Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
sajber87

#71426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

animus wrote: 04/01/2023 22:38
sajber87 wrote: 04/01/2023 22:18

Smit radi odlican posao za sada , ko hoce da realno da gleda situaciju shvatice da od kada je dosao radi po dobro osmisljenom planu iz brisela a posebno vasingtona. Ovde je problem sto neki koji su zapekli u foteljama pljacki i izdaji drzave gube pozicije i zbog toga su cak spremni bosnjake da isporuce teheranu putinu erdoganu i kome god vec. Kad sva ova lazna oluja prodje smit ce ostati zapisan uz esdauna kao najefikasniji od svih visokih.
:lol:
Diplomata možeš biti i ti. :thumbup:
Vrijeme ce pokazati ko je u pravu samo ti po meni ni tada neces priznati, ali nije previse vazno ni tvoje ni moje misljenje nego sta buducnost donosi za zemlju, a to je pred nama.
channel10

#71427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

A_A_AKCIJA wrote: 04/01/2023 23:25
channel10 wrote: 04/01/2023 23:12 Pa ko onda glasa za njih?

A ko onda ne glasa za vas?
Mrtvi,
Članovi SDA glasaju više puta.
Hodža kupi glasove pa nije ni bitno.
Ne glasa, ali se dopiše na listić.
Ucijenjeni moraju, da zadrže posao

Neka se odbije po 5% na svaku od kategorija, SDA je bivša.

Za Osmorku glasa dovoljno glasača da uzmu vlast. Sve ostalo je nebitno. Tu možeš sjesti i plakati.
Kako iole normalan covjek moze napisati ove zadnje tri recenice?
sajber87

#71428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

tandmand wrote: 04/01/2023 23:21
A_A_AKCIJA wrote: 04/01/2023 23:00

Hoće, hoće.

Samo gledaj šta manjak od tridesetak milijardi radi od SDA, kroz četiri godine. Šta je to tendera, honorara, plata, crnih fondova... I tih 30 milijardi je bez javnih kompanija. E tu će tek plač da nastane :D

Iz prazne ne puca. Bez para, SDA bi davno bila opozicija. Sve što imaju, imaju kroz krađu, kupovinu, ucjene, zavrtanje ruku, stranačko uhljebljivanje.

Neće čime Hodža imati kupovati ruke kao do sada. Neće Asim imati rekvizita da glumi Kuma.
Malo se pretjeruje sa tom očekivanom smjenom, tkzv, uhljebljenika. To je 90% završen proces. Neće moći osmorka raspuštati uposlenike policije, pošte, učitelje sa đulsinom diplomom ... masu administrativnih službenika. To je odrađeno, nepovratan proces a oni su da se ne lažemo korjenje SDA drveta. Mogu napraviti smjenu nekih direktora ali i to ograničeno. Bila je koalicija Platforma na vlasti i imali su problema sa manjkom kadrova na vrhu vlasti.

Ako neko misli da će osmorka otpustiti sve montere BH Telekoma i zaposliti neke svoje vara se. Na šalterima će ostati ljudi koji su i prije bili.
Neki dolazak osmorke na vlast zamišljaju kao Boljševičku revoluciju. Streljaj, aristokraciju protjeraj, zatvori u gulage, staru administraciju pošalji na tucanje kamena i zaposli samo partizane koji su došli iz šuma. Jašta ...
Naravno da nece otpustati ali na balkanu masa voli vlast , to je stvar psihologije a naravno ima dio i interesa. Postoji anegdota iz srbije negdje sam procitao valjda devedesetih vuk draskovic isao po selima predizborna kampanja i u pricu sa nekim seljakom pita ga kad ces ti glasati za mene, na sta mu seljak odgovara pa kad budas na vlasti. E to je sustina masa budzetlija koji su glasali za sda i df kad recimo osmorka bude vlast samo ce svoj glas presaltati na nekog drugog. To je jednostavno tako. Ovde mene ljudi brutalno lazima napadose sto sam rekao da u komsiluku znam ljude koji su bili na izborima za sda , vezani su za budzete i da razmisljaju drugacije sada kad vide da ce mozda ovi gube vlast.
anelsol

#71429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

pinkman wrote: 04/01/2023 23:40
A_A_AKCIJA wrote: 04/01/2023 23:31

Pričaš gluposti.

