne budes oprecan sam sebi, pa da nam svima saopstis rezultate dogovora...
archi_a

#71819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Konstatacija da sam imao mentalni meltdown nije pokušaj uvrede na ličnom nivou ili diskreditacija mene kao sagovornika?
Drug, onda ti ne priliči da koristiš "zajebane" riječi da bi ispao "golem". :wink:
Hajde života ti budi malo ozbiljan da bi te se shvatilo kao ozbiljnog.
"pa da vama SVIMA saopštim...."? O, pa vi ste neka složna grupa. Baš fino. Ne, ne treba vama objašnjenje. Vama treba istomišljenik. Obećavajuće :-)
hatemondays

#71820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

Nebozemlja wrote: 06/01/2023 01:27
hatemondays wrote: 06/01/2023 01:20
Kme
Oci moje nebeske sretan ti Bozic u zdravlju i ratluku ga ako bog da proslavio sa ekipom i sretan 9.januar sve najbolje od ex Celinog.Eto vidis kako mi to relaxirano kad znamo ko smo i sta smo. :bih:
Nebozemlja

#71821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nebozemlja »

hatemondays wrote: 06/01/2023 03:47
Nebozemlja wrote: 06/01/2023 01:27

Kme
Oci moje nebeske sretan ti Bozic u zdravlju i ratluku ga ako bog da proslavio sa ekipom i sretan 9.januar sve najbolje od ex Celinog.Eto vidis kako mi to relaxirano kad znamo ko smo i sta smo. :bih:
Paranoičan si.
hatemondays

#71822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

Nebozemlja wrote: 06/01/2023 03:58
hatemondays wrote: 06/01/2023 03:47
Paranoičan si.
Dje si ba Cikagoooo, kako ide, jel ti ikad palo napamet da smi mi izmislili osmorku samo da bi ti i takvi konacno izmigoljili iz rupa. Koja ljepota sad ste svi na otvorenom bice laksi lov na zeceve. I zahvali se brate na cestitkama valjda su te tome naucili, hvala neca na usta ali zato kme hoce.
relativno84

#71823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Ona tema vic dana je p..... dim za ovu iz dana u dan.
:lol:
Styling

#71824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Pandakonda wrote: 06/01/2023 00:52 Dugo dugo godina ce se izucavati lik i djelo vjerovatno najvece ublehe u post dejton bih zvane Zeljko Komsic. Pa sto ti Komsicu ziv bio nisi uslovio drzavnu vlast formiranjem vlade fbih pogotovo u trenutku kada je SDA drzala VM a Dodik bio van price jer je tad opozicija bila na vlasti ? Pa i onda kada je uradio referendum za otcjepljenje RS ? I opet on udara po MZ a opet ce je prizivati kada njemu bude odgovaralo :-) Kako ste to vi reagovali kada je dodik u toku vaseg mandata isto vukao pricu o zemljistu ? Kada se HDZ uz pomoc MZ izbacivao par puta sa vlasti tada nista nije govorio a sada ih fol proziva jer su se okomili da izbace SDA sa vlasti :-)

I jos ima obraza zvati osmorku slabom jer su rekli da dodiku ne mogu nista mirnim putem :roll: Je li ima neko ovdje ko moze objasniti kako tacno moze osmorka sprijeciti ove dodikove vratolomije ? Da se odma razumijemo ja smatram da dodik ovo radi cisto populisticki sto i potvrđuje cinjenica da zakon jos nije objavljen u sluzbenim novinama niti se jos bilo kakve aktivnosti rade da prate ovo. Jedino ko ovo moze sprijeciti mirnim putem je EU zavrtanjem pipe ili OHR direknim udarom. Mislim da je Niksic par puta indirektno rekao kako stvari stoje. Kada je Várhelyi dolazio na rucak sa Dodikom dogovoreno je da će se Dodiku odblokirati sredstva ali zauzvrat nece blokirati EU zakone sto je i postavljeno u rokovima da se usvoje zakon o vstv, sukobu interesa i javnim nabavkama. Sto je Dodik opet indirektno rekao da ce usvojiti kada je bilo potpisivanje sporazuma. A naravno Dodik je kao i uvijek rekao da ce Srbovati da bi njegovi lakse svarili te odluke. Recept prepisan od vucica.
Dodik mora nekako amortizovati drastično poskupljenje struje a entitet je na ivici bankrota. Ovaj 9. januar i zakon o imovinu mu došli k’o kec na deset.
Biće na kraju pojela maca.
duh_sa_sjekirom

#71825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

Mene najviše fascinira broj onih koji bi i glavu žrtvovali samo da određeni ljudi budu u vlasti...ovo je fenomen...tolika mentalna ograničenost, zaluđenost i glupost, da čovjek ne povjeruje
Locked