Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
To je onaj krkanluk balkanski, daj mi da se nOjedOm, da me baci u komu kad završim. Nema umjerenosti, nego mora imati onaj osjećaj da će umrijeti kada završi jelo. I ne jede 3-5 puta dnevno umjereno nego 1-2 ali ono da ne može hodati, da ga “drži” čitav dan dok nije vrijeme za drugi obrok koji će opet da ga “drži” do sljedećeg dana. I kako sada takvom insanu objasniti ove stvari? Nikako, nezamislivo u njihovom svijetu.
konami666 wrote: ↑05/01/2023 09:08
To je onaj krkanluk balkanski, daj mi da se nOjedOm, da me baci u komu kad završim. Nema umjerenosti, nego mora imati onaj osjećaj da će umrijeti kada završi jelo. I ne jede 3-5 puta dnevno umjereno nego 1-2 ali ono da ne može hodati, da ga “drži” čitav dan dok nije vrijeme za drugi obrok koji će opet da ga “drži” do sljedećeg dana. I kako sada takvom insanu objasniti ove stvari? Nikako, nezamislivo u njihovom svijetu.
Jes, valja se najest da ga drzi jer valja u sumu balvane valjat a norma 70kubika ili orat njive i tako to.....
Ili more bit da ce se zaratit pa opet nece imat sta jest....
Nisam vam ja kriv što ne možete pojesti ili nemate para za 2 kg bureka i 5 jogurta.
Ili kg janjetine, krompir, salatu i 3 kole. Pa kasnije zasladiš sa 2 tufahije ili 3-4 hurmašice.
Nikad niste upoznali osjećaj kad podrigneš iz želuca.
sakib_jebivjetric wrote: ↑05/01/2023 14:54
Nisam vam ja kriv što ne možete pojesti ili nemate para za 2 kg bureka i 5 jogurta.
Ili kg janjetine, krompir, salatu i 3 kole. Pa kasnije zasladiš sa 2 tufahije ili 3-4 hurmašice.
Nikad niste upoznali osjećaj kad podrigneš iz želuca.
Bio u Klopi, meni se svidjela hrana, al ja nisam neki poguzija pa nisam neko mjerilo Uredan i pismen restoran i usluzni konobari. Mislim da sam te večeri, u punom restoranu, jedino ja bio domaći, ostalo sve strejndžeri
GarfieldLover wrote: ↑18/01/2023 19:09
KLOPA- Super ambijent, samo uvijek guzva. Hrana ukusna, porcije velike. Osoblje izuzetno ljubazno. Cijene....pa, nisu jeftini
potpis - identično iskustvo s tim da su cijene malo "jače" ali obzirom na lokaciju to je i za očekivati
Nije fazon petlje. Problem kod nas su surovine za raditi na petlju. Nema ih.
Prije godinu u Crvenoj jabuci prvi put da kod nas vidim rukolu u prodaji. Haj, sto sam je vidio, al cijena iste. I tako dalje ...
I, da budem iskren. Ja sam jos uvijek kratko u ovom fahu. Ucim se, a nisam jedan od onih sto bi pokrenuo kafanu jer misli da para sama kapa. A, takvog misljenja je vecina, pa sutradan kukanje. Kao i u svakom poslu, greske se skupo placaju ...
izgleda da ti nisi mrdnuo dalje od lokalnog granapa - Rukolu imaš u prodaji najmanje posljednjih 15. godina (znam jer je kupujem redovno).
GarfieldLover wrote: ↑18/01/2023 19:09
KLOPA- Super ambijent, samo uvijek guzva. Hrana ukusna, porcije velike. Osoblje izuzetno ljubazno. Cijene....pa, nisu jeftini
Idi zderi u albanskoj pekari kad ti je skupo ili nemoj ici
Au ugodno iznenadjen.Picolo.Lignje i Rizito ubijaju.Dakle sve pohvale.Fakat im je dobra hrana plus one male pogacice.Ma 9.5 ocjena da nebude da pretjerujem.Obavezno otic ko nije.
konami666 wrote: ↑05/01/2023 09:08
Jes, valja se najest da ga drzi jer valja u sumu balvane valjat a norma 70kubika ili orat njive i tako to.....
Ili more bit da ce se zaratit pa opet nece imat sta jest....
Naslovnica wrote: ↑03/01/2023 19:14
Vala rukole ima, može se naći bez problema u većini većih supermarketa.
BH Food radi zaista odličan posao sa zelenišem!
Kod nas u Krajini bas i ne. Sto doticni cinik nije htio skontati iz mojih prethodnih postova.
Al, vazno se keziti ...
tema je restorani u Sarajevu, na podfoumu BH Regije >> Sarajevo
ide se od pretopstvke da se pise o deasvanjima u toj regiji
zasto itko mora citati unatrag 666 postava da bi mozda skonto da je neko zalutao na temu i pise o desavanjima u drugoj regiji?
I da, rukole u Są ima za kupit od kraja '80-ih proslog stoljeca, bukvalno.