Niko to ne kaže.

Direktori, Nadzorni i Upravni odbori će svi biti smijenjeni.

To znači i promjenu politike tih firmi. Nema tendera i štela pri budućem zapošljavanju. Nema kupovine proizvoda od Fadilovih firmi.

Određeni uposlenici će izgubiti obavezu da glasaju za SDA, ako su bili ucijenjeni da moraju.

Lagano se mijenja struktura kada se uspostavi dobar sistem. Zahvaljujući novom sistemu upošljavanja policije, za par godina ćeš imati većinu novih policajaca u Sarajevu koji su primljeni bez štela.

To je ogromna promjena.
Ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji vjeruju u "nema tendera i stela pri buducem zaposljavanju" :shock:
Taman i ja nesto kontam. Toga će kod nas uvijek biti bez obzira ko bio na vlasti. Pogan nam mentalitet.
mirza_15

#71430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Lakat Jebić wrote: 04/01/2023 21:42
Prpa.ba wrote: 04/01/2023 21:29

Tacno zamisljam pravne timove Zagreba, OHr-a i DIF-ovce kako se znoje pokusavajuci doci do rjesenja koje se doslovno svodi na ovo tvoje.
zna se već šta će bit. ad hoc rješenje, inače će se HDZ naljutit.

može potpis samo jednog potpredsjednika, ali samo ovaj put. 2026. opet trebaju oba.

u prevodu, dom narod služi samo za zaštitu hrvatskih interesa. bošnjački interesi se ne pikaju.

i neko od bošnjaka ne samo da će na to pristat, nego navija za to.
Trebaju ista pravila za sve jer nam je takav sistem, ali ako može mala digresija na tu temu, a da se ne zaboravi ova prva rečenica koju sam napisao:

Realno, koji će q zaštita Bošnjacima u FBiH kroz DN? U predstavničkom domu je to apsolutna dominacija i taj DN, kada su Bošnjaci u FBiH u pitanju nema svrhu osim da se ovako, kupovinom delegata po kantonima, nastoji blokirati i ucjenjivati kako bi se došlo do vlasti kroz kontrolni paket u klubu Bošnjaka. Je li iko ikada čuo nešto o klubu Srba u VN RS-a? Od koga bi klub Srba u VN štitio Srbe u RS-u? Ni do ovih izbora taj klub Bošnjaka praktično nije služio ničemu jer Bošnjaci, a dodao bih u sklopu pro BiH bloka i Srbe i ostale, imaju apsolutnu, dominantnu, brutalnu većinu u predstavničkom domu. U prevodu, što prođe klub Bošnjaka do sada je prolazilo i predstavnički dom. Ako ne prolazi onda je to zbog političkog sukoba unutar tog korpusa, a ne zato što im neka druga skupina to nameće. Dakle, neće Bošnjaci u ovom slučaju iskoristiti klub kako ne bi bili preglasani jer je to nemoguće u FBiH, nego da bi jedna politička grupacija koja je izgubila izbore zadržala poluge koje pripadaju Bošnjacima (ne samo Bošnjacima, ali neda mi se detaljnije razlagati trenutno. Mislim da je jasno na šta mislim), na uštrb druge političke grupacija koja ima koalicioni kapacitet. Taj DN je više kao zaštita manjinskih grupa i realno bi bilo ograničiti mu ovlasti. Može to biti i širok, ali ipak ograničen spektar ovlasti. Ali opet se vraćam na prvu rečenicu da neko ne shvati da zagovaram neka nesistemska rješenja.
hatemondays

