Bice cirkus...
AMERIKA
-
zilog
#5276 Re: AMERIKA
Evo Trump je opet "podrzao" Kevina. Kao da je samo tvrdio pazar, da ga ovaj podrzi 2024.
Bice cirkus...
Bice cirkus...
- ultima_palabra
#5277 Re: AMERIKA
Imala je i Nancy istu vecinu pa je sve bilo funkcionalno, sa vecinom od 5 u HoR i 0 u Senatu se usvojilo zakona i zakona. Ovo je do stranke.jeza u ledja wrote: ↑04/01/2023 14:16 A i nije ovo samo u vezi Speakera, ovako ce biti kaoticno sve u naredne dvije godine. Tako je kad imas prednost od samo 3 predstavnika.
Party of No.![]()
Nju ce ljudi nauciti cijeniti tek kad je vise ne bude. Isto vrijedi i za Schumera i za Bidena.
- ultima_palabra
#5278 Re: AMERIKA
Jos dva corka, ne pomaze ni Trumpov poziv 
-
zilog
#5279 Re: AMERIKA
Opet corak...
-
Osmi Socrates
#5280 Re: AMERIKA
Ovo je fascinantno i sa aspekta proste matematike, koliko je i sa političkog aspekta.
Očigledno ga neće izabrati, jer ja ne vidim način da neke od "buntovnika" ubjedi da glasaju za njega, bez obzira koje im ustupke da.
Do 218 glasova neće nikad. Ima opciju da možda dođe do 213 glasova, da prestigne Jeffriesa, ali onda bi devet zastupnika moralo glasati "present" (tehnički suzdržani), i da tako dođe do povoljnog rezultata. Uopšte ne vjerujem da, prvo, može ubjediti "buntovnike" da tako organizirano glasaju, jer je tu potrebna koordinacija za koju ne vjerujem da neki od njih uopšte imaju intelekt da shvate.
Opasnost po njih je da se prebroje, i da, na kraju, Jeffries, završi kao Speaker jer ne znaju ni računati ni koordinirati glasanje.
Demokrate bi, možda, trebali malo unijeti nered i samo kod jednog glasanja pokušati nominirati Liz Cheney I svi glasati za nju, pa provjeriti da li ima šest voljnih Republikanaca da to isto urade. Ja mislim da ima. Nije ona nikakva idealna opcija za njih, ali, možda najmanje zlo.
Druga opcija im je da se nadaju ovom preračunavanju Republikanaca.
Danas Biden i McConnell na zajedničkom "političkom" skupu. Nisam vjerovao ni da ću to doživjeti. Ali, pozitivan znak, svejedno.
Očigledno ga neće izabrati, jer ja ne vidim način da neke od "buntovnika" ubjedi da glasaju za njega, bez obzira koje im ustupke da.
Do 218 glasova neće nikad. Ima opciju da možda dođe do 213 glasova, da prestigne Jeffriesa, ali onda bi devet zastupnika moralo glasati "present" (tehnički suzdržani), i da tako dođe do povoljnog rezultata. Uopšte ne vjerujem da, prvo, može ubjediti "buntovnike" da tako organizirano glasaju, jer je tu potrebna koordinacija za koju ne vjerujem da neki od njih uopšte imaju intelekt da shvate.
Opasnost po njih je da se prebroje, i da, na kraju, Jeffries, završi kao Speaker jer ne znaju ni računati ni koordinirati glasanje.
Demokrate bi, možda, trebali malo unijeti nered i samo kod jednog glasanja pokušati nominirati Liz Cheney I svi glasati za nju, pa provjeriti da li ima šest voljnih Republikanaca da to isto urade. Ja mislim da ima. Nije ona nikakva idealna opcija za njih, ali, možda najmanje zlo.
Druga opcija im je da se nadaju ovom preračunavanju Republikanaca.
Danas Biden i McConnell na zajedničkom "političkom" skupu. Nisam vjerovao ni da ću to doživjeti. Ali, pozitivan znak, svejedno.
