Ozimician wrote: ↑05/01/2023 21:06
elcaliente wrote: ↑05/01/2023 21:04
Al znate sta je meni misterija i gdje sebe uhvatim u Bosni kada sam da se bas iznerviram.
Kada odem nesto kupiti i stanem na kasu.
One kasirke u Bosni isto invalidi, kakva sporost, kakva nezainteresovanost za funkciju koju obavljaju.
Kontam se u sebi da vas je samo jednu subotu u Aldi na kasu staviti. Pa kada ti dvoje zagalami, zwiete kasse bitte a mendazer ti ocita bukvicu koliko produkata moras u minuti skenirati usrala bi se u gace.
Meni je u Njemačkoj stresno stati na kasu, nemaš kad pokupiti robu u kese xD
I da, cijeli svijet pravi zaje*ancije na račun njemačkih kasirki zbog toga, čak i oni sami.
Kad dođem u Bosnu na kasu - razrahatim se
Ja nemam vremena za cekanje na kasi, odradi me, ja samo potrpam u kolica i slazem u autu u kese.
Nisam dosao da cekam 10 min na kasi.
A zamisli subotnju kupovinu iz Aldija u Minhenu negdje u Bosni, kasirke bi dobile odmah burn out.
I to je razlika npr. Nevjerovatno koliko je jedan radnik u Njemackoj efikasniji nego u BiH.
Slusalica u usima, sa kase skace slaze palete, uskace na kasu odradi 30 ljudi dok si rekao keks, menadzer mu na slusalicu javlja da izlazi iz kase i slaze nesto u frizider.
Velika brzina i spretnosta citavu radnu smjenu.
Dole kada odem u Bingo radnici isti kao da su na godisnjem odmoru, sve dizelasi.