#71431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

sajber87 wrote: 04/01/2023 23:41
animus wrote: 04/01/2023 22:38
Diplomata možeš biti i ti. :thumbup:
Vrijeme ce pokazati ko je u pravu samo ti po meni ni tada neces priznati, ali nije previse vazno ni tvoje ni moje misljenje nego sta buducnost donosi za zemlju, a to je pred nama.
To je istina vrijeme ce pokazati svoje, kao sto je pokazalo lice forumasa u trenutku ruskog napada na Ukrajini. Kakvo je to svrsavanje bilo, eno ih kriju se nigdje ih. Ali jebo Ukrajinu mene brine moja domovina i brinuce me dok sam ziv. Cinjenica da se mora u neki tal sa neprijateljima drzave uvijek me je nervirala ali eto hajde nek probaju barem ovi novi Kifla i Sabina pa da vidimo kako ce se to zavrsiti. Sto se tice Nerke , on je probao vec jednom i znamo kako se zavrsilo. Sto prije formiraju vlast prije cemo znati sta cemo dalje, a to da ce Dodon i Covke se promijeniti nema nista od toga. Mislim da ce ovaj 9.januar biti poprilicno interesantan u pogledu relaksacije odnosa. Ako Dodion misli mijenjati kurs to mu je prilika ali poznajuci krmka on ce samo dolijevati ulje na vatru.
tandmand

#71432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Novak20 wrote: 04/01/2023 23:38
A_A_AKCIJA wrote: 04/01/2023 23:31

Pričaš gluposti.

Niko to ne kaže.

Direktori, Nadzorni i Upravni odbori će svi biti smijenjeni.

To znači i promjenu politike tih firmi. Nema tendera i štela pri budućem zapošljavanju. Nema kupovine proizvoda od Fadilovih firmi.

Određeni uposlenici će izgubiti obavezu da glasaju za SDA, ako su bili ucijenjeni da moraju.

Lagano se mijenja struktura kada se uspostavi dobar sistem. Zahvaljujući novom sistemu upošljavanja policije, za par godina ćeš imati većinu novih policajaca u Sarajevu koji su primljeni bez štela.

To je ogromna promjena.
Pravi izazov je uređenje instituta odgovornosti i sudske vlasti koja treba da podcrta odgovornost nositelja funkcija.

Bez toga je svaka vlast promašena što se tiče interesa građana.
Novače, pa nismo Njemačka.

Kod nas je: daj da sjaše Kurta i da uzjaše Murta. I Murta naravno da se osveti, te najebe matere Kurti i čitavoj njegovoj familiji. I tako ukrug.
Pa nas su prešli Albanci kod kojih je krvna osveta bila zakon.
A vidi ih sada, pogledaj Kurtija. Da su bilo koji političari iz BiH bili na njegovom mjestu, kleknuli bi na koljena i relaksirali stvari. Vučić bi dobio ZSO.
A_A_AKCIJA

#71433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

anelsol wrote: 04/01/2023 23:57

Ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji vjeruju u "nema tendera i stela pri buducem zaposljavanju" :shock:
Taman i ja nesto kontam. Toga će kod nas uvijek biti bez obzira ko bio na vlasti. Pogan nam mentalitet.
Može bolje, itekako. Savršeno neće biti.