-
Osmi Socrates
#5281 Re: AMERIKA
Još jedan mogući scenario koji bi raspetljao ovaj cirkus je da neki predstavnici prestaju dolaziti na glasanje i da se tako smanji potrebni broj glasova da se izabere Speaker.
To je moguće što se tiče obje stranke, i što se tiče svih frakcija unutar stranaka. McCarthy se nada da će demokrate početi to raditi u značajnom broju, ali ništa manja mogućnost nije i da oni koji glasaju za njega to rade.
Kako god se završi, McCarthyjeva politička karijera je izgleda gotova.
To je moguće što se tiče obje stranke, i što se tiče svih frakcija unutar stranaka. McCarthy se nada da će demokrate početi to raditi u značajnom broju, ali ništa manja mogućnost nije i da oni koji glasaju za njega to rade.
-
broj dva
#5282 Re: AMERIKA
Mozda bi bila da je covjek od principa i obraza. A kako se radi o Kevinu znamo da nije i znamo da ce nastaviti sa politikaranjem unutar republikanske stranke. Sta bi drugo radio, trazio posten poso ?Osmi Socrates wrote: ↑05/01/2023 07:40 Još jedan mogući scenario koji bi raspetljao ovaj cirkus je da neki predstavnici prestaju dolaziti na glasanje i da se tako smanji potrebni broj glasova da se izabere Speaker.
Mislim da vise nema kriterija koji mogu republikancu unistiti karijeru, mozes da lazes koliko i o cemu hoces, mozes da odbijas stvarnost, mozes da ogranizujes oruzanu pobunu, negiras rezulate izbora....i nikom nista.
- jeza u ledja
#5283 Re: AMERIKA
Ali ne mozes lajati protiv Velikog Vodje. To ce ti unistiti karijeru garant.broj dva wrote: ↑05/01/2023 08:45Mozda bi bila da je covjek od principa i obraza. A kako se radi o Kevinu znamo da nije i znamo da ce nastaviti sa politikaranjem unutar republikanske stranke. Sta bi drugo radio, trazio posten poso ?Osmi Socrates wrote: ↑05/01/2023 07:40 Još jedan mogući scenario koji bi raspetljao ovaj cirkus je da neki predstavnici prestaju dolaziti na glasanje i da se tako smanji potrebni broj glasova da se izabere Speaker.
Mislim da vise nema kriterija koji mogu republikancu unistiti karijeru, mozes da lazes koliko i o cemu hoces, mozes da odbijas stvarnost, mozes da ogranizujes oruzanu pobunu, negiras rezulate izbora....i nikom nista.
Sami su si vezali omcu oko vrata.
- banjaluka078
- Moderator
#5284 Re: AMERIKA
Kevin McCarthy’s epic humiliation in the House of Representatives continues as he fails to be elected to become speaker in the eighth round of voting.
- SmokingMan
#5285 Re: AMERIKA
Geldam na PBS.u. Kada će ljudi kraj, istroši joj se ova drvena olovkica. 
-
Osmi Socrates
#5286 Re: AMERIKA
Kraj će biti kad nekoga izglasaju. Demokrate odlučile da jedu kokice dok se ovi pate. 
-
Osmi Socrates
#5288 Re: AMERIKA
Ovu rundu su bez ikakve potrebe i održavali.
Priča se da su večeras ključni pregovori, i da je McCarthy bliže dogovoru sa nekim buntovnicima.
I dalje mislim da neće imati dovoljno glasova, mada će rezultati sutra izgledati bolje za njega.
Priča se da su večeras ključni pregovori, i da je McCarthy bliže dogovoru sa nekim buntovnicima.
I dalje mislim da neće imati dovoljno glasova, mada će rezultati sutra izgledati bolje za njega.
- ultima_palabra
#5289 Re: AMERIKA
Ne znam zasto se ponizava neprekidnim glasanjima ako se nije postigao dogovor.Osmi Socrates wrote: ↑06/01/2023 00:04 Ovu rundu su bez ikakve potrebe i održavali.