Imaš Sarajevo za primjer da može bolje.
mirza_15

#71434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

anelsol wrote: 04/01/2023 23:57

Ljudi se kvarna roba i toga ima svugdje. Međutim, ne treba na te stvari gledati utopistički i crno-bijelo. Treba na tom polju praviti pomake i mijenjati društvenu svijest, ne prihvatati tu situaciju kao normalnu i ulagati kontinuirani napor na tom polju kako bi skalu pomakli ka pravednijem zapošljavanju, a samim tim i pravednijem društvu. Pa kada na skali od 0 do 100 sa 0 gdje smo trenutno, pomakneš 10 podioka u tom smjeru to je ogroman napredak. U KS je primljeno 200 policajaca potpuno transparentno i bez štele. Jednostavno je proces bio takav da štele nije moglo biti. Određeni broj pitanja iz kojih kompjuter odabere ona za ispit, fizička sprema, supervizor plus nevladine organizacije prisutni cijelo vrijeme... Dokaz da može. Sada je u najavi, na isti način, zapošljavanje novih 200 ili 250 policajaca. Ti ljudi onda nikome nisu dužni. Primljeni su jer su najbolji i imaju u startu veliki potencijal da i posao obavljaju kako treba. Značajni su to koraci naprijed i to su oni suštinski koliko se god nekome činili manje važnim.
mirza_15

#71435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

hatemondays wrote: 04/01/2023 22:01
palermo wrote: 04/01/2023 21:35

Jesi ti sigiran da se ja bojim provjere diplome, da zivim na budgetu da sam nesto dobio od SDA.....jesi siguran za ove forumase sto ne.klicu, ziivjela osmorka.....da zive od SDA....

Jesi siguran da si bolji od mene....da si dao vise ovoj drzavi, pomogao vise ljudi, manje uzeo od nje.....ti bas siguran...

Jebo te, forumska elita...
Isti sistem omogucava da barem pola drzave nastavlja da krade sa laznim diplomama i navodno svima ce nam biti bolje. Umjesto 3 sanera imamo samo dva sa jednim streberom ( iza ledja mu bivsi mali saneri ) i eto raja na zemlji. Samo nek se ukine selam i nemoj ko da slucajni vikne babo na carsiji odmah dodje do osipanja. Nek se vise formiraju vlasti da vidimo gdje smo i sta smo. Ova prica sve osim SDA me podsjeti na mog ratnog druga iz viteske, izgubio momak ruku. Vazda mi srao kako sam ja kod Cele Ramiza u jedinici , vi ste svi kriminalci i bla bla. Kaze da hoce vise Cele nestati ko da mu je Celo nesto nazao uradio.Ja mu kazem sacekaj dok buranija pocne vladati ulicom neces nos moci izvuci vani. Upucase Celu par godina ovaj drvlje i kamenje sere kako svi kradu, sve uzimaju uzas ja mu kazem srao si a sad jedi govna. Sina mu razbili pa zove znas li koga da zaprijeti buranijasima, kazem imas policiju haveru pa prijavljuj mi smo kriminalci sta ja imam s tim. I tako eto vlasti ko ce jesti govna na kraju vidjece se.
Nemoj se šta naći uvrijeđen, ali realno je ovo glupa priča. Ako smo na tom nivou da nam podzemlje drži red na ulici onda gasi mješalicu, motaj kablove.
sajber87

#71436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

hatemondays wrote: 05/01/2023 00:01
sajber87 wrote: 04/01/2023 23:41
To je istina vrijeme ce pokazati svoje, kao sto je pokazalo lice forumasa u trenutku ruskog napada na Ukrajini. Kakvo je to svrsavanje bilo, eno ih kriju se nigdje ih. Ali jebo Ukrajinu mene brine moja domovina i brinuce me dok sam ziv. Cinjenica da se mora u neki tal sa neprijateljima drzave uvijek me je nervirala ali eto hajde nek probaju barem ovi novi Kifla i Sabina pa da vidimo kako ce se to zavrsiti. Sto se tice Nerke , on je probao vec jednom i znamo kako se zavrsilo. Sto prije formiraju vlast prije cemo znati sta cemo dalje, a to da ce Dodon i Covke se promijeniti nema nista od toga. Mislim da ce ovaj 9.januar biti poprilicno interesantan u pogledu relaksacije odnosa. Ako Dodion misli mijenjati kurs to mu je prilika ali poznajuci krmka on ce samo dolijevati ulje na vatru.
Ne mislim da ce za ovaj 9. Januar biti ista puno drugacije nego inace ali sam siguran da taj dan ostati nece dugorocno jer nije ustavan i da ce se na drzavnom nivou morati donijeti zakon o praznicima konsenzusom. Do sada smo imali 3 kleptokratske strane sada cemo ako osmorka udje u vlast imati dvije sa tim da ipak u isti kos ne bi stavio hdz i snsd. Po lopovluku nema razlike ali zivimo u vremenu odluka na globalnom nivou i preslagivanja gdje je opet hdz na strani zapada a dodik totalno pro putinovski nastrojen. Zato po meni relaksacija izmedju bosnjaka i hrvata je kljucna u ovom trenutku dok dodika ceka po meni zajeban period ali bas zajeban. Sto se tice bosnjaka zivotno je vazno da stanemo na stranu zapada da podrzimo ukrajinu u borbi protiv ruske fasisticke agresije da radimo na jacanju institucija, smanjenju korupcije, na obrazovanju mladih i da smanjimo koliko je moguce odlazak iz zemlje.
tandmand

#71437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

sajber87 wrote: 05/01/2023 00:19
Ne mislim da ce za ovaj 9. Januar biti ista puno drugacije nego inace ali sam siguran da taj dan ostati nece dugorocno jer nije ustavan i da ce se na drzavnom nivou morati donijeti zakon o praznicima konsenzusom. Do sada smo imali 3 kleptokratske strane sada cemo ako osmorka udje u vlast imati dvije sa tim da ipak u isti kos ne bi stavio hdz i snsd. Po lopovluku nema razlike ali zivimo u vremenu odluka na globalnom nivou i preslagivanja gdje je opet hdz na strani zapada a dodik totalno pro putinovski nastrojen. Zato po meni relaksacija izmedju bosnjaka i hrvata je kljucna u ovom trenutku dok dodika ceka po meni zajeban period ali bas zajeban. Sto se tice bosnjaka zivotno je vazno da stanemo na stranu zapada da podrzimo ukrajinu u borbi protiv ruske fasisticke agresije da radimo na jacanju institucija, smanjenju korupcije, na obrazovanju mladih i da smanjimo koliko je moguce odlazak iz zemlje.
Mislim da je HDZ na strani sporazuma iz Karađorđeva i baštini tekovine Mate Bobana. Mislim da li treba dokazivati?
Čović tako lijepo proputinovcima iz Banja Luke poručuje "Čuvajte Republiku srpsku".
HDZ kako onaj iz BiH tako onaj iz Hrvatske je manji brat politike Zapada kada je u pitanju BiH,
BiH se ne brani u Ukrajini, kao što se ni Kosovo nije branilo u BiH.
Rusija i Zapad u BiH, Crnoj Gori i Kosovu djeluju sinergijski, poklopili su im se interesi.
Slabi su smetnja, remetilački faktor, izvor nestabilnosti između jakih a mi Bošnjaci smo slabi.
Bez Bošnjaka kao političkog faktora, jedan brzi sporazum bi doveo do mirne Bosne i velike Hrvatske i Srbije.
Prestanimo sami sebe zamlaćivati time da imamo neke prijetelje na Zapadu i da su Rusi neki extra neprijatelji Bosne i Bošnjaka. Daleko su oni, ja ovdje vidim neke druge. Rusi imaju ulogu babaroge, dežurnog krivca.
Ako je to tako, da je Rusija glavni problem opstojnosti BiH, onda su Escobar, Palmer i Schmidt - ništa drugo nego Rusi.
hatemondays