Neke ce vjerovatno pridobiti, ali mislim da ih ima nekolicina koje nikakav dogovor ne zanima i koje zanima samo da McCarthy odustane. Matt Gaetz, BoObert i jos par njih, sasvim dovoljno da nastave ponizavati hudog Kevina dok se ne povuce
-
moonca
#5291 Re: AMERIKA
The record for most rounds of votes, according to the Office of the Historian of the House, is the 34th Congress, when Rep. Nathaniel Prentice Banks of Massachusetts was only elected speaker after 133 rounds and some two months of voting.
- SmokingMan
#5292 Re: AMERIKA
Gaetz stavio opkladu, založio sebe na kladionici. Neizvjesno do samog kraja. Iznenadio sam se da je Mec "preokrenuo" 14 glasova. 
- ultima_palabra
#5293 Re: AMERIKA
Eto ga na 213, vjerovatno je zrtvovao vlastitu djecu 
-
Osmi Socrates
#5294 Re: AMERIKA
McCarthy tvrdi da sad ima dovoljno glasova, i da će večeras biti izabran.
- banjaluka078
- Moderator
#5295 Re: AMERIKA
Da su imali par dana šprdnje, jesu.
-
Osmi Socrates
#5296 Re: AMERIKA
Čak i ako ga izaberu, njegova moć među republikancima je upitna.
Prije su im pravila bila da većina njihovih predstavnika u HoR mora pokrenuti proceduru za smjenjivanje Speakera. McCarthy je prvo popustio kada je dopustio da to smanji na samo pet predstavnika. A sad je obećao i ustupak da proces može pokrenuti jedan jedini republikanski predstavnik.
Cirkus će biti toliki da će svakih nekoliko dana biti prijetnja da ga smjene. Jednom, kad se pokrene taj proces, HoR mora glasati po tom pitanju. Ako dođe do glasanja, pitanje je kako bi demokrate glasale u svakom datom trenutku, a oni, u slučaju svakog takvog glasanja, drže značajnu moć.
Prije su im pravila bila da većina njihovih predstavnika u HoR mora pokrenuti proceduru za smjenjivanje Speakera. McCarthy je prvo popustio kada je dopustio da to smanji na samo pet predstavnika. A sad je obećao i ustupak da proces može pokrenuti jedan jedini republikanski predstavnik.
Cirkus će biti toliki da će svakih nekoliko dana biti prijetnja da ga smjene. Jednom, kad se pokrene taj proces, HoR mora glasati po tom pitanju. Ako dođe do glasanja, pitanje je kako bi demokrate glasale u svakom datom trenutku, a oni, u slučaju svakog takvog glasanja, drže značajnu moć.
- ultima_palabra
#5297 Re: AMERIKA
Mogu ga smijeniti, ali ne mogu izabrati novog, treba 218 glasova. Ali da ce biti cirkus, hoce… i da ce McCarthy biti tigar od papira, hoce.Osmi Socrates wrote: ↑06/01/2023 23:00 Čak i ako ga izaberu, njegova moć među republikancima je upitna.
-
Osmi Socrates
#5298 Re: AMERIKA
Mislim da će nekima najmanje na pameti biti biranje novog. Biće važno njega smijeniti.
Eto, ni sad nemaju nekog značajnijeg protivkandidata McCarthyju u Republikanskoj Stranci, pa opet ovih pet-šest ključnih ne popušta.
Uostalom, vidjećemo. Samo znam da će veoma važno biti i ko dolazi na svaku pojedinačnu sjednicu.
Eto, ni sad nemaju nekog značajnijeg protivkandidata McCarthyju u Republikanskoj Stranci, pa opet ovih pet-šest ključnih ne popušta.
Uostalom, vidjećemo. Samo znam da će veoma važno biti i ko dolazi na svaku pojedinačnu sjednicu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5299 Re: AMERIKA
džizs krajst7-year-old student shot teacher in the abdomen at Richneck Elementary School in Newport News, Virginia. Pd is o/s advising have the shooter detained.
- alijagoro
#5300 Re: AMERIKA
U Americi kad oduzmes i saberes,ostane jedno trecina normalnog stanovnistva ovo ostalo nedo Bog nikom.