#71438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

mirza_15 wrote: 05/01/2023 00:19
hatemondays wrote: 04/01/2023 22:01
Isti sistem omogucava da barem pola drzave nastavlja da krade sa laznim diplomama i navodno svima ce nam biti bolje. Umjesto 3 sanera imamo samo dva sa jednim streberom ( iza ledja mu bivsi mali saneri ) i eto raja na zemlji. Samo nek se ukine selam i nemoj ko da slucajni vikne babo na carsiji odmah dodje do osipanja. Nek se vise formiraju vlasti da vidimo gdje smo i sta smo. Ova prica sve osim SDA me podsjeti na mog ratnog druga iz viteske, izgubio momak ruku. Vazda mi srao kako sam ja kod Cele Ramiza u jedinici , vi ste svi kriminalci i bla bla. Kaze da hoce vise Cele nestati ko da mu je Celo nesto nazao uradio.Ja mu kazem sacekaj dok buranija pocne vladati ulicom neces nos moci izvuci vani. Upucase Celu par godina ovaj drvlje i kamenje sere kako svi kradu, sve uzimaju uzas ja mu kazem srao si a sad jedi govna. Sina mu razbili pa zove znas li koga da zaprijeti buranijasima, kazem imas policiju haveru pa prijavljuj mi smo kriminalci sta ja imam s tim. I tako eto vlasti ko ce jesti govna na kraju vidjece se.
Nemoj se šta naći uvrijeđen, ali realno je ovo glupa priča. Ako smo na tom nivou da nam podzemlje drži red na ulici onda gasi mješalicu, motaj kablove.
Nemam se ja sta uvrijediti, tebi ako nije jasno da podzemlje i politika na Balkanu (daj boze da je samo na Balkanu) idu ruku pod ruku onda nemamo sta ozbiljno raspravljati. I to da ce ovi novi nekako se istrgnuti iz ralja podzemlja tesko brate. Ja samo mogu tvrditi da svaki politicar ili kvazi politicar iz ovog naseg Bosnjackog dijela je u vec u nekoj mjeri ima dosije u SIPA-i. Seve nisu umrle moj drug , jos se vrte i tu se vracamo na onu podzemlje, Celo, Ugljanin, Leutar, pokoji nesretno stradali general u ratu i poslije rata. Velika je to hobotnica da bi je par dobronamjernih politicara a imamo ih nazalost malo moglo neku revolucionarnu promjenu napraviti na dobrobit obicnog naroda. Nek nam je sretno a trebace nam ne zbog promjene politickog Bosnjackog vrha vec zato sto pravi smanadu su jos uvijek tu i ne miruju. Lako ce Nerko i Kifla sa mnom i ja s njima ali onamo oni nisu bas tako nagodni.
hatemondays

#71439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

sajber87 wrote: 05/01/2023 00:19
Pazi vec u 23 rat u Ukrajini je gotov, a nam ostaje problem koji traje 30 godina. Zapad mijenja svoju politiku recimo svaku deceniju i to radikalno. Da ti je neko prije 10 godina da ce Ameri pustiti Afganistan Talibanima ti bi mu se nasmijao u lice. Politika i Zapada i Istoka je zasnovana kako natakiriti slabijeg od sebe a tako i nasih komsija. Posto mi nemamo slabijeg nemamo koga natakiriti a znajuci nas rado bismo i to ( sifra papak, siptar etc). Da ti je neko rekao prije 10 godina da Svabe suruju sa Rusima opet bi bilo daj mondays ti puko. Zivim na tzv Zapadu vec 20 godina tako da slobodno mogu reci vecih kurava na politickom frontu nema. Sve za mighty larado stari moj, ako treba oprosti javno sakacenje onog u saudijskoj ambasadi u Turskoj sve u dure samo nemoj pare dirat. Evo Kinezima Europa sprema vakcine dzabalesku samo relaxirajte Kinezi trebamo vas nema para. To sto ce ti isti Kinezi za 10 godina izazvati kataklizmu u Aziji e o tome cemo se baviti kad dodje do belaja sa vjerovatno desetine miliona izbjeglica iz tog regiona. Problem Zapada sto pored svih svoji obavjestajnih sluzbi koja uredno prijave sprema se belaj uvijek ima nekakav kurton ko onaj Macron koji glumi Ghandija.
U vezi korupcije daj ba korupcija drma svim sferama zapadnog zivota eno onaj mali FTX cupo sjebo milijarde dolara , dade mali bond sica 300 miliona ode da se brani sa slobode. Korupcija vazi samo za sirotinju , hadzije se uvijek izvuku. Za nas jedina nada je da probamo da edukujemo sto vise mladih ljudi, da napravimo zakone da se jebena dijaspora vrati pa makar zadnjih 10 godina zivota i da ostavi svoje tesko stecene pare u svojoj drzavi pa makar u Bakijama. Samo ekonomski jaka drzava moze da se kurci, kokuz pa makar bio super nekoruptivan je samo kokuz. I malo patriotizma nije na odmet BITI PATRIOTA ne znaci da si sda govno i da si zeleni. Voljeti svoju domovinu nije grijeh.
desni

#71440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by desni »

@hatemondays :thumbup:
Zapadnjaci kao i svi rade za svoj interes.
Nađu onoga ko je najjači i njega guraju. Neutralno gledajući, Bošnjaci trenutno ne znaju jesu li došli, ili pošli :(
Najviše liče na likove iz one igre ko će prije do stolice/fotelje :(
Kako igrati – svaki sudionik trebao bi sjesti u stolicu u krug. Vođa odabire jednog igrača koji će stajati u sredini, tako da je jedna stolica otvorena. Cilj osobe u sredini je sjediti na praznom stolcu.

Svi igrači koji sjede moraju zajedno raditi kako bi spriječili osobu u sredini da sjedi na otvorenoj stolici. Netko pored praznog sjedala pokušava preteći osobu u sredini premećući se, stvarajući novo prazno mjesto. Igra se nastavlja sve dok osoba u sredini sigurno ne stigne do otvorenog sjedala. Voditelj zatim bira nekoga novog da uđe u sredinu
hatemondays

#71441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

desni wrote: 05/01/2023 01:41 @hatemondays :thumbup:
Zapadnjaci kao i svi rade za svoj interes.
Nađu onoga ko je najjači i njega guraju. Neutralno gledajući, Bošnjaci trenutno ne znaju jesu li došli, ili pošli :(
Najviše liče na likove iz one igre ko će prije do stolice/fotelje :(
Kako igrati – svaki sudionik trebao bi sjesti u stolicu u krug. Vođa odabire jednog igrača koji će stajati u sredini, tako da je jedna stolica otvorena. Cilj osobe u sredini je sjediti na praznom stolcu.

Svi igrači koji sjede moraju zajedno raditi kako bi spriječili osobu u sredini da sjedi na otvorenoj stolici. Netko pored praznog sjedala pokušava preteći osobu u sredini premećući se, stvarajući novo prazno mjesto. Igra se nastavlja sve dok osoba u sredini sigurno ne stigne do otvorenog sjedala. Voditelj zatim bira nekoga novog da uđe u sredinu
Dobra usporedba @desni :thumbup:
Vaya

#71442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Chmoljo wrote: 04/01/2023 23:09
palermo wrote: 04/01/2023 23:05

Jebat ga, svakom nesto sudbina namijeni
Tako je. Nekom SDA sisa, nekom kurac. Ne moze dovijeka tako.
Ovo vas i sustinski jedino i boli... Vi ste samo Halid umjesto Halida...

Ne moze SDP i NS dovijeka sisat kurac, moraju i oni malo mlijeka pocuclat, a NiP je svakako navikao da cucla mlijeko 30 godina, pa su skontali da im je to isplativije kada rade u plavom kombinezonu, a ne u zelenom... :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#71443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Vaya wrote: 05/01/2023 08:03
Chmoljo wrote: 04/01/2023 23:09

Tako je. Nekom SDA sisa, nekom kurac. Ne moze dovijeka tako.

Ne moze SDP i NS dovijeka sisat kurac, moraju i oni malo mlijeka pocuclat, a NiP je svakako navikao da cucla mlijeko 30 godina, pa su skontali da im je to isplativije kada rade u plavom kombinezonu, a ne u zelenom... :lol:
Tako je to kad se misli da postoje samo stranke, a ne i ljudi koji nisu botovi i koji ne grakcu kako strancica naredi.
hzsa22

#71444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hzsa22 »

Za BiH bi najbolje bilo da Smit nametne novu odluku/tumacenje vezano za Dom naroda i Klub Bosnjaka. Stvorila bi se predispozicija za eliminisanje HDZa u nekom od iducih ciklusa.
Vaya

#71445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Chmoljo wrote: 05/01/2023 08:23
Vaya wrote: 05/01/2023 08:03

Tako je to kad se misli da postoje samo stranke, a ne i ljudi koji nisu botovi i koji ne grakcu kako strancica naredi.
Tako je, jer kad vi budete se pitali, stranke ce postojati na papiru, a za vas ce samo narod da bude bitan...

Uzimat ce te od bogatih i davati siromasnim... :lol:

Te ce te pokopati strasne zelene burzuje i konacno upaliti svjetlo u ovom tamnom vilajetu koji su nam za 30 godina napravili SANU-om projektovani Srbi - Zivkovici...jel tako?
skafiskafsnjak

#71446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

Buhahahahaah ma nek kradu ... eto.
Ne mogu pokrasti koliko je zelena bagra pokrala
Novak20

#71447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

hzsa22 wrote: 05/01/2023 08:30 Za BiH bi najbolje bilo da Smit nametne novu odluku/tumacenje vezano za Dom naroda i Klub Bosnjaka. Stvorila bi se predispozicija za eliminisanje HDZa u nekom od iducih ciklusa.

Za BiH bi bilo najbolje da herr pajdo Schmidt nametne odluku kojom će za sva vremena razbiti ambicije bošnjačke politike da politički podrede Hrvate u BiH na načine kako su to do sada radili.

To će Hrvatima omogućiti pluralizaciju, a Bošnjacima dati priliku da se bave pametnijim stvarima od rahat patnje.
skafiskafsnjak

#71448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

Novak20 wrote: 05/01/2023 08:45
hzsa22 wrote: 05/01/2023 08:30 Za BiH bi najbolje bilo da Smit nametne novu odluku/tumacenje vezano za Dom naroda i Klub Bosnjaka. Stvorila bi se predispozicija za eliminisanje HDZa u nekom od iducih ciklusa.

Za BiH bi bilo najbolje da herr pajdo Schmidt nametne odluku kojom će za sva vremena razbiti ambicije bošnjačke politike da politički podrede Hrvate u BiH na načine kako su to do sada radili.

To će Hrvatima omogućiti pluralizaciju, a Bošnjacima dati priliku da se bave pametnijim stvarima od rahat patnje.
Znaci HdZ = Hrvat?
Covjek je napisao Hdz , ne Hrvate
hzsa22

#71449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hzsa22 »

Ma ja, majorizirani i ugrozeni a najbitnije pozicije na svim nivoima po defaultu uzimate, vecinom ucjenama upravo kroz taj Klub Hrvata u DN. Da ne pricamo o procentualnom uscescu u vlasti u odnosu na % stanovnistva.
Novak20

#71450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

skafiskafsnjak wrote: 05/01/2023 08:48

Znaci HdZ = Hrvat?
Covjek je napisao Hdz , ne Hrvate
:?

Znam čitati i između redova ako treba pa mi nisu potrebna tvoja pojašnjenja iz dijaspore.

Hrvati se i jesu okupili oko HDZ/HNS zbog ovakve bošnjačke politike, komšića, edima i ni zbog čega drugog.

Zato je HDZ/HNS danas jači nego ikada u zadnjih 20 godina.
Locked